אמונה

אמונה

מילה שמוזכרת בפורום הזה כל כך הרבה... מהיא אמונה ?! ואיך היא ניתנת לידי ביטוי (אם בכלל)...? שבת שלום לכולם

הרגשת שלווה

אמונה לדעתי היא הרגשת שלווה, בטחון, אני לא צריך לדאוג כ"כ שהכל ידפוק יש מישהו שאחראי על הכל, והוא כבר יסדר את הענינים. זה כמובן לא סותר את ההשתדלות שלנו, אבל, בשורה התחתונה- מה שיקרה, אני סומכת עליו.

manew

New member
אמונה

אמונה לדעתי היא קו מנחה כלומר אוסף של כללים שלפיהם אנחנו חיים והאמונה באה לדי ביטוי בכל שלב בחיים שבו אנחנו חושבים "רגע אני מאמין שאני צריך לפעול ככה" ומשנים את הפעולה שלנו ברגע האחרון באהבה חיים

snopit

New member
אמונה

לדעתי אמונה זה אמונה בה´ להאמין שהוא אכן קיים והוא אכן האלוקים היחיד ואין כמוהו

Nagini Potter

New member
אמונה

האמונה שלך מגדירה את המציאות שלך. אני מאמינה שאלוהים קיים, אבל אני לא מאמינה שאני צריכה להיות שפחה שלו, ושאף אחד לא צריך להיות עבד שלו... אני מאמינה שצריך בהחלט לכבד אותו, אבל בואו לא ניסחף. לפי סדרת עולם הדיסק (אני זוכרת שזה היה מאיזשהו ספר, אבל לא זוכרת בדיוק אם זה זה....), קודם באה האמונה, ואז המציאות מתעדכנת לפיה. בגלל שהזבובים שאני לא זוכרת את שמם כרגע, שחיים רק עשרים וארבע שעות, האמינו שהם צריכים למות ע"י הדג הזה שקופץ ובולע אותם, נוצר להם מוות בצורת דג. אני יודעת שאני לא מסבירה את זה כל כך טוב, בספר עצמו זה מנוסח טוב יותר, והוא לא פה איתי כדי שאני אוכל לצטט.... אמונה היא צורת מחשבה. אתה רואה את העולם כמו שאתה בוחר לראות אותו. Nagini Potter "האמונה אינה הוכחה." -ניטשה "אצבע אלוהים לעולם לא משאירה טביעות אצבע זהות." -לק

arilousam

New member
אמונה על פי סם

אלברט היקר! שאלת כאן שאלה נורא יפה, ועל זה לדעתי צריך לכתוב עוד הרבה.. לי יש דבר כזה שנקרא "טראסט" ( Trust = אמון ) , אמון. אמון בעצמי, אמון בסובב אותי, ובגדול - אמון בקיום, האקזיסטנס. והקיום הוא אלוהים. אם אני מוסיף את האות ה´ שהיא אות שמו, אני מקבל אמון+ה = אמונה. כלומר אמון בה´ - זו אמונה. לפחות לדעתי. זה ממש ממש ממש מחזק אותי. שמחתי לתת את דעתי. שבת שלום

על מציאות ואמונה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

דיון דומה הועלה לא מכבר בביתנו והנני מצרפת קישור לציטוט שנקרא "מציאות ואמונה".
כמו כן די יהיה להקיש את המילה אמונה במנוע החיפוש של הפורום, על מנת לקבל הודעות רבות בנושא האמונה

למעלה