אמריקה זה פה

תתפלאי
, גם לא נהגי מוניות אומרים
,

וגם הםנשארים..כל אחד וסיבותיו הוא.

צהלול

New member
אני, אין לי בעיה עם הלוקיישן של אף אחד.

כל מה שאני רוצה זה מקום במסעדה

אהלן ושבוע טוב אזרחית יקרה

תראי, אנחנו בסך הכל רואים את המסעדות במרכז. מן הסתם הן תהיינה מפוצצות עד אפס מקום.
אבל, ככל שאנחנו מתרחקים מהמרכז ומגיעים לפריפריה, המצב שם שונה לחלוטין.
אי אפשר להסיק ממה שקורה במסעדות תל-אביביות או בהרצליה, או רמת השרון, על מה שקורה בשאר האזורים בארץ.
אצלנו בפארק המדע יש מתחם ענק שכולו מסעדות. רובן ככולן עובדות מאוד יפה כי הן מנקזות אליהן את כל אלה שמדי פעם בפעם רוצים לאכול משהו טוב בחוץ.
עכשיו, קשה להעיד מכך על הכלל. גם אני הולכת לשם לאכול לפעמים כשנמאס לי לעמוד במטבח עם התבשילים. כמוני, מן הסתם יש הרבה אחרים.
אמריקה זה לא בארץ. ממש לא. אולי לעשירון העליון או למעמד הביניים (השלב הגבוה) שלנו. גם יחסית לכמות האוכלוסייה, אני לא חושבת שאנחנו משופעים ביותר מדי מסעדות טובות.
מן הסתם, מסעדה טובה וחדשה היא תמשוך אליה סועדים רבים שרוצים לחדש או לחגוג איזה אירוע פרטי.

שבוע טוב
. תראי ברור שהאמירה היא כוללנית.

מסכימה עם חלק מהדברים שכתבת.

אבל, המשפט שכתבה צהלול על הנהנתנות מסביר קצת יותר, גם את המצב בכלל בארץ.
הצעירים המסכנים שלא יכולים לקנות דירה..מכירים ופוקדים את כל המסעדות והבארים השווים,
ראו הרבה מן העולם ובגיל 30, הם לא יודעים איך לצאת מן המבוך.

כמובן שיש אחרים, אבל הרושם הכללי הוא כזה..
זו תרבות האכילה, הבילויים וכו וכו. קצת כמו "אכול ושתה כי מחר נמות".

פעם כשעוד הייתי מדברת על הנושא, עם חברות וגם משפחה.
הרבה מהם מצדיקים היו בתירוצים שאיך אומרים, "לא מחזיקים מים".

בכל דור, גם שהיה יותר קל בארץ..
מי שמשכורתו הייתה בינונית, ולא קיבל עזרה, עבד למען מטרה וחסך בכל דרך אפשרית,
בילויים וכל מה שקשור בנהנתנות - היו מחוץ לתחום.

כל מי שעשה את זה, יודע על מה אני מדברת.

אני לא מקלה ראש בקושי הנוסף שיש היום, אבל המטרות השתנו.
אני רואה את זה במשפחה הקרובה שלי...
אף אחד לא ישכנע אותי שאי אפשר אחרת.
עובדה שיש צעירים שכן מצליחים..

השתלטה נורמה של: "ככה זה כולם".
לא, ככה יכולים לנהוג מי שיש לו הכנסה מתאימה. זה אני אומרת לאחותי, לגבי עניין מסויים, כבר שנים.
אבל בד"כ מצדיקים אותי רק אחרי 10 שנים..

מי שנכנס לחובות עבור "נהנתנות". הוא בבעיה.
ותאמיני לי, אני מכירה כמה כאלה..

יום טוב
.

את צודקת. אני בהחלט מסכימה איתך

ישנו באמת איזה שהוא סוג של נהנתנות בבחינת 'שתה ואכול כי מחר נמות'
וכן בסופו של דבר זה יוצר את הרושם כאילו כולם פה עשירים ובעצם אף אחד לא יודע איזה אוברדרפט יש לזה שאנחנו רואים יושב במסעדה ונראה מיליון דולר.

poseidon111

Active member
מהי נהנתנות? ללכת למסעדה? לסרט, לבר, לבית

קפה?
זו אינה נהנתנות. זה איזון בין המטלות והריצה לבין הרגעים שמזכירים
לך שלחיות דווקא יכול להיות נחמד, אם אתה לא עובד
כל היום, חוסך כסף (אפשר לחשוב כמה חוסכים ממה שהזכרתי), ואז בגיל
70 יש לך כסף לבילויים, אך אין לך את האנרגיה לצאת אליהם.

