אמנות החלימה (30)

ivtzan

New member
אני מעוניין להסביר../images/Emo97.gif

למה אתה מתכוון בדיוק אני רוצה להסביר בדרך ישירה לשאלה

כמה דברים... ../images/Emo13.gif

קודם כל, אני מאוד שמח על נוכחותך בפורום הזה... ההודעות האלה... עושות לי טוב. סופסוף מישהו נוסף שבאמת מבין בקסטנדה... שממש מבין בדרך הלוחמים... זה כיף - וזה עושה לי חשק לכתוב בפורום! וזה שזה עושה לי חשק לכתוב בפורום, על כך יודו לך אנשים רבים...
ואני בראשם! דבר שני, לגבי הגוף החולם... אני לא יודע בדיוק מהו הגוף האסטרלי, אבל ממה שקראתי ושמעתי אודותיו, אני בטוח שזה לא הגוף החולם. הגוף האסטרלי יוצא מתוך הגוף הפיסי... מדווחים על חוט כסף בין הגוף הפיסי לבינו... לא? והגוף החולם - בדיוק להיפך! הוא רחוק מהגוף הפיסי וככל שמתרגלים יותר חלימה כך הוא מתקרב אליו יותר... ויש הבדלים מהותיים נוספים. מה דעתך?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תודה בן

אני מצרף כאן קישור למאמר על הגוף האסטרלי והטכניקות להפעלתו, הדמיון למצבים אותם מתאר קסטנדה הוא גדול מכדי להיות חלקי או מקרי. לאחר שקראתי עכשיו את המאמר מצאתי בתגובות המצורפות גם התייחסות לחיבור בין הגוף האסטרלי והאתרי (האנרגטי), צירוף כזה אכן יאפשר תפקוד בחלום כבמציאות אמיתית מפיקת אנרגיה! כנראה שהגוף החולם הוא אכן חיבור מעין זה, ופעילות החלימה היא פעילות אינטגרציה בין הגופים המחברת אותם ל"גוף אחד". לא ידוע לי על "חוט כסף" המחבר את הגוף האסטרלי. לדעתי מדובר על חווית הנשמה העוזבת את הגוף. הגוף האסטרלי והגוף האתרי נמצאים בקרבת או במקביל לגוף. אם אני זוכר נכון, אנו נולדים כשהגוף האסטרלי נמצא כהשלכה של האדם כתמונת ראי מעליו -תלוי במהופך מעל הראש. עם התפתחות הגוף האסטרלי והמודעות הוא "מתיישב" בגוף ויוצר אחדות חדשה עמו. הגוף האסטרלי רגיש מאוד לתהפוכות רגשיות, ורגשות חזקים מידי "מגרשים" אותו מן הגוף - מה שהופך אותו לפגוע ושונא את האגו וכו´ תיאורים המתאימים לקסטנדה. דון חואן לא דיבר מעולם על מרחק פיסי, אלא על מרחק אנרגטי-תודעתי, על כן הפירוד בין הגופים השונים מהווה מצב רחוק (ומכאיב) מן השלמות הפנימית. עכשיו, כל הסיפורים הללו הם באמת נחמדים ומעניינים, אלא שאין בהם תועלת למי שמחפש אחר החופש המוחלט. העברת אנרגייה לגוף החולם, בין אם הוא הגוף האסטרלי או שילוב האסטרלי והאתרי יוצרת שוב חלוקה פנימית בתוך האדם. מאחר וזו פעילות אנרגטית מיוחדת קל מאוד להתמכר לה (גם ללא הסכנות שביצורים שונים) והיא מסיחה אותנו מן החיפוש האמיתי אחר השילוב המלא של כל ה"גופים" למהות אחת: התודעה הטהורה. הטוטלקים נאלצו ללכת בדרך הגוף החולם כתוצאה מתורתם שהתפתחה משימוש בצמחי הזייה - דרך מרתקת אך רבת מהמורות וסיכונים אדירים גם לפי דון חואן עצמו. אנו שונים מהם גם במבנה האנרגטי (בהתפתחות הגופים האנרגטיים) גם תרבותית וגם בידע האדיר העומד לרשותנו, מבלי להכנס לשאלת היהודים, להם חולייה מקשרת לרוח חזקה באופן בלתי רגיל. שאלתי את ליזרד ואתה גם מוזמן להצטרף לדיון שם: מה בסופו של דבר מוביל אל החופש המוחלט?

L i z a r d

New member
מצטרף...

גם לי קשה עם ההקבלה, מהבנתי את הגוף האסטרלי ואת ה"מימד האסטרלי"... זה שונה מכיוון שבחלימה אין התיחסות למימדים מקבילים באופן הזה, אלא למיקום של נקודת המאסף... ועוד...

