אמצעי מניעה

הייזל

New member
זה מוזר

אני לוקחת גלולות כי בלעדיהן אני פשוט לא אעבור את היום הראשון של המחזור בלי להקיא. בעיני זו תרופה.

wasaby

New member
למיטב ידיעתי

התקן תוך רחמי אינו מומלץ לנשים שטרם ילדו. אני לא בטוחה אם זה משום שהוא עלול לפגוע בפוריות או להגביר את הסיכוי לשרירנים או סרטן ברחם. אני חושבת שכיום, בקרב אנשים צעירים, השימוש בקונדום, לפחות עד לשלב מסוים בקשר הוא די ברור מאליו. לא נתקלתי עדין בגבר שסירב להשתמש בקונדום או שהיה צריך ללחוץ עליו בנושא זה. לגבי הנזקים האפשריים מגלולות. חשוב לברר את כל הפרטים הקשורים לגלולות כמו לכל תרופה אחרת שאת נוטלת. גלולות עלולות להיות מסוכנות למעשנות. רצוי בעת קבלת הגלולות לשאול על כל תופעות הלוואי שעלולות להיות לאותן גלולות ספציפיות ולהיות ערניות להופעתן. יש נשים מעטות שאף גלולה אינה מתאימה להן. עם זאת, אין צורך להסחף לקיצוניות שניה. לרוב הגדול של נשים בימינו הגלולה היא אופציה קלה ובטוחה. מכיוון שאם תתרחש הפריה אני אהיה הראשונה לשאת בהשלכותיה אני מעדיפה שיכולת המניעה שלה תהיה בידי ולא תלויה בזכרונו של בן הזוג. מעניין שלגבי תרופות פוריות למיניהן לא פותחו כל מיני תאוריות נטורליסטיות על הכנסת חומרים זרים לגוף.

Boojie

New member
לגבי תאוריות נטורליסטיות:

כמובן שפיתחו. לא ראית את ההודעה שלי? יש כרגע בארה"ב הרבה מאד גופים שעוסקים בחינוך נשים לשיטות "טבעיות" למעקב אחר פוריות, כדי שלא תצטרכנה לצרוך הורמונים זרים. אגב, מעניין שאיש לא הזכיר כאן את התופעה ההולכת ומתפשטת של השימוש הרצוף בגלולות כדי למנוע את הוסת. בארצות הברית יש ויכוח פמיניסטי נרחב האם זו גישה כן-או-לא פמיניסטית. מצד אחד יש טענה שהתנגדות הרופאים לכך היא התערבות חסרת סיבה בחירותה של אשה, ומצד שני יש טענה שיש כאן לחץ לכיוון של ויתור על סממני הנשיות כדי להצליח בעולם ה"גברי". דווקא ויכוח מאד מעניין, ואותי הוא שעשע במיוחד בגלל סיפור שכתבה קוני וויליס בשם "אפילו המלכה" (מופיע בקובץ הסיפורים שלה "ארץ לא נודעת", נדמה לי בהוצאת כתר) - סיפור מדע בדיוני שמספר על תקופה שבה נשים כולן עוברות השתלה של אמצעי שמונע את המחזור, ועל תנועה פמיניסטית-ניו אייג´ית שמתנגדת לזה, בטענה שזו התכחשות לנשיות. משעשע איך שהמד"ב תואם את המציאות. ולגבי כל תופעות הלוואי הללו של הגלולות - כל הדברים האלה גורמים לי כל פעם להצטער על זה שלא יצאתי לסבית. כל כך הרבה פחות בעיות מהבחינה הזאת...

