אמת פנימית

סממית

New member
אמת פנימית

אני לא מתחברת למה שהמלאך הזה סח. למרות שאני יודעת שככל שאנחנו מתקרבים יותר לאמת, כך אנחנו נוגעים יותר באוניברסלי. אבל בכל זאת, הדברים שיופיאל אומר נשמעים לי יותר מידי כמו הרבה דברים שאנשים אחרים ששמים את עצמם בתור גורו רוחני אומרים. הייתי רוצה לשמוע משהו אישי יותר. אני עוברת או מנסה לעבור עכשיו תהליך פנימי שקשור גם להתבגרות, וגם לנסיון למצוא חיבור אמיתי לעצמי. לאהוב את עצמי ללא תנאים וללא סייגים. וזה מאד קשה, עד כמה שזה נשמע הכי בנאלי בעולם. אני מרגישה את זה לשניה, וזה מיד חומק ממני ואני שוב בורחת לתוך הפנטזיה שדברים יתיישרו בלי שאצטרך לעבוד על עצמי...

tashi

New member
הדרך לדעת מי אני

הדרך הכי טובה לבדוק מי אז, זה פשוט להסתכל עליך מבחוץ. אמנם זה לא דבר קל, אבל אם תשימי לב לתגובות שאנשים אחרים משדרים כשהם נמצאים בקרבתך. שפת הגוף שלהם מראה בדיוק מה הם חושבים עליך. אמנם יש אנשים שאין צורך להתייחס אליהם, אך כשרואים את תגובות הרוב, תוכלי לדעת בדיוק מי את ולשפר את מה שלא מוצא חן בעיניך. כשתדאי מי את ותקבלי את זה (מה שלא מוצא חן משפרים) תתחברי היטב לעצמך

הארה

tashi יקירתי! קודם כל ברוכה הבאה לפורום של כולנו. הצגת כאן נקודת מבט מענינת של הסתכלות על עצמי מבחוץ דרך עיניים של אחרים. הרשי לי להאיר את עינייך. אם תהיה לך סבלנות כדאי שתתחילי באופן עיקבי ובסבלנות לקרוא את דפי הפורום מבראשית ואז תביני איזה תהליך אדיר עברנו פה כולנו ועדיין אנחנו עוברים. באחת התשובות שלי הסברתי לכל הנפלאים כאן בפורום שבדרך כלל אנחנו מסתכלים על האחר. ומה שמפריע לנו באדם העומד ממולנו או להיפך מה שאנחנו מעריצים באדם שעומד ממולנו זה בעצם את עצמנו. בעברית קוראים לזה תאורית ההשתקפות. ``המראה``. כך שזה לא מדויק שתגובות הרחוב הם אלה שישפרו את מה שלא מוצא חן לי. עלי לעשות זאת בעצמי. לסמוך רק על עצמי ועל תחושות הבטן שלי. ושוב בעברית קוראים לזה: אינטואיציה. אוהבת מיכל.

tashi

New member
לראות דרך אנשים

מיכל תודה על הברכות, אני שמח על קבלת הפנים שקיבלתי (אשמח אם תפני אלי בלשון זכר). מסכים עם מה שאמרת לגבי מה שאנחנורואים בצד השני. מה שהערתי היא מה אנחנו רואים באיך הצד השני מסתכל עלינו. שפת הגוף של האדם יכולה להסגיר דברים רבים על מה הוא מרגיש כלפי הזולת. כשאת נמצאת בחברת אדם, לרוב דרך תנועות הגוף, העיניים והריכוז את יכולה לראות את התגובות שלו למה שאת משדרת. לרוב אני מצליח לדעת מה אדם העומד מולי חושב על הדרך בה אני מתנהג. באם אני שם לב שיש דברים שלא מוצאים חן בעיניו וזה קורא גם עם עוד אנשים, אני יכול להבין שמשהו לא בסדר לנסות להסתכל על עצי מבחוץ מה אני משדר, ולתקן את זה.

