אמממ..

Sun Hello

New member
אמממ..

יש לכם\ן המלצה לאלבום רוק - מתקדם מאד מאד טוב, איכותי, מעניין מאד...? סליחה על השאלה המוזרה והפתאומית, אבל זה מאד דחוף! תודה מראש:)

גלעד1987

New member
יש המון, אבל מומלצים כמה:

בראש ובראשונה, מבחינתי, The Dark Side of the Moon של פינק פלויד. יצירת אומנות של ממש. הוא מאוד מעניין, ומ-א-ו-ד איכותי. דייויד גילמור מוכיח את עצמו כזמר, רוג'ר ווטרס ככותב מילים, והלהקה כולה כלהקת על. האלבום האהוב עליי בעולם. In the Court of the Crimson King של קינג קרימזון. דיסק מעולה, הדיסק הראשון של הלהקה, ולפי דעתי הם לא הצליחו להגיע להישג דומה אף פעם. אם את מתכננת לקנות אותו, תלכי לתו השמיני, אם יש סניף קרוב אלייך. 30 שקל. Selling England by the Pound של Genesis. אלבום נפלא, הכי טוב שלהם לפי דעתי. ביצועים נפלאים של פיטר גבריאל הסולן, טוני בנקס הקלידן, סטיב האקט הגיטריסט, ופיל קולינס המתופף. גם מייק ראת'רפורד תורם את חלקו בבס. Fragile של Yes. האלבום הראשון עם אשף הקלידים ריק ווייקמן, אלבום מצויין ומאוד מעניין. Emerson, Lake and Palmer של הלהקה עם אותו השם של האלבום. הוא מתחיל עם יצירה קלידית ברובה, ומסתיים עם בלאדה מרגשת שכתב גרג לייק בגיל 12 - Lucky Man. יופי של אלבום. Thick as a Brick של ג'תרו טאל. אלבום קונספט מצויין. וכן - הוא מאוד מעניין
... אז פשוט תבחרי אחד מהם - עדיף את כולם, האמת... ובהצלחה!

jazzis

New member
המלצות נחמדות....

חוץ מהראשונה - Dark Side - אין לזה ולפרוג ולא כלום - אלבום רוק מפורסם, אך חשיבותו מנופחת מעבר לכל פרופוציה עלי אדמות. כל יתר ההמלצות במקומן, אך יש לבטח כ-2000 אלבומים נוספים שיכולים להיכנס לקריטריונחם המוגדרים בשאלה... (; אדם

גלעד1987

New member
אני חייב לחלוק עליך

אמנם לפינק פלויד לא היו את היכולות הוירטואוזיות של חבריהם מיס, קרימזון, ג'נסיס וכו' (לא בכתיבה ולא בטכניקה), דארק סייד הוא אכן אלבום פרוגרסיבי. הוא משלב בתוכו נושאים חוזרים, אפקטים מיוחדים, ובצורה מאוד משמעותית הוא גם אלבום קונספט. תגיד לי אתה - קטע ווקאלי כמו ב- The great gig in the sky היה מופיע באלבום רוק נורמלי? לפי דעתי הוא היה מופיע אולי באלבום ג'אז או נשמה, אבל בטוח שהוא לא היה מופיע באלבום רוק "רגיל". וזה אחד מהמאפיינים של פרוג-רוק - השימוש באמצעים משונים קצת, או שנראים לא במקום. אני לא חושב שאתה יכול לפסול את דארק סייד כאלבום פרוג רק בגלל שאין בו קטעים של עשר דקות בערך. תגובות - בשמחה.

jazzis

New member
אין פתרונות קלים...

לשאלות מסוג זה - זה נוגע לויכוח אינסופי על "מה זה פרוג" שאין לי כל כוונה לפתוח בו. פינק פלויד לעולם לא היו להקת פרוג - בם היו מחלוצי הפסיכודליה ואחר כך הפכו ללהקת רוק רגילה - שום נגיעה בפרוג. כל ה"גימיקים" שאתה מזכיר היו בשימוש באותה תקופה ע"י כל להקות הרוק הקצת יותר יומרניות, זה הכל. המוסיקה של פינק פלויד )ובמיוחד באלבום הזה) היא רדודה, פשטנית ופופוליסטית - נשמע טוב יש להודות. אגב הדבר החשוב באלבום זה הוא ההפקה והסאונד שלו שהיו אכן חדשניםם ומוצלחים ביותר. לא כל דבר שנשמע טוב הוא פרוג.... :) אדם

גלעד1987

New member
אני לא מסכים

אבל אתה צודק, חבל להתווכח. אני באמת לא חושב שהמוזיקה היא פשטנית... עניין של טעם, כמובן - אבל בכל זאת. ולפחות אנחנו מסכימים על דבר אחד - שזה נשמע טוב

RamiSun

New member
יש פתרונות מאוד קלים

המשפט "פינק פלויד לעולם לא היו להקת פרוג" הינו משפט הזוי לחלוטין שהפך אומנם לאמת מקובלת בעולמו של התפוז והמושפעים ממנו.... אבל זה לא יהפוך את המשפט הזה למשהו שונה ממה שהוא, פשוט טרוף מוחלט.

jazzis

New member
ואת זה אתה אומר...

