אמרתי לכם!

פלסטיק

New member
ממש חוצפה מצד החילונים והדתיים

<במעריב הבחינו בין חרדים לשאר האוכלוסיה ולא בין חילונים לדתיים> כל מיני אנשים על כיסאות גלגלים, עיוורים, ושאר כאלה פגועים מעיזים להשתמש בתירוצים כאלה להשתמט משירות צבאי. מזל שחלק מהם מתנדבים בכל זאת - למרות שצה"ל שיחרר אותם אז בוא נראה - אתה מאמין שהחילונים והדתיים כל כך נעלים על החרדי שאם יש בינהם (החילוני והדתי) משתמט אחד זה כבר פוטר את כל המגזר החרדי? זאת אומרת שאם יש חילוני או דתי אחד שאנס לכל המגזר החרדי מותר לאנוס? בוא אגלה לך משהו - למרות המחמאה אני לא מאמין בעליונות החילוני והדתי על החרדי, מבחינתי כל בני האדם שווים

פלסטיק

New member
לא כתוב ש 25% משתמטים

כתוב ש 25% לא מתגייסים - הבנת הנקרא ידידתי. כמה מהם חולים נכים ובעלי שאר צרות? יש לך תשובה? בי"ח שניידר מלא בכאלה... ובחזרה למה ששאלתי (והעדפת לא לענות). ברור שגם בין החילונים והדתיים משתמטים אבל האם החילוני והדתי כל כך נעלים על החרדי שאם יש אפילו משתמט אחד בינהם אז זה תירוץ לכל החרדים הנחותים למלא חובתם? כזו דעה שלילית יש לך על חרדים? שמעת פעם על אנטישמיות? מסתבר שדעתי על החרדים טובה הרבה יותר משלך - לא רעים ולא טובים יותר מכולם...

ואללה, אתה צודק

באמת כתבתי ללא קריאה בעיון של הודעתך. סתם ראיתי "משתמט אחד" ומיד קפצתי זה ברור ומובן מאליו שאין קשר בין השתמטות אדם במגזר הלא חרדי לבין אי גיוס חרדים. אני חושבת שתנועת שינוי היתה צריכה לתת צ´אנס לחוק טל שללא ספק ישפר את מצב הגיוס, ולדחות את המאבק בנושא זה לעוד מספר שנים יש מספיק על מה להלחם בתחום דת ומדינה ואפשר להגיע שם להישגים כל עוד אין בכוונת שינוי לעקור תורה מארצנו

פלסטיק

New member
בואי נבחן את זה שניה

כן שינוי או לא שינוי - חוק טל עבר שמעת על שיפור במצב הגיוס? אני לא... וסתם הבהרה קטנה: אי אפשר לעקור תורה מהארץ, אפשר (אולי) רק מאנשים. לא ראיתי ששינוי ניסתה לאסור על אדם לעסוק בפולחן דתי כלשהו.

yo c

New member
עציון , טחו עיניך מלהבחין בין משתמט

(חילוני או דתי) העובר עבירה או משקר או נוקט בהונאה כזו או אחרת ...וכל אילו ראויים לגינוי ולעונש לבין מי שתורתו השתמטותו בחיפוי האתנן החוקי שנסחט ע"י מי שעשו את התורה קרדום לחפור בו

טוען רב

New member
למיטב ידיעתי,

הם מתגייסים על מנת לשרת בקבע, ומשכורת ה-320 ש"ח אינה משקפת דבר שכן צה"ל מפרנס את האנשים הללו, שאחרת היו יושבים ברהט מוקפי עוני ורעב.

פלסטיק

New member
הם מתפרנסים בדיוק כמו החרדים

מקצבאות ילדים (אלה שאינם עובדים...) לא ראיתי שחרדים רצו לשירות חובה של שלוש שנים כדי להגיע לקבע בגלל מצוקה כלכלית

טוען רב

New member
בגיל 18?

לוקח זמן להוליד 10 ילדים, ובכיל 18 לצעיר הבדואי אין מקור פרנסה. בניגוד לחברה החרדית המאורגנת והמסודרת בעלת השדולה המדינית החזקה, הבדואים מקבלים הרבה פחות כסף. אל תשכח שהחרדים מתמחים בחלוקה כבר מאות שנים.

פלסטיק

New member
הפיסיולוגיה של החרדי והבדואי זהה

למרות שיהיה לך קשה להאמין בזה, גם קצבאות הילדים לפי חוק זהות. לא צריך 10 ילדים - מספיק 5 והם נושאים יותר מאישה אחת (ולפני גיל 18) לגבי יכולת הרמאות אין לי מושג אבל אני מניח שהיא גם כן בטח דומה.

טוען רב

New member
תרשה לי להיות גיזען קמעא

ולומר שהחרדים עולים פי כמה וכמה ביכולת סחיטת הכספים שלהם מהמדינה על הבדואים.

פלסטיק

New member
כמו שאמרתי - אין לי מושג

בהבדל ביכולות של הבידואים לעומת החרדים בסחיטת כספים - ובמיוחד מהמדינה לטובת הפרט. אבל מכיוון שאתה כנראה מבין בזה אולי תסביר לי? תתן דוגמאות? איך חרדי עם מספר מסויים של ילדים לעומת בדואי עם משפחה זהה מקבל יותר כספים מהמדינה? וכמה?

טוען רב

New member
הסיפור באורך הגלות (ברצינות)

אבל אפשר להזכיר את וועד הסיוע מהתפוצות ליישוב ב-1914 כאשר נציג החרדים בו עשה הכל על מנת להכשילו מפני שהיה בעמדת מיעוט, עד שהצליח וסילק ממנו את אהרנסון. אפשר לספר על הסחיטה שהפעילו החרדים ב-1937 כלפי היישוב שאם לא כן יתמכו בערבים בפני משלחח פיל, ומובן שזה עבד. ככלל, החרדים בא"י מפרנסים מחלוקה כבר מאות בשנים, זה המקצוע שלהם, והם מומחים בו.

פלסטיק

New member
עדיין זה לא מסביר את שיכלולם

על הבדואים. זה בהחלט מראה דוגמאות על שיכללולם לעומת הדתי והחילוני (אבל זה לא היה הנושא ובכל מקרה בזה אתה לא צריך לשכנע אותי)

למעלה