אמממ

SmellyOne

New member
אמממ

אני בת 14 וקצת.. ורציתי לשאול מה דעתכם לגבי קשר וירטואלי שעבר גם לשיחות טלפון עם בן 21(נו, טוב, 22 עוד חודש) הקשר הוא כזה שמדברים כל יום, די הרבה, מספרים הכל אחד לשניה וכו'.. אני מדגישה את זה שהקשר לא יעבור לקשר "אמיתי", כלומר לא תתקיים פגישה עם אותו בחור. מותר, כדאי, אסור - למה?..

S H I L G I

New member
לדעתי זה לא ממש טוב כי...

הוא יכול להיות פדופיל... ולרצות יותר ממה שאת רוצה..

אההם

אני חייב להיות זקן ולהגיד שזה ממש מפחיד, יכול להיות (וזה כנראה המצב) שהקשר הזה מאוד תמים בעינך, אבל אני מנסה לחשוב מה יש לבחור בן 22 לרצות מנערה צעירה בת 14 וכל התשובות שאני מצליח להגיע אליהן, די מפחידות אותי. אני יכול לשאול אותך, מה את מוצאת בקשר איתו?, מה את מקבלת מהקשר הזה שחברים וחברות בגילך לא נותנים לך?

SmellyOne

New member
שאלות אליך -

יש לך חבר אחד? יש לך יותר מחבר אחד?.. למה אתה צריך שני חברים, מה יש בחבר השני שהחבר הראשון לא נותן לך? יש לך יותר משני חברים?! שני חברים לא מספיקים לך?.. מגיל 4 אני נוטה להסתדר עם אנשים שמה לעשות, יותר גדולים ממני בכמה שנים. וזה תמיד היה ככה, תמיד. מהקשר שלי איתו אני מקבלת את אותם הדברים שאני מקבלת מחברים אחרים - הוא בדיוק כמו כל שאר החברים שלי ואני לא רואה שום רע בזה במצב כזה, באמת שאני לא רואה רע.

e-magine

New member
גם אני חייב להיות זקן

אגב, אל תפגעי, הבן הגדול שלי קצת יותר קטן ממך, אולי זה נשמע נורא מרובע ושמרני, לסווג אנשים לפי גיל, אבל משהו בסיפור הזה לא מתחבר, את בבגול התחתון של גיל ההתבגרות והוא אמור להיות כבר כמה שנים מעבר לזה. חוץ מזה, גיל ההתבגרות הוא תקופה מאד מיוחדת בחיים, המתבגרים עוברים שינויים מאד חזקים והם עוברים סערות רגש מאד חזקות. באותה מידה היה נראה לי לא לעניין אם היית אומרת לי שמישהי בת 14 מנהלת כל יום שיחות נפש עם ילד בגיל 7. זה פשוט לא מסתדר.

SmellyOne

New member
אבל אני שואלת..

.. מה זה מפריע אם זה נשאר בגדר וירטואלי בלבד?. לגבי השאלות שנשאלו פה, מה הוא נותן לי? הוא בדיוק כמו כל חבר/ה בגיל שלי, רק שאני ממש מסתדרת איתו לגבי תחומי עניין משותפים, השקפת חיים וכו'.. ואי אפשר להשוות את הפרשי הבגרות בין 7-14 לבין 14-21, יכול להיות שאני יחסית יותר בוגרת לשכבת הגיל שלי והוא יותר ילדותי, זאת לא הנקודה, אנחנו מסתדרים נקודה. ומה כבר הוא יכול לרצות ממני דרך האינטרנט? ואגב, אלה לא בדיוק שיחות נפש אלא שיחות "רגילות" בין שני אנשים, אני מכירה אותו והוא מכיר אותי אנחנו מספרים על מה שקורה בחיי היומיום, הוא לא מספר לי על חיי המין שלו או משהו שיכול לפגוע בתמימות שלי, או כל דבר שתעלו בדעתכם.. יש ביננו גבולות ושנינו מודעים להפרשי גילאים שביננו. הקשר הוא קשר של ידידות שנוצרה בין שני אנשים שפשוט מסתדרים ממש טוב אחד עם השני..

BurgerQueen

New member
רע מאד! הוא בטוח סוטה מין!

