אמממ..

jazzis

New member
זה מובן מעליו, בחייך...

קצת בגרות בניהול דיון? כל דבר שאדם אומר זו דעתו, להוציא כמובן מקרה בו הוא מציין במפורש שמדובר בדעתו של אדם אחר. אדם

RamiSun

New member
אתה יודע אדם.....

רק במקרה לפני 3 שבועות דיברתי עם Pete Trewavas, והוא הסביר לי ארוכות כמה בהופעות הוא לא מנסה לנגן כמו באלבומים אלא רק מה שבא לו באותו הרגע באופן ספונטאני. ושעה לאחר מכן בהופעה הבן אדם ניגן כמעט בול כמו באלבומים, ואני בטוח שהאדם הצנוע הזה לא ניסה לעשות רושם הוא פשוט לא מודע לכך שהליינים נטועים לו עמוק בנשמה. ואת זה אני רוצה להאיר בקשר להערתך יצא לי לדבר איתם שעות, הרבה אומנים מדברים ולרוב שטויות, המוזיקה שלהם מדברת וזה מה שחשוב!!!! אגב מרבית המוזיקאים בדרך כלל יוצאים נגד התוויות על המוזיקה שלהם, גם רוני סטולט מהפלאוור טוען כל הזמן שהוא לא עושה פרוג אלא מוזיקה ותו לא. אז נכון שאורי ברייטמן מסכים איתו אבל תכלס מה שהוא עושה יוצא בסוף פרוג לדעתי ולדעת רב מאזיני הפרוג בעולם ורובם של מבקרי המוזיקה בעולם. כמו שרוב רובם של מבקרי המוזיקה בעולם טוענים בקול רם שפינק פלויד הם לא פרוג אלא אחת מהלהקות שמהוות את הפריצה של הפרוג יחד עם כל שאר הלהקות המייסדות ציטוט : "Prog-rock became a commercial force in the early '70s, with Emerson, Lake & Palmer, Yes, Jethro Tull, Genesis, and Pink Floyd leading the way " אז לא צריך תואר שלישי במוסיקולוגיה...צריך רק הגדרה נכונה של הפרוג. ובדרך אגב "חוץ מהעובדה שאני 40 שנה בפרוג" - בהחלט עושה כבוד, אני אומנם רק 28 שנה...ואני מקווה לחיות לפחות עוד 12 שנה ולהשוות. חחח.

jazzis

New member
אני לא יודע...

מה הקטע הראשון שייך לעניינו, אבל תודה על המידע. אני בן 54 (לא בן 40 לצערי) ולכן אמרתי שאני 40 שנה בפרוג (; אדם

RamiSun

New member
חחחחח

יש בינינו קצרים בתקשורת, הבנתי שאתה 40 שנה בפרוג והתכוונתי שאני 28 שנה בפרוג... ולעצם העיניין של הקטע הראשון רציתי להראות דוגמא לכך שהאומנים לא תמיד יודעים מה שהם מדברים ולא תמיד מדייקים לגבי עצמם, טוב לא חשוב...עזוב...שבוע טוב ושליו!!!!!!!!!!

holo

New member
טוב שלא

יצא לך לדבר איתם שעות..כאילו הם חברים שלך או משהו.. אתה סתם נשמע כמו מתלהב..

holo

New member
לא נכון

בכלל לא.. הם לא הפכו ללהקות רק רגילה..מה פתאום ויש להם הרבה שירי פרוג, הם נחשבים כלהקת פרוג והם לא להקות רוק.

Sun Hello

New member
המון תודות לך...

:) כמובן שיש לי את DSOTM .. אבל, שאר ההצעות נשמעות מצויינות. שוב, המון תודה.

