אמת ושקר

hikok

New member
וזו בדיוק התמונה

למהי אמת האמת לעולם פשוטה לילה טוף באהבה סיגל

אמת ושקר

ומה אם האמת גם היא שקר? ומכיוון שהשקר לעולם לא יהיה אמת, הוא נשאר שקר. ולכן, ייתכן ששניהם זה שקר אחד גדול. אם זה כך, כל העולם הוא שקר. אז בשביל מה אנחנו חיים? בשביל האמת.

lmatan1

New member
האמת האמת שכולנו נאלצים לשקר

זה הרי הכי קשה להודות על האמת. אדם חפשי הוא אדם יהיר ולכן הוא אדם בודד. הוא לא נזקק לאיש, אדם יהיר אינו יכול לפנות מקום בתוכו למישהו אחר זולתו אפילו לא לאלוהים. כאשר אני כועס אני צודק הכוח של הכעס הוא כח מוסרי של אני הצודק היחידי.בעלבון יש חולשה כשאני מודה בעלבוני אני מודה בחולשתי אני מגלה לעולם אתנקודת התורפה שלי את חוסר ביטחוני בעצמי.בשל כך אנחנו מעדיפים לכעוס מאשר להעלב.אולם כעס כעלבון הם כלים שמשרתים אותנו במלחמתנו הצודקת ההרגשה שאחרים טועים ובטעותם פוגעים בנו אינה נעימה אולם הבעס והעלבון שאנחנו מסגלים לעצמנו לאורך זמן נוסכים בנו ביטחון בעצמנו הצדק שלנו הוא עוור לעולם הסובב אותנו. בכדי להיות צודק אבסולוטית עלי להיות עוור לרגשותיהם שלאלה העומדים מולי בכעסי אני בוחר בעוורון לאמיתות של הזולת אני בוחר בחרשות לכל צליל של פיוס,אינני מעונין בכל מה שעלול להתפרש כצדקתו של האחר, אינני רוצה ללשמוע את עלבונו או לראות את כעסו ,אני רוצה להיות צודק לבד זהו מקור כוחי וזוהי עוצמתי. הכעס אינו נותן לראות גוונים אחרים של האמת והיוהרה אינה מאפשרת הקשבה לקולות אחרים זולת קולי שלי . בשביל לראות את האמת אני נדרש לראיה מורכבת וקשב צלול ואם אני יהיר כועס או נעלב אני חי רק באמת של עצמי.

shelly1975

New member
האמת....

זה מורכב. כלומר, אנחנו תמיד נראה את האמת מעט מעוותת ונצבע אותה כראות עינינו וזה לא אומר שהופכים אותה לשקר או לאשליה. מה היא אמת? שאלה טובה, קשה להגדרה. כמו אהבה, בערך...

על מה

New member
האמת היא שאין אמת

המציאות מורכת כמו מנסרה של אור. מכל צד שמסתכלים בה היא אחרת. ועל כן אין מציאות אובייקטיבית (דקארט מפורש, לא?) ואין אמת אחת. אלא ריבוי אמיתות. יש סיפור בפילוסופיה של העת העתיקה על 10 עיוורים שרצו לדעת מהו פיל- ניגשו לפיל ומיששו אותו. כשחזרו התחילו לריב בינהם- זה אומר הפיל ארוך ודקיק, זה אומר עב בשר ומקומט, וזה אומר שטוח ורחב וכן הלאה. המציאות היא פיל ענק. אנחנו כולנו עיוורים. וכל האמיתות כולן- אמת , ואף אחת אינה אמת. מה דעתכם?

shelly1975

New member
אהבתי את הדוגמא ....

של הפיל כי זה באמת ממחיש את המציאות שלנו, מסכימה עם זה. אנחנו עיוורים בנוגע לאמת, כי אנחנו בעצם לא יכולים לדעת מהי, לכל אחד הסבר אחר ל"אמת" ועצם העובדה שאפשר להתווכח על האמת, מותירה ויכוח אינסופי שאף אחד לא צודק ואף אחד אינו טועה.

אני מסכים עם זה

גם חשבתי על זה פעם, שיש הרבה אמיתות בעיקר בקטע של אלוהים- שאתה לא תוכל לשכנע נוצרי שישו הוא לא אל, או לשכנע בודהיסטי שהאלים שלו לא אמיתיים. ולכן כל אחד עם האמת שלו, וצריך דרך האמת הזאת להגיע לדברים הטובים- שלום ושלווה, ולא דרך וויכוחים.

lmatan1

New member
על מה הכל אחד אמת

הכל טוב ויפה רק שבסוף רשמת כל האמיתות אמת ואף אחת אינה האמת וצריך להוסיף היחידה וזו האמת תקראי שתי שורות מעלייך מענין לענין באותו הענין. בוקר טוב.

על מה

New member
אכן IMATAN , צדקת. מקבלת את התוספת

ובוקר טוב. ואפילו יום טוב גם לך....

את מדברת שטויות.

