אמת ושקר

אמת ושקר

בחיים צריך לפעול בחוכמה. חוכמה פרושה לדעת מה כדאי לי ומה לא כדאי לי כדי להגיע לתוצאות טובות. בדרך-כלל לא צריך לשקר, ואפשר להגיד את האמת. לפעמים צריך לשקר כדי להעמיד פנים, כאלו האמת שונה ממה שהיא. בדרך-כלל יותר פשוט להגיד את האמת, כי חושבים על האמת לפני שחושבים על השקר. אדם רואה משהו ומיד יודע מה האמת בקשר אליו, אחר-כך יכול להמציא שקרים. בדרך-כלל כשמדברים יודעים משהו ואחר-כך אומרים אותו כמו שהוא, זה הכי פשוט.
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יהודה ../images/Emo42.gif

שומעים על התובנות.. המסקנות שהגעת אליהן כשמדברים ומשתפים על מה שמתחברים אליו.. במחשבות גם אם זה בלי קול, בלי פנים, זה מקל...ולעיתים זה מחזק את מה שמאמינים בו.. מה שמחזק.. נותן את היכולת להביט אחרת על מה שמסביב. המשיך לשתף...אנחנו מקשיבים
 
המשך

המסקנות המתוארות קודם הובילו אותי למסקנות הנ"ל: הדבור כלי חזק להעברת מסרים, ולכן צריך לדבר לענין ולא להתעכב יותר מדי על לדבר על הדבור עצמו. עדיף להגיד מיד את המחשבה שרוצים לבטא. צריך להמנע מהקדמות על עצם אמירת הדבר. אם נשאלה שאלה לא חשובה, אפשר להתעלם ממנה ולשנות את הנושא בלי להסביר למה. אם מישהו מפריע לשיחה, אפשר להמשיך בשיחה כדי להראות לו שהוא מפריע. אם מישהו לא עונה לנו, אפשר לפנות אליו בקול יותר חזק, במלים יותר ברורות או מקרוב יותר. העניין העקרי ביצירת קשר עם אנשים הוא התענינות: צריך לשאול אדם הרבה על תחביביו וקצת על מסגרותיו. קשר זוגי נוצר בהתענינות בתוספת מגע. מגע צריך להיות כשיש סבה לרגש חזק יותר מהרגיל ברגע מסוים, למשל אם האדם התנהג באופן נעים מהרגיל. כשמישהו אומר לנו דבר רע, כדאי לדעת להחזיר בחוכמה בכך שנסתור את דבריו וכך נשתיקו.
 
הרחבה למסקנות הראשונות

הדבור מתאר במדויק את המציאות. לכן הכי פשוט להגיד את האמת, כי היא זהה למציאות שרוצים לבטא.
 
למעלה