אמרתי או לא אמרתי....

gershon17

New member
לא תהיה אינפלציה גבוהה

זה לא קשור לאנשי שמאל שמבינים, זה קשור לסטנלי פישר. השאלה מה יהיה יעד האינפלציה שהממשלה תכריז עליו. בנק ישראל מצליח לשמור עליו די יפה (אלא אם כן סילבן שר אוצר, ואז הוא עושה שטויות כאלה שאין ברירה ויש אינפלציה של 7% לשנה).

sharonhaimov

New member
עליית שכר המינימום תגרום לאינפלציה!

בנוסף לאינפלציה שישנה בכלכלה באופן טבעי בזמנים של צמיחה (שהמצב טוב במדינה הביקוש עולה והמחירים עולים בהתאם). עליית שכר המינימום והפרשי הריביות הנמוכים יגרמו לאינפלציה מאוצת. תזכור שרוב תעשיית המזון והפלסטיק מבוססת על עובדים בשכר מינימום.

sharonhaimov

New member
אני אסביר את זה כך:

1. האינפלציה כידוע נגרמת מעליית המחירים במשק. 2. רוב העובדים בתעשיית המזון ומוצרי הפלסטיק בישראל משתכרים שכר מינימום, כך גם חלק גדול מהעובדים במאפיות לייצור הלחם האחיד. 3. הפרשי הריביות בין הריבית השקלית לריבית הדולרית, נמוכים מאי פעם, התוצאה היא כמובן שבמסחר במט"ח הדולר יעלה לעומת השקל, הריבית באירופה שנראית כאילו גם היא שהולכת לעלות, תגרום לפיחות בשקל גם מול האירו, התוצאה הישירה היא עליית המחירים בישראל, למרות שהמחירים בעליות הייצור באירופה בארה"ב לא השתנו. 4. אם עליות הייצור לתעשיות הישראליות עולות, סביר להניח שהמעסיקים יאלצו לבצע צעד כלשהו כדי לצמצמם את הנזקים שנגרמו להם בעקבות עליית שכר המינימום ללא שינוי במחירים. אחד הצעדים היותר הגיוני מבחינת המעסיקים, הוא עליית מחירים כי הייתה עלייה בשכר המינימום שמאפשרות העלאת מחירים, וגם התייעלות היא צעד הגיוני (מכאן גם הפחד מפני אבטלה שתיווצר בעקבות עליית שכר המינימום).

sheketz

New member
תשובה

המחירים שהיצרנים מוכרים את התוצרת שלהם תלויה הרבה יותר בביקוש ובהצע של השוק של המוצר שלהם מאשר בעלויות שלהם. הבחירה של הייצרנים היא האם לייצר או לא לייצר וכמה לייצר מוצר מסוים. המחיר הם מוכרים הוא מחיר השוק. אלא אם כן מדובר בשוק לא משוכלל עם מונופול אן קרטל בו גורם אחד קובע את המחיר. במידה ומדובר בשוק משוכלל היצרנים יצטרכו לספוג את העלאת שכר המינימום.

sharonhaimov

New member
המחיר נקבע ע"י הממשלה

רגולציה חזקה של הממשלה, לכן אין פה מצב של תזוזת מחירים מהירה. הכל נקבע ע"י עליות הייצור. עליות הייצור עולות, ככה גם המחירים. הביקוש ללחם אחיד הוא אדיר, לכן הממשלה החליטה שהיא מבצעת רגולציה בשוק הלחם האחיד, אם לא, מחיר הלחם האחיד היה הרבה יותר גבוה.

gershon17

New member
לא ביקשתי הסבר

הסברים אפשר למצוא כמעט לכל דבר בכלכלה. חיפשתי מספרים שבאמת מראים את הקשר הזה לכאורה.

opium88888

New member
מחירי הלחם עלו בגלל עליית החיטה

בעולם, ובגלל אי נכונותה של הממשלה לסבסד מחיר של מצרכי בסיס. ואת זה אני אומר לך בתור איש ימין.

אין לך בושה?

כתבת כאן שמחירי הלחם עלו בגלל עליית שכר המינימום, וכשאומרים לך שהוא עוד לא עלה, אין לך מה להגיב? הרי ה'תיאורייה' המחוכמת שלך נכשלה לחלוטין. כל אדם עם מינימום של הגינות היה לפחות מתבייש בעצמו ומפסיק לכתוב. הייתי מצפה לפחות לאיזה תירוץ 'מחוכם'.

negative

New member
../images/Emo6.gif הוכחה נהדרת, נפלאות המחשבה!!

ובלי קשר - בת כמה אמך? כמה אביך מרוויח? אמך מצליחה לכלכל את עצמה בכבוד עם שכר זעום שכזה? דווקא אתה שחש את זה על בשרך (אלא אם אביך מיליונר) אמור להקיא מהקפיטליזם השטני.

כלומר,

אם אתה דובר אמת, אז אתה מסכים עם הטענה לפי משום שלפי חודש וקצת העלו את שכר המינימום ב120 שקל לחודש, זה מה שגורם לעלייה במחירי הלחם? אפילו ממך לא ציפיתי להיגיון מעוות עד כדי כך.

gershon17

New member
אתה קצת נפלת על הראש

תקרא שוב את כל מה שכתבתי פה ואז תחשוב אם אתה רוצה לשאול אותי את זה או לא.

gershon17

New member
יצאת קצת פארש

טיפה. נראה לי שאתה חייב לו התנצלות מסויימת.

omerlich

New member
חכה..

"בזכות" העלאת השכר הרבה עובדים עומדים להיות מפוטרים! אני כבר רואה את זה במקום העבודה שלי

למעלה