אמת דתית

• פותח הנושא malh
  • פורסם בתאריך

malh

New member
אמת דתית

קראתי פה שנסים לא מוכיחים את אמיתותה של דת מסויימת ואינם מפריחים את כל השאר. אני לא מבין את זה. אם למשל מעמד הר סיני אכן התרחש במציאות, האם זה לא מוכיח שאל היהודי הוא האל האמיתי וכל השאר הם הבלים או "השטן"? אם למשל קורא נס וישו קם לתחיה, האם זה לא מוכיח שהנצרות היא דת האמת וכל השאר הם הבלים? הרי זה אמור לעבוד ככה,לא?

Swicca

New member
תראה.......

(......קודם שישו יקום לתחייה ואחר כך נדבר...) זה קצת דפוק לשפוט לפי ניסים כי עם תשים לב בכל דת (לא משנה איזה ) יש הסטוריה על ניסים ונפלאות אז נגיד למאמין אדוק בישו קרה נס וישו הקים את סבתא שלו לתחייה ולעוד אחד אלת האהבה הגשימה לו משאלה וליהודי הדתי אלוהים אמר שביום החמישים ומשהו יגיע המשיח..... אז תחשוב כאילו כל כך הרבה דברים .. נו ולמי תאמין ???.... זה פשוט לא משהו החלטי במיוחד!!! אור ואהבה ,שימי.

האמת היא בליבך פנימה ../images/Emo140.gif

ולא בדעותיהם של אנשים אחרים, שנוצרו על סמך דברים שונים ומשונים (ביניהם גם ניסים). בוא נזכור, שאלו דעות ואמיתות של אנשים שונים ומשונים, שיצרו דתות שונות ומשונות... במקום לחפש את האמת במקומות אחרים, חפש אותה בליבך - עם מה הלב שלך שלם באמת? הייה נאמן לעצמך ולך בעצת ליבך.

BLaCk magiCat

New member
מה זה נס?

קודם כל,לכל דת יש הגדרה משלה לניסים ונפלאות... בדת בנוסף לאלים האדם צריך למצוא את הדעות שלו לגבי דברים רבים ביניהן המציאות... למשל דתות מסויימות יגידו לך שהאל קובע את המציאות שלך, אחדות יגידו שאך ורק המוח שלך משנה את המציאות, אחרות יטענו שמציאות זה דבר שלא ניתן לשינוי ולכן כל דבר יוצא מן הכלל במציאות זו היא נס... לכל דת יש ראיה שונה של המציאות ולכן גם הגדרה שונה של ניסים, בעיקרון דתות מונוטאייסטיות דוגלות מאוד בניסים מכיוון שאצלהם מציאות זה דבר מאוד מוגדר ולא גמיש... ובכך הן גורמות למאמיניהם להאמין שזהו משהו שיוצא מהנורמה... כתבתי מאוד במעורפל ואני מכווה שלפחות מישהו הבין, השורה התחתונה היא שאתה צריך להאמין בנורמה כדי להאמין באנטינורמה ולכן השאלה של הוכחה תלויה בדת בה אתה מאמין.

gray peopel

New member
אהבתי......

אתה כאילו מתכוון שאתה זה שקובע את הנורמה מה שגורם לכך שאהת גם קובע אץ האנטינורמה... ואז דת אחת יכולה להגיד שזה שיורד גשם נחשב כנס ואחת תגיד שלא... ואותו דבר יכול להיות עם אנשים שעפים דת אחת תגיד שזה רגיל ואחת שזה נס (למרושת שנראה לי שרוב הדתות ילכו עם האפשרות השניה).... זה הכוונה שלך?

BLaCk magiCat

New member
בדיוק

איזה כיף זה שאנשים מבינים אותי
רק דבר אחד... אני נקבה...

gray peopel

New member
סליחה וכמו קודם:

יורד על ברכי ידיים לשמיים קורע את בגדי מלווה בצעקות מחילה מחילה מחילללללללללללללה:)

suki da yo

New member
למה?

אם האלוהים ברא את כולנו, למה שהוא יבחר חלק בתור החביבים עליו? אם באמת כל מה שלא קשור לנס מסויים שמיצג או "מוכיח" דת מסויימת הוא כפירה באלוהים שאותו דת מיצגת, אז מה שאלוהים הכל יכול לא היה מונע פשוט כל מעשה כפירה?

dopey_wizard

New member
אני חושב שלא הבנת נכון..

תראה.. אתה כתבת ניסים שעוד לא היתרחשו .. ובנתיים הם כתובים על גבי דף בילבד.. אין עדים, אין תמונות וסרטים.. נסים אינם מוכיחים אמונה.. , אני חושב שהכוונה הייתה לא לנסים אלה לדברים כמו "הפירמידות" וכול מיני דברים וכתובים כאלה כמו למשל חיבור האותיות בתנך שמראה על רצח רבין.. וכו'... אין ממש הוכחות מוצקות.. זה דבר ראשון, דבר שני, אותם דברים.. אם היתרחשו ואם לא, הם לא מצדיקים אמונה באל יחיד (או מב שאותה אמונה אומרת) בקיצור, שישו יקום לתחיה, זה יוכיח לי שהנצרות אכן אמת, (ואז שיסביר לי על כול השטויות של הנצרות), וכשהמשיח יבוא על חמור לבן והמתים יקומו לתחיה.. אז גם אני יאמין באלוהי ישראל.. תלוי גם על איזה דתות אתה מדבר, יש דתות שסותרות אחת את השניה, אבל לאומת זאת יש גם דתות שפשוט נותנות לך אפשרות להאמין במה שטוב בשבילך ולא להיות סגור בכפיה דתית מסויימת.. תלוי גם על איזה אמונה אתה מדבר, כישוף שמצליח (נס) לא מוכיח שהדת השניה לא נכונה.. בכישוף אתה יכול להישתמש בכלים ובסמלים של דתך כדי לחזק או להצליח בכישוף .. אבל זה לא אומר שאם דתך אחרת הכישוף שלך לא יעבוד..

למעלה