אמנות החלימה

bertcat

New member
השפעות אנרגטיות בחלימה

נכון. לישון בזוג זה לא אותו דבר. דון חואן אפילו מציין שהשעות הטובות לחלימה הן שעות הלילה המאוחרות, יותר קרוב לבוקר, בשעה שרוב האנשים ישנים, והטונאל, הרציונל שולט פחות בסביבה הקרובה אלינו. בשעות אלו אפשר בקלות יתרה להגיע לצלילות ולוותר על ההגיון, הטונאל. במילים אחרות, בשעות הלילה הטורף חלש אצלנו ואצל אחרים ולכן אפשר להשתחרר ולהגיע לקשב השני.

אשכר

New member
יש לך מקרה כזה לספר?

היית מודעת פעם למקרה שהחלום הושפע בברור מבן זוג שהיה אתך? ומה אתך? לי יש הסבר אחר (או נוסף) על הטורף שהזכרתָ בהודעה שלךָ: נקודת המאסף אצה-רצה להסתנכרן עם הנקודות של אנשים (או יצורים) הכי קרובים אליך. גם בגלל מה שקראתי בספר, וגם מנסיון והתבוננות.

אשכר

New member
מגניב

ההשוואה הזאת למוות תופסת אותי חזק. גם בלי שום קשר לאמונה. והיא גם מאד מזכירה דברים שכתב קסטנדה על הלחימה והמוות (יש כמה קטעים שונים, וכל אחד מהם, בצורה אחרת, מתיחס למודעות אל המוות, גם בחיים). אה, וגם הרוח המזרחית..!! כל פעם שיש רוח מזרחית (חמה, יבשה, מחשמלת), יש משהו באויר שמשפיע עלינו חזק, אבל אף פעם לא טרחתי לחשוב על זה צעד אחד קדימה. תודה
אה2: יש לי סיטואציות עם חתולים שבהן אני מרגיש שאני סתם גוש בשר קהה חושים, וזה מתסכל אותי מאד. כי מה שיש להם שם זה בטח כל כך פשוט, וכל כך מציאותי, אז למה אני עדיין תקוע ..?

bertcat

New member
גדולה

חלימה פיצוץ. אני לא בטוח אבל יכול להיות שעבר את השער השני של החלימה. לדעתי, שיפשוף הידיים הוא זהה כמעט כמו להסתכל עליהן. תבדקי את זה. תנסי את שתי הטכניקות ותראי מי טובה לך יותר. ותספרי לי.

Dazed&Confused

New member
בקשר לשיפשוף הידיים

אם זה באמת זהה אז אני חבר בחלימה מזמן, קצת מפחיד... אבל אני לא חושב. אני מרגיש את זה ממש שונה. אני תמיד קודם משפשף ידיים (זה משהו מדעי, זה מגרה את חוש המישוש ועושה את החלום ליותר מציאותי. חוץ מזה יש פה גם התכוונות), מסתכל על הסביבה רגע ואז מסתכל על הידיים. ההרגשה שונה, כמסתכלים על הידיים מרגיש התחדשות אנרגיה ותחושה שאני יכול לזהות ככניסה לחלימה.

bertcat

New member
התכוונות

נכון, העיקר ההבדל הוא בהתכוונות ובתרגיל של התמקדות בדבר אחד כל פעם. זה תרגיל שהומצא על ידי המכשפים הקדומים, שהיו מומחים שלא יתוארו בחלימה. הם המציאו את החלימה. אני חושב שאחרי שמתורגלים ומנוסים בחלימה, אפשר לעבור לתרגילים אחרים כמו שפשוף ידיים, מבלי לפגום בחלימה. יש למשל תרגיל של לגרד עם הלשון את החלק מאחורי החך. זה אמור להביא לקשב חלימה חזק מטרוף.