L i z a r d

New member
אינקה../images/Emo20.gif

איך הגעת למסקנה שהאנרגיה של החלימה ניזונה בעיקר מצ´אקרת המין? ואם הצ´אקרה ההיא היא האחת שמתחת לטבור... שמכונה גם "הרה", אז יש לי ידיעה מסוימת על מה אתה מדבר. ועוד נקודה לחידוד.... חשוב לדעתי. אתה מרבה לומר "אשליה" וכדומה בקשר למראות בחלימה. אני חושב שצריך לחדד את ההבדל בין ה"אשליה" שהיא מה שאנחנו רואים בחלום בדיוק כמו אשליה שאנחנו רואים בעירות, במילים אחרות, "אשליה" מפיקת אנרגיה, זאת אומרת שיש לעצם הנראה מהות אנרגית ולכן הוא "קיים" ו"אמיתי". ויש מנגד את המראות שהן מן הדמיון ומושפעות בעיקר מהתת מודע ורציות למינהן... - רוב הדברים שרואים בחלומות "רגילים". עצמים לא מפיקי אנרגיה. אתה בטח יכול להבין את הבילבול שהשימוש במילה יכול ליצור... לכן החידוד נחוץ...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תשובות

הגוף החולם עשוי אנרגייה, לכן גופים אנרגטיים הם מציאות עבורו. כנ"ל הגוף הפיסי במציאות הפיסית. העצמי הוא תודעה טהורה - העצמיות הנותרת בקשב השלישי, לכן גופים המפיקים אנרגייה אינם ממשות עבורו. הוא הממשות של עצמו, לכן רק הוא עצמו החופש המוחלט. התבססות בו היא ה"הארה". מי שנתקע בגוף החולם יכול להתקע במסעותיו. מי שהעיר את העצמי מתעלה מעליהם. החלימה מסוכנת מאוד, אתה פשוט מחליף את המציאות הפיסית אשר את חוקיה אתה מכיר במציאות חדשה בה כמעט ואין לך הגנות, למעט יכולתך להתעורר ממנה בזמן. ואם לא? השאלה נשאלת לשם מה. עבור המכשפים הקדומים זה היה כורח, עבור הרואים החדשים מסורת וכלי... אבל לנו? ומי שקשר את החלימה עם האנרגייה המינית זה כמובן דון חואן עצמו, בעצם הנגוול אליאס, ליתר דיוק. לחולמים "אסור" להתעסק במין (לרובם לפחות) וליוקשים מותר בדיוק מסיבה זו. החלימה מנצלת את האנרגייה המינית, ולכן לא תמצא זוגות מכשפים חולמים... תתכונן ליזרד. יש לך חברה?

deep ocean

New member
לא ממש הבנתי

חלימה מעוררת פעילות מינית? פעילות מינית מעוררת חלימה? או שממש לא הבנתי כלום

חלימה ואנרגיה מינית

האנרגיה המאפשרת לנו להסיט בעדינות את נקודת התפישה למקומות בלתי-נודעים (=לחלום) מכונה "אנרגיה מינית". זוהי אותה אנרגיה שמשמשת להבאת ילדים לעולם... רוב האנשים העוסקים בחלימה, לפיכך, חייבים לקמץ בפעילויות המיניות שלהם (לבד / עם בן זוג - זה לא ממש משנה), אחרת החלימה שלהם תזזיתית ובלתי-ממוקדת ולא מאפשרת התקדמות. זה לא תקף כל כך לגבי אנשים בעלי אנרגיה מינית מולדת גבוהה במיוחד. מאידך, אנשים בעלי אנרגיה מינית מולדת נמוכה במיוחד, פושרת, מוכרחים להתנזר לגמרי מפעילויות מיניות (
) על-מנת לחלום...

L i z a r d

New member
אני הבנתי עם עצמי...

שמצב שבו מקיימים חלימה יותר מיחסי מין ועדיין מקיימים יחסי מין בתדירות "נורמאלית" וסבירה, אפשרי. ומה שכן אם הפעילות המינית תעלה קצת יותר מהרף הרגיל, זה לא יהיה ממש משנה, פשוט החלימה תרד במקביל, ואז היא תשוב... בקיצור אפשר לשלוט בעניין באופן פשוט וזורם. וחוץ מזה, נדמה לי שעזרת תהליך של מדיטציה ניתן להתמלא באנרגיה שתתועל לאנרגיה המינית.... לא? וחוץ מזה יש עוד דרכים לשמור על האנרגיה הזאת, כזכור לי.

L i z a r d

New member
ועוד שאלה קטנה...

זה זהה אצל גברים ונשים? מהבחינה הפיסית ומהבחינה האנרגטית(נקבי וזכרי)...

כן, זה זהה בדברים רבים.

ושונה באחרים. לגבי בזבוז האנרגיה המינית בהקשר של חלימה - זה די זהה בגדול, לפי דעתי. אני יודע שתכף כמה אנשים יקפצו עלי ויגידו שאצל נשים זה שונה, אבל לדעתי הם טועים. גם נשים וגם גברים צריכים לקמץ בפעילות המינית שלהם כדי להפעיל חלימה בצורה טובה.

