אמת אחת?

נזיר 461

New member
אמת אחת?

בימים טרופים אלו של צפירות, עצמאות וכו` עולים שוב הויכוחים- לעמוד בצפירה? מדינת ישראל? שאלתי היא האם יש אמת אחת? האם אחד הצדדים צודק? ובלי להביא הוכחות לכאן או לכאן. השאלה היא עקרונית- היהדות: אמת אוניברסלית? ואם לא, האם הטועים ישלמו על כך לאחר 120? או שמא העיקר הכוונה? אך כוונה בלי מעשה לא שווה כלום! (כוזרי). האם מישהו יכול להוציא אותי מהמערבולת?

asaf2000

New member
לגבי הצפירה

אלו ואלו דברי אלוקים חיים חוץ ממי שאומר לעמוד
ביררתי היום את הנושא אצל כמה אברכים ואמרו שאין בזה איסור של "ובחוקותיהם" פשוט זה מנהג של גוים לעשות דקת דומיה ובגלל שלפי היהדות אין בזה שום ענין לכן מתנגדים לזה למרות שאין עבירה בלעמוד ואין מצוה לא לעמוד וכל מה שבפהרסיא נוהגים לעמוד זה בשביל לא לפגוע ברגשות של בני אדם אחרים שזה חשוב ורב אחד אמר לי שזה לא בגלל חילול השם אלא ענין של נימוס ודרך ארץ כמו שלא נאכל כמו בהמה במסעדה יוקרתית. אתמול חיפשתי באינטרנט על מנהג הצפירה ועמידת דום כמנהג של גוים ולא מצאתי כלום אז הרב אמר לי שהצפירה עצמה היא לא מנהג של גוים אלא הדקת דומיה ואכן מצאתי עכשיו ב"גוגל" עשרות איזכורים מכל העולם ל"דקת דומיה" בטקסי זיכרון אז אכן זהו מנהג של גוים, למרות שאין איסור של "בחוקותיהם..".

נזיר 461

New member
תודה, אבל...

תודה על תשובתך. אך אם תקרא את הודעתי שנית תראה שלא ביקשתי תשובה בקשר לצפירה, אלא תשובה לשאלתי העקרונית. אם תוכל לענות לי על שאלתי אשמח מאוד. עד אז, תודה.

kacho

New member
תשובה

קודם כל, כן- היהדות היא אמת אוניברסלית, נקודה. (לא ביקשת הוכחות אז אני לא נותנת) וכן- הטועים ישלמו אחרי 120, אבל אם הם טעו בשוגג עונשם קל יותר, מאלו ש"טעו" בכוונה. לא הבנתי את המשפט עם הכוונה, אם תואיל להסביר אשמח לנסות לענות. בכל מקרה נאמר בגמרא "כוונה טובה הקב"ה מצרפה למעשה". מקווה שעזרתי. דרך אגב, בקשר לצפירה- אולי תתפלא אבל מקורה ביהדות בתקיעת השופר, לא מצינו בשום עם/אומה אחרת שיש צפירה בזמן אבל (או שמחה).

נזיר 461

New member
א. תודה.

א. תודה. ב. לעניין הכוונה- בספר הכוזרי, בחלומו של המלך, אומר לו המלאך: כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים. ג. בהרבה מקומות בגמרא מצינו שכוונה אינה מועלת. ד. תשובתך מיאשת משום שמי ידע אם אני על הגל הנכון, ואם דרכי לא נכונה אזי ביזבזתי את חיי לשווא! אמ כן, איך אדע כיצד לנהוג? כדרדך א או שמא ב?