deep ocean

New member
בהשפעת השיחה שלי עם BERTCAT

אתמול ב-ICQ המודעות שלי בחלום התחדדה, אך כנראה שלא מספיק... לא זוכרת את כל החלומות, רק כמה קטעים אני הלכתי לרקוד לבד ורקדתי שם אני אפילו זוכרת את 2 השירים שהתנגנו (איזה קטע) ואז פתאום הרקדן של המקום שכולם הסתכלו עליו בא אלי והרים אותי עם הידיים שלו ואני הייתי בשפגט כמעט מלא (אני זוכרת שנזכרתי בשיעור של בן עם הגמישות לשפגט!!!) והוא סובב אותי כזה (הכוונה שם את הידיים שלו על הבטן שלי, ככה הוא החזיק אותי. הרגלים שלי היו מורמות ומתוחות כאלו. בכל אופן, זה דבר שבמציאות לא הייתי יכולה לעשות, אך משום מה המודעות שלי לא התעוררה) הלכתי לאוטו ביציאה פגשתי 2 בחורים שאמרתי להם שאני אקח אותם טרמפ זה 2 בחורים שהכרתי או משהו כזה עם אחד היה לי כנראה קשר או משהו אז חזרתי לאוטו שלי מפה המודעות שלי מתחילה לחזור אלי אך לא מספיק אני באה לאוטו למקום שהחנתי אותו ופתאום אני רואה שיש לי ג´יפ שחוק ענקי זה הפתיע אותי אך עדיין לא הבנתי שאני בחלום או שכן? ואז הייתי צריכה לצאת מהחנייה עכשיו חניתי כאשר האחורה של האוטו כלפי חוץ אז הייתי צריכה לעשות רוורס במקום לצאת ברוורס יצאתי ב-DRIVE!!! ואז אני יושבת ורואה איך אני מדרדרת לתהום!!! חלפו לי 2 מחשבות 1. טוב, אני אתעורר במיון עוד כמה שעות 2. זה בטח חלום הייתי מ-א-ד שלווה ורגועה ונתנתי לאוטו להמשיך לנסוע מה שמסביר את זה שהבנתי שהאפשרות תהיה 2 הקטע המוזר הוא שאחרי שלא קרה לי כלום (סתם נעצרתי לפני התהום, שזה גם מעניין, שכאשר לא פחדתי-האוטו פשוט נעצר שם. נחמד מאד) אז לא המשכתי את החלום אין לי מושג מה חשבתי..... בכל אופן החלום המשיך בזה שלא מצאתי את 2 הבחורים כי הסתבכתי ביציאה (מה שממש לא אופייני לי, עוד סימן שזה חלום) ואז אני לא זוכרת מה קרה בהמשך.... אגב, כאשר קמתי בבוקר זכרתי שחלמתי אך לא זכרתי מה המשכתי לשכב במיטה אמרתי מה פתאום אני לא זוכרת אני רוצה לזכור ואז הכל קפץ :)

deep ocean

New member
התכוונתי לכתוב

הקטע המוזר הוא שאחרי שלא קרה לי כלום אז לא המשכתי לחלום צלול או הסתכלתי על הידיים וכו´ אין לי מושג מה חשבתי.....

bertcat

New member
ידיים

מיכל. את מוכיח בחלום הזה שיש לך יכולת גבוהה וטיבעית לחלום. אם תסתכלי על הידיים, תגיעי למקומות שיעזרו לך לעשות דברים מדהימים לעצמך. זה לא צריך להיות המשימה הגדולה והמפחידה שלך, אלא תרגיל פשוט, משהו שעוד לא ניסית ואת רוצה לבדוק. קלילות היא המפתח.

deep ocean

New member
כן אני יודעת

כבר מצאתי בעבר את הידים שלי בחלום בעבר-כמה פעמים.....
זה היה מדהים אני היום בלילה אעשה מאמצים בכיוון נראה לי שאצליח כבר הטלתי על עצמי משימות בעבר והצלחתי. למשל כשממש רציתי למצוא את הידיים עשיתי זאת רציתי לחלום שאני במגדל התאומים ולהיות ברגע הפיגוע-הצחתי לעשות זאת וכו´ וכו´ היום אני אעשה מאמצים בכיוון של להיות צלולה בחלום, להסתכל על הידיים וכו´ תודה שיהיה לך יום מדליק! מיכל

bertcat

New member
מאמץ בלי מאמץ

מיכל, הפטנט הוא להתכוון ולא להתאמץ. ידיים למעלה על הראש על הכתפיים, אחת שתיים שלוש

deep ocean

New member
חהחחהה איזה חמוד!

