אמנדה פאלמר

אלו מילים בכלל לא רעות, בהקשר של השיר

אישית אני מעדיפה אותה על פני מאיר אריאל, אבל זאת לא חוכמה; אני מעדיפה את רוב האמנים על פני מאיר אריאל. אפילו אנגלברט הומפרדינק.

noosh

New member
לא מבינה מה הבעיה

לא אוהב את המוזיקה שלה או את המילים שלה? אין בעיה, אף אחד לא מחייב אותך לאהוב אותם. לא התחברת? אל תתחבר (זה לא שאני מתחברת לכל שיר ושיר של כל אמן שאני אוהבת, ובטח לא לאלו שאני לא אוהבת). אבל מכאן ועד לזלזל ביצירה שלה, על סמך מה? על סמך זה שהיא לא מדברת אליך? מישהו אמר שהיא צריכה להיות דילן? יש אנשים שמתחברים לזה, ויכול להיות שזה פונה לקהל מסוים שהוא לא אתה. לא הבנתי למה לשים אותה בתחרות עם מאיר אריאל, או דילן, או כל אמן אחר. זה אפילו לא אותו הסגנון.

droriko

New member
כי כתבת

שאנשים מגיעים אליה בשביל,אז רק הראתי שהמילים שלה הן לא כאלה עמוקות,לא יותר משל לייידי גאגא או אימיי ווינאהוס

noosh

New member
כתבתי שאנשים מקשיבים למוזיקה ולמילים

כי המילים הן לא נונסנס. וליריקה לא מחויבת להיות שירה צרופה כדי להגיע לאנשים. יש המון אמנים ולהקות שאני אוהבת את המילים של השירים שלהם גם אם הם "לא דילן", ואני לא חושבת שכולם צריכים להיות "דילן" כדי לזכות להערכה. יכול להיות שזה לא הסגנון שמדבר אליך, אבל זה לא מבטל את קיומו (ויש לה, כמובן, שירים אחרים, למשל Truce או Girl Anachronism מהראשון של הדרזדן או כל יצירת הקונספט Evelyn Evelyn, שהיא אמנם הומוריסטית ולא "נעלה", אבל מספרת סיפור בצורה ממש משעשעת ומעניינת, במיוחד בשילוב עם המוזיקה והפרפורמנס וכל המסביב).
ויש לה גם הרבה דברים שהיא מבצעת רק בהופעות או לא כחלק מאלבומים, והיא מביעה בהם את הדעות והעמדות שלה, זה אולי לא לרוחך אבל זו הדרך שלה לעשות את זה. זה לא חייב להיות משלב גבוה כדי להעביר נקודה.
ובמילותיה שלה:

Art is simple
just ask Andy Warhol
if he weren't dead he would tell you the truth
Call it a masterpiece
call it a urinal
it doesn't matter
It's art so there's nothing to prove

I'm not sure what the point of this song was
and I know this song doesn't actually have to have
any point at all
even good rhymes in it
like Lady GaGa and also Madonna
I'm just trying to entertain people, make a living and pay my rent,
without having to get a job I hate and hopefully find an audience who'll love and accept me
and not think I'm a narcissist for wanting to be a performer and find true inner peace and that's it.

[...]

If someone talented wants to make pop music
why should we worry when there's so much other shit wrong?

droriko

New member
פתטי

האמנים שאני הכי אוהב(אהוד בנאי,עמיר לב,מאיר אריאל,שלום גד ועוד) אף פעם לא יכתבו שיר מתנצל על זה שהמילים שלהם שטחיות,ועוד ישוו את עצמם לליידי גאגא.......

אגב אני לא אומר שמילים זה כל הסיפור,גם הביטלס לא בדיוק היו משוררים. אבל אם אמן מסויים לא יודע לכתוב אז צריך להכיר בזה שהוא לא יודע לכתוב.

arieltr

New member
noosh ואתה לעולם לא תגיעו לאותו המישור

כיוון ש(להבנתי מקריאת השרשור)נקודת המוצא של שניכם נמצאת בקצוות מנוגדים לגבי המושג אמנות.

אני אלך לפתוח שרשור חדש בנושא, כי זה יכול להתפתח לדיון מעניין לדעתי הקלוקלת.

droriko

New member
"אם אנדי ורהול לא היה מת

הוא היה אומר לך את האמת"

ועוד אחרי זה אתה אומר לי שזה לא מוזיקה לטינייג'רס

noosh

New member
זה כי יש לי הגשת סוף סמסטר מחר

אבל זהו, הפסקתי, המודלים יותר חשובים.

