אממ.. דיון? בערך..

שירלי317

New member
אממ.. דיון? בערך..

סתם רציתי לדעת מה אתם חושבים על טיפול מניעתי לגרדת שבעצם נעשה בחורף כשהגרדת פחות נפוצה ופחות קשה או אפילו איננה? עם אלו חומרים אתם מטפלים בסוסים שיש להם גרדת? מה בעצם ידוע לכם על הגרדת? אני אישית בדעות משלי (מושפעת כמובן מאמא שלי.. ואני בעד טיפול מניעתי שנעשה בחורף כשהגוף של הסוס גם יותר חזק מבחינת העור והגרדת ואז הגוף של הסוס יכול להילחם בגרדת יותר בקלות.. אבל כמובן שעם חומרים מסוימים.. וברור שאני נגד כל מיני חומרים כימים ובעד PALMER (חח... שוב פרסום.. אבל באמת מעניין אותי מה אחרים חושבים..) אז מחכה לקרוא מה דעתכם בעניין.. יום נעים לכולם וסף שבוע רגוע!

PinkHorse

New member
אצלינו בחווה יש מלא בקבוקים של

Palmer ובעצם משתמשים בחומרים הללו לגרדות. גם בקיץ וגם בחורף.

DiMi DiMa

New member
טוב אמממ אני ממש מקצוענית בזה!!

תקשיבי... הסוס שלי התגרד ממש ממש ממש ממש חזק!!! אני שמתי לו משחה שקניתי מחנה [שליטה] קוראים לה אני חושבת-equi guard משו כזה וזאת משחת פלאים!!!! אני מדברת איתך בשיא הרצינות הפלמר עוזר אבל רק אחרי מלא זמן....לסוס לשי לקח כמעט 3 שבעועות...בעעעעע
בקיצר קחי מחנה הכי טוב!!!!!

אני לא צריכה..סתם פתחתי דין כי

מעניין אותי מה אחרים חושבים.. ופלמר אומנם פותר את הגרדת תוך רק חודש אבל זה פותר להרבה שנים..

שירלי317

New member
שאלה לי אלייך..

למה את מתכוונת בזה שפלמר עוזר אבל רק אחרי מלא זמן? כיוון שהטיפול בעצם אמור לקחת 30 יום לפחות וזה מצוין על הבקבוק.. התהליך הוא אמנם יחסית ארוך ודורש השקעה של חודש יומיום פעם ביום בסוס.. אבל לפי סטטיסטיקות החומר מרפא את הגרדת ללפחות 6 שנים (זה מה שידוע עד כה.. מהסוסים עלהים נעשה המחקר והיו מהראשונים שטופלו בחומרים האלו) לכן כשאת אומרת שהחומר עוזר רק אחרי מלא זמן ושלסוס שלך לקח כמעט 3 שבועות את בעצם אומרת שהחומר עבד בדיוק כמו שהוא היה צריך לעבוד תוך 30 יום.. והוא פשוט מטהר לסוס את כל המערכות ומרפא את הגרדת לזמן ממושך אם לא לתמיד.. תלוי במקרים.. אז בעצם התהליך הוא פשוט בשלבים.. ובשבוע השני של הטיפול אמורה להיות החמרה במצב מה שיגרור אחריו רק שיפור ולאחר שלושה שבועות באמת הגרדת נרפאת לטווח ארוך מאוד...

DiMi DiMa

New member
את זה אני יודעת אבל...

תחשבי... אם זה פועל 30 יום וזה עושה בוא גיד ב-15 ימים האראשונים ממש הרבה בפצעים על הגוף.. הסוס יכול לפצוע את עצמו עוד יותר ונגיד לתלוש לעצמו עוד שערות או מהרעמה או מהזנב.. ואחרי זה ב-15 ימים האחרים זה מתחיל להתרפא עד שזה מגיע למקסימום... אצל הסוס שלי נשארו עוד מלא גרדות ברעמה שזה עד עכשיו לא התרפא ושמתי על זה קצת משחה שקניתי מחנה ותוך 3 ימים כבר ראו תוצאות!!!!

