אמנות החלימה (30)

deep ocean

New member
איך עבדו עלי בעיניים ../images/Emo6.gif

(תרתי משמע!!!!!) הלכתי לישון בלילה. באמתע הלילה היה לי חלום שהבנתי שאני חולמת, כי הוא היה פשוט לא הגיוני לחלוטין. אז הסתכלתי על הידיים שלי בהתלהבות!!!! הסתכלתי בהתלהבות גדולה למשך זמן רב (גדול מהרגיל)!!! הסתכלתי, הסתכלתי, הסתכלתי וכל כך התלהבתי עד שפתחתי עיניים!! ואז הצלחתי לחזור לחלום תוך שניות, על ידי שמיצמצתי כזה, והחזרתי את המבט לחלום (קצת קשה לי להסביר...מצטערת...), והמשכתי בחלום. לא הבנתם? הנה הסבר: 1. לא באמת הבנתי שאני חולמת. זאת אומרת, זה היה בתוך חלום. חלמתי שאני מבינה את זה שאני חולמת ושאני מתבוננת בידיים שלי וכו´ וכו´ 2. התחושה האמיתית שתמיד יש לי - שאני מתבוננת בידיים שלי היא שונה לחלוטין מהתחושה שחוויתי את ההתבוננות בתוך חלום. התחושה בתוך חלום היא סתמית ביותר (קשה לי להסביר את כוונתי במילה סתמית, אבל שיהיה). אחרי הלילה אני מאמינה שאוכל לזהות ולא לתת לחלום לבלבל אותי, לזהות מתי אני בתוך חלום ומתי אני לא. 3. מצד שלישי אולי זה לא היה חלום, וחזרתי לחלום פשוט מבלי לתת את הדעת? (זה נראה לי תמוה ולא מסתדר לי עם התחושות שחוויתי ומה שהיה, אבל אני מעלה את האופציה הזאת גם כן) טוב, לשרשר לפינת חלימה חדשה, או לפינה הקיימת. LIZARD, לשיקולך. ואולי לשים במקום אחר, כי זה לא חלימה. אבל אני כן מנסה להגיע לחלימה, אז אולי זה חלק מהמאמצים שלי להיות שם, אז כן לשרשר לחלימה. החלטה שלך.

time to fly

New member
זאת הודעה מלאה בפראדוקסים נפלאים

ואני מתכוון למובן החיובי (אם יש שלילי או חיובי בכלל) היא העלתה לי חיוך גדול
והבנתי מה עבר עלייך מיכל, באמת שכן
החלום שלך נשמע כמו חלום שמצד אחד הייתי רוצה לחלום אותו כלכך כי הוא כלכך מאתגר מנטלית ומפ]תיע ומסחרר ריגשית אבל מצד שני הוא גם כלכך מפחיד בעוצמה שלו שישר היה מכניס אותי לסרטים ותהייה עמוקה מאוד לגביו, שהיתה לוקחת ממני המון אנרגייה - כמו המון דברים לצערי

טוב.......

אני לא יכול לתאר במילים בדיוק את מה שעברתי הלילה... אני לא יודע אם עברתי "חלימה" או סתם "חלום צלול"... פשוט העניין היה כ"כ מפחיד שהתקשיתי מאוד לזכור אותו בבוקר... מה שאני יודע בוודאות זה שהסתובבתי מחוץ לגוף... נקודת המודעות שלי הסתובבה בתוך הבית (ולמעשה) בתוך החדר שבו שהיתי... וראיתי וחשתי כל מיני דברים שמאוד הפחידו אותי... זה לא היה משהו קצרצר אלא נמשך משך זמן לא קטן, ובהחלט היה רצף לחלום המוזר הזה (הרצף הוא בכך שהסתובבתי משך זמן בבית)... ניסיתי בכל מאודי לחזור לגוף, אבל מצד שני גם משהו משך אותי פנימה (סקרנות?)... הרגשתי שהיתה לי הזדמנות לצלול עמוק יותר אל תוך החלום, אך מחמת הפחד ואי-הנעימות (הדברים שראיתי והתחושות שחויתי היו לא-נעימים ומפחידים עבורי!) היססתי ורציתי לחזור... למרות הפחד, הירגשתי שאני בשליטה בחלום... אולי אני מקדים את המאוחר, אך הירגשתי שאני מסוגל לעשות בגוף האנרגטי שלי כל מה שאני רוצה... חבל לי שמחמת הפחד, באיזשהו מקום ניסיתי "לגרש" את החלום ממני בעת שהתעוררתי, ולכן אינני יכול לזכור אותו ו/או להעביר אותו בצורה יותר מדוייקת... התחום הזה של החלימה הוא מדהים... ומצד אחד אני נמשך להתנסות בו עוד ועוד... ומצד שני אני חש צורך להיות יותר זהיר ולתת עדיפות דווקא לעולם היום-יום... אודה לכם על כל התייחסות ופידבק, בייחוד מצד החולמים המנוסים יותר.
... קסם אמיתי.