זה לא היה פותר את הבעיה

של המחזור
אבל ברצינות, אני מבינה למה את מתכוונת. אני בהחלט רואה את היתרונות. בקשר לאמצעים מונעי מחזור, זה שוב מגיע לעניין של חירות אישית. יש לי בעיה עם סוג הפמיניזם שמחליט שצריך לעשות או לא לעשות דברים מסוימים זה להתכחש לנשיות שלי, ולכן רוצה או לא רוצה אני צריכה לעשות או לא לעשות אותם. סוג הפמיניזם הזה גרוע בעיניי כמו שוביניזם, כי שוב הוא מגדיר אותי כאחת מעדר במקום לדאוג שיהיו לי אפשרויות בחירה. אם אני מחליטה, אחרי בחינה מדוקדקת של האפשרויות העומדות בפניי, שחלום חיי הוא להיות עקרת בית ואם לעשרה ילדים, אני לא מוכנה שאף אחד או אחת יגיד לי שמה שאני עושה הוא פחות נעלה מלהיות מנכ"לית של איזושהי חברה. זה צריך להיות תלוי בנטיות ליבי וכישוריי. ואני לא מוכנה לשמוע אחר-כך שעל ראשי וראש שכמותי כל הנסיגה במעמד האישה. אותו דבר בקשר לאמצעים מונעי מחזור. המחזור החודשי לא מפריע לי במיוחד. הוא גם לא מסמל לי יותר מדי. הוא כמה ימים בחודש שבהם אני צריכה להשתמש בטמפונים וקצת כואבת לי הבטן. לעומת זאת יש לי חברה שכאבי המחזור שלה איומים. כמה ימים לפני המחזור ובמשך ימי המחזור היא מרגישה רע, לפעמים עד כדי חוסר יכולת לתפקד. למה שאם יהיה אמצעי למנוע את המחזור היא לא תשתמש בו? מה נשי ויפה בלהתפתל מכאבים ולהפסיק לתפקד כמה ימים בכל חודש? זה לא קשור אפילו לקריירה. היא פשוט סמרטוט. שוכבת על המיטה ולא מצליחה אפילו להרדם. ואם כבר דיברנו על מחזור ופמיניסטיות, קראתם את הכתבה שהיתה לפני כחודש וחצי על יום ההולדת לטמפון? מעבר לירידות על הפרסומות למוצרי הגיינה נשית, שהיו מצחיקות בטירוף וקלעו בול, סיפרו גם על פמיניסטיות שיוצאות נגד הטמפון, טוענות שזאת הדחקה והכחשה של הנשיות ונסיון להפוך את דם המחזור לדבר מה מגעיל, ששוטפים לאסלה מבלי אפילו להסתכל עליו. קודם כל, בלי להכחיש נשיות, מה הרעיון בלבהות בדם המחזור? אני לא נגעלת ממנו, אבל לא היתי שומרת את התחבושת (מה שנאמר בכתבה שחלקן עושות). שנית, אני מוצאת שטמפונים הרבה יותר נוחים, אז למה אני צריכה להקשות על עצמי במיוחד רק כי זרם פמיניסטי מסוים חושב שזו ההתנהגות הנשית הנכונה? בדיוק כמו שאני לא אלבש דברים ממש לא נוחים רק בשביל להתאים את עצמי לאידיאל נשיות גברי, אני לא אעשה את זה בשביל להתאים לאידיאל נשיות נשי. בכלל, זה נושא אישי, ואני לא מוכנה שיכנסו לי לתוך ה-***.

אלת הירח-יש אמצעי טבעי ופשוט

שיכול לעזור לחברה שלך ולכל מי שסובלת מבעיה זהה.. את מוזמנת להתקשר אלי באי-מייל.

