אמנות הביבים1

אמנות הביבים1

צילמתי כאשר הלכתי לאסוף חומר על התחנה המרכזית הישנה לצורך שיעור מתודיקה. אני סבור שאין צורך לתאר ליד איזה מוסד צולמה התמונה.

וקצת פוליטיקה והומור בשחור- ירוק.

ולמען הסר כל ספק- גפני הוא אחד מהח"כים בעלי הרקורד הירוק ביותר בכנסת.

קורס מורי דרך.

התחלתי בשיר "התחנה הישנה" של טיפקס והמשכתי לסיפור שכונת נווה נאמן דרך תמונת המנורה השבורה.

אני אישית

וגם מנהלתית אשמח אם בפעם הבאה תחסוך מאיתנו תמונות מן הסוג הזה (אם יש איזה ספק - אני מתכוונת לראשונה בסדרה). יש אנשים שדעתם אינה נוחה ממראות כגון אלה בפורום. ולמען המשך רצונם המשותף של כל הגולשים לקחת חלק בפורום - אנא, חשוב על כך טרם הפרסום.

חשבתי על כך...

ולהבא אטשטש מקומות מוצנעים. אבל אני סבור שהתמונה עצמה (צולמה אגב מרחוב נווה שאנן, רחוב שכל באי הפורום יכולים להסתובב בו) ראויה לדיון- וכן התופעה הזו, של בתי בושת שכנראה שפועלים ללא בושה במרכזה של עיר גדולה. דרך אגב, בתמונה השניה לא נראים שני שוטרים שעמדו ליד פסל הברזל- הצמוד למוסד דומה.

אלי ו.

New member
אולי אני תמים או לא מבין

אבל האם אתה מתכוון שהציורים האלה הם מעין "פרסומת" לבית בושת? אני חשבתי שמדובר באמן שצייר בהשפעת הסביבה. אני סובר שהיה עדיף שלא יהיו בתי בושת כלל אבל אם ישנם בתי בושת עדיף שלא יהיו מוסתרים יתר על המידה. זאת מכיון שאני חושש שככל שהזנות תרד יותר למחתרת כך יקל על הסוחרים בנשים להתעלל בהן.

אוֹחַ

New member
קח את התפישה שהצגת פה, תפתֵח אותה

קצת, והרי לך "מיסוד הזנות" - אתה בעד?

אלי ו.

New member
יש מספר תפיסות בנושא הזה

וכשאומרים "מיסוד" לא תמיד ברור למה הכונה. בישראל הזנות היא חוקית לחלוטין אבל אינה ממוסדת. מצד שני אכיפת החוק בישראל (סחר בנשים, סירסור ועוד) לוקה מאוד בחסר. הגישה שלי היא שיש לנסות להקטין את הזנות ככל שניתן ע"י מתן אפשרות שיקום לזונות ואכיפה רצינית של החוקים הקיימים. יחד עם זאת אני סובר שנסיון להכחיד את הזנות לגמרי סופו יהיה בכשלון, ובמחיר כבד, הוא עלול לגרום להרעת מצב הזונות מכיון שככל שהזנות תרד יותר למחתרת כך תקטן אפשרות הרשויות להשגיח על המצב.

ואני דווקא מעדיף שיהיו מוסתרים היטב

ששוטרים לא יוכלו למצוא אותם, השכנים לא ידעו עליהם- וכך העובדות ישבו בבית הבושת משועממות כל היום, מפני שגם הלקוחות לא ידעו עליהם. במדינת ישראל 2006 בתי בושת עובדים בגלוי באמצע רחוב בו אנשים נורמטיביים עוברים כל הזמן- כך שלקוח הנכנס לאחד מהם יודע שקיים סיכוי שמישהו ממכריו יראה אותו בכניסתו או בצאתו. כלומר, הלקוחות אפילו לא מתביישים יתר על המידה במעשיהם.

אלי ו.

New member
וגם אתה צודק

הבעיה היא גם חברתית-חינוכית. בניו יורק אחד מהפרויקטים של ג'וליאני היה להעיף את בתי הפורנו והזונות מרחוב 42 (מרכז העיר). להבדיל ממך, אני לא חושב שהעברת בתי הזונות לסמטאות צדדיות באיזורי תעשיה תקטין משמעותית את הזנות אלא רואה בכך יותר מסר חינוכי לציבור כנסיון להוציא את הזנות המיינסטרים.

למעלה