אמזון

BRONCO

New member
אמזון

אני לא יודע אם השאלה מופנת לאתר הנכון אבל אנסה רציתי להזמין ספרים באתר אמזון דמי המישלוך שצוינו עבור מישלוח לישראל היו שונים מהדמי מישלוח בפועל הדמי מישלוח בפועל היו הרבה יותר גבוהים למה זה ?

Boojie

New member
חישוב דמי משלוח באמאזון מורכב יותר

ממה שנראה על פני השטח. הם מורכבים מדמי משלוח פר משלוח, פלוס דמי משלוח נוספים על כל פריט, כשצריך לקחת גם בחשבון שלא לכל פריט אלה אותם דמי משלוח. בנוסף, יש כמה סוגי משלוחים שונים. אם, לעומת זאת, הכוונה היא שדמי המשלוח לישראל גבוהים מדמי המשלוח הכלליים, זה נובע, מן הסתם, מהבעייתיות הנוספת שבמשלוח אל מחוץ למדינה לעומת משלוח בתוך המדינה.

עוד ועוד תוספות

אז בלחץ חברות ספרים בישראל יש עכשיו גם מע"מ על ספרים מעל 50$. זה ממש לא כיף. אני ממליץ זה לשלוח לאדם בחו"ל (גם באירופה יש אתרי אמזון) ושהוא ישלח את זה לארץ, או אם מישהו מגיע לארץ ניתן גם. מאיר

Boojie

New member
מצטערת לאכזב אותך,

אבל המע"מ על ספרים היה תמיד. קודם זה היה על ספרים מעל 35$, אזא"מ, ואחר כך העלו את הרף ל-50$. אתה כנראה שמעת על זה רק לאחרונה, בגלל הרעש הגדול שהיה על זה שאמאזון מעבירים למכס דיווחים על תוכן החבילות הנשלחות לישראל, אבל זה בהחלט לא דבר חדש. ואילו היה לי מישהו שיעביר לי חבילות מחו"ל חיי בלי ספק היו פשוטים יותר. מילא המע"מ, אבל דמי המשלוח נמוכים יותר, המשלוח מהיר יותר, ואתה בטוח יותר שמה שהזמנת באמת יגיע... ושלא לדבר על כל האתרים שאין להם משלוחים לישראל.

בואי

New member
דמי משלוח

דמי המשלוח באמזון גבוהים מאוד ולא משתלמים. יתרה מזאת, אין הנחה להזמנה של מספר פריטים - כל פריט מתומחר בנפרד כאילו הזמנת משלוח חדש. עם זאת, הם יעילים ומהירים מאוד והזמנה שהיה כתוב עליה תוך שבועיים הגיעה תוך פחות משבוע.

מישהו יודע

מישהו יודע אם זה זול יותר להזמין מארה"ב או מאירופה מבחינת דמי המשלוח. לגבי המע"מ עד לפני כשנה ומשהו הייתי מזמין המון מאמזון ולא היה מע"מ (לפחות לא גבו אותו). אני באופן עקרוני לא מוכן לקנות מסטימצקי וחושב שהם הרסניים לתעשיית ספרים בארץ. מאיר יגוד

Boojie

New member
הסיבה שלא גבו ממך את המע"מ

היא שעד שהמע"מ הגיעו להסדר עם אמאזון (שהם מקבלים פירוט של תוכן כל חבילה), הבדיקה היתה מדגמית בלבד (כי הם לא יכולים להרשות לעצמם כוח אדם כדי לפתוח כל חבילה שמגיעה מחו"ל), ולכן המס נגבה רק מאלה ש"עלו בגורל", החבילות שלהם נבדקו, ונמצאו כמכילות פריטים בערך גבוה מהרף (35$, כפי שציינתי). הרבה אנשים זכו ככה מההפקר.

למעלה