מישל 27

New member
היי tashi

אני מרשה לעצמי להצטרף ולהגיב קודם כל שלום שנית אתה מחפש את האישור בעניים או בתגובות של האדם שניצב לפניך? אתה צריך אישור על מי שאתה? הרי מה שאתה חושב הוא קובע, אנחנו צריכים להיות נאמנים לעצמנו לא? עברתי את זה כל החיים הייתי צריכה אישור מהסובבים אותי על כל דבר שעשיתי, אני גררתי את זה מהבית. מאיפה את סוחב את זה?

tashi

New member
שלום מישל

אז נתחיל בשום גם לך :) העיניים זה הכלי שמשקף בדרך הטובה ביותר את מה שהצד השני מרגיש. אני חושב שגם מי שיש לו שליטה מצוינת על עצמו עדיין מראה בעיניים את מה שהוא מרגיש. לכן מה שאני רואה בעיני האדם שלפני זה בעצם התגובה שלו. אני מעריך שכולנו צריכים אישור על מי שאנחנו. אם היינו לבדנו אולי תמיד היינו מרגישים שהדרך בה אנו מתנהלים היא הדרך הכי טובה. ברגע שיש עוד מישהו איתנו זה כבר שונה, ולפעמים צריך להסתגל לסביבה, גם אם זה לא מוצא חן בעינינו בכדי לא להרגיש מבודדים. בכל מקרה ההחלטה אם לזרום עם הזרם או ללכת כנגדו אמורה להשאר בהחלטתנו ובדרך שאנו רואים את החיים. בקשר לשאלתך מאיפה גררתי את זה, אני מעריך שזה בא עם הניסיון בחיים.

מישל 27

New member
היי tashi

הבנתי את הכתוב, אני מבינה שאתה מבקש אישור מאחרים, נכון? למה? אתה לא יכול להרגיש מתוך תוכך,מה שאני עושה עכשיו הוא הדבר הנכון כי אני מרגיש את זה בתוכי! אני כותבת בנסיון אישי, אצלי זה נבע מחוסר ביטחון, ואצלך?

tashi

New member
תשובה לשאלתך

בסך הכל אנחנו פועלים לפי אינטואיציה שלנו. לעיתים זה לא מתחבר אם הסביבה שלנו. אני כמעט תמיד שלם עם מה שאני עושה, ואם זה מפריע לי אני משתדל, אם כי לעיתים זה קשה, לשנות את זה. כשאני רואה שמה שאני עושה מתקבל אצל הסובבים אותי בתגובה שמראה שמשהו לא בסדר, אני מנסה להבין למה זה קורה. אם אני לא מבין את שפת הגוף, אני משתדל לשאול אותם בישירות מה הבעיה. רק ככה אני מצליח להבין מי אני באמת, לבדוק אם מי שאני זה מה שאני רוצה להיות, ואם התשובה היא שלילית מתחילים לעבוד על זה.

מישל 27

New member
אני לא מנסה לבקר...

מנסיון אישי בעבר תמיד חיפשתי אישור למה שאני עושה בעניים של אבא שלי. ועם הזמן שיכללתי את זה העתקתי את זה לסובבים אותי. חיפשתי אישור, מה לא בסדר, התעסקתי עם זה המון והרגשתי לא בסדר!!! עם עצמי! די! פעם בשעת אמת אבא שלי אמר שהוא גם חיפש אישור אצל העניים של אבא שלו! של סבא שלי זכרונו לברכה. הוא הרגיש כל הזמן דרך העניים שלו שהוא לא בסדר. זה איום ההרגשה הזו שלי ושל אבא שלי. אני כבר לא מחפשת אישור, אני לא רוצה להזיק לאיש ויש פעמים שאני מועדת ורוצה לרצות כי אני מפחדת: לפגוע, שלא יואהבו אותי...אני רוצה שיואהבו אותי. כעת כשאני מריגשה שאני רוצה אישור ורוצה לרצות את הסיבבה אני עוצרת ואומרת לעצמי :רגע! מה קורה לי? למה`` זו אני

