אמנם לא בד"צ...

אמנם לא בד"צ...

אתמול, בעודי עורכת קניות, עם הזעטוט בעגלה, שמעתי צרחות ובכי קורע של ילדה כבת 6 שישבה בעגלה. היא הצביעה על מדף הוופלים, בכתה והתחננה. הסתובבתי לכיוונה ועמדתי לשכנע את הפספוס שלי שיציע לה את אחת העוגיות, פתאום ראיתי את אחיה, כבן 9 או עשר, חוטף חבילה מהמדף, רץ אליה ברוגז ואומר: "הנה! תראי, תראי! זה לא כשר, את לא רואה ??? את רוצה לאכול לא כשר ??? את רוצה למות ????" האמא התקרבה, לקחה מידיו את הוופלים, קראה ואמרה: "אין בד"צ, אבל... זה הכשר של הרב XXX (לא זוכרת), הוא בסדר, היינו אצלו..." עמדתי פעורת פה. אבל כשהחזרתי את העגלה, ראיתי את הילדה עומדת ביציאה מהסופר, מחבקת קרוב קרוב חבילת וופלים... כאילו היתה הבובה האהובה אליה, במן תחושת נצחון כזאת... HAPPY END של ילדים.

נשית~37

New member
לנו קשה להבין את זה נכון?

אבל הם מאמיניםבזה...אבל מה שאותי מזעזע זו התגובה של הילד שאם הם יאכלו משהו לא כשר הם עלולים למות.... לא מבינה את זה...

אפרופו דת.....

אני חש קצת טמבל לשאול את זה... אבל חנוכה נחשב לחג דתי..?? בטקס האחרון בבית-הספר של בתי התנדבתי להדליק את הנרות, והתעקשתי בלי כיפה על הראש. החג היפה הזה הוא דוגמא לכייף של מסורת לאומית עם המשפחתיות החמימה. השירים היפים,הסופגניות,הנרות.... זה כייף.

yafit75

New member
וממתי מדליקים נרות בלי כיפה על הראש

לפי דעתי זה מנהג שכל יהודי עושה,,,לא???? מייק,,, ובסוף הדלקת נרות בלי כיפה? בוקר טוב!

אני....

מדליקה נרות שבת... בלי מטפחת... מין פשרה בין לבין... צעד קטן בשביל הבעל...

nightroll

New member
סתם שתדעי

אישה בארבע אמות שלה (=בבית שלה) לא חייבת כיסוי ראש. גם לא כשהיא עושה מצווה.

מרי-לו

New member
בוודאי שזהו חג דתי

ונכון שהוא דוגמא לכייף של מסורת לאומית בדיוק כמו ליל הסדר ובדיוק כמו חג סוכות...

חניבעל.

New member
אכן זהו חג דתי

הרי מה אנחו חוגגים בכלל? את נצחון היהודים על היוונים, ועל מה היתה המלחמה בכלל? על הנסיון של היוונים להפוך את עם ישראל ל"חילוני"...לקבל את תרבות יוון,ונגד זה יצאו היהודים למלחמה.... ככה שקצת קשה להגיד על החג הזה שהוא לא חג דתי - הוא קרה רק בגלל הדת.

כל ההיסטוריה של עם ישראל...

או לפחות רובה... בגלל... בעקבות... הדת... (השואה וכו´)... אגב, כשאומרים למייקי יוונים, הוא בטח נזכר בכדורסל ולא בברכות או כיפות...

סולחת.... אבל...

מה זאת אנטישמיות? אנטי הגזע היהודי, או שסתם יש לי טעות? האם היטלר לא אמר שהיהודים מהווים סכנה על הגזע הארי (הגרמנים?)... לא משנה מאיזה צד תסתכל על זה, הקשר קיים...

חניבעל.

New member
לא קשור אבל לדת

זה קשור להיותנו יהודים - והקשר בין היותנו יהודים - לדת הוא כבר נושא אחר. גם פורים אינו חג "דתי" אומנם יש מצוות לקיים בו - אבל שם לא עמדה בסכנה "הדתיות" של עם ישראל - אלא מהות קיומנו בכלל - הרי המן רצה להרוג את כל היהודים בלי קשר להיותם דתיים - בניגוד לאנטיוכוס.....

אצלי (באג שלי... ולא ניתן לתיקון)..

אין הפרדה בין יהדות ודת... אני מבין אלו שהיו עושים הכל בשביל להפריד "דת ומדינה"... לא קשור לנושא המוזכר לעיל, סתם משהו שמפריע לי באופן אישי. את כל הדברים "הרעים" אנחנו לומדים מאמריקה... את הטובים... אנחנו משאירים להם. מפריע שבשביל לא לשים "אות קין" לילדי (כשיבואו), בעל כורחם, נאלצתי להתחתן בחתונה דתית... נכון שיש אופציות אחרות בחו"ל, ונכון שאיש לא עמד לי עם סכין צמוד לצוואר... אבל... טוב עזוב, זה לא מעניין... זה לקוח מסרט אחר...

זהו......ש....

נתת את התשובה בגוף השאלה... אנטישמיות, זה אנטי הגזע השמי ולא הדת היהודית. הם רדפו גם את הערבים וגם את הצוענים... לא רק את היהודים.

ואני אומרת ...

שאם אתה חוגג אותו בשביל הכיף..דיינו מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...אמרתי לך כבר פעם לא?

למעלה