התולעת 1

New member
.ענין הצפירה הוא מנהג גוים

ענין הצפירה הוא מנהג גוים אין בהלכה ובתורת ישראל מושג כזה של צפירה על חללים או על נפטרים וכו` לא מצינו בשום אבל של שום יהודי שהבן מחויב לעמוד דקה או לצפור במשרוקית אין דבר כזה .רק מה ,המדינה אמצה את חוקי הגוים בהרבה דברים הורדת הדגל יריות פרחים צפירה זה טקסים של אומות העולם לא שיך ליהדות, להגיד קדיש ודאי להגיד משנה ודאי לעשות כל מה שאפשר לתרום לטובת נפטר על חורבן בית ראשון שמתו מיליונים אין צפירה בתשעה באב אין ליהודים צפירה זה נהרגו רבים וטובים שני בתי מקדש, על הרוגי ביתר אין צפירה, אין ביהדות מושג כזה של צפירה אז קודם כל עפ``י ההלכה אין דבר כזה יתרה מזו יש בזה מעשה גויים, ואנחנו מצווים לא לעשות מעשה גויים ,מצווים לא לעשות מעשה גויים ממש בבחינת ולא תעמוד על דם רעך, אומנם זה לא הפרוש הפשוט אבל צריך להבין דבר אחד ,אין דבר כזה, עכשיו אם אתה מדבר זה פוגע באנשים שמבינים שככה צריכים לעשות מה לך יותר גרוע מהפגיעה של האנשים שנוסעים ומחללים שבת לעיני כל ואף אחד לא פוצה פה ומצפצף, מה אומרים? אומרים אדוני זה חופש אני רוצה ליסוע בשבת אתה אל תסע בשבת " למה בענין הצפירה לא אומרים אני רוצה לעמוד אתה אל תעמוד למה לא ? למה פה אני חייב? לא תורה לא משנה לא גמרא מכח מה אתה מחייב אותי החלטת שאני צריך לעמוד כולנו צריכים לעמוד ?להתייחד עם החללים אבל זה נכון אנחנו מכבדים כל יהודי שנפל לא רק החללי מערכות ישראל ולא רק בשואה גם כל יהודי שסתם נפטר כואב לנו ואנחנו משתתפים באבל ומנחמים בלי שום בעיה אבל לעשות דברים שהם לא עפ``י רוח התורה אנחנו לא חיבים

danielhope

New member
ממש לא נכון

אין איסור של "בחוקותיהם" אם אין בדבר זה שום זיקה לעבודה זרה.

התולעת 1

New member
מלחמת תרבות

אנחנו נמצאים בתקופה מאד רגישה בעמ``י ובפרט בארץ יש צומת דרכים כרגע מאד חשובה לאן פנינו מועדות. יש שמצדדים במדינה חילונית לחלוטין ללא הווי דתי בכלל כפי שהתכוונה הציונות בתחילתה להקים עם שמתערטל מן היהדות והופך להיות ככל העמים דוגמת אירופה ועל זה שומעים את הצד השמאלי ביותר שדוחף לכיוון. יש כאלה שרוצים לשלב גם דת וגם מדינה ביחד ואין מי שחושב שרוצה פה מדינה שיהיה רק תהיה של דת ולא במתכונת הקיימת רק רוצים לצייר שמתחפשים לעשות פה מדינת הלכה ואם תהיה פה מדינת הלכה, הלכה המדינה. קוראים לזה גם בשמות אחרים ``מלחמת תרבות``. אומרים שיש פה מלחמת תרבויות מה הם התרבויות התרבות היהודית המסורת היהודית של 3,300 שנה וזה נחשב בעיני כמה כתרבות עתיקת יומין שנס ליחה וצריך להדיחה מן העולם לעומת התרבות האוניברסלית העולמית המתקדמת המערבית האירופאית שרוצים לאמץ כאן תאטרון בתי קולנוע אצטדיונים כדור רגל כדור סל אליפות, אליפות עולם, אליפות הארץ, אליפות אירופה תרבות, קונצרטים וכו` זה תרבות מיובאת תרבות שזרה לדרך התורה והמצוות ואומרים שיש פה שתי תרבויות במלחמת תרבות. מי שמתערטל מהיהדות אין לו בעיה הוא רוצה להיות בתרבות של גויים אבל מי ששיך במשהו עדין ליהדות אינו יכול לקבל תרבות חליפית ליהדות המקובלת ממעמד הר סיני אז כמובן שהתהליך הזה לא התחיל מהיום, היום זה הסימנים האחרונים כמו שאומרים אבל המטרה היתה מתחילת הקמת המדינה בכיוון הזה, כמובן שנקטו בכל האמצעים בשביל להביא לזה אבל זה לא צלח התכוונו לעקור קצת יהדות מצוות לזלזל קצת בעולים החדשים שהגיעו להגיד שהם פרימיטיביים ממדינות נכשלות הכניסו הרבה חילוניות לבתי הספר הממלכתיים מלמדים קוראן ונצרות, מבקרים את המקרא מביאים שיטות שדוחות את אפשרות הבריאה ע``י בורא וככה לאט לאט קיוו שתוך זמן קצר כמו שאמר ראש הממשלה הראשון תוך שלושים שנה לא יהיה פה דתי אחד אבל הנה אחרי חמישים ושש שנה רואים שפתאום כל אלה שחשבו שכבר זנחו את הדת פתאום מתעוררים כמיליון בעלי תשובה והם מהחילוניים שהיו פרי המאמצים של עשרות השנים הראשונות של המדינה ואני אחד מהם למדתי בבית ספר חילוני באתי מבית מסורתי זלזלו בהורי באינטליגנציה שלהם גם בי הייתי בצפון ת``א תימני יחיד בבית ספר חילוני אשכנזי ופתאום היהודי מגלה את היהדות בדרך לא דרך ע``י ספרים לא היה מישהו בצפון תל אביב שילמד אותי תורה, גם בבית אבא שמרו בעיקר על השבת אבל מצוות מעשיות במשך ימי השבוע ולא ראינו האבא היה קם יותר מוקדם ממה שהיינו קמים מניח תפילין מתפלל בבית אבל לא ראינו בית כמו שאני מכיר היום אז מסורת היה מחללים שבת קצת, טמבלויזיה חשמל אש לא מדליקים ליסוע ודאי שלא אבל דתילוני כזה וככה גודלים עד שיום אחד מגיע לידך ספר קיצור שו``ע ואתה מתחיל להרהר ואתה בודק עוד ועוד ועוד ועוד משוה בין מה שלמדת למה שאתה קורא ומתברר לך שהאמת נמצאת בצד שלא חלמת עכשיו נשאלת השאלה האם אתה עושה את הצעד קדימה או שאתה ממציא תרוצים?