זו לגמרי לא הייתה הכוונה.

אני מאוד בעד שאנשים יהנו בכל גיל, מכל דבר שנפשם חפצה בו.
שלא ישמע שאני מתנזרת..

לצופה מן הצד, ולא רק..
רמת החיים בארץ, גבוהה.
התפתחה תרבות צריכה, לא לגמרי מובנת..
זה לא מסתדר לשמוע שקשה, ומצד שני רואים שכאילו ל"כולם" יש כסף.

רמת החיים בארץ - גבוהה !
מסעדות, ובתי קפה הם רק חלק מהעניין.

לא יאומן כי יסופר

https://www.facebook.com/photo.php?....181211204294.122140.630709294&type=1&theater

כמה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים על מר תשובה, כל פעם אני מופתעת מחדש

כתבה: אסתי סגל
"אם שאלתם את עצמכם איך יתכן שהממונה על ההגבלים העסקיים לא מפסיק לפטור את תשובה באין ספור עניינים, האחרון שבהם מהסדר כובל בלוויתן?
איך למרות שהוכרז על ידיו כמונופול, הוא לא משית עליו כל הגבלות ושום רגולציה - תוכלו למצוא את התשובות במפה הזו.
3 ממונים על ההגבלים העסקיים לשעבר עובדים אצל תשובה.

אם שאלתם את עצמכם מה פתאום המשטרה עובדת כמיליציה פרטית של תשובה, הן באבטחת חתונת בנו (אחרי שהפקיע שטח ציבורי ליד בן שמן לצורך החתונה, בלי ציוץ ממנהל מקרקעי ישראל) והן בגירוש תושבי גבעת עמל - תוכלו למצוא את התשובות במפה זו - שני מנכל"י משטרה לשעבר ואחד סגן מנכ"ל משטרה - עובדים אצל תשובה.

אם שאלתם את עצמכם איך תשובה מצליח כל כך יפה לסדר לעצמו תספורות, הקלות במס, הצלחות בשוק ההון, הלוואות בתנאים מופלאים ועוד - את התשובות תמצאו בתוך סוללת נערי אוצר לשעבר שבהווה הם עובדים מסורים אצל תשובה (אחרי שאפשר לקרוא כמעט אצל כל אחד מהם מה הוא עשה כעובד מדינה למען עסקיו של תשובה)

ואם שאלתם את עצמכם איפה היו הרגולטורים לאורך כל העניין הזה - מסתבר שהם עבדו אצל תשובה (בזמן שמלאו את תפקידיהם הציבוריים או לאחר מכן במשרדיו של תשובה)
ניתן לראות רק מקרה אחד בו המעבר המופלא הזה מכסא בעל תפקיד בכיר בשירות הציבורי לחיקו החמים של תשובה, מקרה בו נבלם המינוי של רוני חזקיהו המפקח על הבנקים, שדקה אחרי שסיים את תפקידו היה אמור לנחות בקבוצת תשובה, ורק התערבות בנק ישראל שטען שהוא לא סיים את תקופת הצינון שלו, מנעה אותו מלאייש את התפקיד שכבר קיבל, וכבר הודיעו עליו בכל העיתונים.

אם שאלתם את עצמכם כמה אנשים עבדו בשירות שוד הגז אולי הגדול בתולדות האנושות, כמה משרתי ציבור, כמה פוליטיקאים, רגולטורים, נבחרי ציבור - אז כאן נמצא רק חלק מהפתרון.

כי מה שהעליתי בחכתי הוא רק קצה קצהו של הקרחון. תחקיר מאוד קטן ולא מעמיק מספיק, אבל לטעמי מספיק בשביל לדרוש מחברי הכנסת היקרים שלנו להפסיק את החגיגה הזו ולחקוק חוק שיאסור על מעבר מהשירות הציבורי לעסקים פרטיים בנושאים שנוגעים, חופפים, עוברים ליד הנושאים בהם טופל בשירות הציבורי.
שהמדינה תשלם פנסיה לעוזבי השירות הציבורי בנושאים האלו. זה יצא הרבה יותר זול מהמחיר שהמדינה משלמת בצורה הזו."

