אמ... עצה:|

Snow fairy

New member
אמ... עצה:|

טוב, לפני כמה ימים אצלנו רק התחילו את עניין המשצי"ם בשכבה... נכנסתי לזה, הכל טוב ויפה וסבבה. הבעיה היא שאני גם במכבי צעיר, והקורס משצי"ם יוצא על הקורס מדריכים במכבי, המורה אמר שעדיין אני יכולה להיות משצי"ת בדיוק כמו כולם רק בלי לעבור את הקורס, השאלה אם שווה לי להישאר במשצי"ם בלי לעבור אותו. :<

gorck

New member
אם תצאי לטיולים של אמצע שנה אז...

כן!!! אם לא אז לא

Snow fairy

New member
ברור שאני אצא

אני משצי"ת לכל דבר רק שאני לא עוברת את הקורס.

ophirein

New member
דעתי....

אני לא בא כאן בתור אחד שאומר - "יופי יופי עוד משצ", אבל אני לא יודע מה כוללים הקורסים של מכבי צעיר (שדרך אגב, אולי אני מצטרף עוד כמה זמן), אבל היו אצלי בבצפר שבחרו ללכת לקורס של הצופים, והיום מצטערים.....

Snow fairy

New member
הקורס של הצופים ושל מכבי

*ממש* לא אותו הדבר
הבעיה האמיתית כאן זה שאם אני הולכת לקורס מדריכים של מכבי אז אני עדיין יוכל להיות משצי"ת, אבל אם אני הולכת לקורס משצי"ם אני לא יוכל להיות מדריכה במכבי... חוץ מזה שהקורס של מכבי הוא גם יותר ארוך...

כמה הוא יותר ארוך? יש סיכוי

שתספיקי ללכת לקורס מש"צים וגם לחצי מהקורס של מכבי? להיות מש"צ זה שווה בכל מקרה, אבל הקורס זה ה-דבר. חוץ מזה, שווה לך לבדוק אם את יכולה להצטרף לקורס של מחוז אחר שאולי בתאריכים שונים (אין לי מושג אם יש) או לבוא רק להתחלת קורס המש"תים, נגיד ל5 ימים הראשונים, לסיים את כל ההתנסויות, ואז ללכת למכבי... זה שווה חשיבה...

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

לכל תנועת נוער, או מסגרת פעילות כלשהי (משצים, צופים וכו') יש שיטות פעולה שונות. אני חושב שאם לא תצאי לקורס המשצים לא תביני את שיטות הפעולה של המשצים (והם שונים מכל תנועה אחרת, ולהיפך - לכל התנועות האחרות שיטות פעולה אחרות) וחבל... דבר נוסף. מתוך נסיון רב עם אנשים(=הכוונה למשצים) שאני מכיר יש דיי כעס על אנשים שמצטרפים למשצים בדרכים העקיפות ובלי קורס מיוחד שמכשיר. אני לא יודע איך זה במחוז שלך, אבל אני אומר באופן כללי מה שאני יודע על העניין ועל הדעה בקרב המשצים.

לדעתי עוז ממש צודק...

א. את תפספסי את כל הכיף הצחוקים ואת הדבר האמיתי... ואני אישית לא היתי שמחה אם היתה אצלי בשכבה משצית שלא עברה תקורס.... כדאי לך לצאת למשצים... לדעתי את סתם תפספסי אם לא תצאי... אבל בסופו של דבר תעשי את מה שאת חושבת שנכון...

Snow fairy

New member
אתם לא מבינים...

את הקורס של מכבי אין מצב שאני מפספסת, השאלה שלי היתה זה אם לעזוב את המשצי"ם בגלל שאני יעבור את הקורס... ואצלנו אף אחד לא יכעס... חוץ מזה שהקורס בחופש הגדול ויש לי להיות משצי"ת עד אז גם. אבל בסוף החלטתי שאני נשארת.

אני לא מבינה אותך!!!

את לא רוצה לא צריך... תשארי במכבי... אבל את תפסידי תבסט שבבסט! וזה בטוח שאת יוצאת למכבי הזה ומה זה בכלל מכבי???

