אמת

ל נ צ ח

New member
בוודאי!!!

היצר יחד לבם המבין אל כל מעשיהם יודע לבדו אלוהים !את לבב כל בני האדם. *מלכים א* (לט) וְאַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ וְסָלַחְתָּ וְעָשִׂיתָ וְנָתַתָּ לָאִישׁ כְּכָל דְּרָכָיו אֲשֶׁר תֵּדַע אֶת לְבָבוֹ כִּי אַתָּה יָדַעְתָּ לְבַדְּךָ אֶת לְבַב כָּל בְּנֵי הָאָדָם *דברי הימים ב* (ל) וְאַתָּה תִּשְׁמַע מִן הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ וְסָלַחְתָּ וְנָתַתָּה לָאִישׁ כְּכָל דְּרָכָיו אֲשֶׁר תֵּדַע אֶת לְבָבוֹ כִּי אַתָּה לְבַדְּךָ יָדַעְתָּ אֶת לְבַב בְּנֵי הָאָדָם: *ספר תהילים כ* (א) רַנְּנוּ צַדִּיקִים בַּיהֹוָה לַיְשָׁרִים נָאוָה תְהִלָּה: (ב) הוֹדוּ לַיהֹוָה בְּכִנּוֹר בְּנֵבֶל עָשׂוֹר זַמְּרוּ לוֹ: (ג) שִׁירוּ לוֹ שִׁיר חָדָשׁ הֵיטִיבוּ נַגֵּן בִּתְרוּעָה: (ד) כִּי יָשָׁר דְּבַר יְהֹוָה וְכָל מַעֲשֵׂהוּ בֶּאֱמוּנָה: (ה) אֹהֵב צְדָקָה וּמִשְׁפָּט חֶסֶד יְהֹוָה מָלְאָה הָאָרֶץ: (ו) בִּדְבַר יְהֹוָה שָׁמַיִם נַעֲשׂוּ וּבְרוּחַ פִּיו כָּל צְבָאָם: (ז) כֹּנֵס כַּנֵּד מֵי הַיָּם נֹתֵן בְּאוֹצָרוֹת תְּהוֹמוֹת: (ח) יִירְאוּ מֵיְהֹוָה כָּל הָאָרֶץ מִמֶּנּוּ יָגוּרוּ כָּל יֹשְׁבֵי תֵבֵל: (ט) כִּי הוּא אָמַר וַיֶּהִי הוּא צִוָּה וַיַּעֲמֹד: (י) יְהֹוָה הֵפִיר עֲצַת גּוֹיִם הֵנִיא מַחְשְׁבוֹת עַמִּים: (יא) עֲצַת יְהֹוָה לְעוֹלָם תַּעֲמֹד מַחְשְׁבוֹת לִבּוֹ לְדֹר וָדֹר: (יב) אַשְׁרֵי הַגּוֹי אֲשֶׁר יְהֹוָה אֱלֹהָיו הָעָם בָּחַר לְנַחֲלָה לוֹ: (יג) מִשָּׁמַיִם הִבִּיט יְהֹוָה רָאָה אֶת כָּל בְּנֵי הָאָדָם: (יד) מִמְּכוֹן שִׁבְתּוֹ הִשְׁגִּיחַ אֶל כָּל יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ: (טו) הַיֹּצֵר יַחַד לִבָּם הַמֵּבִין אֶל כָּל מַעֲשֵׂיהֶם: (טז) אֵין הַמֶּלֶךְ נוֹשָׁע בְּרָב חָיִל גִּבּוֹר לֹא יִנָּצֵל בְּרָב כֹּחַ: (יז) שֶׁקֶר הַסּוּס לִתְשׁוּעָה וּבְרֹב חֵילוֹ לֹא יְמַלֵּט: (יח) הִנֵּה עֵין יְהֹוָה אֶל יְרֵאָיו לַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ: (יט) לְהַצִּיל מִמָּוֶת נַפְשָׁם וּלְחַיּוֹתָם בָּרָעָב: (כ) נַפְשֵׁנוּ חִכְּתָה לַיהֹוָה עֶזְרֵנוּ וּמָגִנֵּנוּ הוּא: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אמת

