אמנות משלימה

אביב tkd

New member
אמנות משלימה

בעקבות מפגש בעייתי עם קונג פו וינג-צ'ון, גיליתי שחייב השלמות מאומנות לחימה נוספת. האם מישהו יכול להמליץ לי על אמנות לחימה שתתכלול את התחומים הבאים (אחד/יותר): -תפיסות -בריחים -הטלות -עבודת קרקע -עבודה קרובה (המצב כרגע הוא שאני משתדל מאוד להשאר רחוק מהיריב) -עבודה עם נשק (סכינים/מקלות וכו') בתודה מראש, אביב

ש מים

New member
עבודת-קרקע: הערה

החבר'ה שמלמדים נינג'יטסו בזכרון (נח ומשה) לא מלמדים עבודת קרקע ועד כמה שאני יודע גם לא מלמדים מתחת לגיל 17 אז... יש לך 2 אפשרויות: 1. להמתין חודש וחצי ואז להגיע ל-"מרכז מירב" ללמוד נינג'יטסו (וג'ודו) אצל שיהאן דני וקסמן (הוא לא יהיה בחודש הקרוב...). 2. ליצור איתי קשר. (אני מלמד בגבעת-עדה
).

אביב tkd

New member
ואגב נינג'טסו (אני לא החלטי היום)

שאלה לגבי נינג'טסו בכללי, אפשר פירוט קצר על הנינג'טסו שנלמד כיום? אני לא כ"כ מחפש את התמורה הפיזית (כושר, גמישות וכו'), אלא יותר את התמורה המיוחדת של האמנות הספיציפית. האם אפשר פירוט על הדברים המיוחדים לנינג'טסו? או במילים אחרות "אני בכושר. אני גמיש. אני נהנה גם בטאיקוון דו. למה לי לבוא דווקא לנינג'טסו?"

ש מים

New member
למה?

בגלל הטכניקות שאתה מחפש ומרגיש שחסרות לך בשיטה שאותה אתה לומד היום. אם טוב לך איפה שאתה - תשאר. למה חודש וחצי? כי רק עוד חודש וחצי (בערך) הוא אמור לחזור.

אביב tkd

New member
אוקי

אני מתנצל על הבראדק... הנקודה היא לא "למה לי ללכת לנינג'טסו?" אלא "למה נינג'טסו ולא משהו אחר שמציע לי גם את הדברים האלה?" ומה שאני רוצה זה להחליף אמנות, אלא להשלים את החורים בטכניקה שלי ע"י אמנות נוספת.

ש מים

New member
"למה זה ולא אחר"?

השאלה הזו עולה ועלתה, בואריאציות שונות, בערך מאז שהפורום נוסד (ואולי מאז שאמנויות הלחימה החלו להיות נחלת רבים). אם תעיין בשירשורי-עבר (אני לא יודע בדיוק לאן לכוון אותך, אבל אני בטוח שיש כאלו שיודעים וזוכרים טוב ממני) תוכל למצוא תשובות (בערך...). התשובה שלי: לך, נסה ותראה מה הכי מתאים לך. אני לא יודע מה עוד הציעו לך, ומן הסתם אני לא מכיר את השיטות (ובטח לא את המורים שעליהם המליצו בפניך, כך שאני לא יכול לעשות השוואות. אני המלצתי (וממליץ) מנסיוני וממה שאני אוהב.

ש מים

New member
"נינג'יטסו שנלמד כיום"

ההדגשים שונים מעט בין מורה למורה (למרות שבסיס התנועה זהה וגם בסיס הטכניקות). לא יודע למה אתה מתכוון "נלמד כיום" (בהשוואה למה שנלמד לפני 300 שנה??), אבל אין לימוד רעלים, אני לא מכיר כאלו שמלמדים התגנבויות כחלק עיקרי/אינטגראלי מהשיעור (יש מי שמלמד את זה כעין "שיעורי העשרה", בעיקר בסדנאות ושיעורים מיוחדים ופיקנטיים). בקיצור - אין את כל הפירוטכניקה שאתה רואה בסרטים (ומדמיין שזה נינג'יטסו). "תמורה מיוחדת"? מחשבה גמישה, מוכנה לשינויים ולא מקובעת בדפוסים ובהתנהגויות צפויות מראש וכל זה נובע מצורת העבודה והתירגול (אבל זה תלוי הרבה מאוד במורה ואיך הוא עובד ומלמד).

usr

New member
אפשרות שלישית

ג'ודו אצל פטרישיה בראון בזכרון יעקוב

ש מים

New member
עם כל הכבוד, זה לא מכסה את הדרישות

שהוא הציג (בריחים? כלי נשק?? וגם קרקע אני לא יודע כמה...).

usr

New member
לפי מה שאני זוכר

היא כן מלמדת קרקע. היא העבירה לנו פעם שעור בנושא. אני חושב שצריך להציג למישהו שמחפש אומנות לחימה את האלטרנטיבות הרלבנטיות , אפילו אם הן לא עונות ב 100% על הדרישות. סך הכל אין לו הרבה אפשרויות , כך שלראות עוד אפשרות ליד הבית , לא תזיק לו.

usr

New member
יש לי הרגשה שאתה לוקח את

הדיון הזה על בסיס אישי , ולא כך הדבר. ממה שאני התרשמתי מאביב : הבחור הוא סטרייקר , ומחפש שיטה שתשלים לו את היכולות בקרב , בעיקר בתחום הגראפלינג. אי לכך פרטתי בפניו שיטות שהינן גראפלינג כמו ג'ודו . כמובן השיטה שהציע חקוקי BJJ ברמת השופט , מתאימה לדעתי מאוד לדרישות של אביב , אפילו יותר מהג'ודו.

usr

New member
BJJ יש ברמת השופט

זה המקום הכי קרוב אליך. אם אתה לא מסתדר עם זה , תבדוק את האופציות האחרות שהוצעו לך.

RDmitry

New member
Weng Chun

Lehashlim mi shitot aherot ze lo yaazor, ki le kol shita esh gisha shona le krav, ze yaase lexa stam bilbul. Im ma she ata lomed lo ose et shelo, ulai tilmad mashehu aher, she esh bo kol haelementim she ata zakuk. Mi hanisaion sheli (weng chun ke-17 shanim) weng chun one al kol hadrishot haele. Sorry about translit, i have no hebrew in my PC

למעלה