כל הרעיון של אמת היא שיש רק אמת אחת. אין לה צבעים וגוונים שונים. ובכלל זו שאלה מטופשת.

lmatan1

New member
רוני האריס או בקיצור ארס../images/Emo39.gif

בסך הכל אתה קול אחד כוכב רוק אלק אבל במקהלה אתה רק קול אחד ומסתבר שמוזיקלית אתה מזייף כי אתה שופט אחרים בטפשות שלך אתה לא אומר לעניות דעתי אחר מדבר שטויות אתה קובע מי מדבר שטויות מי סמך לשפוט אחרים. כאשר אתה אומר שטויות ואומר מטופשות אתה הוא זה שמתעלם מהגוונים ומהצבעים השונים כי בשבילך הם שטויות.בעברית צחה קוראים לזה יהיר ,שחצן,צודק לבד ועוור לצדק של הזולת.

תתפלא

יש מעט מאוד אמיתות מוחלטות כגון שהיום יום חמישי. יש הרבה יותר זוויות הסתכלות וניתוח ממה שאתה חושב.

אתה מדבר שטויות.

אולי ניתן לטעון שבחיים הריאליים, במציאות, לעולם לא נקבל תשקיף אמיתי של משהו, שלעולם לא תהיה אמת לאמיתה. אבל, ברור שבכל מצב באמת יש רק אמת אחת. וגם אם אין את כל המידע ואת כל הזמן והכישורים למצוא את אמת זו, זה לא אומר שדברים אחרים נהפכים להיות אמת. כך למשל, לצורך חישוב מעשי, ניתן להגיד שהגובה שלי הוא כך וכך, אבל באמת באמת, הגובה הוא גובה אחר.

הדר גרד

New member
תודה לכל המגיבים

התחלתם לריב ואני מסיימת את השירשור. אני לא אוהבת שאנשים שעוזרים לי רבים ביניהם . תודה לכולכם .

מאיפה הבאת את השטויות האלה?

למה את חושבת שאנשים כאן באו לעזור לך? אם לאחד מחברי הפורום לא היה אינטרס פרטי לבקר פה- וזה יכול להיות כל אינטרס- שיעמום, עניין בפילוסופיה, התאמנות על כתיבה עיוורת, אז הוא לא היה פה. אף אדם לא נמצא כאן כדי לעזור לך. היצר האנושי לא מסוגל לפעול באמת למען האחר. גם כשהוא בא לעזור הוא בא להנות מן מתן עזרה, ולא לעזור. כך שההודעה שלך המציינת אנשים שעוזרים לך הוא שטותי ומטעה.

ehudt

New member
כן, ברור...

והעולם אפל ומלא רשע ורוע וכולם נגד כולם יופי לך אני מציע לחזור לכאן אחרי שתרצה באמת להשתתף בדיון ולא רק לנופף בדעות שלך (שגם ככה לא נראה שהשקעת בהן מספיק חשיבה).

אתה באמת מדבר שטויות

אין כלל ספק שבכל מצב באמת יש יותר מאמת אחת , ראה למשל את עקרון אי הוודאות, גם אם הוא שייך לפיזיקה. אבל גם אז ניתן להגיע לאמת מוחלטת לגבי מהות החלקיק., גם אם זה מצב של או או. הסיפא שלך לא רלוונטית לחלוטין לדיון. אגב בקריאה חוזרת של דבריך - צר לי הם פשוט לא לעניין, סילוגיזם וטאוטולוגיה שלא לצורך וחבל.

זה פשוט שטויות מה שאתה אומר.

הטענה עם החלקיק היא סתם שטותית ולא קשורה לעניין. כל ההוכחה משם היא רק בגלל שיש לנו בעיה עם ההגדרות של הדברים. זה רק בגלל שאנחנו לא מסוגלים להגדיר את הדבר שמעבר להופעה החלקיקית או הגלית שלו. אז אנו אומרים שזה גם חלקיק וגם גל, רק כדי להבהיר את המורכבות של העניין. אבל, ברור שעל פי האמת אם אכן זה גם חלקיק וגם גל, אז הרי ששני דברים אלו לא סותרים והם חלק מאמת אחת. בדיוק כמו ששולחן יכול להיות גם חום וגם מרובע, ובכל זאת זה לא סותר. ואלו גם לא שני אמיתות. אגב, בקריאה חוזרת של דבריך- צר לי הם פשוט לא לעניין, סילוגיזם וטאואולוגיה שלא לצורך וחבל.

על מה

New member
אני מדברת שטויות????

נכון- אמת יש רק אחת. ומאחר שאין אמת אחת- הרי שאין אמת. כך לפי הגדרתך את האמת. ובעצם- האמת האחת, היא גוף מורכב, כמו תירכובת כימית, מעצם מהותה. ועל כן היא אחת אבל רבת פנים. עובדה. קח כל נושא שבעולם- הוא תמיד מורכב ורב מימדי. לא לשוא קבעה ההלכה היהודית סימני אבל בכל שימחה. לא לשוא היא הזכירה חטאת על נזירות, ועוד דוגמאות למכביר. כי מציאות , אפילו כזו שנראית מיטבית- כמו חתונה או פרישות טהורה ומוחלטת- תמיד יש בה גם פן נוסף. תחשוב על זה....

למעלה