מה לבת 14 ולבן 22 יש משותף? תאמיני לי, רק צרות, זה מה שיהיה לך. מהר מהר לנתק קשר! מהר!!!!!!!! היום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מקווה שאת לא כועסת עלי ../images/Emo24.gif

יש לי תחושה שאת כן מרגישה שיש משהו לא טבעי בקשר שלכם, אחרת לא היית מעלה את השאלה כאן (כך לפחות נדמה לי). עכשיו, למרות שאני מבוגר בכ 10 שנים מהידי שלך, העבודה שלי היא בין השאר לדבר עם נערים ונערות בגילך, ואני יודע שהם הרבה יותר מבוגרים ופעמים רבות גם בוגרים מכפי שאני הייתי בגיל ההתבגרות, אני למשל חושב שמה שכתב אימג'יין על גיל 14 כתחילת גיל ההתבגרות וגיל 21 כגיל שהוא אחרי גיל ההתבגרות היה נכון אולי לפני עשור, היום טווח הגילים של גיל ההתבגרות גדל בהרבה הוא מתחיל הרבה קודם ולעיתים נגמר רק בסביבות גיל 30, כך שיתכן מאוד שיש לך ולו הרבה על מה לדבר, אבל אין לי ספק שזה קשר שאת (והוא) צריכים לחשוב עליו והרבה, ולכן שאלתי את השאלות ששאלתי למעלה לא כל כך בגלל הסכנה שהקשר עלול לגרום לך נזק, אלא בגלל מה שהקשר הזה יכול לספר לך על עצמך.

SmellyOne

New member
טוב,

מסתבר שההתמחות שלך במקצוע עבדה כי אתה היחידי בינתיים שאני יכולה לענות לו ברצינות וברוגע.. אז ככה, אני מעלה את השאלה כי אתה שם לב שקשר מסוים, ולא משנה איזה סוג של קשר, בין בת 14 לבן 21 מעלה התקוממויות רבות ותגובות שליליות ואני מוכנה ובאמת שנורא משתדלת להבין את ההגיון שעומד מאחורי זה. תודה קודם כל שאתה מבין (וגם אם אתה אפילו רק עושה את עצמך מבין) שלי ולבחור בן 21 יש על מה לדבר חוץ מסקס. אני לא בטוחה שאני מבינה את השאלה לגבי מה הקשר יכול לספר על עצמי.. אבל מה שכן אני יכולה להגיד זה שלמדתי מאותו בחור המון, למדתי להעריך, פיתחתי עוד יותר בטחון עצמי, הבנתי שאני צריכה להישאר ילדה כי יותר מאוחר כבר אין את זה, למדתי לפתח כשרונות, להשקיע, והרשימה עוד ארוכה... אני לא אומרת שלא צריך להיזהר כשמדובר במבוגרים ממך ובמיוחד כשמדובר באינטרנט כי אכן קיימות סכנות ואני מודעת אליהן. אבל יש דרכים לברר פרטים, להימנע מסכנות, לא הכל שחור ולבן..

e-magine

New member
סמליאוון, ביקשת דעות וקיבלת

עכשיו את רוצה לשכנע את כל מי שנגד, שהוא לא צודק, אפשר להזיק דרך האינטרנט, ועוד איך, אני לא מתכוון לפרט כאן איך. סתם שאלה, איך את יודעת שהוא בן 22 ולא בן 64?

SmellyOne

New member
כמובן שזה מה שאני אעשה

עד שאני אמצא הגיון. על אותו מטבע - אם הייתי מדברת עם בן 13 לא יכולתי לדעת אם הוא אכן בן 13, נכון<?

BurgerQueen

New member
האמת אז מה אם הוא בן 64?

ואם ידיד שלי משבדיה בן 60? כלומר הוא לא כי הוא שלח תמונות ודיברנו פעם אחת בטלפון (רק "היי מה המצב") וכי יש לו אתר באינרטנט של הלהקה שלו ורואים שהוא בערך בן 30, אבל מצד שני אם לא הייתי רואה אותו והוא בן 90 או 16, האמת לא יודעת אם הייתי מפסיקה לכתוב. אני מדברת על מצב שבו היום, אחרי 3 חודשים של התכתבות יומיומית, הייתי מגלה שהוא לא בן 33. כמובן שזה לא הגיוני, אני סתם אומרת שלא יודעת אם הייתי מנתקת קשר איתו, אחרי כ"כ הרבה חוויות שחלקנו. אולי בעצם כן, פדיחה לדבר על זיונים עם בן 90...טוב לא משנה. האמת היא שכנראה היא (סמלי) יודעת שהוא בן 22 והוא יודע שהיא בת 14. אני בטוחה שאת לא משקרת שאת אומרת שאתם מדברים על עוד דברים פרט לסקס, אסל לפעמים בחורים נותנים חיבה, תשומת לב, משענת, חברות כדי לקבל סקס. אולי גם הוא ביניהם? אולי לא? לי ניראה פה משהו כמו שמך, "מסריח". ומי שאמר פה שאפשר להזיק דרך האינטנרט צודק. אליי הגיע לפני כ4 שנים בחור שדיברתי איתו במחשב (אימיילים ולא צ'טים), עלה על המחשב שלי (פרטיו), מצא מספר טלפון וכתובת שלי ושלח לי חומר תועבה מ"סקס סטייל" לבית שלי, עם שליח. אני לא צוחקת. והיה מטריד אותי טלפונית כמעט כל יום. עד שבעלי התערב ואמר לו שהוא יפנה למשטרה. מאז אני לא משוחחת כמעט עם בחורים ישראליים און ליין, ואם כן, לא על נושאים אינטימיים (סקס, אהבה, זוגיות עם בעלי וכו). כי פשוט אני מפחדת שיגיעו אליי, וזנ לא ממש קשה! תיזהרי! לא קשה לאתר מאיפה את משוחחת, יש תמיד דרכים למצוא אותך.