לינקים:

מאמר חשוב של איתן אבריאל שיצא כמעט במקביל לעיצוב האינפו הזה. חשוב מאוד לקרוא. הוא מסביר את המפה הזו ומסביר למה הטייקונים אוהבים רגולטורים ולכן הם מגייסים אותם ואת הבנקאים אליהם:
http://www.themarker.com/markets/1.2282585

גילה פטר את תשובה מהסדר כובל בלווייתן: ימכור את "תנין" ו"כריש"
http://www.calcalist.co.il/local/articles/1,7340,L-3627687,00.html

רונית קן, יצחק תשובה ורציו מציגים: חתונה מאוחרת
http://www.themarker.com/dynamo/1.2234756

הקריירה השנייה של נערי האוצר אצל הטייקונים
http://www.themarker.com/markerweek/1.1881547

יצחק תשובה מגייס עוד מפכ"ל לשורותיו: דודי כהן מונה כיו"ר חברת כהן פיתוח
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/345/620.html

יוסי פלד מתמנה ליו"ר קצא"א - ומחדש את קשריו עם תשובה
http://www.themarker.com/news/1.1699197

תגידו, אף מילה על ההדחה של שלמה?

אתמול?
מאסטר שף כאילו?
שלמה שהצליח להמם אפילו אותי עם פלחי מנדרינה על שלושה סוגים של שמן עם קוביות קרח?

אז הנה מה שיש לצפניה להגיד,
ואני מוכרחה לציין שהפעם אני מסכימה כמעט עם כל מילה שלו, מלבד הסיומת

http://e.walla.co.il/?w=//2733480

שרוני68

New member
נו. זו הציניות של צפניה....

לא מתה עליו, אבל הסיומת הזו ממש מתאימה לו.
בואי נגיד ששליין וגורי היו אומרים את זה הרבה יותר
מצחיק.

ולא שכל כך עקבתי אחרי מאסטר שף אבל שלמה?
הייתי בטוחה שהוא זה שיזכה בגמר.

ידעתי שצפניה יגרום לך לצייץ

אם היית עוקבת אחרי מאסטר שף היית יודעת ששלמה לא יכול לנצח במאסטר שף

כמו שצפניה כתב, הוא הלך רחוק מדי. בכל זאת מדובר פה באוכל. אוכל שצריך להיות לו גם טעם ולא רק טקסטורה. אנחנו לא מדברים כאן על בד, מכחול וצבעים.
מישהו אמור גם ללעוס ולאכול את מה ש"מבשלים" המתמודדים.
אני חיבבתי אותו מאוד בפן האישי. אני אוהבת כאלה מורדים ששוברים מוסכמות והולכים נגד הזרם. אבל שלמה הגזים. כשנגמרו לו הרעיונות הוא הלך בכיוון של הפוך על הפוך בתקווה
שהשופטים ייפלו שבי אחרי הדמיון הפרוע שלו. טוב, השופטים בכל זאת לא איבדו את חוש הטעם שלהם ואי אפשר למכור להם לוקשים במקרה הזה.

אני ממשיכה להמר על נוף כמי שזוכה במאסטר שף.

שרוני68

New member
באמת? אז איך שהוא הצליח להגיע לשלב הזה?

לא יודעת למה אבל היה לו פרצוף של זוכה.

הוא הגיע לשלב הזה כי לפעמים מצליחים

תראי, בראש מלא רעיונות והמצאות,
יוצא לפעמים שאיזה תבשיל מצליח והופך באמת למשהו נפלא וקסום כי אף אחד לא העז לחשוב על זה קודם...
אבל כדי להיות שף, צריך קצת יותר מראש מלא רעיונות. צריך יותר מאומץ לב. צריך פשוט לדעת לבשל היטב ועל זה להלביש את הרעיונות שלך.
אני הייתי בעדו כל הזמן הזה, עד הרגע האחרון. אתמול הוא פשוט הרג אותי עם המנות שלו. בשום עונה של מאסטר שף בשלב כל כך מתקדם לא הגישו כאלה מנות. נורא.
שלא יהיו אי-הבנות, את עידו אני לא סובלת בכלל. כמה חבל ששלמה פישל. רציתי שהוא יעלה במקום עידו השחצן.

קשקשה 9

New member
לאאאא רגע גמני רוצה

כבר אמרתי בעבר
נוף לא באה לי טוב ולא הייתי רוצה שתזכה

קשקשה 9

New member
אופס התלהבתי מעצמי ושלחתי לפני הזמן

רציתי ששלמה (במילעל) יהיה בגמר
על עידו אני מנועה מלהגיב היות ואני מכירה אותו
מי נשאר לנו .....טוב נו אז מסרט שתהייה

מסרט דווקא??

מה כל כך משגע במטבח של מסרט? אני לא יכולה להתחבר לכל כך הרבה חריף ולתבלינים האלה.
לעומתה, אצל נוף המטבח הרבה יותר רחב, הרבה יותר עשיר, יש שם עולם ומלואו.
חוץ מזה יש במסרט משהו שמרתיע אותי ואילו עם נוף אני בטוחה שהייתי מתחברת תיכף ומיד

למעלה