צנצנת

New member
התקן תוך רחמי

נשים בארץ דוקא כן משתמשות בהתקן תוך רחמי רק שהוא מומלץ רק אחרי מספר לידות

טרי

New member
לגבי אמצעים אחרים

אמצעים אחרים באמת לא מקובלים בארץ למרות שחלקם נמצא בשוק ומקובל בחו"ל (כמו דיאפרגמה), אבל רובם יעילים הרבה פחות מקונדום או גלולה. התקן תוך רחמי לא מומלץ לפני הריון ראשון כי צוואר הרחם צר וזה עלול לעשות דלקת בחצוצרות ולגרום לעקרות. אחת הבעיות הקשות בעיני בנושא הגלולות היא העובדה שרוב הרופאים (גם גיניקולוגים בכירים וגם רופאים בתחומים אחרים שקשורים לתופעות הלוואי) בכלל לא מודעים לסכנות שעלולות להיווצר מגלולות, ובטח שלא מיידעים את הנשים. הנושא מטריד אותי באופן אישי כי אני לא יכולה לקחת גלולות מסיבות בריאותיות (קרישתיות יתר). את העובדה הזו גיליתי אחרי שבמשך 3 שנים נכנסתי ויצאתי מבתי חולים כי אף אחד לא ידע מה יש לי, למרות שהתסמינים היו קלאסיים לבעיה לא כ"כ נדירה (כ- 15% מהאוכלוסיה). בסופו של דבר, ע"י רפואה אלטרנטיבית, וקריאת מאמרים באינטרנט, אני זו שגיליתי מה יש לי, ובדיעבד, התברר שכל הרופאים ידעו לשלוח אותי לבדיקות הנכונות אבל לא לקרוא את התוצאות.... אני יצאתי משבוע אשפוז במחלקה נוירולוגית בתל השומר עם המלצה "לא לקחת שבועיים גלולות". המלצה כזו, ללא שום קשר למצבי האישי הבעייתי היא לא רלוונטית לאף אישה, לאור העובדה שלא עושים פשוט "הפסקה" של שבועיים בגלולות. מנסיון אישי מר, אני בהחלט יכולה להעיד על מס´ דו ספרתי רב של רופאים שלא טרחו לבדוק האם אני יכולה לקחת או לא לקחת גלולות. אחרי כל הסיפור הזה התחלתי לשאול הרבה מאד בנות סביבי לגבי הבדיקות שהן עשו או לא עשו לפני שהתחילו לקחת גלולות ורובן המכריע אמר שלא עשו כלל, או שעשו פעם אחת בדיקת תפקודי כבד. כמו שמישהי אמרה באחת התגובות - אמא של רובנו תמיד אמרה לא להכניס לגוף סתם תרופות כי זה לא בריא, אבל רוב מוחלט של הבנות מכניסות לגופן על בסיס יומיומי הורמונים, שזה אחד התחומים הכי רגישים בגוף שלנו. מסכימה עם ההנחה שרוב האנשים בימינו מקיימים יחסים עם קונדום עד שיש מערכת יחסים רצינית, אבל הגישה היא שמתישהוא נגיע לרגע שנעשה בדיקת איידס והבחורה תתחיל לקחת גלולות. ומה אם לא?

augustus

New member
זאת ועוד

כמי שעסקה זמן מה בהסברה לאיידס ותמיכה בנשאים, אני מודעת לעוד תופעה מצערת - נשים, שהסיכוי שלהן להידבק גבוה בהרבה משל גברים, לעיתים תכופות לא מרגישות בנוח לדרוש מהפרטנר להשתמש בקונדום (כי כך הוא נהנה פחות), ואם הן מעלות את הנושא ולא זוכות לשת"פ, הן מוותרות מיד. נתקלתי אף במקרים (במגזרים מסוימים יותר מאשר באחרים) של זוג - גבר נשא ואישה לא - שלא משתמש בקונדום באופן קבוע, מין הסתם גם בגלל חוסר התחשבות של הגבר באישה וגם בגלל סדר עדיפויות מעוות של האישה (הנאה שלו חשובה יותר מבריאות שלה). עצוב.

