אמת ושקר

הדר גרד

New member
אמת ושקר

אפשר לצייר בצורה לצורך המחשה, את האמת וגבולותיה, צבעיה והשונות שלה מהשקר, מתוך מסקנות פילוסופיות על חקר האמת ?

על מה

New member
אבל קודם כל צריך לשאול

האם יש מושג כזה שקוראים לו אמת? האם זה לא מה שהפילוסופיה מחפשת כל האלפי ששנים האלה??????

lmatan1

New member
אולי תרדו לפרוש שניסיתי לתת ../images/Emo39.gif

בהודעה שרשמתי על הארה היהודית ממש כמה שורות מתחת ונמשיך משם.

יש מושג כזה

יש גם מושג "ריבוע עגול". השאלה היא מה משמעותו. בביקורת התבונה הטהורה דן קאנט בהגדרה של אמת כדלקמן: "התאמה של הכרה עם המושא שלה". המלה "התאמה" איננה מחשידה קצת את ההגדרה הזאת במעגליות?

כן. הנה: ../images/Emo151.gif

ועוד המחשה כפי שבקשת:
יש כאן המחשה וגבולות וצבעים. כל הלבן שמסביב לצורה זה שקר? ("אמת ושקר" ו"האמת"(ב-ה' הידיעה) זה שני נושאים שונים.)

sheketz

New member
אמת ושקר

האמת והראיה המובחנת: אם האמת היא האור, אז השקר הוא הצל. אם האמת היא בראיה מובחנת וברורה, אז השקר הוא בטישטוש ועירפול. האמת כדרך: תפסע לך בשביל המואר באור האמת, ולא תטעה, כי מאמת יחד עם צעד שקול ומדוד אתה תגיע לעוד אמת. לעומת זאת כאשר אתה יוצא לך ממקום של שקר גם אם צעדך זהיר אתה עשוי ליפול. האמת כמידה טובה: ראוי לשאוף לאמת, ומי שראוי שואף לאמת. האמת כקיום: כל מה שקיים אמיתי, וכל מה שלא אמיתי לא קיים. ואפשר לכתוב עוד הרבה כאלו, או לחלוק על כל מה שכתוב לעיל.

אני מכיר רק אמת אחת

בצורה נהירה: 1=1 משום מה נדמה לי שגם על זה יימצאו חולקים, ועוד פעם אגלה שיצאתי פרייר.

הכיצד אפשר לחלוק על זה?

תודה רבה על הפשוט מכל. 1=1 זו האמת של כל דבר. יש דבר בנמצא שהוא יותר או פחות מ-1?(יותר או פחות ממה שהוא? ממהותו?) ולכן, אפילו 2 הוא קודם כל 1 גם הלילה. גם הירח. כל הגמים שבעולם.

אפשר

כי אם הם שווים, אז איך זה שאחד בימין והשני בשמאל? חייב להיות איזה הבדל ביניהם, לא?

sheketz

New member
ומה ההבדל בין שויון לזהות?

אבל עוד פעם אנחנו גולשים למתימטיקה....

למה לא?

אני אוהב מתמטיקה. אצלי מתמטיקה זה כמו נשים. כמה שיותר אני לא מבין אותן ככה יותר אני אוהב אותן. כשאומרים, באחת האקסיומות של הלוגיקה, שכל דבר זהה לעצמו - אני שואל: איך קרה שהדבר הזה יצא מעצמו על מנת להיות זהה לו? אני לא ממש שואל, אבל חרד משהאלה הזו, היא מאיימת עלי.

על מה

New member
ואם אני כן אני

אבל מהסיבות הלא נכונות. אז שוב איני אני, גם אם לרגע חשבתי שכן.

sheketz

New member
אין דבר כזה סיבה לא נכונה

אני אסתפק לכל היותר בחוסר הבנה.

"הם"? זה לא שניים! זה אחד!

והוא לא יוצא מעצמו. 1=1 זה רק ציור. ציור אחד, על 1. ה"ימין" וה"שמאל" הם דברים שיוצאים מן האחד. בוקר טוב

lmatan1

New member
מסכים אתך במסקנה בהחלט../images/Emo39.gif

השלם הוא סכום כל החלקים שמרכיבים אותו הציור,והמתמתיקה נועדו למשחקי פרוק והרכבה ולשעשועי שכל המהות היא אחת לכל בורג במכונה יש תפקיד מוגדר אבל הבורג עצמו הוא לא הדבר ובורג חלוד אחד יכול לשבש את כל המכונה.

גם בורג חלוד אחד

הוא אחד ואפילו תפקיד מוגדר נתת לו "לכל בורג במכונה יש תפקיד מוגדר אבל הבורג עצמו הוא לא הדבר ובורג חלוד אחד יכול לשבש את כל המכונה." כשאתה מדבר על הבורג אז הוא הדבר. האחד.

על מה

New member
אחד שאין יחיד כיחודו

העיקרון הזה שהציב הרמב'ם בדבר האחדות היחידה של הבורא- שוללת בעצם כל אחדות אחרת בעולם. בורג אחד- הרי אינו אחד- הוא מורכב מתרכובת מתכות וקצת חלודה, מראש ופין וחריצים. אין אחד ממשי בעולם. מלבד ה-אחד. כך לפחות על פי הפילוסופיה הימיבניימית

למעלה