על סמך מה? ידע מעמיק בנושא, נסיון חיים, תאור שלישי במוסיקולוגיה או מה בדויק? ס"ה דעתך האישית שונה מדעתי.... חוץ מהעובדה שאני 40 שנה בפרוג.... וראיתי את פינק פלויד בהופעות משנת 67 ואילך אין ספור פעמים ויצא לי לדבר איתם שעות..... אדם

Rudess

New member
רק רגע

המשאית עם המדליות בדיוק הגיעה עכשיו וגם מלכת אנגליה רוצה להעניק לך תואר אבירות :) ודרך אגב DARK SIDE הוא ב"אבו אבוהה" אלבום פרוגרסיב, יש בו בהחלט את המוטיבים לכך. איפה ברייטמן שצריכים אותו?????

jazzis

New member
לא צריך משאית...

בשביל זה.... לאיזה "אבו אבוהה" בדויק אתה מתכוון? (; אדם

jazzis

New member
אני חוזר ואומר

DSOTM הוא אלבום רוק לכל דבר. לא פרוג ולא נעליים.... לא כל אלבום שיצא ביו 65 ל-75 הוא פרוג לא כל הלהקות באותה תקופה היו פרוג לא כל אלבום נושא (concept) הוא אלבום פרוג לפינק פלויד אחרי Barrett לא היו מעולם כל אמביציות או יומרות להיות פרוגרסיביים - הם עשו את מה שהם ידעו (וזה לא היה הרבה) - רוק. אדונים Waters ו- Gilmore חשבו בעיקר על הצלחה, פרסום וכן כן... כסף. עולם אכזר. אדם

Sun Hello

New member
אבל,

האלבום הראשון שלהם The Piper at the gates of dohn הוא אלבום פרוגרסיבי? כן? ואיך, כן, היית מגדיר את פינקפלויד? הם ל א היו להקת פופ!! כפי שהיה נדמה לי שציינת קודם לכן.

melancholy man

New member
דוגמא רעה מאוד

החלילן, הוא מה לעשות אלבום פסיכדליה, אפילו אפשר להגיד שהוא הארכיטים של אלבום פסיכדליה בריטית (לפחות מזן המחתרת הלונדונית), נכון פ"פ, יחד עם עוד כמה להקות לונדוניות מאותה התקופה (ולהקה אלמונית מליברפול) היו בין המשפעים המרכזיים על להקות הפרוג שצמחו שנתיים שלוש מאוחר יותר, אבל יהיה זה לא נכון להקדים כך את המאוחר. טיעון מעניין יותר בזכות "פרוגיותם" של הורודים הוא Atom hart mother, המהווה את הניסיון המוקלט הכמעט יחיד של הלהקה לשלב מוטיבים קלאסיים ואחרים בתוך המבנה הרוק אנד רולי הרגיל שלהם. אגב, צודק אדם, לא כל מה שהוקלט בשנות השבעים היה "פרוג" מה שכן, כל היוצרים באותה תקופה הושפעו זה מזה ואפשר למצוא מוטיביים פרויגיים אצל מרבית הלהקות החשובות, אבל זה עדיין לא עושה את זה פרוג.

jazzis

New member
דברי טעם...

ולא בגלל שגם אני חושב כך, פשוט הבן אדם יודע על מה הוא מדבר. אדב בתשובה אחרת התייחסתי לעניין שילוב אלמנטים של קלסי ואלקטרוני ביצירות אלה. ועוד יותר נכון - "כל היוצרים באותה תקופה הושפעו זה מזה ואפשר למצוא מוטיביים פרויגיים אצל מרבית הלהקות החשובות, אבל זה עדיין לא עושה את זה פרוג." - זה **** בדיוק העניין **** מוטיבים פרוגיים אפשר למצוא אפילו אצל ה-Beatles, שלא נדבר על Who, Traffic, Jefferson Airplane וכמובן Hendrix. אז מה - אף אחד מאלה אינו פרוג - זהו רוק מצויין של אותה תקופה. אדם

holo

New member
אולי תשתוק

הם לא להקת רוק ולא להקת פופ...והם בהחלט מתקרבים לפרוג.. ויש להם הרבה שירים שמתאימים לפרוג.. וזה ממש שטויות שהם חשבו על הצלחה ופירסום! אז אתה לא מכיר את פינק פלויד שלפני הצד האפל של הירח..את התקופה הניסיונית שלהם, ומה שהם חשבו באותה תקופה בכלל לא היה על כסף ופירסום והצלחה למרות שהם היו מפורסמים באירופה. פינק פלויד שאחרי הצד האפל חשבו על הצלחה וכסף אולי...אז אל תגיד סתם.

RamiSun

New member
אתה לא כתבת שזאת דעתך

אתה קבעת עובדה נחרצת...אם היתה מוסיף את המילה לדעתי לפני המשפט הכל היה נראה אחרת.

למעלה