אמנדה פאלמר

arieltr

New member
אמנדה פאלמר

הדיילי טלגרף עלה על העצבים של הזמרת הזאת שהופיעה בפסטיבל גלסטנברי, בגלל שמיעט בכתיבה על חלקה במופע והתמקד בעובדה שכנראה הציץ שלה ברח לכמה שניות ממקומו מתחת לבגדים, וזה כמובן חדשות שאסור לפספס.

הם התעלמו מכל הפניות שלה אליהם, אז היא כתבה שיר חדש, מה שנקרא, אקסטרא ספיישל.
מומלץ להקשיב לניסוחים החביבים שלה.
הם בטח כבר הבינו שהתעסקו עם הבחורה הלא נכונה.

droriko

New member
מדובר בבחורה

שמתפשטת בפני המעריצים שלה(פשוטו כמשמעו) בשביל שהם ישלמו לה על האלבום. "אמנים" פרובוקטורים כמוה וכמו ליידי גאגא הם אלה שהסיטו את תשומת הלב מהתוכן לצהוב,אז שלא תתבכיין כשהדיילי טלגרף עושה את זה.

arieltr

New member
וואלה זה לא מה שאני הבנתי

אני לא הבנתי שהיא מתפשטת בכל ההופעות שלה וגם בגלסטנברי הבנתי שהציץ נחשף במקרה ולא במכוון. אבל לך תדע למי להאמין היום.
בכל אופן הוידאו שאני קישרתי אליו הוא בהחלט פרובוקציה מכוונת מצידה לכיוונו של הדיילי.
אין לי מושג אם ביתר ההופעות שלה בעבר ועד כה מעללי הקימונו היה הכיוון שלה, אבל את המילים היא ניסחה בהחלט באופן מחודד.

noosh

New member
אין לה בעיה להתפשט

והיא אכן כבר עשתה את זה, אבל היא לא מתפשטת בכל ההופעות שלה, וזה אכן היה במקרה בגלטסנברי, הבנת נכון. (אם אמנדה פאלמר רוצה להתפשט, זה לא יהיה ציץ שנחשף במקרה, זה יהיה די ברור, כפי שהיא הבהירה :) )

noosh

New member
אמנדה פאלמר היא לא "אמנית"

היא אמנית. אין שום מקום למרכאות שם. בטח ובטח שלא אם הן שם בגלל שאין לה בעיה להתפשט. זה שאין לה בעיה להתפשט או בעיה כלשהי עם הגוף שלה לא הופך אותה לפחות יוצרת. אתה יכול לא להסכים עם היצירה שלה, או לא לאהוב או להתחבר אליה, אבל היא יוצרת אותה בעצמה, בכנות וביושר, ועל כן היא אמנית במלוא מובן המילה. כפי שאמנים אחרים מקבלים סיקור על ההופעות שלהם על אף האמונות שלהם, או דברים אחרים שהם עושים מעבר למוזיקה (או שאפילו מכניסים למוזיקה שלהם, או ליצירות אחרות שלהם), גם לה (או לנשים אחרות) מגיע אותו היחס, ואם באים לסקר הופעה שלה, אז שיסקרו את ההופעה. ובטח אם הציץ לא היה חלק מהשואו אלא מקרה.

the1head

New member
כתבתם על איזה ציץ שהציץ ומתחת קישור להנקה

שמתם לב שכתבתם על איזה ציץ שהציץ ומתחת תפוז העלו איזה כותרת רלוונטית על הנקה. יש פה מישהו שזה רלוונטי אליו???

noosh

New member
אממ, כן?

