אממממ....סקר

...

ושוב, זה עניין של טעם בעיקר. צ'מע, אתה בן 15, נכון? כשהייתי בגילך (ראסמי, איזה קשישה :)) אהבתי הרבה להקות שהיום לא הייתי נוגעת בדיסק שלהן עם מקל. יש מצב שעוד שנתיים תסתכל על ההודעות האלה ותרצה לקבור את עצמך :) אתה מנגן? כי אני יכולה להגיד לך שחלק ניכר מההערכה שלי למנסון בגיל 15 ירד כשנרשמתי קצת אחרי לשיעורי גיטרה. ברגע שהמוזיקה כבר לא נראית לך מאתגרת, בדרך כלל גם הערכתך למוסיקאי שמנגן אותה יורדת במובן מסויים. מעבר לזאת, קשה להתעלם מתדמיתו של אמן כשאתה שומע את המוזיקה שלו - אני בטוחה שיש גם להקות נאציות שמייצרות מוזיקה טובה, אבל זה עוד לא אומר שאני אקשיב להן.

Superunknown1

New member
-

בן 15, כן. זה לא אומר שאני מטומטם, עדיין. אותי לא מעניין כל האישו של כן מנגנן טוב, לא מנגן טוב. כן מסובך, לא מסובך, כן ככה לא ככה. יש שירים שמורכבים משלושה אקורדים שלדעתיח נשמעים יותר טוב מכל שיר אחר של להקות כמו פוריופין טרי או דרים תיאטר. אני לא מנגן על אף כלי, אולי על אסלות ועל העצבים של ההורים שלי, אבל חוץ מזה הכל נשמע לי משעמם רצח. אני אוהב לשמוע מוזיקה שכבר הפיקו בשבילי, אני לא רוצה להפיק אותה. ולהתעלם מהתדמית? פיס אוף קייק. אמנם נכשלתי היום בפיזיקה, אבל בחיי שלזה יש לי כשרון. ראמשטיין נאצים, יש שמועות ש-L7 נאציות, סלייר נאצים.. אבל הם עושים אחלה של מוזיקה.

../images/Emo46.gif סלייר לא נאצים!!!

זה שהם כותבים שיר על השואה עוד לא הופך אותם לנאצים. תסתכל פעם על תמונה של טום אראיה ותגיד לי אם הוא נראה לך ארי.. וראמסטין? נאצים? למה כל להקה שיוצאת מגרמניה ישר מתנפלים עליה שהיא נאצית?! גם KMFDM נאצים לדעתך? תבדוק את אמיתות הדברים לפני שאתה מתחיל להפיץ אותם. לא אמרתי שאתה מטומטם כי אתה בן 15. פשוט ציינתי שטעמם של אנשים נוטה להשתנות עם הזמן ועם הגיל, כך שאל תוציא את הנשמה בנסיון להגן עליהן. וחבל שאתה לא מנגן... אתה לא יודע מה אתה מפסיד
:)

Superunknown1

New member
את צודקת, לא בדקתי את מה שנאי אומר

וזה היה סתם להביא דוגמא. גם אם הם היו נאצים הומופובים ומסריחים מהפה- זה לא מה שהיה גורם לי לא להקשיב להן. KMFDM חמודים לדעתי.
ואני לא בטוח שטעם של אנשים משתנה. יכול להיות שאת טועה, ויכול להיות שזה תלוי בבנאדם. מרלין מנסון, אני מניח שאת זה אני לא אשמע לעד. אבל להקות עמו רדיוהד וסקאנק אנאנסי? אני דווקא חושב שכן. np: our lady peace- one man army

MelodicTruth

New member
הידד!

היא מכירה גם את KMFDM!...התנשאי לי?
וזה נכון שמוזיקאי מסתכל על מוזיקה של אחרים מנקודת מבט אחרת....אחרי שכל החיים שלך למדת מוזיקה יש יותר סיכויים שתתלהב מלהקות שעושות פרוג ולא מנו מטאל....מתישהו זה נהיה בעייתי כשאנשים מעריכים רק יכולת טכנית ומוציאים את המיץ מהמוזיקה(ע"ע סטיב ואי ושות')....טוב, זה כבר פחות קשור.... עדיין, מה שאמרתי קודם לא אומר שאני פוסל מוזיקה פחות מורכבת, אני מנגן מאז גיל 6 על ארבעה כלים שונים ואני עדיין מתלהב ממוזיקה גותית ומאינדסטריאל(סגנונות שלא דורשים יכולות טכניות על אנושיות או ידע תאורטי ברמה של מלחין קלאסי) יותר מכל להקת פרוג...אין מה לעשות, לכל אחד יש מוזיקה אחרת שעושה לו את זה...וכאן אף שיקול רציונלי לא יכול להשפיע

Superunknown1

New member
תראי, סטטיסטית,

אני בטוח ש-80% מהם לא מכירים אפילו את טול. אמא שלי, אבא שלי, אחותי הקטנה. נאי מדבר על אלה ש..."נמצאים בסצינה" (?), מי מהם כבר לא מכיר?

MelodicTruth

New member
רגע של סטטיסטיקה

99% מהישראלים לא שומעים סגנונות מוזיקה אלטרנטיביים. 60% מאלה שכן שומעים את הסגנונות האלה לא שמעו על טול 90% מתוך ה40% הנותרים לא אוהבים את טול בקשר לKMFDM, אני בטוח שאין יותר מ50 ישראלים ששמעו\אהבו\יכולים לזהות שיר של הלהקה ולא טוב שכך!

...