לדעתי יש אמת אחת - שבסופו של דבר ניתן להסיק ממנה שכל האמיתות נכונות. אפשר לדעת בתיאוריה מה היא אותה אמת, אבל אי אפשר לדעת את כל שיש לדעת בעולם. זה כמו לדעת את המשוואה, אבל זה יהיה בלתי אפשרי לדעת את כל נתוני Y לכל X אפשרי כי יש אינסוף מספרים. שאלתי פעם אנשים איזו שאלה, נראה לי אפילו העלתי אותה לפה: נניח שיש לך כדור ענק שעליו המון המון המון ריבועים שאפשר לגרד כמו כרטיסי גירוד של מפעל הפיס. מתחת לכל ריבוע יש עובדה כלשהי. בסופו של דבר גירדת את כל הריבועים מלבד אחד, ויש לך את כל המידע על העולם מלבד עובדה אחת. השאלה היא מה יהיה כתוב מתחת לריבוע האחרון?? מה שאתה שואל מזכיר לי את השאלה הזאת...אז מעניין אותי לדעת מה התשובה שלך לשאלה
לא צריך לדעת הכל על העולם כדי לדעת את האמת בתיאוריה, האמת לדעתי - לוגיקה. אפשר להבין את כל העולם מלשבת, לבהות בקיר ולחשוב. לא צריך לצאת לחקור את העולם בשביל זה. הבעיה עם האמת - היא לא נפלאה, ולא משחררת, ולא נעלה ולא נעליים. הסיכום שלי למה שהאמת עושה לבן אדם, זה שורה שכתבתי פעם בלי קשר ועכשיו מקבלת משמעויות חדשות: once you've seen it you're a slave to the power that knowladge from you can take אם בא לך לדון קצת יותר לעומק במה היא אותה אמת: ICQ#46976071

erezsh

New member
ומה אם..

מה אם יש נוסחה שבה ה-Y הנ"ל הוא פונקציה של ה-X הנ"ל? הרי אז, זה אפשרי לדעת הכל. ע"ע דטרמיניזם. בקשר להשפעות האמת - אינך יכולה לדעת כלל, כי אינך יודעת מהי! את יכולה רק להעריך, כלומר להאמין, ואין לכך שום משמעות עבור אדם אחר. בקשר לשאלה עם כרטיסי הגירוד - היא זכורה לי. איני זוכר את כל השרשור - אבל התגובה שהכי אהבתי הייתה - "כל מה שקראת עד כה אינו נכון" . ושיהיה לכולנו יום טוב.

הסברים

הכוונה בקשר לנוסחא היתה שאתה יכול לדעת את הנוסחא, אבל אתה לא יכול ללמוד בעל פה את התשובה לכל X נתון כי יש אינסוף מספרים. בקשר להשפעת האמת - אוקיי, מתקנת את עצמי: האמת כפי שאני מבינה אותה דופקת תשכל, ומי שמבין את אותה אמת סביר שיתרחפן גם כן. אני טוענת שהאמת שלי הכי "נכונה", מכיוון שבאמיתות של אנשים אחרים יש חורים, דברים שהם לא יכולים להסביר - בעוד שב"אמת" שלי גם החורים והסתירות בעצם מוכיחים את נכונות אותה "אמת". אני חושבת שמי שמחפש להגיע לאמת, צריך להגיע למה שאני יודעת - אבל את זה אומר כל אחד שבטוח שהוא הגיע לאמת, ולכן אני מקבלת את ההערה שלך. ובקשר לשאלה עם הכדור: "מה שקראת עד כה אינו נכון" זה היה גם התשובה שלי
ואז אנשים באו ואמרו לי כל מיני דברים אחרים אפילו יותר נחמדים, אבל לא בפורום
אחי למשל אמר שיהיה כתוב "עכשיו אתה יודע איך זה לגרד המוווווון ריבועים מכדור ענק". זה לדעתי התשובה הכי טובה והכי נכונה
ארררר איך אני שונאת כשהוא אומר דברים גאוניים בלי בכלל לדעת עד כמה הם כאלה...