L i z a r d

New member
puf

קודם כל, אתה לא יודע ששהית מחוץ לגוף ממש. אם תרצה אולי אפרט... עכשיו לעניינים היותר חשובים. תגדיר לי מה שאתה צריך לעשות כרגע בחלימה.

יודע מה...

אולי אתה צודק ונסחפתי. אמשיך לעבוד בשלב שבו אני נמצא.
קסם אמיתי

מה שאני צריך לעשות בחלימה.....

זה פשוט להמשיך ולמצוא את הידיים מדי לילה (אני חושב).... ולנסות להשאר בתוך החלימה לאורך יותר זמן... ואולי ללמוד לשלוט יותר על הגוף החולם.... אבל בשלב הזה, אני חושב פשוט למצוא את הידיים בחלום על בסיס יותר קבוע....... כדי להגביר את ביטחוני בחלימה... אשמח להערות...
, ק.א

L i z a r d

New member
../images/Emo45.gif ויש לי הצעות

אתה רוצה להגביר את היכולת שלך לתפוש את המקום שאתה מגיע אליו בחלימה. מכיוון שאנחנו לא מקבועים שם כמו במקום הרגיל שבו אנחנו נמצאים בעירות, אנחנו לא תופשים שם באופן רציף ואחיד. לכך יש טכניקה. אחת מהסיבות להסתכל על הידיים היא בכדי שהן יהוו נקודת מוצא לתפישה. זאת אומרת, אתה מביט בידיים דבר ראשון, ואז מוכן לתפוס עוד מהחלום. השיטה היא לזרוק מבטים חטופים על עצמים. עצם שהבטת בו במט חטוף, לא ישתנה לאחר מכן ובכך תפישתך אותו קבועה במידת מה. זרוק מבט אל עצם מסוים, ולאחר מכן חזור לידך, לנקודת המוצא שלך. לאחר מכן תוכל לחזור אל העצם ומשם שוב לידיים. וכן תמשיך לעוד עצמים, באותו שיטה. לא כדאי לנסות לתפוש יותר מדי בפעם אחת, אני מציע שבפעם הראשונה תנסה שני חפצים או שלושה, וכל פעם תגדיל את כמות הדברים שאותם אתה תופש. תראה מה אתה יכול לעשות עם זה, לפתח ולשלוט יותר ויותר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הגוף החולם

מוכר גם כגוף ה"אסטרלי". זהו ה"גוף" המכיל את המודעות הרגשית. הוא אינו גוף בפני עצמו כמובן, אלא השלכה של העצמי באופן עדין יותר מן הגוף הפיסי, על כן הוא גמיש הרבה יותר. מצד שני הוא גוף גס ו"נחות" יותר מן הגוף המנטלי ומן הגופים הרוחניים, כך שלא מומלץ להשקיע בו את האנרגיה אלא להתמקד בהרמוניה הפנימית שתביא לפיתוח מלא ולא תפתח גוף אחד על פני המכלול. בראי ההרמוניה הפנימית (העצמי השלם) חלימה היא פעילות הכרתית מישנית. כל מה שמתרחש בחלום הוא בעצם פעילות תוך הכרתית. "סרט בתוך המוח". המשימה האמיתית היא השגת הקשב השלישי תוך חלימה והיא מתבצעת בקלות: זכור בתוך החלום כי כל החלום הוא אתה: החדר, המיטה, ה"גוף" הנוף, הדמויות... אם תתמזג ב"כל" זה - ה"גבולות" בחלום יתמוטטו. לא יהיה עוד קיר, מיטה, בית וכו´... יהיה חלל אינסופי, ו"אתה" הוא זה ממלא את כולו בשלמות ואחדות אחת. זהו הקשב השלישי. זהו האינסוף. זוהי "מדיטציה" - וזהו רגע קט לפני הארה.