דווקא סבבה שכך. כשישראלים אוהבים להקה מסויימת יותר מידי, הדבר מסמל על איכות מוסיקלית ירודה. תפתח פעם רדיו, תשמע איזה זבל שמים לך. ואנשים בארץ אוהבים את זה. אתה באמת רוצה שפרחה בת 14 חובבת "המורדים" תאהב KMFDM? אתה באמת רוצה לראות ערס חד-גבתי וכבד עובר לידך ברחוב עם חולצה של טול? כי אני בהחלט לא. וכן, מעצבן אותי להיכנס לטאוור ושות', לחפש שעתיים דיסק שאני מוכנה למכור את הנשמה עבורו ולא למצוא, ועוד לקבל מבטים קלולסיים משהו מהמוכר כשאני שואלת אותו עליו. אבל אם זה המעט שאני צריכה לשלם - שיהיה.

MelodicTruth

New member
מדובר באומנות

ומן הסתם העולם היה מקום יותר יפה אם יותר אנשים היו מעריכים אומנות טובה....תסתכלי על הצד היפה שבזה, היה נחמד אם ערס היה שומע דיסק של טול במקום דיסק של מושיק עפיה....זה לא אומר שהוא לא ערס, הוא פשוט נהנה עכשיו ממוזיקה יותר טובה, זה הכל....כמובן שלא הייתי רוצה שדבר כזה יקרה ויגרום לירידה ברמה של המוזיקה עצמה....אני יכול להבין אותך שאת לא רוצה לראות ילדות בנות 12 ששומעות KMFDM, זה נותן לך הרגשה שאת...מיוחדת, שאת יותר טובה מהם מהבחינה הזאת ובצדק. אבל זה עדיין לא אומר שאין להם זכות להפתח לסגנונות חדשים...יש לי חבר(בשביל הרקורד אני אציין שהוא ערס) שלא היה מוכן לשמוע משהו שזה לא טראנסים\מזרחי, אחרי שהוא שמע את H. הוא כבר חשב אחרת על כל הנושא...עכשיו הבנאדם פתוח לסגנונות חדשים וזה עשה לו רק טוב..... אם כבר מדברים על מוכרים בחנויות תקליטים שצריך לפטר, לפחות המוכרת בחנות הקבועה שלך לא התלבטה אם טול זה היפ-הופ או אלקטרוני.

...

העניין הוא לא בערסים וטעמם המוזיקלי. העניין הוא בכך שאני לא רוצה שהמוזיקה הזו תהפוך לנחלת הכלל. קוראים לזה "אלטרנטיבי" בגלל שזה בא כאלטרנטיבה למוזיקת פופ, מכאן שזו תהיה סתירה לכל התכלית של הז'אנר הזה אם כולם יתחילו לאהוב אותו. ולא, זה לא נותן לי הרגשה שאני מיוחדת. אני שומעת את מה שאני שומעת בגלל שזה מה שאני אוהבת, לא בשביל שאוכל להתנשא מעל אחרים עם הידע המוזיקלי שלי.

אני לא חושבת שאמורה להיות לך

בעיה שאנשים חדשים שומעים את המוסיקה שאת שומעת, את אומרת שלא סתם קוראים לזה אלטרנטיבי, ואת צודקת כי זה באמת ז'אנר חלופי. את לא צריכה לדאוג שהמוסיקה הזאת תהפוך לנחלת הכלל כי זה לא ייקרה. את צריכה לחשוב על זה מזווית שונה. כל יום איזה מיליון ילדים בגילאי 13 מגלים להקות שהם לא שמעו בעבר, והם הופכים להיות מה שאת היום. מה ההבדל בין בן אדם שאוהב מזרחית בגיל שלך לבין בן אדם שאוהב מזרחית בגיל 13ומגלה סגנון חדש לגמרי. יש לי חברה ששמעה אצלי את הקאבר לנו קוורטר והתאהבה בשיר הזה, כאילו לייק הלו, יש לה שירים של שרית חדד במחשב!!! פור גוד סייק!! אני חושבת שאנשים צריכים להיות פתוחים לסגנונות חדשים כל הזמן, ואם יש מישהו שמגלה משהו שמוצא חן בעיניו, ושונה בכלל מכל מה שהוא שמע עד עכשיו, הוא צריך ללכת עם זה. אז זה לא משנה אם ילדה בת 12 תלבש חולצה של להקה שאת אוהבת או לא, זה לא אמור להפריע לך בכלל, כי יש רק שתי סיבות לשאלה למה היא לובשת את זה: 1. לא היה לה מה ללבוש והיא לקחה חולצה מאח שלה. 2. היא גילתה משהו ומחר היא תגלה עוד, ותפתח ידע מוסיקלי נרחב בהמון תחומים מגוונים.

MelodicTruth

New member
גם אני אוהב את בביוב!!!!!!

הייתי חייב לכתוב את זה, לא יודע למה.....

אני לא מבין את זה...

אני לא רואה שום תחרות בין APC ל-TOOL. מאינרד אמר לא פעם ש-APC זה משהו יותר אמוציונאלי מדברים אחרים שהוא עושה. אם להשתמש במוסגים שלו, ב-A Perfect Circle יש ראייה מצד ימין של המוח: הצד שיותר אחראי על החשיבה היצירתית, האמוציונאלית של האדם בניגוד למה שהוא עושה עם Tool שזה יותר רציונאלי, תקיף ואנליטי. אני חושב שגם A Perfect Circle וגם Tool באים מאותו מקום רק בגישה שונה, ובגלל זה קשה לי אם מושג כמו: Tool לעניים. אני, אישית, מאוד אוהב את A Perfect Circle.

MelodicTruth

New member
תזכירו לי

להגיב על ההודעה האחרונה מתישהו...יש לי הרבה מה לומר...לא עכשיו....כואב לי הראש....לא ישנתי 20 שעות או משהו כזה

למעלה