erezsh

New member
רק שאלה אחת

למה את חושבת שהאמת שלך היא הנכונה? ואם היא כן, למה את עדיין פה? :)

לא כל אחד בטוח

שהאמת שלו היא הנכונה?
מה זאת אומרת עדיין פה? בפורום או בחיים?
בפורום כי אני אוהבת לסתור כל דבר שאנשים אומרים
בחיים כי אמממ..לאדעת...שאלה טובה..
דיי מה זה כל החיוכים האלה

erezsh

New member
לצערי הרוב

זה לא אומר שזו הדרך הנכונה. לחשוב שאתה יודע את האמת, זו צרות אופקים במיטבה. לקוות שאתה יודע אותה - זה מילא - וגם זה לדעתי פסול. תמיד יש לשאוף ליותר. ואם אין לך לאן לשאוף - למה את פה? (ולא, אני לא אסביר :)

תראה,

אתה לא יכול להגיד שאני צרת אופקים כי אני אומרת שאני חושבת שאני יודעת את האמת. אתה לא יודע במה אני מאמינה ומה אני חושבת, אתה לא יודע מה ה"אמת" שלי. חוץ מזה, אין בן אדם שלא חושב שהוא צודק. אפילו כשאתה אומר שתמיד צריך לשאוף ליותר, זה חלק מהאמונה שלך ואתה בטוח שאתה צודק בזה. ומכאן יש שתי אפשרויות: 1. אתה מסכים איתי שכל אחד בטוח שהוא צודק, כולל אותך, ואז וודאי שיהיה לך קשה לקבל את זה שאתה צר אופקים ותפסיק לטעון את זה לגביי. 2. תתהה שמא אתה טועה ולא תמיד צריך לשאוף ליותר, שכן זו רק האמונה שלך שכך צריך להיות, ועל פי האמונה שלך אתה עלול לטעות, ולכן יש אפשרות שמישהו מגיע למצב שהוא יודע את האמת, ולא רק שלא מדובר בצרות אופקים, אלא להיפך. ויש גם בעצם את האפשרות שכל מה שאמרתי פה נראה לך שגוי...או שאיכשהו תגיע למסקנות אחרות..

erezsh

New member
הבנתי

את הנקודה שלך, אבל יש לך שגיאה לוגית קטנה אם אני אומר שאני לא צודק - אז קיימות שתי אפשרויות - המשפט נכון, או לא - אבל אם הוא נכון - כלומר אני צודק - סימן שאני לא צודק. לכן אין זה אפשרי. אם הוא לא נכון - כלומר אני לא צודק - סימן שאני כן צודק - לכן אי זה אפשרי. כלומר - אני לא צודק, ולא לא-צודק. אז מה אני? בלתי ניתן להגדרה. את לעומת זאת, מגדירה את עצמך היטב - את חושבת שאת צודקת. כלומר אם את צודקת - את צודקת. אם את לא צודקת - את לא צודקת. אולי זה פחות פאראדוקסלי, אבל את באמת מאמינה שאת צודקת?

איל1לשם

New member
האמת שלי

האמת שלי היא האמת האמיתית האחת והיחידה מבחינתי ברגע נתון- כלומר- האמת שלי היא מה שאני יודע ומה שנדמה במוחי כי זהוי האמת האמיתית. כלומר את האמת האמיתית מבחינתי אני קובע לפי הידע שלי ואמת זו נחונה רק מבחינתי ורק בזמן מסוים לפי הידע שיש לי. למשל לדעתי עד שאני לא מגרד את המשבצת האחרונה לא משמעותי לי בכלל מה כתוב שם. גם אם כתוב שם שכל מה שהיה כתוב עד עכשיו זהוא בולשיט זה ישנה לי רק ברגע שאני יגרד את המשבצת האחרונה ואהיה מודע לזה ואז אצטרך לשנות את האמת שלי.(וגם האמת של לפני המשבצת האחרונה וגם האמת של אחרי המשבצת הנכונה ייו נכונים מבחינתי רק תלוי בפרק הזמן שבו אני נמצא (לפני גרוד כרטיס המזל או אחרי!!)

