אמנות משלימה

RDmitry

New member
WC

Be Weng Chun esh avodat karka, aval esh gam helek ioter hashuv, eix lo leagia le matsav karka

בו'ינג-צ'ון טרם פגשתי עבודת קרקע

לפחות לא באופן מסורתי. אם ישנו מורה לו'ינג-צ'ון שמשלב גם קרקע באימוני הקונג-פו של הקבוצה אזי זה ידע מבורך שלדעתי הוא מביא מבחוץ. אין בכך כל בושה - רק חכמה... אם זאת: יש לתת גילוי נאות. על אותו מורה להסביר לתלמידיו אם הוא נשאל, כי ידע זה הינו תוסף מאוחר יותר... כך אנו עושים אצלנו בארניס בכל מה שאנו מביאים בעצמנו או יודעים בודאות את זמן התוספותו לחומר הלימוד. בכל הנוגע לשאיפה של להימנע מלהגיע לקרקע בו'ינג-צ'ון: ובכן כאן אתה צודק. יש גישה כזו. בכלל, יש גישה כזו אצל כל הסטרייקרים שלא מתאמנים על קרקע... זה אך טבעי. אשר לשאלתך בשירשור אחר האם קיים כאן ידע ונסיון בנושא ידיים דביקות: ובכן - כן. לשיטות שונות (סיניות ואחרות) יש שפע של גרסאות לידיים דביקות, רגליים דביקות ואפילו (תאמין או לא) נשק דביק. אני אישית: חסיד גדול של הגישה של הו'ינג-צ'ון לנושא (הצ'י-סאו). כשיטה - הם עושים זאת הכי טוב שראיתי. בידיים ריקות ז"א.

Dirge

New member
יש שילוב של ווינג צ'ון עם עבודת

קרקע, איגרוף תאילנדי ואפילו קצת קאלי אסקרימה (לחימה עם נשק כגול מקל או סכין) והכל ביחד Jeet Kune Do זה נראה לי מתאים אם אתה אוהב את החופש שבלחימה.

אשכר

New member
איפה לומדים בארץ ווינג-צ'ון ?

מישהו מכיר בתי ספר / מורים ספציפיים?

HAKOKI

New member
ג'יוג'יטסו ברזילאי תואם הכל

חוץ מהעובדה שלא עובדים עם נשק אלא רק נגד נשק בקיבוץ רמת השופט יש מועדון אם זה קרוב אליך בוא לשיעור נסיון

"לא לעבוד עם נשק אלא רק נגדו"...

תגיד: היית מתייחס ברצינות למי שהיה אומר לך שלא צריך ללמוד להתאבק אלא רק ללמוד לנטרל מתאבק

ש מים

New member
שמע...

"הוא לא לומד לירות בנשק, אלא איך לחמוק בין הכדורים".
(המטריקס)

ש' - אני לא מלגלג...

אני רק חושב שהתפיסה הרווחת במקומות רבים: המתיימרת ללמוד להתמודד נגד דבר-מה מבלי להכירו מכל צדדיו - אינה טובה מספיק. אי אפשר לבנות מנגנון אבטחה בלי ללמוד פריצה...

ש מים

New member
ברור...

אבל העובדה שמישהו מבקש X ועונים לו על Y היא פשוט הרמה להנחתה

אביב tkd דווקא שאל על תחומים ...

המצויים בתחום התמחות ה- BJJ ... רק שעליהם הוסיף תחומים נוספים... עליו לדעת כי קשה - עד בלתי אפשרי להשיג התמחות בכל תחום, תחת קורת גג אחת. בגין גילו הצעיר ונסיונו המוגבל (לפי ניחוש שלי) לא הייתי נוטה להתפזר: אם הבחור אוהב את ה- TKD ואינו רוצה להחליף שיטה, אזי הייתי ממליץ על אימון צולב לתקופה מוגבלת רק בעוד מקום אחד בו זמנית ותו לא: הייתי מתנסה קצת בהאבקות כל שהיא, באיגרוף, אולי באיזו אסכולה של קונג-פו המתמחה בטווח הקרוב (כמו ו'ינג-צ'ון) ואולי גם בשיטה המבוססת כלי נשק. כל זאת כאמור: ר ק בתנאי שיש לו כבר בסיס מוצק ב- TKD ומספיק זמן להשקיע כדי שלא יוזנחו תחום התמחותו המרכזי.

למעלה