הכל מסוכן חוץ ממניעה טבעית

גלולות מסוכנות לבריאות כי פעולתן שומרת את הגוף במצב הורמונלי של הריון מתמיד כשבסוף התקופה מתרחשת "הפלה" ואז מתחיל הדימום. התקן מסוכן כי הוא עלול לנקב את דופן הרחם ולחודר לתוך חלל הבטן. גיאפרגמה מסוכנת בגלל תגובה אלרגית לחומר הלטקס ממנו היא עשויה. שיטת מניעה טבעית היא הטובה ביותר והמוצלחת ביותר. גם פה בארץ קיימות מדריכות לשיטה, קיים ספר, ואפשר ללמוד אותה. חבל רק שנשים ישראלות, משום מה, אינן נותנות בה אמון ולא מתאמצות ללמוד וליישם (לפחות ממה שאני נתקלתי בו).

augustus

New member
השיטה הטבעית לא תמיד עובדת

וחוץ מזה, לא הבנתי האם את יודעת משהו על הסכנות הכרוכות בשימוש בקונדום.

Ludwig

New member
הבעיה היא לא הסכנות שבקונדום...

אלא שקונדום באמת מפחית את ההנאה (לפחות של הגבר). במקרה של יחסי-מין מזדמנים אין ברירה אלא להשתמש בקונדום ולו רק בגלל הדבקות אפשרית במחלות (גם הגבר צריך לפעמים להתפשר, מה לעשות). במקרה של יחסים קבועים זה נשמע הגיוני לחפש פתרונות אחרים. בכל אופן יש קונדומים שאינם עשויים מלטקס עבור מי שאלרגי ללטקס, אז ודאי יש גם דיאפרגמה מחומר אחר, לא? לדעתי יש משהו משכנע בדבריה של חנה לגבי אי ההשקעה בכיוונים שפחות מטרידים את בעלי ההון, כמו למשל גלולות לגבר. אבל כמו בנושאים אחרים של שוויון זכויות יש ללחוץ פוליטית וכלכלית (נשים יחד עם גברים אוהדים זה משמעותית יותר ממחצית האוכלוסיה, כך שבמקרה זה זה אפילו קל יותר).

עוד אחת

New member
יש לי עצה לכל הנשים:

תמיד כשאצ\תן מכירות חבר, תציעו לו תנאי שילך לעשות בדיקת איידס ואם התוצאה שלילית - תשכבו איתו. חיובית - תזרקו אותו.

Ludwig

New member
בדיקת איידס היא אכן תנאי הגיוני...

למערכת יחסים, אבל הבדיקה טובה רק שלושה חודשים אחרי ההדבקות. כך שבמשך שלושה חודשים מקיום יחסי-מין בלתי מוגנים (אם זה קרה) יש להשתמש בקונדום ורק אחר-כך לערוך בדיקה! והעיצה רלוונטית כמובן גם לגברים!

augustus

New member
אני לא עושה סקס עם גברים

אבל לו הייתי עושה, לא הייתי זורקת מישהו בגלל שיש לו איידס. בשביל זה קיימים אמצעי מניעה, וצר לי על הבורות בנושא שאני נתקלת בה קצת יותר מדי.

טל קר

New member
אני מציעה לך לבחור פרטנרים

עתידיים באמצעות קריטריונים קצת יותר מחמירים מאשר יש או אין איידס. זה אמנם תנאי הכרחי אך לא מספק.

ויש מחלות שאינן מחלות מין פרופר

אבל עלולות לעבור דרך יחסי מין. חברה שלי סבלה מדלקות חוזרות ונשנות במערכת השתן, ובסוף גילתה שהיא נדבקה מהחבר שלה, שהיה רק נשא (נשים הרבה יותר רגישות לזה), ושהוא נדבק מחברתו הקודמת. אף אחד מהם לא התהולל הרבה לפני שהם היו יחד. All it takes is one person. לותר על קונדום לאחר בדיקת איידס עדיין נראה לי מסוכן.