Barmelai

New member
כן, זה הרגע, נועה, המקלדת שלך מתבזבזת על

פוריטן דוגמטי. הוא לא באמת קורא אותך. זה מתחיל להזכיר את הסאגה המפוקפקת בכיכובו של שונא הנשים מלפני שבוע.

arieltr

New member
זה קצת יותר מורכב

סה"כ מאוד סביר להניח שבתוך כל אחד מאיתנו מתגורר פוריטן רפובליקן לאומן פרוגר דוגמטי.
זה חלק מהיותנו בני אנוש.

אז חלקנו חושבים שאין לערער על דילן וחלקנו חושבים שאסור לכבות הטלויזיה שריאנה על המרקע. אתה יודע נו, הכפתורים האלה שפתאום מישהו לוחץ עליהם ואנחנו מרגישים את זה טוב טוב.
הדיילי לחץ כפתורים אצל פאלמר שלחצה אצל droriko שלחץ אצל נועה שלחצה חזרה. מן משחק כזה של החיים. חלק מהכיף.

droriko

New member
רפובליקני אני לא

אבל נשבר לי הזין מכל הפוסט מודרניזם שהשתלט עלינו. פתאום מותר לציין את דילן ואיזה פרחה זנותית כמו ריאנה באותו משפט, פתאום האח הגדול ומבשלים למיליון או איך שלא קוראים לזה הן תכניות עם לא פחות ערכים מחוצה ישראל. במקום למגר את הרדידות אנחנו נותנים לה לגרור אותנו למטה, והכל בשם הסו קולד פתיחות.

arieltr

New member
חס ושלום לא התכוונתי אליך

דיברתי באופן כללי על כל אחד מאיתנו.

ומה שהשתלט עלינו, או לחלופין מה שאתה רואה כבא עלינו לרעה, זה לא בהכרח פוסט מודרניזם.

Barmelai

New member
מסכים אתך

אבל בדינמיקה של דיון מגיע הרגע הזה שדי ברור שאין הקשבה, הטיעונים מוצו ואת הדיון החליפה התנצחות לשמה, לפחות מאחד הצדדים. זה הרגע הכי טוב לעצור ולתת לדברים שנכתבו כבר לדבר בעד עצמם. התגובות שכבר נכתבו לא הלכו לשום מקום, אין טעם לחזור עליהן.

arieltr

New member
שחושבים על זה עוד קצת, עכשיו הגיע הרגע

לאיזה אלבום קראוט שיפספס ת'מוח של כולם ומקסימום יגרור אחריו שורה של גל, התעטשות שלך וקללה של הצלולייד.
וכך נוודא שהפורום שב לריגושו.

droriko

New member
מה אתה אבא שלה

מה אתה דוחף ת׳אף שלך? הדאגה שלך לזמן הפנוי שלה ממש מרגשת. שמוק.

הסגנון שלך לא נעים ולא תורם

כולם פה ילדים גדולים ויכולים להתמודד עם הכל, אבל בשביל מה? אם אתה כבר רוצה להיכנס לדיון חריף, מעולה, אבל תדאג שיישאר חריף, אין צורך שיהיה בוטה ומכוער.

בנוגע למילים של פאלמר: לדעתי זה הכל עניין של אותנטיות. כל עוד היא אותנטית זה אחלה. אומנם יש רמות שונות של כתיבה ואכן דילן כותב מילים יותר מוכשר, רק שזה לא עניין של תחרות ומי כותב מילים יותר טוב. פאלמר עושה מה שהיא עושה (ואני תכל'ס לא מכיר אותה) ודילן עשה מה שהוא עשה. בסופו של דבר זה מוסיקה והמספר משוררים במוסיקה פופולרית קטן מאוד.

droriko

New member
לי התירוץ הזה יותר מזכיר

חשפניות/זונות שטוענות שהן באמת אוהבות את העבודה שלהן

Barmelai

New member
ציף שימי לב

שהעירום של פאלמר הוא לא מיני בכלל. זה שם אותה במקום אחר ממדונה או גאגא. פאלמר בשיר הזה לא משתמשת בעירום כדי שיקשיבו לה, אלא העירום הוא הנקודה שהיא מעבירה (רציתם עירום? אז קחו. עכשיו טוב לכם?) ובכך היא מוציאה את עדת כותבי וקוראי הצהובונים דבילים ופתטים, כמו שהם.
אין מה להתרגש מעירום, פאלמר אמנית, באמנות תמיד היה ויהיה עירום. לא בהכרח בהקשר מיני. הקליפ שלה לא יותר מעורר מינית מפסל דוד של מיכאלאנג'לו. ובאשר לעידוד הלחץ על נשים להתפשט - פאלמר לא קיבלה מנדט לייצג את הנשים והיא גם לא מעוניינת בו. היא אינדיבידואלית ומייצגת את עצמה בלבד.

למעלה