../images/Emo24.gif

שלום. האדם היחידי שיכול להוציא אותך מהמערבולת, כהגדרתך, הוא אתה! אם אתה מאמין בתורה ובשלוש עשר העיקרים אל חשש...אם אתה יודע כי הקב"ה מצוי ומשגיח, והוא מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים, אין כל מקום לפיקפוק באמיתותה של היהדות... ולגבי סוגיית הצפירה השבה ונשנת מידי שנה, נכון שאין לכך איזכור ביהדות, אך מעבר לעובדה כי יש צורך לכבד את זכרם של קורבנות ישראל באשר הם, אני מאמינה שהדבר מאחד והופך את כל עם ישראל, על כל גווניו לגוף אחד לדקה או שתיים...ובימים שבו העם שלנו כל כך מפולג יש צורך להתחבר ןלא להתנתק (תרתי משמע....) שנזכה בעז"ה לעצמאות אמיתית במהרה.... כרמיתי

נזיר 461

New member
א. תודה

א. תודה. ב. מצטער אך זה לא מה ששאלתי... אינני מפקפק באמיתות היהדות! אלא אני שואל איך מתיחסים לכל הזרמים ביהדות: חסידות, מתנגדים, חרדים, דתיים ציוניים וכד`. שאלתי האם מבין כל הקבוצות ר-ק אחת צודקת? או שמא קיים פלורליזם יהדותי? או יכול להיות שכל אחד יעבוד את ה` בדרכו, והעיקר כונתו? עד כאן ההבהרה. ג. תודה, אך לא ביקשתי התיחסות ספציפית לצפירה אלא לשאלה העקרונית שהבהרתי לעיל.

LiLa17

New member
אההה עכשיו הבנתי... תשמע זה שיש דתי

דתיים לאומים או חרדים וכו'... הם שונים רק באופן שהם מתלבשים ובהגזמה של הדברים- אבל את כל מה שקשור לתורה שניהם מבצעים, פשוט שיש דברים שכבר לא חייבים לעשות והחרדים עושים כי הם מגזימים יותר. לדוגמא בדת אישה חייבת לשים מטפחת או כובע על הראש אז ככה הדתיות עושות ולפעמים החרדיות גם מגלחות את השיער לפני שהם שמות מטפחת.. הבנת? דרך אגב אין דבר כזה דתיים ציונים יש דתיים לאומיים

נזיר 461

New member
תגובה

אז את אומרת בעצם שכולם דומים? אז בואי אספר לך שמקצת דברים הנחשבים אצל האחד כחובה, נתפשים אצל הקבוצה האחרת כעבירה חמורה לפעמים! לגבי המקרים האלה, האם באמת האחד ישלם בשמים על אף שכוונתו לטובה?