נכוון התכוונות....בלי מאמץ..........צודק.........

bertcat

New member
החלומות הצלולים של מיכל

הי מיכל. קראתי את שלושת החלומות שלך. ראית את הידיים בחלום. עשית את זה מצוין. זה לא כל כך משנה לדעתי אם זה גב היד או כף היד. הכי טוב זה לסובב אותן, אולי ראית אותי עושה את זה בשיעורים לפעמים. אני אראה לך בכל מקרה. מה שהכי חשוב לי להגיד זה שאת לא צריכה לשלוט בחלום. את צריכה לצפות בו. זה לא אומר להיות פסיבית לגמרי. להשתתף בחלום אבל לא מתוך רצון לשנות דברים. למשל, כמו שרצית להקטין את הידיים שנראו לך מוזרות, אלא להסתכל אליהם בהשתהות, בסקרנות. ברגע שאנחנו מנסים לשלוט בחלום, אנחנו קוראים לטורף לנהל לנו את החלום, וזה מגביל את טווח האפשרויות בחלום למה שהדמיון שלך מאפשר. וכמה שיש לך דמיון מפותח, זה קצה קצהו של האפשרויות שיש בחלימה, שיש ביקום.

אשכר

New member
אני אקח את התשובה הזאת צעד נוסף

גם באספקטים אחרים של החיים, אני מעדיף לא להתערב, לא לשנות. ולא מתוך פאסיביות או עצלנות! ראית פעם STAR TREK? (כן, זה קשור)

אשכר

New member
איזה כיף לך

אני כמעט תמיד התעוררתי מרוב פחד בסיטואציות כאלה, כמו של מכונית מתגלגלת משפת תהום.

יה-יה

New member
וואווווו.... עוד אחד.... איזה כיף !

חזרתי למיטה ב-10 בבוקר ולא כל כך הצלחתי להירדם. אחרי חצי שעה בערך התנמנמתי. מדובר ממש בכמה דקות של שינה קלה, שאחריהן התעוררתי. בכמה דקות האלה חלמתי: חלמתי שאני קמה מהמיטה למחשב ומסתכלת על המסך דרך עינית של מצלמת וידיאו. את כל מה שאני רואה, אני רואה במחשב, אבל דרך עינית של מצלמה. בסרט הוידיאו שאני רואה מופיעה לפתע סבתי ז"ל ואני קוראת לאמי, שנמצאת בסלון: "אמא, בואי תראי משהו". (אנחנו, באופן טבעי, מאד מתגעגעים לסבתי וזו היתה הפתעה גדולה לראות אותה פתאום בסרט). אמי לא שומעת שקראתי לה, ואז באותה שנייה שאני מבינה שהיא לא שמעה, אני חושבת לעצמי: "בעצם, מה יש לי לקרוא לה. זה הרי חלום, היא לא יכולה לראות את זה ממילא. היא גם לא שומעת אותי עכשיו". ואז אני מתחילה לראות סרטים על עצמי. כל מיני קטעי וידיאו מחיי... בימי ביה"ס היסודי, תיכון וכו´. אני זוכרת שחשבתי שזה חלום ואני יכולה לשים כל פעם סרט אחר מחיי. וכך ישבתי וצפיתי בעצמי בסיטואציות שונות בחיי. היה קטע אחד שהתחיל להיעלם ואז אמרתי (בפעם הראשונה מאז היותי חולמת מקצועית... לא יודעת מאיפה נזכרתי פתאום...) בקול רם: "הגבר צלילות"... והמשכתי לצפות. כן, זה עובד. מדהים. אח"כ התעוררתי מאיזה רעש שהיה בחוץ וכל הסיפור היה קצרצר (למרות שהספקתי לראות הרבה קטעי וידיאו). אני מרוצה מעצמי. שני חלומות, באותו יום, צלולים, עם שימוש בטכניקות שונות... אני מעניקה לעצמי בזאת את התואר "חולמת מצטיינת" לשבוע זה. יה-יה.

bertcat

New member
מה שנראה לי זה

שאחרי שחלמת את החלום הראשון שסיפרת עליו קבלת הרבה אנרגיה. חלימה מוסיפה אנרגיה, מעבר בשערי החלימה, הוא מעבר של מחסומים אנרגתיים, כשעוברים אותם, מקבלים אנרגיה. זו דרך אחת לראות את מה שאנחנו עושים בחלימה. בגלל זה הבעיה העקרית היא להגיע לשער הראשון בפעם הראשונה. אחרי שעושים את זה, אפשר לנצל את האנרגיה שקיבלנו על מנת להמשיך להגיע שוב ושוב לשער הראשון, עד שהאנרגיה מספיק גבוהה למעבר בשער השני וכך הלאה. ההמשכיות גורמת לעלייה מתמדת באנרגיה.