Boojie

New member
אין לי מושג מי את באמת,

והאמת - לפי ההודעות שלך גם אין לי שום רצון להכיר אותך. אני לא מצליחה להבין אם את אדם עם ראש אטום במיוחד או סתם פרובוקטורית. ובאשר לאידס: 1. עצוב מאד שאני מוצאת כאן אמירה בנוסח "אם אדם חולה - תזרקו אותו", ולא מתעוררת על זה התמרמרות המונית. בשם אלוהים, אנשים, אידס זה לא משהו שאומר שאותו אדם הוא רע, סוטה, דפוק או כל דבר אחר. הוא *חולה*! ובדרך כלל, אפילו לא חולה, רק נשא של מחלה. הייתי רוצה לראות שמשפט כזה היה עובר בשקט למישהו שהיה מציע לזרוק בן זוג כי הוא חולה בסרטן! 2. אין לך מושג במניעת מחלות. מעבר לעובדה שבדיקת אידס תקפה רק שלושה חודשים אחורה, היא גם לא תקפה במאה אחוז (כמו כל בדיקה רפואית), והיא לא מכסה מצב שבו אותו אדם נפלא שכרגע הכרת ילך ויבגוד בך וידבק בזמן שאתם ביחד. שלא לדבר על כך שקונדומים נועדו למנוע עוד שתיים שלוש מחלות חוץ מאידס (כמו הרפס, צהבת, עגבת, זיבה, קונדילומה, כלמידיה ושאר מרעין בישין). 3. הכי גרוע: פספסת את כל נושא הדיון. הדיון לא עוסק בשאלה "כיצד נתמודד עם יחסי מין", אלא "כיצד נתמודד עם הרצון שלנו כן או לא להשתמש בגלולות".

wasaby

New member
לא לגמרי מסכימה

לא כולנו נולדנו עם היכולת להיות אחות רחמניה. ברור שלהפרד מבן-זוג שאיתו ניהלתם מערכת יחסים ארוכה כאשר מתגלה שהוא חולה זה מגעיל, אבל אני לא בטוחה שהייתי מסוגלת להכנס למערכת יחסים עם אדם שידוע לי שהוא חולה במחלה סופנית. מעבר לזה, באיידס קיים תמיד החשש להדבקה. גם כאשר מקפידים לקיים יחסי מין עם אמצעי מניעה אני חושבת שהייתי חוששת עם כל שריטה או דימום בחניכיים. מחלות אחרות כמו צהבת אפילו לא צריכות מגע של דם כדי לעבור.

אכן, אני בחור סבלנית (ניכר עלי)

וככזו אני לא מוחקת באופן גורף את הודעותיה החוזרות על עצמן (עשרות פעמים) והלא ממש מעמיקות או מחדשות של עוד אחת אלא מסתפקת בהזהרות, מחיקות רנדומליות וחסימות זמניות. יע"ז - אני קוראת רק לעיתים רחוקות ולכן לא שמתי לב למשפט האומר שצריך לזרוק בנזוג חולה. מסכימה עם בוג´י וחשוב להוסיף שאיידס מדבק רק בהעברת הפרשות גוף מחולה לבריא/ה ולכן בעיקר בקיום יחסי מין (שזהו פורמט העברת ההפרשות הנפוץ ביותר). יש לכן כמה דרכים להמצאות עם אדם חולה בלי להדבק ממנו ובלי "לזרוק" אותו, כך שכשאת מביטה בראי בבוקר תוכלי להסתכל לעצמך בעיניים... מעבר לזה - מאז המצאת הקוקטייל יש שיפור במצבם ובתוחלת חייהם של חולי איידס ולא בהכרח מדובר בטיפול ארוך בחולה סופני/ת.... לגבי עוד אחת - בגיל 14 (על פי כרטיסך) חשוב אכן שתהיי מודעת לצורך בשימוש בקונדום עם בני זוג חדשים בעיקר אבל מציעה לשמור את גיבוש הדיעות ה"פילוסופיות" על החיים לשלב מאוחר יותר, שכן הנסיון והמפגשים עם החיים תורמים לזה לא מעט....

למעלה