L i z a r d

New member
ומה עם הקשב השני?

הרי החלימה היא לא "סרט בתוך המוח" (לפחות לא יותר מאשר המחשב שאנחנו רואים עכשיו ומה שמקיף אותנו). וחוץ מזה עירבבת קצת כמה דברים שונים... אבל לא נורא

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נכון, בדיוק כמו הסרט שאנו רואים

סביבנו. חלום הוא דגם "מוקטן יותר" של התפיסה/ההכרה. השמאנים (המכשפים הטוטלקיים נמנים עמם) התמחו במסעות אסטרליים. הגוף החולם הוא בדיוק הגוף האסטרלי גם בתיאור תיפקודו האנרגטי והקשר לחלימה. מאחר והם העבירו את האנרגייה אל הגוף האסטרלי דרך חלימה הם קראו לו הגוף החולם, והעברת האנרגייה אליו בעירות תגרום אכן ל"שינה" בעירות. הרואים החדשים לא קידשו אגב את הגוף החולם. מסעות הגוף החולם (אסטרליים) שימשו את דון חואן באופן מוגבל, ככלי. והוא אף לעג לחשיבות המוגזמת אשר יוחסה לעניין על ידי אחדים משולשלתו. העיקר על פי דון חואן היה הקשב השלישי, אליו מגיעים לאחר "הבסת" האוייבים. הקשב השני הוא טווח התודעה של ההכרה - "הבלתי ידוע הניתן לידיעה". מסעות בקשב השני הם מסעות בתודעה. כל האימונים הללו נדרשים כדי להתעלות מעל הקשב השני אל הקשב השלישי - "זה שאינו ניתן לידיעה" - האינסוף. בשל המבנה האנרגטי המסויים של הטוטלקים הקדומים, "עצירת העולם", ובעיקר השימוש בצמחי הזייה - ממנו הם התחילו על פי דון חואן, היתה מביאה אותם להעברת האנרגייה לגוף האסטרלי שהיה מאוד מפותח אצלם. בגלל תכונות הגוף האסטרלי הם נאלצו לפתח את טכניקות החלימה וכו´ אחרת היו נתקעים בו ונלכדים בידי היצורים האי-אורגניים, וזה מה שאכן קרה למכשפים הקדומים. אלא שהגוף האסטרלי לא הגן עליהם מפני ה"כובשים" שמחקו אותם מעל פני האדמה. יתכן כי השימוש בצמחי הזייה המסויימים באיזורם והניתוח של חוויות אלו הביא את המכשפים לארגן שיטת חיים והתקדמות המבוססת על העקרונות המוכרים לנו מספריו של קסטנדה. הדרך שלנו אינה חייבת להקלע לאותם פיתולים בהם הם הלכו. אנחנו מתחילים ממקום אחר לחלוטין.

L i z a r d

New member
זה בדיוק מה שדון חואן אמר כל הזמן

שבניגוד למכשפים הקדומים, לא צריל להתמכר לחלימה ולקשב השני, לעולמות היצורים הלא אורגניים ובכלל להנאות אישיות שכאלו. שמה שאנחנו מחפשים זה החופש והחירות המשולחת - והרבה ממה שהלוחמים הקדומים עשו בתחום סותר את זה. להשתמש בחלימה ככלי. כלי לחופש, ולחופש המוחלט בין השאר, דרך אגב.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif עכשיו תגיד לי מהי הדרך

אל החופש על פי דון חואן: אחרי שרכשת את הכלים, הלכי הרוח, הידע, ושיחקת מספיק משחקים בייקוש, חלימה, עשית סיכום... מה עכשיו? מה מוביל אל החופש המוחלט?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אל תצטער

תשיג את הידע המדוייק ותענה לי. אחרת... זה הכל רק משחק?

למעלה