tashi

New member
קוים אדומים

לפני ששואלים את הסביבה איך לפעול צריך להסכים איתה. כשהייתי בצבא הייתי היחיד שהלך נגד הזרם, לא קיבלתי את דרך ההתנהלות של הפלוגה בה שירתתי ולמרות כל הקשיים הלכתי בדרך שלי. הדרך שלי היא החיים שלי ואני קובע אותה. אם הדרך הזו מתנגשת עם דרך החברה ופוגעת בי אני חייב להיות מודע לזה. כשאני מודע למצב אני מחליט מה לעשות, אני ורק אני. קודם כל אני חייב להיות שלם עם עצמי אח``כ עם הסביבה. הסביבה זה רק פיטבג למי שאני. נכון כולנו רוצים להיות נאהבים, אבל קודם אנחנו צריכים לאהוב את מי שאנחנו. ברגע שנכיר בזה נשדר בטחון שיקרין על הסביבה. הקשר האחרון שהיה לי נגמר מכיוון שהבחורה לא אהבה בי משהו. כששאלתי אותה מה זה היה, והיא אמרה לי, הבנתי שגם אני לא אהבתי את זה בעצמי. היום אני עובד על לשפר את זה. כנראה שפשוט הראתי מה אני לא אוהב בעצמי החוצה וזה גרם לשבירת הקשר

מישל 27

New member
אומרים ש...

האנשים שאנו לא אוהבים הם השקפות שלנו לגבי דברים שאנחנו לא אוהבים בעצמנו. הכוונה שלי לא להתווכח איתך, אני מדברת על דבר מסויים ואולי אתה על דבר אחר. אני מסכימה שיש דברים שאנו צריכים להתייחס אליהם. אחרי הכל אנחנו חיים בחברה. אני שמחה לקרוא ש אתה חייב להיות שלם עם עצמך ואחרכך עם הסביבה יפה. לגבי הבחורה, אני מאמינה שמשכת מישהי לחייך בכדי להצביע על הדבר הזה! אבל מה עם הבחורה הבאה? ואם היא לא תאהב דבר מסויים בך ואתה כן? גם החבר הקודם שלי לא אהב דבר מה בי, אני כן אוהבת את הדבר הזה. אז מה?

tashi

New member
ממש לא

מעולם לא משכתי מישהי לחיי בשביל להצביע מה לא בסדר בי. משכתי אותה לתוך חיי כי אהבתי את מה שהיא שידרה. כפי שאמרתי קודם אני זה שבוחר מה אני רוצה להיות. בעזרת הבחורה הזו הצלחתי להבין משהו שהפריע לי בחיים כי היא ראתה מה אני משדר החוצה. כשהיא אמרה לי את זה הסתכלתי טוב על דרך חיי והבנתי שהיא צודקת. אם הבחורה הבאה שאצא איתה לא תאהב משהו שאני אוהב בעצמי, אז או שתלמד להכיר אותי או שלא נועדנו להיות ביחד. אני מקוה שזה גם כך אצלך

התפרצות

tashi שלום! אני חושבת שאתה גדול. האם שמת לב לתהליך היפה שאתה ומישל עברתם אתמול? חזקו ואמצו שניכם מיכל.

מישל 27

New member
אתה מגלה מי אתה

דרך הסובבים אותך? איך? כל החיים חיפשתי אישור בעניים של אבא שלי, עם הזמן העתקיתי את זה לסביבה. חיפשתי אישור, איפה אני לא בסדר, בולשיט. המון פעמים לא קלטתי. פעם אבא שלי סיפר לי בכאב שכל החיים הוא חיפש אישור בעניים של אבא שלו, סבא שלי ז``ל. הוא אף פעם לא קיבל והוא אף פעם לא היה מה שהוא רצה להיות הוא תמיד היה מה שהוא חשב בסבא שלי רצה. הפסקתי עם זה בשנה האחרונה ואני לא רואה בזה דבר חיובי. כעת כל פעם שאני חוזרת לדפוס הישן ורוצה לרצות את ההורים את הבוס אני עוצרת אומרת רגע ``למה? מה לא בסדר בי? למה אני צריכה אישור?`` אבל זו אני. אני כעת מחפשת אישור בתוך עצמי לא באנשים הסובבים אותי