Sun Hello

New member
לא, באמת, זה נורא חשוב לי:)

:) כמובן, שגם תודה לאדם, על הבעת דעתו... אם כן, איך היית מגדיר את פינקפלויד? אני מדברת על תחילת דרכם, עד בערך 1968 או 1970.

erezyx

New member
AYREON לקנות את כל הדיסקים

AYREON זה הרכב שנבנה ע"י אריאן אנטוני לוקאסן שמקבץ בכל אלבום אומנים מהשורה הראשונה בפרוג מאוד דומה לפינק פלויד עם מגע של מטאל יש לי את כל הדיסקים שלו חובה!!!!!!!!!!!!!!!

jazzis

New member
למעשה מ-66 ועד תחילת שנות ה-70

פינק פלויד היו (כפי שכבר עמרתי אגב) להקת פופ אקספרימנטלית, עם השפעות פסיכדאליות חזקות, פזילות לכוון מוסיקה קלסית מודרנית, אלקטרונית ואפילו אבנגרד, אבל כל אלה אינם הופכים אותה ללהקת פרוג, שזה דבר אחר לגמרי. כדאי לקרא קצת ספרים על פינק פלויד (יד כמה וכמה) ולשמוע מה הם אומרים על עצמם. קל מאוד לחשוב שכל דבר שהוא יוצא דופן במקצת הינו פרוג, אך לא כן. אדם

נכון

בראיון עם וואטרס הוא מספר על התקופה המוקדמת: "We were very pretentious those days... Progressive, we called it" ויש לציין לשם ההגינות שאת המושג פרוגרסיב הוא ירק החוצה בזלזול, ככה שנראה לי שההכחשה של הלהקה נובעת ממשהו אחר לגמרי, ולא הסיבות המוזיקליות דווקא. ואיאן אנדרסון בראיון איתו- "the piper at the gates of dawn is the first progressive album... " אבל העיקר ש-IQ היא היום הצמרת של להקות פרוג עכשויות.
* אהבתי במיוחד- "להקת פופ אקספרימנטלית, עם השפעות פסיכדאליות חזקות, פזילות לכוון מוסיקה קלסית מודרנית, אלקטרונית ואפילו אבנגרד, אבל כל אלה אינם הופכים אותה ללהקת פרוג,"

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

jazzis

New member
אני מניח שזה

הצחיק אותך... לבריאות. אבל רצוי לצחוק ממשהו מצחיק, אחרת..... אדם

אני חושב שזה מאוד מצחיק

ושכדאי שתרסן את מקלדתך, לפני שתביך את עצמך אפילו עוד יותר.

jazzis

New member
חוש ההומור....

זה כמו טעם, יש כאלה שיש להם ויש כאלה שאין להם. אדם

jazzis

New member
סארקזם מלומד

אריק, רצוי מאוד להיות קצת יותר אינטיליגנטי כשאתה רוצה להיות סארקסטי, זה אמור הרי הלביא חיוך.... אז ככה: 1. IQ אכן להקה מובילה בתחום הפרוג היום - לא יעזור לך. 2. מצאת לך את מי לצוטת - Anderson הוא פלצן ידוע שלא יודע מימינו ומשמאולו והוא לא זוכר את שמו לפעמים, אז לבטח לא נקח אותו לסמכות העליונה של הפרוג. 3. אכן חברי פינק פלויד התנגדו נמרצות להגדרתם כפרוג - בוא לא נשכח כי "פרוג" היה בגדר "קללה" לא קטנה באותם ימים. בקיצור: חייל - שפר ידיעותיך. אדם

שיפרתי ידיעותיי

"Anderson הוא פלצן ידוע שלא יודע מימינו ומשמאולו והוא לא זוכר את שמו לפעמים" לא ידעתי, ודרך אגב, שמי הוא ארז, לא אריק
" אכן להקה מובילה בתחום הפרוג היום - לא יעזור לך." אכן, לא עזר לי
"אכן חברי פינק פלויד התנגדו נמרצות להגדרתם כפרוג - בוא לא נשכח כי "פרוג" היה בגדר "קללה" לא קטנה באותם ימים. בקיצור: חייל - שפר ידיעותיך." ומה אני כתבתי בהודעה שלי?... חייל, שפר הבנת הנקרא שלך

למעלה