אמריקאים

stkachov

New member
אמריקאים

לא יכול להסביר את זה... אבל יש משהו בהם שמעצבן אותי. כלומר, הם נחמדים, אדיבים ויפים... אבל עדיין, יש משהו בהם שנראה מאוד מזוייף כזה ולא בא לי טוב. כשהייתי בארה"ב זה דווקא נראה לי סבבה כי כולם היו כאלו, אבל פה כשרואים את התלמידי חו"ל לעומת הישראלים, ההבדל הוא כה ברור שאי אפשר לפספס זאת.

amitk80

New member
יש ויש

יש גם סטודנטים ישראלים שהם חראות ולא יודעים להתנהג אז לא הייתי מכליל את זה על כולם. שמעו ההבדל קודם כל במנטליות. דבר שני איך שהם מסיימים לימודים (בגיל 18) הם לא עושים צבא כמונו אלא ישר מתחילים ללמוד בקולג'ים וכנראה שזה גם משפיע. מעבר לכך הם מרגישים איזושהי חופשיות ורצון להתפרק שבארה"ב אני לא בטוח שהם היו עושים את זה (מסיבות וכו'). המסלול לימודים שלהם לדעתי קשה פחות משלנו. זה מעצבן אני מסכים אבל צריך להזהר עם הכללות.

berta84

New member
פתאום נפל לי האסימון בהבנת אחת האימרות

הטחונות של אמא שלי שעולים מרוסיה שמתנהגים כזבל היו כאלה גם שם אלא שלא יכלו להתנהג כך כי היו מנדים אותם זה מאוד עוזר לי להבין את ההתנהגות הוולגרית וחסרת נימוסים בסיסיים של אנשים בארץ, משהו שבילבל אותי פעם כי מצד אחד אני לא מבינה מאיפה החיות האלה לעזאזל, ומצד שני לא כל הישראלים כאלה, מניסיון יש משהו במנטליות כאן בארץ שזועק: "הכל מותר"

stkachov

New member
תשמעי, אני חושב שזה דברים שמשתנים עם הזמן

אל תשכחי מה היה כאן רק לפני 60 שנה. הגיעו עולים מכל העולם, כולם עם תרבות שונה, וכולם הגיעו למצב קשה. מדינה צעירה, אנשים שעומדים בתור בשביל לקבל את הקצבת הלחם והחלב, ניצולי שואה, עולים מארצות ערב... כל הערבוביה הזאת יצרה מאין מלחמת השרדות של האחד בשני, וזה כמובן משהו שמצעב את פני החברה. כמו כן, כשאני שומע את דברי השבח והגעגוע לתרבות האירופאית או המזרח-אירופאית, אני לא יכול שלא להזכר במראות שראיתי במחנות ההשמדה בפולין, ואת מכשירי העינויים של של הכנסיה במוזיאון האינקויזיציה בצ'כיה, פרי יוצר התרבות האירופאית המפוארת.

berta84

New member
לא ניראה לי שזאת המנטליות שהיתה כאן לפני 60

שנה,גם לא לפני 40 הסיבה היא אחרת לדעתי אני התכוונתי לומר שהרכב האנשים מבחינת האופי דווקא לא שונה יותר מדי בין מדינות, אלא זה שהם מרשים לעצמם להתנהג בצורה מסויימת במקום אחד ובמקום שני לא עובדה שיש גם רוסים וולגרים וחצופים לאללה, זה לא שבשנות ה-40 לחייהם הם השתנו בצורה כ"כ דרסטית, זה היה טבוע בהם מקודם

למעלה