האקסטזה המינית היא דומה לאקסטזה

שמאנית. המילה אקסטזה פרושה להתקיים מחוץ לגוף, או להתקיים מחוץ למגבלות הקיום הרגילות. אני קורא את השירשור המאוד מעניין הזה ובא לי להשתתף. אין לי הרבה מושג במסורת של דון חואן ולמען האמת כשהתחלתי לקרוא הנשימה נעצרה לי ונאמר לי בבירור "זאת לא הדרך שלך!" אבל אמרתי בכל זאת אני אשמח לדבר ולהחליף חוויות. הדרך שלי היא דרך השמאניזם הטאואיסטי שזה אומר חיבור לעולמות הנסתרים בעזרת צ´י קונג. אני למדתי לצאת למסעות שמאניים מהעצים. הם לימדו אותי שיטה בעזרת ובנוכחות העץ ושיטה בעזרת מיקוד בשלושת הטאן טיינים (מרכז העין שלישית, הלב וההרה). לאחר מכן גם קיבלתי רעיון שלהשתמש במרכבה למסעות. קשה לי להגדיר באיזו מציאות ועם איזה גוף אני יוצא למסע כי אני חושב שאני חווה הרבה רמות ומימדים שונים ומשתמש בהרבה גופים, לא רק אסטרלי או אתרי או מנטלי, רוחני וכו´. אולי בכולם. הראייה האנרגטית שלי היא לא מושלמת כי אני יותר מרגיש ואז מקבל תמונה של האנרגיה שחוויתי. הקולות, התחושות, המראות והמסרים הם אמיתיים וחיים והמסע מתפתח מעצמו ואני שותף ליצירה אך לא השולט המוחלט. זה והחוויה האנרגטית הממשית (כמו לחוות אנרגיה בתוך הגוף) נותנות לי את תחושת האמת שבמסע. זה לא רק דימיון מודרך, זה יותר חיי. כמו כן, תמיד אני יוצא למסע עם התכוונות מסויימת ו/או שאלה והמסע תמיד נותן לי תשובה לשאלתי והתשובות הן תמיד נכונות במבחן המציאות, לכן אני מתייחס לעולם השמאני כמציאות אמיתית שאפשר לסמוך על המסרים שאני מקבל משם. אני רוצה לספר על שני חולמות שחלמתי לפני חודשיים. כחלק מהעיסוק בריפוי האדמה יוצא לי אם כאשר אני בגוף או במסע או בחלום להלחם עם ישויות חשוכות ולעזור לנשמות המתים לעבור לעולם הנשמה או אל האור. החלום הראשון הוא הלך ככה: אני יושב בחדר המחשב בבית של אמא שלי. פתאום באות שלוש נשמות של מתים ודופקות על החלון. אני ידעתי שהן באות לכן הזמנתי אותןם פנימה. הן נכנסו דרך החלון וביקשו ממני לבוא איתן ל"כנסיה" או מקום האיסוף. אני יצאתי מהבית והתחלתי ללכת איתן. אחת מהן הייתה האשה האחרונה שנפטרה בקיבוץ. אני דיברתי עם השנייה ועזרתי לה עם מצוקה רגשית מסויימת. כשהגענו, למקום שנמצא ע"י גן ילדים במציאות הפיזית, הייתה שם מין כנסייה שהיו בה הרבה נשמות של המתים וגם אני חיים. במקום נרות היו שם קריסטלים שאנשים הביאו. אני עשיתי טקס לשחרור נשמות וכולן עברו אל האור. זה היה חלום אחד. השני היה בערב שישי, שבו הלכתי מהפאב אל הבית שלי ועצרתי ליד עץ אקליפטוס ענק במגרש חניה בקיבוץ. אני התחברתי איתו ודיברנו, הוא אמר לי לקטוף ענף ולישון כשהוא ליד הראש שלי. כל זה היה במציאות הרגילה. בחלום רדפתי עם חרב של אש אחרי צורות מחשבה של רכילות ושלחתי אותם דרך שער אל האור. זה משהו שעושים באופן אחר בטקסים לריפוי האדמה. אחרי זה באו עוד ישויות אחרות להתקיף אותי. אני הייתי ליד העץ אקליפטוס והוא אמר לי לתפוס מחסה בהילה שלו. כך העץ עזר לי להלחם איתן. אני לא זוכר את ההמשך של החלום אבל היה עוד משהו. חברי המלומדים והמנוסים מה דעתכם על החלומות האלו? איך אפשר להסביר אם צריך בכלל את המציאותייות שלהם. אני מקבל אותם כפשוטם. אני דייר המימדים האלו גם בשעות ערות. בחלום אני רק רואה את זה יותר ברור. האם יש דרכים לפתח את היכולת לחלום באופן צלול כמו החלומות האלו. אני לא פיתחתי את היכולת חלימה שלי באופן מודע ואני חושב שאולי זה יכול להיות טוב. יש רעיונות? תודה עמיחי.

למעלה