תשובה

tashi ידידי! סליחה על הטעות המצערת במין שלך. אני עדיין מתעקשת וטוענת שיש לך טעות בנקודת ההסתכלות שלך. לא אמרתי ששפת הגוף אינה משדרת או אינה נכונה. אין ספק שאנחנו יכולים לקרוא אנשים דרך שפת הגוף. אבל אל תשכח שפה אתה משתמש בחוש הראיה בלבד. מה שקורא לך בהמשך זה שכנראה אתה מפעיל חוש פנימי נוסף ואז למעשה אתה קורא את מחשבות הזולת. בשפת היום יום אנחנו קוראים לזה איטואיציה. או אז אתה בטוח שזה מה שמשדר הזולת ולמעשה אתה טועה. כי אז הזולת משדר לך את עצמך בלבד.כאשר אתה פוגש מישהו עליך להיות מנוטרל ממחשבות ומנוטרל מרגשות רק אז פעולותיך יהיו מדויקות. סליחה אם אני מבלבלת לך את המח, אין ספק שאתה בחור מאד מאד רגיש ואינך צריך כל הזמן לרצות את הזולת. שיהיה לך יום מקסים מיכל.

tashi

New member
תשובה למיכל

אין ספק מיכל שאת צודקת. צריך להתנתק מהאני ולראות את הצד השני ככל הניתן כפי שהוא רואה אותו. כנראה שהאינטואיציה זו מילה נכונה להגדיר את זה, אבל ניתן להשתמש בה לא בצורה אביקטיבית. תמיד לנסות לראות איך הצד השני רואה אותי, לנסות להכנס לנעליים שלו ולהביט על העולם מנקודת המבט שלו. כך נראה את עמנו באור אולי קצת שונה. שיהיה לך יום מקסים tashi

