אנא חתימתכם.

דור לוי

New member
א-ביאור

האישור הוא לפרסום העצומה. אני מבקש מכל אחד שיתייחס לחתימתו באחריות כאילו היא שווה זהב ויותר. כמו בכל נושא, חשבו היטב האם ראוי לחתום. זו יכולה להיות חתימה על צ'ק, תשלום בכרטיס אשראי, חוזה, ערבות בנקאית וגם עצומה. אמצו את הזהירות הזו כדרך חיים. אל תבטיחו מה שאינכם יכולים לעמוד בו. קראו היטב, ורק אם זה נראה לכם דבר ראוי ונכון - אז בהחלט מוזמנים לחתום.

דור לוי

New member
ב- הסתייגות לפרט מסוים בעצומה

באופן אישי חתמתי כי לדעתי העצומה מציעה שיפור למצב הקיים, וגם תואמת לעקרונות כלכליים שאני תומך בהם, ושגם משרד האוצר טוען שהוא מייצג אותם. עדיין יש לי הרגשה שהעצומה לא מטפלת בבעייה הנכונה, אלא רק מזיזה את הבעיה הקיימת ממקום למקום: לצורך העניין אשתמש בעיגול נתונים ואדגיש שאני לא מעורה בפרטים - אלו נתונים היפותטיים ואתי או מישהו אחר מהפורום מוזמנים להעמיד אותי על טעותי, אם אכן אני טועה: נניח שקצבת הנכות 2000 ושכר מינימום 3000. אם אני מבין את הבעיה, היום כשמישהו משתכר יותר מ 2000 כל קצבתו נשללת. העצומה מציעה להזיז את הסכום הקובע לשכר המינימום. כאשר מישהו יגיע לשכר זה כל קצבתו תשלל. לכאורה אם כיום יש אינטרס לנכה להרויח עד 1999 האינטרס יהיה להרויח עד 2999. ייתכן שאפשר לפתור את הבעיה ע"י אימוץ גישה הדרגתית בדומה לרעיון הפעלה של מס הכנסה שלילי: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=865&art_id=131 למשל (דוגמא לא מחייבת, אלא למען ההדגמה בלבד): עד שכר 2000 ש"ח קצבה מלאה של 2000 ש"ח - סה"כ מהמעסיק ומהמדינה 4000. על כל שקל שכר מעבר ל2000 ש"ח הקצבה תוקטן בחצי שקל. נקבל: בשכר 2500 שקל הנכה יקבל עוד 1750 שקל - סה"כ מהמעסיק ומהמדינה 4250. בשכר המינימום 3000 ש"ח תתקבל קצבה נוספת מהמדינה של 1500 ש"ח סה"כ מהמעסיק ומהמדינה 4500. הדוגמא שנתתי אופטימית, מן הסתם המספרים יהיו שונים. שימו לב לעיקרון: הקטנה הדרגתית של התמיכה, וביטול קו הגבול שמגביל את הנכים לשכר מסוים. כל שאר הפרטים פתוחים למשא ומתן שיש לנהל עם האוצר בזהירות - כי ניהול שגוי יכול לדפוק אתכם.

גישה נכונה, "שכר עידוד" לנכה.

ניתן להעריך שנכותו של אדם פוגעת בהשתכרותו, והפגיעה היא יחסית, ולא רק מוחלטת. ולכן יש לפצות את הנכה בשעור יחסי, כפי שהדבר נעשה בכיוון ההפוך ע"י מס הכנסה. כעקרון, יש להעדיף את השיטה היחסית ולא את השיטה המוחלטת. כך לגבי נושא הנכות, וכך לגבי קצבת ילדים או עזרה לסטודנטים.

"שכר עידוד"