שירלי317

New member
אממ

אז זהו.. שהסוס לא אמור לפצוע את עצמו מגרודים וכ'ו.. כי בעצם מה שקורה בשבוע השני זה שכל הזיהום שיש בדם יוצא אחוצה ומתפרץ אפילו במקומות שלא ידעת שיש לו בהם גרדות אבל אם לא היית מטפלת הם היו מופיעות אחרי כמה זמן... והחומרים מעצם העובדה שהם טבעיים ומכילים שמנים אתרים וחומרים טבעיים בלבד אז הם מרגיעים את עור הסוס ואז הוא גם פחות מתגרד כי זה לא כל כך מפריע לו וזה גם דוחה את הזבובים כך שהם לא מציקים לו גם.. ויתכן שהמשחה שקנית יכולה לרפא צתוך זמן קצר את הגרדת.. מן הסתם סביר להניח שיש יותר מחומר אחד שעוזר.. אבל אני יכולה להגיד לך שאם מטפלים נכון יש הוכחות שהחומר של פלמר הרבה יותר יעיל כמעט מכל החומרים לטיפול בגרדת שיש בשוק.. והעובדה גם שהמשחה מראה תוצאות תוך זמן קצר לאו דווקא אומרת שהמצב הזה ימשך לטווח ארוך.. אבל זה תלוי בסוג הגרדת ומצבה זה תלוי בסוס.. אם בסיום הטיפול עם פלמר בגרדות של הסוס שלך אחרי 30 יום עדיין נשארו פצעים.. ישנן כמה אפשרויות, או שהטיפול לא היה נכון (וזה מאוד נפוץ..) באופן השימוש של התכשיר או שהפצעים הנותרים הם אינם מגרדות אם כי סוג פטריות מסוים או מגורם אחר.. ובלי קשר..אם הסוס מתגרד בכפייתיות גם לאחר הטיפול ובכלל ייתכן שזו לאו דווקא גרדת אם כי הרגל מגונה שניתן למנוע ולהיפתר ממנו עם קצת עבודה..

Vintage Queen

New member
הממ טוב...

בתור אחת שהעבירה גרדות לסוסים הכי מתגרדים כל מה שצריך זהה ניקיון... היו פעמים שלא השתמשתי במשחות אבל הברשתי שעותתת ואחרי כל רכיבה עברתי עם מברשת רטובה טוב טוב, ועם מגרדת כדי לקלף את העור המת, וזה עבר אבל בדר"כ אני שמה איץ' פרי... שזה הכי טוב לדעתי בחורף הכי קל לטפל בגרדות כי הסוס פשוט פחות מתגרד אבל החוכמה היא לשמור אותו בלי גרדות גם כשיגיע הקיץ... ואם המצב ממש גרוע ברעמה ובזנב אז הכי טוב במהלך החורף לגזור הכל (כי ככה הכל חשוף והכי קל ונוח לטפל) ואז השיער גדל בריא יותר ובלי גרדות

Vintage Queen

New member
אה ודרך אגב...

עוד שיטה טובה (לקיץ) היא לקנות סבון מפולדין (יש כזה דבר, סבון מוצק מפולידין) וכששוטפים אותם, לשטוף להם תרעמה עם זה.. זה מחטא וזה נורא טוב ואם לא שוטפים אותם עם זה אז צריך לחטא להם תמקום עם יוד או משו וגם בקיץ אחרי שטיפה חשוב לא לקשור בשמש אם רוצים שהגרדות יעברו ^^ בערך במצב הזה קיבלתי תסוס שבתמונה למעלה -->

שירלי317

New member
אבל..

לפי מה שכתבת אני חושבת שאת בעצם לא בדיוק יודעת באמת את הסיבה לגרדת... כי כל החיטואיים האלה לא מרפאים שום דבר.. נכון שבמקרים מסוימים זה יכול לעבוד.. אבל זה לא מרפא.. כי גרדת זה בעצם סוג של אלרגיה, ואלרגיה נגרמת מטראומה כלשהי... בעצם מה שצריך זה לטהר את מערכת הדם כדי שהזיהום של האלרגיה הזאת יצא אחוצה... לפחות זה מה שאני יודעת מכל המחקרים שאמא שלי עשתה.. אז העניין של הברשה טובה כל יום זה מעולה.. אבל פולידין ויוד בעצם לא מרפאים שום דבר.. להפך, הם עלולים להרוג לא רק חיידקים מזיקים ולחטאות את העור וכ'ו... אלא גם לגרום נזק בפני עצמו ולהרוג חיידקים "טובים" שהגוף צריך.. סתם פשוט ממה שידוע לי מידע כללי.. אבל כל עוד זה עזר לסוסים שטיפלת בהם זה הכי חשוב!

שירלי317

New member
אממ..

סבבה... סביר להניח שיש כל מיני טכניקות שעוזרות.. והבנתי שבעצם לא אמרת את הסיבה.. אבל פשוט לפי צורת הטיפול שלך בגרדת יכולתי להבין שאת בעצם לא יודעת את הסיבה אז כדי לפתור מחלה או בעיה כלשהי רצוי תמיד לדעת את הגורם והסיבה לה.. אז עכשיו כשהסברתי פחות או יותר מקודם על הגורם די בכלליות אז אם מישהו מעוניין באתר הזה www.palmer.co.il שזה במקרה גם האתר של אמא שלי של פלמר.. אבל גם יש שם הסברים טיפה יותר מפורטים על הגרדת ובכלל וגם על החומרים ובעצם הסבר הגיוני ומדעי לאיך פותרים את הבעיה/ מחלה/ אלרגיה או שאיך שלא תקראו לזה ששמה גרדת... לילה טוב לכם!

../images/Emo132.gif

מעניין מה שכתבת לא ידעת זאת
על המידע שנתת הא ועם את יכולה דברי איתי ב icq 241915406

למעלה