אני לא רואה את זה באופן שתיארת.
לא שזה משנה הרבה, אבל כפי שהדברים נראים מנקודת מבטי כרגע, המשפט היחיד ה"נכון" בהודעתך הוא האחרון: לפי עדות קסטנדה אכן מאטוס השאיר "הוראות שימוש" ל"כניסה אל הקשב השלישי" והן אכן הצתת האש העצמית והארת כל נימי המודעות
בבת אחת.
מנקודת מבטי (בלבד!!!!!!!!!!): הקשב השלישי הוא דבר אישי להחריד; יש הרבה סוגים של נהואל;
אף אחד לא רוצה להיות נהואל (חוץ מאנשים מטורפים, לדעתי, או אנשים שפשוט לא יודעים מה-זה נהואל, אבל הם לא נחשבים), זה הדבר האחרון שבנאדם ירצה להיות (או כמעט האחרון); דרך הלוחמים איננה מלל ואיננה ניתנת להעברה באמצעות מלל, או להעברה בכלל, מפני שהיא לא קיימת כשיטה או כמכלול שיטות, אלא זהו קוד אנרגטי הקיים באופן ממשי ביקום ושלא ניתן לתרגום סביר במלים - הדרך היחידה לערוך הכרות עם דרך הלוחמים היא באמצעות ראייה והתנסות, כאשר ברור הוא ששום אדם עלי אדמות לא בוחר ללכת בה, אלא היא בוחרת בו (תגובתו לכך, אולי, זה מרווח החופש היחיד שלו - להיות ללא רבב); חוק הנהואל הוא מוחלט... אבל יש יותר מסוג אחד של נהואל ולכן גם יותר מחוק אחד ובכלל המלה "חוק" מאוד מבלבלת כי מישהו עלול לחשוב שמדובר בחוק שנכתב במלים או שנוסח על-ידי יצור אנושי והרי זה לא כך וזה בכלל לא דומה ל"חוק" במובן של חוקי-האדם אז למה לקרוא לזה כך? בגלל ששמענו כמה לוחמים, בטלפון שבור (הכולל ספר בדרך) החליטו לקרוא לזה "חוק"?... כדי לראות לא צריך להיות ללא רבב... אני רואה ואני רחוק מאוד מלהיות ללא רבב... וגם אתה רואה לא-מעט ואתה עדיין אינך ללא-רבב... "זוהי דרכם של הנהואלים"... כן, למתבונן מהצד. מעבר לכך, אין לזה שום משמעות אחרת. מדוע אני צריך לדעתך להציג דרך כזאת או אחרת למקום כזה או אחר? מנקודת מבטי אני לא רואה את עצמי כאילו עלי להציג משהו. דרך הלוחמים קיימת (שוב, הכל מנקודת מבטי כרגע) והיא לא קיימת במימד המילולי, או ניתנת להבנה בתור "שיטה" שמישהו המציא; כשאני אומר ש"זה אישי" אני לא מתכוון לכך שדרך הלוחמים איננה קיימת, או שכל מי שאומר "אני הולך בדרך הלוחמים טרה-לה-לה" אכן הולך בדרך הלוחמים; יכול להיות שאנחנו פשוט נותנים את השם "דרך הלוחמים" לשני דברים שונים... בהחלט יכול להיות! אני נותן את השם "דרך הלוחמים" לקוד האנרגטי שהתגלה לראשונה, כפי הידוע לי, על-ידי חלק מהטולטקים הקדומים. אני מכנה בשם "דרך הלוחמים" את אותו סדק ממשי, את אותו סיכוי ממשי, שהאינסוף החליט לתת לבני-האדם. אני מאמין שזהו הסדק הממשי היחיד, הסיכוי היחיד, של בני-אדם, מול האינסוף. אולי אתה נותן את השם "דרך הלוחמים" למערכת הספציפית של ההתנהגות של אנשי שושלת חואן מאטוס
כפי שנצפתה על-ידי אנשים מבחוץ (באמצעות ספרי קסטנדה). במקרה שאני צודק, אני אשאל אותך: ומה היה קורה אם הנהואל הבא בתור לא היה קסטנדה - והוא היה נוהג בדרכים שונות לגמרי? האם היית אומר שהוא זנח את דרך הלוחמים, או שמלכתחילה הגדרתך היתה כוללת גם את אופני התנהגותו? הרי אם תיקח את התנהגותם ודיעותיהם של הנהואלים האחרונים בשושלת - מאטוס, חוליאן ואליאס - תמצא מערכת התנהגות ודיעות שונות מאוד, שוני יסודי ועמוק, מאלה של הנהואלים שקדמו להם!! הלא כן? על מה בעצם ה"ויכוח" שלנו נסוב? האם ניתן למקדו? האם אנחנו מתדיינים רק בנוגע להגדרות (שמות), או גם בנוגע לאינסוף עצמו ו"דרכיו"? דרך הלוחמים היא דרך קבוצתית... במידה רבה... לפחות רוב החלקים שאנחנו מכירים. אך יש בה גם חלקים רבים, שגם אותם אנחנו מכירים, שהינם בודדים להחריד... שאין בהם שום דבר קבוצתי... הלוחם בלתי ניתן להגדרה, חומק מהנתיבים המוכרים... אתה למשל, אם היית ממשיך להשתמש ביקוש ובחלימה ובדברים הנוספים (שלא אנקוב בהם) שמחייבים לכאורה לוחם משושלת קסטנדה, לדעתי היית באותו רגע
מפסיק להיות לוחם!!! העובדה שערכת מחדש את תפישתך ו"חמקת" ממערכת שבה היית (ושהובילה למבוי סתום), היא-היא לדעתי מה שגרם לכך שתמשיך להיות לוחם, למרות שלהגדרותיך החדשות אולי כבר אינך לוחם. האם אתה יורד לסוף דעתי? השושלת של מאטוס הסתיימה, בוודאי, אבל היא ממש לא השושלת היחידה, נכון? אין מה להגדיר כך או אחרת, או שרואים או שלא. כפי שאמרת, כשלא רואים מבזבזים זמן... נכון? כשאתה לוחם, אתה קודם כל נאבק כדי להפסיק להיות מטומטם וכדי להתחיל לראות... עד לאותו הרגע, אתה לא יודע אם כל מה שאתה עושה זה לא שטויות מוחלטות... הרי מי יכול להגיד לך מה לעשות? מישהו אחר? מישהו שיטען שהוא נאהואל? זה יהיה שטות מוחלטת... אף נהואל לא יגיד לך
בקשב הראשון "אני נהואל..." הוא יסיח אותך לקשב השני כדי שיוכל לנהל איתך שיחה נורמלית - ואז ממילא כל הדיעות הקודמות בטלות ומבוטלות. אני ברור? וכן, זוהי רק נקודת המבט הנוכחית המוגבלת המצומצמת והמפגרת שלי. לא יותר, לא פחות.