היא מוזיקאית מעולה לטעמי, יש לה פרויקטים מעניינים בהחלט (כמו זה של Evelyn Evelyn, וכמובן שיש את הדרזדן דולז, שהאלבומים הראשונים שלהם בהחלט ראויים. אולי לא מתאימים לסגנונות פה בפורום, אבל בז'אנר שלהם הם עומדים בהחלט), היא שנונה ומעניינת והומוריסטית, וזה שאין לה בעיה עם עירום לא הופך אותה לצהובה, לזולה, או לפחות מוזיקאית ממה שהיא. וזה -בדיוק- מה שהיא מוחה עליו בשיר הזה לדיילי מייל, רק שהיא עושה את זה לא באמצעות איזה מכתב זועם או קריאה לקהל המעריצים או ניסיון להחרים או משהו כזה - היא עושה את זה באמצעות הבמה שלה, וההומור שלה ואיך שהיא אוהבת להגיב על דברים. זה שהיא משתמשת במוזיקה שלה בשביל לחוות את דעתה בנוגע לדברים ספציפיים, זו פשוט הדרך שלה.

לי יש בעיה עקרונית עם שימוש בעירום

ובכלל בדימויים מיניים, על ידי נשים בתחום האמנות. כי הן אולי מתכוונות לדבר אחד, אבל אותה אמירה יכולה להתפרש בכמה דרכים - ולעיתים הפוכות מכוונתן. פלמר אולי רוצה לומר משהו על השימוש בגופן של נשים, אבל היא עושה בו (בגופה-שלה), אותו שימוש בדיוק.

כמובן, לא תמיד החשיפה היא לשם אמירה אמנותית ומתוך מודעות. ברוב המקרים כיום, להערכתי, החשיפה היא לשם יצירת ריגוש זול ומשיכת קהל מסויים (ריאנה? ורבות אחרות, בעיקר בארה"ב). אני גם לא יודעת עד כמה זה רעיון של הזמרות עצמן, או של הפמלייה המקיפה אותן, של יחצנים, סטייליסטים ושאר מלחכי פינכה וגורמים אינטרסנטיים. התירוץ של "אין לה בעיה עם עירום" נשמע לי יותר ויותר קרוב לסוג האמירות שבאות מצד גורמים הלוחצים על נשים להתפשט: צלמים, במאים וכיו"ב. ההנחה המסווית כאן היא שמי שאינה מתפשטת, יש לה "בעיה".

ואולי אני פוריטנית, אבל אני מתגעגעת לתקופה שבה על מנת שיאזינו לך, לא היית צריכה להתפשט, או ללבוש בגדים שבקושי מסתירים משהו, כפי שזה היום. היית פשוט צריכה לשיר.

noosh

New member
אבל בזה אמנדה פאלמר שונה מריהאנה

או שאר האמנים שרוצים למכור. אמנדה פאלמר לא עושה את זה למכור (והקהל שלה הוא ממש לא נערים מחוצ'קנים שבוהים בבחורות עירומות ביוטיוב). בדיוק כפי שנאמר בדיון על גאגא, שיכול להיות שבני 14 מקשיבים לשירים אבל הם לא קהל היעד, אז גם פה זה ככה. השימוש של אמנדה פאלמר בעירום הוא לא עד כדי כך יומיומי כפי שעשו אותו כאן, ובהופעה בגלטנסברי היא לא התפשטה. היא התפשטה ספציפית פה כדי להוכיח נקודה מסוימת. ודווקא מקשיבים לאמנדה פאלמר, הקהל שלה מקשיב למוזיקה, למילים. אני מכירה לא מעט אנשים שמעריכים אותה, וזה לא כי היא מתפשטת. ממש לא. אין לה שום כוונה למשוך את הקהל של ריהאנה, ואין לה שום ניסיון ליצור ריגוש זול. זה שיש את אלו שיפרשו את זה ככה זה כמו שיש את אלו שיגידו שליידי גאגא היא שטחית ומשעממת ובדיוק כמו בריטני, אבל זה לא מי או מה שהיא מכוונת אליו.
ואמנה פאלמר לא נכנעת ללחצים של תקשורת או של הסביבה, נראה לי שזה הובהר די יפה פה :)

oren29at

New member
הנערים בני הארבע עשרה הם אולי לא הקהל

אבל הם באים לבד, גם בלי שיזמינו אותם

noosh

New member
שיבואו

נראה לי שאם הם כלכך מעוניינים לראות בחורה עירומה, הם יגיעו לדברים שיעניינו אותם יותר מהסרטון הזה של אמנדה פאלמר :) ואני גם די בטוחה שהם לא יקשיבו למוזיקה שלה כי היא התפשטה בשיר מחאה. והם לא יילכו להופעות שלה בשביל הסיכוי שאולי היא תחליט לעשות את זה שוב. אז בגדול, אולי הם באים לבד, אבל הם גם עוזבים מאוד מהר והיא נשארת עם מי ששם בשביל היצירה שלה.

