אממ תגידו

ל א ק י

New member
אממ תגידו

מזה טראוט?

מה זה טארוט?

נתחיל בזה שהטארוט הם קלפים. וזה לא נכון. נמשיך בזה שהטארוט משמשים לניחושי עתידות. גם זה חטא כלפי האמת. הלאה נעבור ונאמר כי הטארוט הם כלי להתפתחות אישית, נפשית ורוחנית ואשר הם מהווים מפת דרכים אל ההוויה האמיתית. גם כאן טעינו. נסיים אולי בכך שנאמר כי הטארוט הם הראי שלנו, לא, הם אנחנו עצמנו. עד כאן, הכל הוא שקר. אין מילים, תמונות, חוויות ומחשבות אשר יכולות להכיל בתוכן את כל המשמעויות של המילה הזו, טארוט.

אליהו ד

New member
לא שמעתי מעולם,תשובה כל כך יפה..

אלגנטי,נכון,קולע בדיוק למטרה-אני מסיר את הכובע,כוכב השחר. איזה כיף לקרוא כאלו הודעות על הבוקר..

אליהו ד

New member
ואפילו אינני יודע היכן להתחיל-

האם בכך שטארוט חוזים עתידות? האם בכך שהם אינם מדויקים ב100 אחוז? האם בגיבוב השטויות כדי לצאת ידי חובה,בדבר "הכל צפוי והרשות נתונה"? בעצם,כבר התרגלתי למיסטיקנים סוג ד',שברגע שקוראים תשובה חכמה של אדם חכם,כמו כוכב השחר,שנותנת את התשובה היחידה האפשרית,ולא מטייחת,מחליקה,מזייפת,מטעה,או מוטעה-מתגוננים תוך שימוש אובססיבי במילה פיוטי לי מדי,פילוסופי לי מדי,פסיכולוגי לי מדי..אני רוצה תכל'ס,עדיף בצורת מזון מהיר,עדיף אתמול,ולא נורא אם טיפשי,מטעה,מוטעה,או שטחי.בתכל'ס,גברת,לפסול תשובה כל כך נכונה כמו של כוכב השחר,ולהציג תחת זאת גיבובי אי דיוקים(שטויות בלשוני) ולקרוא לזה ממשי-לא בבית ספרנו. מצד שני,יותר ויותר נראה לי שבית ספרנו נמצא בעמדת מיעוט מכאיבה.נדמה לי שכך היא התרבות של המאה ה20-אי דיוקים שוטפים,זריקת גוזמאות שנראות כמו משהו פילוסופי,תבלון במעט מושגי פסיכולוגיה,קורטוב הבטחה לחיזוי עתידות,הסתייגות לא ברורה מדיוק של 100 אחוז,ובקיצור-חפיף,אחי,זאת הפרנסה שלי,ביחייאת דינדינ. טוב,אז אצלנו זה עובד אחרת-וטוב שכך.מידע כמו שאת הפנית אליו נקרה בדרכי כמעט מדי,וכבר התחסנתי מהבחילות שהיו לי פעם,וגם מהגיחוך הבלתי נשלט.אבל גישתך לעמדתו המובעת כהלכה והמדוייקת של כוכב השחר,דחפה אותי,שוב,וטוב שכך-מעבר לחליפת הדיפלומטיות הדרושה. יום נעים

kniaper

New member
צ'מע....פעם ראשונה שאני שומע

מישהו שמגדיר את זה באופן שלא מעורר אצלי אנטגוניזם

אליהו ד

New member
זו בדיוק הצורה בה נכון להגדיר טארוט

הבעיה היא,שטארוט מוגדר לרוב על ידי מי שאינם באמת יודעים מהו בעצם מערך הטארוט,בצורה לא נכונה,שמעוררת אנטגוניזם בשל הניחוח הימי-ביניימי שלה.. מעורר מחשבה,לא? כפי שההגדרה הלא נכונה של הטארוט כה נפוצה,וודאי שמרתיעה אנשים מוכשרים מלהתעניין בתחום,כך ההגדרות של שאר הענפים המיסטיים אינן נכונות-לפחות אלו הנפוצות יותר.. עם הזמן התפיסה המדוייקת יותר לגבי טארוט תשתרש,וכך גם לגבי הענפים המיסטיים הנוספים,ואני צופה הצטרפות של אנשים מוכשרים שכיום אינם מעוניינים-דווקא להיכנס ולפתח עוד ועוד את התחומים השונים,בדיוק כפי שאנחנו עושים כאן.

ל א ק י

New member
בגללך אני חושבת יותר מידי בזמן האחר

האחרון
הא ונראה לי הבנתי מזה טארוט
תודה (?)

אליהו ד

New member
לחשוב זה לחיות,ולחיות זה למות

הטלת הספק הראשונה,הבסיסית,בחוויות החיים הראשוניות ביותר,כפי שאת עשית-זהו הצעד הראשון בדרך שמובילה לחייים עצמם.וכמובן,ברגע שאת מתחילה לצעוד,ברגע שאת מתחילה לחיות,את ממיתה את הנאיביות,קורעת את המסיכות,ומבתרת את קרום הבתולים בעוטף כטבעת חנק,את רוב האנושות. שמח שהבנת,פחות או יותר,מהם טארוט-ואיזו דרך מענגת זו,הטארוט,להבין מהם בעצם החיים..אבל את זה,תגלי לבד.. אם בא לך כנסי לכאן מדי פעם,שאלי שאלות,אילו שאלות שבא לך,ותראי איך התשובות יזרמו ויזרמו,למקומות שמחכים להן. בהצלחה חמודה!

L e s t a t

New member
זה בדיוק מה שצריך להגיד למישהו

שלא מבין בטארוט ולא יודע בכלל מה זה... טוב, לפחות בטח בלבלת כמה אנשים כהוגן

למעלה