אממ יש לי שאלונת...

נושיfay

New member
אממ יש לי שאלונת...

אולי היא לא כל כך קשורה ...אבל עדיין מעניינת אותי... שאמן הוא סוג של מכשף??? אמממ יש אנשים שיכולים לראות רוחות...אז האם יש דרך לגרום לי..נגיד לראות רוח?, כאילו אם אני רוצה...או שאת החוש הזה מקבלים מהלידה ואי אפשר לקבל אותו מאוחר יותר? אממ וזהו ^_^

שאמאן הוא קצת יותר ממכשף...

תפקידו של השאמאן הוא רב גוני. הוא הרופא, ה"פסיכולוג", איש הדת - וכן, גם המכשף, של השבט (כך לפחות, במקור). אז אפשר להגיד ששאמאן הוא סוג של מכשף, אבל כישוף זה רק חלק ממה שהוא עושה. בפורום פאגאניזם בישראל (מספר 337 בתפוז) את יכולה לקרוא יותר על שמאניות (ומשם יש גם קישורים). כן, אפשר להתאמן וללמוד לראות "רוחות" כאלה ואחרות, זה לא רק מלידה (אם כי יש אנשים בעלי כשרון טבעי גדול יותר בתחום, ממש כמו שיש אנשים שמוכשרים יותר בציור, שירה וכן הלאה).

נושיfay

New member
אמממ ....

איפה אפשר ללמוד לראות רוחות...או יותר נכון איך...אפשר הפניה לאתרים, או למקורות מידע אחרים??(עדיף בעברית)

P o M i K i

New member
את מתכונת למושג ה"מקובל"

של רוחות?(נשמות בלי גוף או דברים כאלו) או למושג של "מדריכים" שהשאמאנים פונים עליהם? כי אלו דברים שונים מאוד.

נושיfay

New member
אממממ

אני נראה לי מתכוונת לנשמות בלי גוף...ואת המדריכים לא צריך לזמן?? אהה וגם עם כבר שרשור על הנושא אז כבר...^_^ קיים כזה דבר נשמות טובות ונשמות רעות...כאילו...הן כמו בני אדם???(ניסוח צולעה)

למעלה