oren29at

New member
אני רוצה להבהיר משהו

אני לא מכיר את אמאנדה פאלמר ו/או את האמנות שלה, אבל אני לגמרי בעדה פה. היא הצליחה להעמיד את הצהובון הבריטי עירום ועריה, ולקחת לעצמה את השליטה באירוע או הלך רוח שיכול היה בקלות להפוך לעיקר בהקשר שלה, ולהעמיד את האמנות שלה במקום השני. המסר שלה היה חד וברור: רק היא תקבע איפה, מתי, איך וכמה היא תתפשט. על זה מגיע לה כל הכבוד הראוי.

(התגובות שלי, שילוב של ציניות וזחיחות, איימו למקם אותי בצד המזלזל או העוין. אין מצב).

יום יבוא והאנושות תנסה להבין למה מיניות מוחצנת או עירום גורמים לסערה שהיא שילוב של צביעות, פוריטניות, ושוביניזם, בזמן שאלימות מוחצנת היא מיינסטרים בכל התחומים, לרבות במוזיקה. להקות מטאל למיניהן, עם כל הדם, והשטן, ומוות, מול כוכבי ובעיקר כוכבות פופ ושלל המחוות הגופניות שלהן.

היה לנו כבר דיון על פופ, וכתבתי בו שאני מאד מרוצה מריבוי כוכבות הפופ בימינו, שדחקו את כוכבי הפופ לפינה. גאגא, ביונסה, ריהאנה, אדל, וכו' וכו' הן דבר מבורך, ולו בגלל המיניות שלהן, שהיא לא צבועה ושקרית כמו מיטב כוכבי הפופ ההומוסקסואלים בכל הדורות. המסר שרובן שולחות לחברה הוא מורכב ואמיץ, אבל כורח המציאות: אישה יכולה להפגין את המיניות שלה, מבלי שהיא תידחק לפינת ה"שרמוטה" באופן אוטומטי. התקרית בהופעה של ביונסה, שבו מעריץ נלהב מדי הוצא מהאולם, היא הרבה יותר משמעותית מהאמירה של פאלמר.

נכון, העולם שלנו לא קל, וגם לא הוגן. גבר מיני הוא תותח, אישה מינית היא שרמוטה. אבל אם יש תקווה לשינוי של דפוס החשיבה המעוות הזה, היא נמצאת בתרבות ההמונים.

אבל זאת בדיוק הבעיה

ברגע שיצירה יוצאת לאוויר העולם, ליוצרת אין כבר שליטה עליה; היא שייכת לכולם, ופתוחה לכל הפרשנויות והשימושים (בגבולות זכויות היוצרים המודרניות, אבל לא בכך עסקינן).

פאלמר יכולה להציג את זה כחלק מהמסר שלה, אבל הדיילי מייל (או כל צהובון) יכול לקחת את זה לכיוונים שנראים לו, כגון גריפת רייטינג קלה. פאלמר מספיק חכמה בכדי לדעת את זה. מדונה עשתה מהלכים דומים לפני כ-20 שנה, עם אותן תוצאות.

כמובן שהכל חלק מההגמוניה הפטריארכלית של התקשורת והמבט הגברי וכו' וכיו"ב, אבל זו עדיין החברה בה אנו חיים, לא חברה אידאלית, בה נשים-אמניות נשפטות, קודם כל, על פי איכות יצירתן.

noosh

New member
כן, רק לדילן הפריבילגיה שיקשיבו למילים שלו

לכל השאר אין זכות לכך.

droriko

New member
בבקשה הנה הסגנון

i wouldn’t kill to get you back
and i’ve officially been asked
i couldn’t kill to save a life
i’d rather die a peaceful piece of shit-bait shame-filled coward
thanks