נזיר 461

New member
דוגמה

דוגמה אקטואלית- מדינת ישראל בעיני הדתיים לאומיים ובעיני סאטמר... שירות בצבא הגנה לישראל בעיני החרדים ובעיני הדתיים הלאומיים... זה הדברים הכואבים, אך ישנם עוד הרבה דברים קטנים כמו יחס האישה, תורה ועבודה... וכו וכו

נזיר 461

New member
כן...

בחברה היהודית שומרת המצוות ישנם הרבה זרמים: חסידות, מתנגדים, חרדים, דתיים לאומיים וכד`. ברור לכל שכוונת כולם היא עבודת ה`, אך יש שוני בין הקבוצות לגבי הדרך! שאלתי היא האם יש דרך אחת לעובדו? או ישנו פלורליזם יהדותי? האם העיקר הכונה, וכל הדרכים כשרות, או שדרך אחת נכונה, והטועה ממנה על אף שכוונתו לטובה- ישלם?

238

New member
יש פלורליזם דתי במידת מה

בס"ד וההוכחה לזה היא בדיוק כל סוגי הדתיים הקיימים-יש את החסידים,וישאת המתנגדים,יש את החרדים,ויש דתיים לאומיים,וגם חרד"לים. ההבדל הוא לא במס' המצוות שהם מקיימים-כי כולם משתדלים לקיים את כל המצוות עד כמה שניתן,אלא בערך המוסף של הדעות השונות-החסידות שמה דגש על השמחה,הדתיים הלאומיים -על שילוב חיי מעשה ביחד עם התורה וכו'.

התולעת 1

New member
חרדי זה לא גוון ולא צבע

חרדי זה לא גוון ולא צבע, חרדי זה חרד לדבר ד` לקיים את כל מה שכתוב בשו``ע אם את מקיימת את מה שכתוב בשולחן ערוך את חרדית. עכשיו דתית ציוני או דתי לאומי הנקודה היא פה בהשקפה ז``א יש בעיה בהשקפה מה ההבדל בין חרדי לדתי ציוני בהשקפה? החרדים פשוט מבינים מה הציונות רצתה לעשות והדתי הציוני פשוט מאד משתתף עם הציונות בנקודה שהוא רוצה להשלות את עצמו שאכן הכוונות שלהם טובות היו, אחרי שנתבררו הדברים ומובן שהציונות קמה בשביל לעקור את הדת אז לא שייך להמשיך עם השם ציוני, יהודי זה גם מספיק לא צריך תוספות

danielhope

New member
יופי - "מה הציונות רצתה"

מה זה חשוב מה הם רצו בעבר.. עכשיו זה כבר הרבה פחות ככה, ועלינו מוטלת החובה לשנות את זה ולתקן.

התולעת 1

New member
שטול כארם כבשה אותנו

יש כאלה שהם קיצוניים לגמרי הם לא מסוגלים לסבול את הדת, עוד דברים אחרים , טומי לפיד שמע שיר מזרחי בגל``צ אמר טול כארם כבשה אותנו ולא להפך. אתה שומע, תוכניתו של רזי ברקאי מה בוער הועלה לפיד על הקו כדי להתראין בנושא שינוי ,בעודו ממתין הושמע שיר מזרחי כבד, כשפנה אליו ברקאי ואמר לו טומי לפיד, אמר לו טומי לפיד אינסטקטיבית כששומעים את השיר הזה נראה לי שטול כארם כבשה אותנו ולא אנחנו כבשנו את טול כארם. מה זה השנאה הזאת יש תרבות מזרחית. מה זה משנה מאיזה מקום היא הגיעה, אתה לא אוהב שירים מזרחיים, בסדר, אחרים לא אוהבים שירים פולניים אחד רוצה וגנר השני לא מסוגל לסבול וגנר, כל אחד אבל להגיד שזה טול כארם, אתה אומר על שירה מזרחית שאנשים מפיטים אומרים שרים, ככה אתה מדבר מה מה? הוא קיצוני, אבל לקיצוני הזה יש 15 מנדטים

למעלה