bertcat

New member
מודעות לגוף

השעון העיר אותי בשש בבוקר. הייתי אמור לקום לשיעור קונג פו אצל בן. התעוררתי באמצע חלימה חזקה ונעימה, מסקרנת מאוד. היה לי רצון גדול מאוד לחזור לחלימה, כי הרגשתי שאני עושה דברים מאוד משמעותיים. נלחמתי בתחושה הזו כי מאוד רציתי ללכת לשיעור אבל בסוף החלטתי לחזור לחלום. אני לא זוכר באופן רציץ את החלום, הייתי בכמה מקומות, עשיתי כמה דברים. אני זוכר ששמעתי מחשבות של אישה שאני עובד איתה הרבה בימים האחרונים. אחר כך טיילתי במקום העבודה שלי. הייתי בבית שאני מכיר וחבר שלי היה שם איתי והוא היה מוזר ומעיק. כשחזרתי לישון, עדיין רציתי להתעורר מהחלימה ולהספיק להגיע לשיעור, לפחות חלק ממנו. המשכתי לישון תוך שאני מתעורר מדי פעם, ומיד חוזר לישון, לחלום. בשעה 7:40 קמתי, כיוונתי את השעון מחדש לתשע וחצי וחזרתי לישון רגוע, תוך מטרה לחלום. מצאתי את עצמי בחורשה, חורשה בה בקרתי כבר כמה פעמים בחלימה, וגם סיפרתי לכם עליה. הפעם המבט שלי היה לכיוון אחר ולא נכנסתי לעומק החורשה אלא הייתי בשוליה. בשביל שהלכתי עליו, עברו מולי אנשים רצים. התקדמתי ועברו על פניו מכונית וטוסטוס. התחלתי ראיתי מרחוק מישור שמשך אותי אליו. היה שם בית, וכביש. התחלתי לרוץ. הריצה היתה משונה, כאילו כח המשיכה היה חלק וכל צעד שלי ריחפתי קצת באויר. זה לא אפשר לי לרוץ מהר. ניסיתי להפחית את כוח המשיכה, לשנות משהו באופן הריצה שלי, על מנת להסתדר עם זה ולרוץ יותר מהר וזה לא הלך. רציתי להגיע מהר ולא הצלחתי. תוך כדי הריצה המוזרה הבחנתי שמימיני יש ערפל או עם. עצרתי. הסתכלתי על הרגליים שלי, על הגוף שלי, על הידיים. ואז הבנתי שאני לא צריך להלחם. אני צריך לנוע קדימה. חזרתי לרוץ, והפעם הבחנתי בקיר הערפל מימיני בברור. זה היה מרשים, מושך, מלא הדר. לא היתה לי בעיה לרוץ והגעתי מהר מאוד. בדרך עברתי דרך בית ושתי נשים ערביות הסתכלו עלי. המשכתי הלאה והגעתי למקור המשיכה שלי. הגעתי לבית, היה חשוך בפנים, והתפלאתי, התקרבתי עוד קצת ונדלק האור. ראיתי כל פרט בבית. הכרתי את הבית בחלום, עכשיו אני לא מכיר אותו. מעבר לדלת היתה בחורה שאני קרוב אליה. אסור היה לי להכנס. עמדתי שם והרגשתי אותה. היא הרגישה אותי. זה היה מקום שכבר הייתי בו בחלימה. קירבה שאני מכיר. שאני אוהב ומתרגש ממנה. זהו. שם זה נגמר. רמת הצלילות היתה אדירה. מדהימה.

אשכר

New member
הבהרה לגבי הריצה?

אני מכיר (נראה לי) את הקטע הזה של הריצה. אבל לא סגור למה התכוונתָ כשאמרתָ "כוח משיכה חלק". קרה לי בכמה חלומות שרציתי להתקדם אבל הייתי במין תווך צמיג, כמו ללכת בתוך מיים. נדמה לי שאני יודע איך "לפתור" את הסיטואציה: זה משהו בהתכוונות. מה אתה אומר?

למעלה