erezsh

New member
האמת

הבעיה היא, שברגע שאתה חושבת שהאמת שלך היא היחידה והנכונה - זאת אומרת שאם תשנה את דעתך - אתה אומר שטעית - וכעת האמת שלך היא הנכונה. מצד שני, הרי אינך יכול להימנע מלשנות את דעתך / ידיעתך, ועל-כן, יוצא שאתה משנה את האמת המוחלטת באופן תכוף. מבחינה אינדוקטיבית - כיצד אתה יכול להאמין עדיין שהאמת של היא הנכונה, מבלי להיגרר לצביעות (או DoubleThink אם תרצה).

איל1לשם

New member
מכיוון ש

אני טוען שהאמת שלי נכונה אך ורק לגבי עצמי אך ורק באותו רגע נתון -אבל באותו רגע זה מבחינתי האמת היחדה שיכולה להיות ברגע ההוא כאשר אני מודע לזה שברגע אחר יכולה להיות לגבי אמת אחרת. עכשיו שאני חושב על זה ההגדרה שלי לאמת(היחסית) היא - תפסית המציאות (המתחייבת על דרך השכל) לפי העובדות שאתה יודע!

אהבתי ../images/Emo13.gif

למה אנשים אחרים מסכימים את מה שאני חושבת יותר טוב ממני????

לא ממש הבנתי ../images/Emo4.gif

אוף, איבדתי את קו המחשבה ברגע שזזתי מהמחשב קודם

חזקוש

New member
אתה שוגה! האמת באה מתוך אמונה

שהיא הכרעה אישית ערכית אמונית ובמקרה כמו שלך קבלת עול מלכות שמים. הכרעה זו אינה יכולה לבא מתוך ידע כי אין לדעת את האלוהים כי אם תדעו איו זה אלוהים הוא הנשגב מבינתו של האדם. עיין רמב"ם ליבוביץ מלבי"ם בחביבות ,חזקוש

almanach

New member
"האמת לכולם היא טיפשות"

מפשט זה שצוטט מפי אדם מאוד מיוחד ולא ידוע מביא עימו מספר דברים מאוד חשובים לגבי מי שמחפש את האמת. יש אמת. ניתן לדעת אותה. לא כולם יכולים. (למעשה רק בודדים מגיעים לשם) לכן גם אם מישהו הגיע למצב בו חווה את האמת, הוא לא יוכל לתת לנו אותה. אני מדבר עכשיו מאוד ברצינות לכל מחפש אמת אמיתי! כזה שמוכן באמת ובתמים להקריב את אמונותיו הגדולות ביותר במטרה לדעת את מה שנכון באמת. מפני שמחשבה היא אינה ידיעה. וגם אמונה אינה ידיעה, היא רגש בעל תפקיד מיוחד.איננו מצפים מכלב שידע את האמת (אין לשכל שלו יכולת לכך). לכן גם אדם רגיל לא יכול לדעת את האמת, כי המחשבה יכולה רק לקבל לצרף רשמים לכדי תיאוריה ואח"כ להאמין בכך. זו אינה ידיעה. כדי לדעת צריך תודעה. לאדם הרגיל אין תודעה (יש לו רק הבלחות נדירות שלה). כדי לפתח תודעה לרמה גבוה צריך אימון מיוחד. אך יש מעט אנשים בעולם שיודעים על כך, ואיך לעשות את זה. מחפש האמת צריך להכיר באפסותו ולחפש אדם מודע. (אבל כפי שצפוי, רוב הקוראים של המודעה הזאת פשוט ימשיכו הלאה)

חזקוש

New member
אולי אדם מיוחד לך סובייקטיבית

הוא זה שאמר את המשפט שהזכרת. דבריך כלל לא מובנים ומיד מתעוררת השאלה מה זו טיפשות? מה זו אמת? ומה פרוש של אמת אמיתי? מה זאת אומרת להקריב אמונות? כיצד ניתן להקריב אמונות? לפי מה אתה קובע שלאדם רגיל אין תודעה? אולי כל מה שאתה חש או יודע לא קים כלל אולי הכול אשליה? חזקוש

למעלה