הבעיה היא
שהקורא את הכתבות בהארץ מהעמדה הפוליטית הדומה לזו של הכותבים, לעתים לא חש בהטיה הפוליטית החריפה, בכל הרמות ובכל סוגי הכתבות. אנשי החדשות, בבחירה את מה לסקר, במינוחים ובהתייחסות בסאב-טקסט, בהחלט אינם אובייקטיביים. אם תרצה, פשוט ארים את הגליון הנוכחי שנמצא אצלנו בבית, ואצטט ואביא דוגמות. באמת אני צריך לעשות זאת? בכל הנוגע להתערבות של פוליטיקאים בעיתונאות, איני מכיר שום דבר אישית, אך אני מניח שהיא קיימת בכל סוגי העיתונות, ברמות שונות: בעיתונות מפלגתית ("דבר", "הצופה", לשעבר [כיום הצופה הוא בבעלות פרטית]), המעורבות היא ברמה גבוהה יחסית, כצפוי. בעיתונות הפופולרית (ידיעות ומעריב) היא קיימת פחות, אך ודאי משפיעה ברמות שונות. בעיתונות כגון הארץ ומקור ראשון, אני מניח שיש יותר הקפדה על חוסר השפעה של גורמים פוליטיים, אם כי כמובן אין ספק שגם שם ישנה מעורבות של גורמי פוליטיקה והון. הארץ הוא עיתון איכותי, בלי ספק (אם כי חלה בו הידרדרות מסויימת בשנים האחרונות, ודפיו הולכים ומצהיבים עם הניסיון למכור יותר עותקים ליותר אנשים), אך הטענה שהוא אינו מוטה פוליטית - בסגנון הכתיבה החדשותית, באחוז טורי הדעות לצד השמאלי, בהחלטה מה לסקר ומה לא, בבחירת המיקום של כל כתבה, ועוד ועוד- טענה כזו היא מגוחכת. קרא את "מקור ראשון", ותבין איך רואה אדם ימני את "הארץ".