SmellyOne

New member
ממ..

את אומרת שאם היית מגלה שהוא בן 16 כנראה שהיית ממשיכה לדבר איתו.. אז בן 16 עם בת 33 נשואה זה כן בסדר? או שזה העניין של חו"ל?.. אם בן ה-21 יעבור לחו"ל אז זה יהיה בסדר?.. אני מנסה למצוא את הנקודה. בכל אופן כל מה שקשור לאינטרנט הוא בהחלט לקיחת סיכון אבל זה ממש לא משנה אם אני מדברת עם בן 21, 90 או 13 כי פריקים של מחשבים יש בכל הגילאים, בכל מקום, גם מחוץ לארץ.

BurgerQueen

New member
סתם הגזמתי, היינו מפסיקים לכתוב

כמובן שכן כן אבל אין סיכוי שהוא זקן או נער, אני דיברתי איתו פעם בטלפון וראיתי מליון תמונות ואף אחד לא שולח מליון תמונות של אותו בן אדם סתם.

SmellyOne

New member
כן..

רק אנשים סוטים מופרעים פריקים רוצחים אנסים פדופילים.

e-magine

New member
זה לא עניין של בסדר או לא בסדר

זה שאנשים מדברים בינהם, זה תמיד בסדר, אני לפחות, לא שופט כאן אף אחד. זה שאת מדברת כל יום או כמעט כל יום עם מישהו על החיים שלך ועל החיים שלו, זה כן שיחות נפש, לדעתי. לא הבנתי מה הקשר בין סקס לשיחות נפש. ממתי שיחות על סקס ושיחות נפש זה אותו הדבר? מה שאני כן אומר האוא שכאשר שני אנשים, אחד בן 22 והשניה בת 14 מוצאים לנכון לקיים קשר וירטואלי רצוף לאורך זמן, כלומר משהו מעבר לסקרנות שיכול לבוא לידי סיפוקו אחרי שמה שבועות של שיחות, נשאלת השאלה למה 0ולי אין תשובה לשאלה הזאת). עוד דבר, אני לא מוצא שום דבר חריג בזה שיש לך עניין לדבר לאורך זמן עם בחור בן 20+ הדבר הזה הוא טבעי ונפוץ בעיניי, לדעתי יש לא מעט מתבגרים ששועפים להגיע לגיל הזה ולגלות את עולמם של בני ה 20+ ולהיות חלק מזה, הם נמשכים לעניין הבגרות העצמאות והחופש האמיתי או המדומה שמתקשר לגיל הזה. מה שאני לא מבין, זה מה יש לבחור הזה, בהנחה שהוא אכן בן 22 ולא מתחזה, לחפש בשיחות עם בת 14. הרי בני ה20+ מכירים טוב מאד את עולמם של בני העשרה. שוב, תביני, יכול להיות שאת בת שיחה מרתקת או שאת טובה בלהקשיב והבחור צריך הרבה הקשבה, אני לא יודע, אבל בגדול, ההתנהגות שלו מעוררת סימני שאלה ענקיים.

SmellyOne

New member
...

אני לא חושבת שאני מדברת איתו כדי לגלות את עולמם של בני 20+.. יש לי שני אחים גדולים וכבר "גיליתי" וחקרתי כל כך את העולם שלהם שאני פשוט מתחברת אליו יותר ואולי בגלל זה נוח לי לדבר עם בני הגיל הזה.. הסיבה שאנחנו מדברים אחד עם השניה זה רק מהסיבה הפשוטה שאנחנו מסתדרים ממש טוב ומוצאים הרבה נושאי שיחה משותפים..

למעלה