Snow fairy

New member
מכבי צעיר זו תנועת נוער:|

ומשצי"ת אני יוכל להיות בלי הקורס אבל מדריכה במכבי אני לא יוכל להיות בלי הקורס מדריכים, ואז יתקעו אותי בתור למלמי"ת או סתם איזה צוות מאעפן...

ophirein

New member
כדאי לך לבדוק עם התנועת נוער שלך

אם קורס משצים, שממה שדאני הבנתי הוא ברמה גבוה יותר משל תנועות הנוער בנושא הדרכה, הוא קורס מספיק טוב בשביל להיות עם הכשרה מספקת בתור מדריכה שם!!

Snow fairy

New member
זה בלתי אפשרי.

חוץ מזה שדווקא הקורס של מכבי ברמה יותר גבוהה.

ophirein

New member
../images/Emo31.gif

על סמך מה קבעת שהקורס של מכבי הוא ברמה גבוהה יותר?

Snow fairy

New member
אני לא יודעת אם הוא באמת יותר טוב.

בשבילי כן. הוא יותר ארוך, ויש לי שם הרבה יותר חברים, ואני יודעת שהחרטה שלי תהיה הרבה יותר גדולה אם אני אלך לקורס משצי"ם ולא למכבי. תנועת נוער זה משהו שאני בו כבר הרבה מאוד זמן ואני לא יכולה סתם לוותר ככה על קורס שרציתי לעבור מאז שהייתי בת 5 בערך בשביל קורס שבא לי פתאום בתחילת השנה. אני פשוט רוצה להיות משצי"ת. ולאף אחד אצלנו לפחות לא אכפת מי עובר את הקורס ומי לא. אז אם יש לי את ההזדמנות גם להיות במשצי"ם וגם ללכת לקורס מדריכים (שהמורה אגב נתן את האופציה הזאת), אז למה לא? וגם המורה לשל"ח אמר שלומדים שם בכללי אותם דברים... חוץ מזה שלא בטוח שאני בכלל יצליח לעבור את כל המיונים עד הקורס...

Spidi man

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif

פשוט עצבן אותי המשפט הזה: "ומשצי"ת אני יוכל להיות בלי הקורס אבל מדריכה במכבי אני לא יוכל להיות בלי הקורס מדריכים"

Snow fairy

New member
../images/Emo4.gif

תנסה להבין שאת המשצי"ם התחלנו לפני שבועיים והיו רק 2 פגישות. במכבי אני כבר 3 שנים (מאז כיתה ג' עם הפסקות באמצע).

ophirein

New member
אז את מחזקת את העמדה שלו!!

את במכבי 3 שנים - את המנטליות ואת הרוח של התנועה את מכירה! במשצים את לא מכירה כלום, את צריכה משהו שיכניס אותך לרוח של המשצים, והקורס הוא הדרך הטובה ביותר!!

Snow fairy

New member
אני ממש ממש ממש רוצה להיות משצי"ת

אבל עם כל הכבוד, להיות מדריכה במכבי הרבה יותר חשוב לי. יש סידרי עדיפויות כאלה, אתם יודעים...:|

Spidi man

New member
אני מבין...

אבל כמו שאמרת, יש סידרי עדיפויות... סדר העדיפות שלך הוא קודם מכבי, אז סבבה, אני מבין אותך. אבל למה גם זה וגם זה ? לא חבל ? בתכלס לא תוכלי לפעול ב100% במשצים, וגם 100% במכבי נכון ? הרי זה בלתי אפשרי (אלא אם כן את אוהבת להבריז מהבית ספר
) מה גם שלא תעשי את המשצים מכל הלב, הרי הרוב שמשצים אוהבים את המשצים ומוכנים לעשות הכל כדי לצאת לטיול או כנס. מה יקרה כשהמשצים יפגשו עם מכבי ? - מן הסתם תעדיפי ללכת למכבי, הרי אם הקורס שלהם יותר חשוב, אז גם הטיולים, הכנסים, הפעילויות וכו'. מה שאני מנסה להגיד זה, שלא צריך לקחת את כל העולם. תחליטי מה באמת את אוהבת, ומה באמת את רוצה, ותלכי על זה עד הסוף. אני משצ כבר יותר מ4 שנים וראיתי הרבה בני נוער שהיו בצופים, וגם במשצים, בנוער העובד, ובמשצים, וזה לא הכי השתלם להם... מה שקרה בסוף זה שהם לא הגיעו לפגישות משצים, לפעילויות ובקיצור לא עשו כלום וסתם עצבנו משצים ומורי של"ח שציפו להם בפגישות. זו דעתי... אני מדבר מתוך ניסיון של הרבה מאוד זמן במשצים

למעלה