yofiel

New member
נסיון אישי

את אומרת שאת עוברת עכשיו תהליך פנימי , ומחפשת את החיבור האמיתי , אבל בורחת לתוך פנטזיה שהכל יקרה מעצמו... ממה בעצם את בורחת? מעצמך? מהעבודה העצמית שאת צריכה לעשות? בהתפתחות עצמית אין קיצורי דרך , את צריכה להשקיע בעצמך בשביל לראות תוצאות. מה שכן , ברגע שאת מתחברת או אפילו רק מתחילה להתחבר , זה כבר לא כל כך קשה , כי את נהנית לגלות את עצמך מחדש , ולגלות מה את מסוגלת לעשות. רצית שאדבר מנסיון אישי , אז אספר לך.. כשאני הייתי בנקודה הכי נמוכה בחיים שלי , וחברה שלי עזבה אותי , ונעלם לי האור מהעיניים , נסעתי להודו ``לחפש את עצמי``. כשהגעתי הייתי עדיין שבור , ולא ידעתי מה קורה איתי בדיוק , אבל דבר אחד ידעתי , אני הולך לשנות את החיים שלי. אז הלכתי לאשראם והשקעתי כל מה שאני יכול - הייתי קם ב 6 בבוקר לעשות מדיטציה ונמצא כל היום באשראם ועושה מדיטציות וקורסים של מודעות ולמדתי רייקי וטיפלתי באנשים וטיפלו בי , והמשכתי ללמוד כל מה שרק יכולתי , ובערב היינו יושבים ביחד וכל אחד סיפר על מה שהוא עובר , והיינו לומדים ומלמדים אחד את השני... כך עברו כמעט 3 חודשים , והוצאתי כמעט את כל הכסף שלי על קורסים ולימודים , וכל ההשקעה הזאת היתה שווה את זה , כי נולדתי מחדש מיליון פעם. ולמדתי על עצמי ועל היקום הרבה דברים , והתשוקה ללמוד רק מתגברת , וגם כשהמשכתי לטייל , המשכתי ללמוד ולדבר על רוחניות ולעזור לכל מי שמוכן רק להקשיב. כשאת מתחברת לעצמך באמת את מבינה דבר מאוד חשוב , כולנו אחד. כולנו מחוברים ברמת הנשמה , וכל הידע כבר נמצא בתוכנו , וכל המדריכים הרוחניים והמלאכים מדברים איתנו כל הזמן , צריך רק להתכווננן לתדר הנכון כדי לשמוע אותם, וזה מנסיון אישי. וכשאת מתחברת אליהם הם מדברים איתך ועוזרים לך בכל צעד בחייך ומנחים אותך לעבר יעודך. והלימוד לא נגמר שחזרתי לארץ , זה רק ממשיך , למדתי קבלה , ועוד קורס הילינג , ואני מטפל בעצמי ובאחרים ומתישהו גם אעבוד בטיפולי הילינג. היעוד שלי הוא לעזור לבני האדם , זה מה שאני אוהב , ואני גם יודע מה אני עושה. לאן זה יתפתח ולאן אגיע , אלוהים יודע. מה שבטוח , עד שאגיע להארה לא אנוח ותמיד אשאף והתפתחות רוחנית. וגם שאגיע להארה , זה לא הסוף , זו התחלה חדשה... אז בקיצור , אם את רוצה להתפתח תשקיעי בעצמך , ומנסיון , את לא תרצי לעולם להפסיק להשקיע בעצמך , כי זה פשוט כיף... מודעות עוזרת להנות מהחיים הרבה יותר , ויש לי פשוט חיים מדהימים :) אני מקווה שעכשיו ששמעת קצת על הניסיון האישי שלי , לא תגדירי אותי כ- ``אנשים ששמים את עצמם בתור גורו רוחני``... ;-) בברכת אור ואהבה יופיאל המלאך

עבודה עצמית

אט אט מתפנית מכאב שהציף אותי.. דווקא ביום הולדתך, איש עם אור בלב... מוציאה את עצמי בכוח מהמצב הזה... מפנה מקום בנפשי לקרוא הודעות של אחרים .. וזוהי משמעותה של עבודה עצמית.., לעשות את זה כשקשה! למצוא את שביב האור מאחורי מסך הערפל ולהתחבר אליו. להיות מסוגלת ``להרים את עצמי מהאמצע``... - למצוא אילו אפקטים חיוביים עשויים לנבוע מתהליך קשה שעוברים.. לא להתפתות להאשמות! (לא את עצמי ולא אחרים; זהו רגש שלילי שרק עושה שמות בנפש... - מה שמתבטא אחר כך גם בגוף...) - לנסות למצוא נסיבות מקילות עבור פרטנר, שבאינטראקציה איתו נגרם כאב... לראות גם את הצד השני. כי לטעמי, זוהי משמעותה של עבודה עצמית וניהול רגשי. לא לשקוע בכאב. כל כמה שכואב. (ו.. אוי כמה שזה כואב..) למצוא ערוצים לתיעול הכאב הזה לצמיחה. לזכור שזהו שלב בגדילה, בהתבגרות. זוהי עבודה עצמית! וסיפורך, איש צעיר... (וככה זה מרגיש לי, שהינך צעיר) מעיד על אינסטינקטים בריאים ותבונה עמוקה! אבל תרשה לי... אמרת: ``עד שאגיע להארה``... ולפי טעמי... אתה בתוך האור...

תגובה

לגעת במהויות היי! אוי כמה יפים המשפטים שיצאו תחת ידייך.את בסדר. את בדרך הנכונה. את בדרך אל האור. הדרך אל האור עוברת דרך הכאב, דרך הריק{החלל} ובסוף החיבור אל האור. חצי דרך עברת המשיכי בה. בהצלחה, חזקי ואימצי. ממיכל.

למעלה