ברצוני לתקן. איננו מעוניינים בשכר עידוד. אנחנו מעוניינים לעבוד ולהרוויח כמו כל אחד/ת במשק. זו זכותינו כמו שאנחנו משלמים מיסים ומשרתים בצה"ל. חלק בהתנדבות וחלק שרות מלא. מה שקורה בפועל הוא, אדם שמחפש עבודה ומצא, מגיע למקום לאחר סינון בחברת כוח אדם, הוא מתייצב לעבודה ומוצא שלמקום העבודה מובילות מדרגות. מטבע הדברים הוא נאלץ לחזור לביתו גם אם הוא עילוי כמו הוקינג ואחרים. יש דוגמאות רבות. הנשיא רוזוולט ישב בכסא גלגלים ולנפוליאון הייתה אפילפסיה אז מה? הם לא בני אדם? ידוע לי על מעסיקים רבים שמעודדים בעלי מגבלה לעבוד וגם מכשירים אותם לסייע בעבודות שונות גם בתשלום סימלי. בדומה לפרוייקט של נערי רפול ז"ל. זה נפלא. אדם קם בבוקר הולך לעבודה, לובש מדים, הציבור לומד לקבלו והוא מאושר. אבל הגמלה נלקחת. מה נשאר? 1000 ש"ח לחודש למחייה? הציבור הישראלי איננו רוצה לראות בעלי מגבלה במחיצתו. לכן איננו מעסיק אותם, בונה ללא פתחי כניסה רחבים והשורה ארוכה לנגישות. דעתי שאדם רשאי להשתכר למחייתו במידה ויכול ורוצה לעבוד. השכר צריך להיות לפחות שכר המינימום המשולם במשק. זה הרבה יותר ממה שמקבלים היום. צריך לקחת בחשבון שהמחירים של הדלק, חשמל, טלפוניה ואחרים עולים כל הזמן, הגמלה נשארת קבועה ולא משתנה לא עם המדד ולא בכל צורה אחרת. הווה אומר ההכנסה קטנה וקטנה וההוצאות גדלות והולכות. "לי זה לא יקרה" . זה המסר של החברה הישראלית ה "דמוקרטית". בקרתי במקומות רבים בעולם. רתוקה לכסא גלגלים. גם מקומות נידחים נגישים יותר ומכבדים את בעלי המגבלה יותר מאשר בארץ בה שיעור אכלוסיית בעלי המגבלה הוא מהגבוהים בעולם כ-12 אחוז יחסית לאכלוסיה. בסין עם המליארדים יש רק 10 אחוז. מרביתם עובדים ומתפרנסים בכבוד. כבוד שלנו אין. מרבית בעלי המגבלה בארץ משתכרים כ-1791 ש"ח בערך למשפחה. מעניין כיצד ניתן להתקיים אם בכלל מסכום זעום זה? ידוע לי שציבור רחב ללא פרנסה וגם את הגמלה אין לו אבל, בעלי המגבלה בעיקר פיזית, גם אם יכולתם הגבוהה, אינם מתקבלים לעבודה. האמן לי שהיו מוותרים על הגימלה אילו יכלו להרוויח שכר מקובל גם פחות העיקר לא להזדקק לנדבות. בעל מגבלה ישמח לקבל עבודה גם בשכר זעום כמו 500 ש"ח העיקר לצאת מהבית שזו בריאות, בא הביטוח הלאומי ולוקח לו את הגימלה. מדוע? ממה הוא אמור לחיות? קיימת עבודה רק ל"בריאים" צעירים ופרוטקציה, לא מכירה אדם שאין לו מגבלה קטנטנה. כמו הרכבת משקפים לדוגמא. היום ישנם גם טייסים עם משקפים. אדם שנולד למגבלה מבקש לחיות בכבוד. בזכות ולא בחסד. אתי מנהלת פורום זכויות ומוגבלות(נכים) 286 התשובה גם בפורום 286

דור לוי

New member
עכשיו אני מבין את ההקשר

עניתי לך שם ולא ראיתי שההקשר מתייחס להודעה של יאיר.

דור לוי

New member
לא מדובר בשכר עידוד

לדעתי, לא מדובר בשכר עידוד. נכים לא צריכים מוטיבציה לצאת לעבוד. כשיש מגבלות אנשים יהפכו עולמות רק כדי להראות ששברו אותם. כפי שאני רואה זאת יש בעיה אחרת: הרקע הוא שבמקרים כאלו יש צרכים מיוחדים, שבחלקם הקטן המדינה מכירה. לצורך כך היא קובעת שנכה יוכל לקבל קצבה - אם אינו יכול לעבוד, וגם סכומים לסיוע בתחומים אלו או אחרים (למשל סיוע בניידות, בשמירה על נקיון וכד'). כרגע כלכלית יש בעיה, שמזכירה בצורתה את נושא קצבת הבטחת הכנסה ודמי אבטלה - אבל שונה מהותית בטיבה. כאשר אנשים יוצאים לעבוד - ברמה מאוד נמוכה של שכר נשללת הקצבה ונלקחות ההטבות המיוחדות, שנועדו לעזור להתגבר על המגבלות. ואז אכן נוצר מצב דומה שבו אנשים נאלצים להגביל עצמם למשכורות נמוכות מאלו האפשריות. כשהשתמשתי במונח מס הכנסה שלילי, התכוונתי להשתמש במנגנון דומה למס הכנסה שלילי, כדי להתגבר על העיוות הנוצר כאן. העיוות לדעתי מתבטא בתקרה החדה הקיימת היום. אם השינוי יהיה הדרגתי תימנע המדרגה והבעייתיות הנלוות עימה. אם - וכאן זה תלוי ביכולת מו"מ של ארגוני הנכים שעד כה לא היתה מזהירה במיוחד - הם יבינו מה מדובר, וחשוב יותר, כיצד להשתמש בזה - זה יכול מאוד לשפר את מצבם! בינתיים אני מנסה להסביר את כוונתי בפורום 286 - די ברור לי שלא התחילו להתקרב להבין על מה מדובר. אי הבנות זה חלק טבעי בחיים... הבעיה שכשנמצאים בעמדת חולשה תמידית, מתחילה התגוננות וקל מאוד להסתגר ולהתבצר בעמדה המנוגדת לאינטרסים שלך. ואז קל לראות במי שנראה כזרים אויבים שלך... זה מה שקורה שם כרגע... אני אנסה עוד קצת להסביר במה מדובר... בשלב כלשהו אעצור - אני לא יכול ולא מנסה להכריח אנשים לקבל עזרה...

אתה הורג אותי איך יש לך סבלנות

בשביל כל זה. איך אתה מסכים לספוג יחס כזה שם ולמה לא מחקת את ההודעה של זה שקרא לך נחות ומטומטם? הזכרת שהייתם חולים במשפחה תשמור על עצמך שזה לא יהיה מהפעילות בפורום...

אה כן

כתבת פוליטיקה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=865&msgid=46913174 באמת יאכלו אותך חי... אף פוליטיקאי לא היה מסכים לזה.

למעלה