אמת או מיתוס?

שלומכה

New member
אמת או מיתוס?

שמעתי פעם שהחור בבית השחי במדי ב' של צה"ל מיועד לכך שיהיה ניתן בקלות לקרוע את השרוול ולעשות ממנו חוסם עורקים מאולתר בשעת חירום.

זה נכון? זה מיתוס?

מישהו שמע על זה פעם?
מישהו ניסה את זה פעם?

תודה וחג שמח

אושי231

New member
אני פשוט שמעתי שזה פתחי איוורור...

בשעת חירום משתמשים בת.א שאמורה להיות בכיס (לפחות זה מה שהיה בתקופתי, היום לדעתי רק לוחמים מקבלים את זה)

שלומכה

New member
אבל יש הבדל גדול בין ת.א. לח.ע.

ואם זה לאוורור, אז למה באף חולצה אחרת (חולצות אזרחיות) אין?
כולל בחולצות של ספורט....

אושי231

New member
מה הכוונה בחולצות אזרחיות?

בצה"ל לובשים מדים, ולא חולצות אזרחיות.
או שאתה מתכוון לגופיות הארוכות שמחלקים בבקו"ם ואמורים ללבוש מתחת למדים?
אם כן, אז התשובה שלי היא שאת הגופיות אמורים ללבוש מתחת למדים וכדי שלא יתפתחו לך שם כל מיני פיטריות חלילה, אז לא חוסמים לך את האיוורור אלא שמים לך פתח בחולצה של מדי ה- ב'.

לגבי בגדי ספורט- אני לא בטוחה שאני מבינה למה אתה מתכוון כי אני לא קיבלתי שום בגדי ספורט בצה"ל אבל בכל מקרה בגדי ספורט אמורים ללבוש רק בזמן המד"ס (חצי שעה- שעה נניח) ואת המדים לובשים כל היום.

מעבר לזה, אם תסתכל בפתחים באיזור בתי השחי במדים, תראה שיש מסביבם תפר מאוד חזק שקשה לקרוע אותו ולכן גם אם זו הייתה כוונת המשורר לא ברור לי איך זה בא לידי ביצוע.

מה שאתה כן יכול לעשות כדי לברר את התשובה, זה לשלוח את השאלה לעיתון 'במחנה' יש להם מדור של שאלות מהסוג הזה, אני בטוחה שהם ישמחו לבדוק ולברר

olli3

New member
מנהל
מד"ס = מדי ספורט. אז למה קוראים לשעת כושר

הזאת - מד"ס?

מהטירונו לא הבנתי מה הקטע, כמה מטומטם היה הבן אדם שהחליט שכל הכושר בוקר הזה יקרא על שם הלבוש האזרחי הספורטיבי שאתה לובש ועוד להפכו למדים של ממש (אותה פיג'מה של הלילה ברוב המקרים).

antreprize

New member
למה אומרים שמא"ג הוא מקלע אחיד גדודי?

כנראה בגלל שאנשים לא מכירים את הפירוש האמיתי.

olli3

New member
מנהל
מאג זה החברה הזאת של המסכים שבנתיים פשטה רגל

והיום זה עוד סתם מוצר מדבקה.

מזה מא"ג באמת? אפילו שזה מקלע אחיד גדודי לאי דעתי שאומרים עליו. לא נכנסתי למה אומר שם של כל דבר בצבא, כי להיכנס לכל דבר זה כו להיכנס למבוך מסועף ביותר.

עד שהבנתי מזה סחלה שזה סולר, חול, לכלכוך יצאה לי הנשמה (ממש קשה לגלות מה מקור הביטוי מסתבר וזה מגיע בשל מה שנשאר בתחתית מיכל הסולר בעיקר של סולר להסקה או חימום מים).

antreprize

New member
מא"ג מיוצר ע"י חברת FN בבלגיה,

ובמקור MAG אלו ראשי תיבות בצרפתית של מכונת ירייה לשימוש כללי.

antreprize

New member
זה לא בשביל זה,

אבל אפשר לקרוא את השרוול (ככה אמרו לי בקורס, אף פעם לא בדקתי).

How I Disappear

New member
זה נכון לגמרי.

ככה גם המפקדת שלי אמרה לנו בטירונות כשהיא לימדה אותנו על ח.ע
וזה רק במקרה ואין לך ח.ע. אמיתי להשתמש בו

למעלה