אמונה מצרית עתיקה

15ש ח ר

New member
אמונה מצרית עתיקה

מי שכבר ראה "המומיה" בטח חשב שהכל בצחוק ואין כזה דבר, ואולי שמתם לב לזה שהחתול מסמל הרבה מאוד דברים שם, כמו למשל: החתול הוא השומר של השער של גיהנום, ובגלל זה רוחות מהגיהנום שעולות מעולם השעול לכדור הארץ בורחות מתי שהן רואות או מרגישות חתולים בסביבה. הרבה מאוד מומיות מוחזקות בתוך תיבות שדמותן היא דמות חתול, אך מה שאנשים לא כל כך יודעים זה, שרק פושעים שפשעו פשעים גדולים מוחזקים בתוך התיבות האלה שעליהן מותבעת דמות החתול! לכן אני מציעה לכל מי שעושה סיאנס ותקשור עם רוחות, תדאגו שיהיה חתול בסביבה, כי אף פעם אי אפשר לדעת אם הרוח שתעלו היא טובה או רעה! שחר

Swicca

New member
אני לא ממש בטוח אבל ...

.. נדמה לי שהמצרים לא מאמינים בכלל בגיהנום אלא בזה שיש כאלו שמגיעים לעולם שמעבר ואלו שלא ... אז האנרגיה שלהם חוזרת בחזרה לכדור הארץ !?

15ש ח ר

New member
איך אתה חושב

שהרוחות באות לפני האדמה? מתי שבא להן? למצרים היו דרכים מעטות מאוד לעקיפת החתולים ששומרים על השערים שבין העולמות, רוב השיטות האלה לא בשימוש, אבל יש שעדיין נמצאות בשימוש של כל מיני אנשים!

15ש ח ר

New member
מאיפה אתה חושב

שהרוחות המצריות באות על פני האדמה? קודם כל אין כזה דבר שהן יגיעו מתי שבא להן, יש חוקים וספרי קישוף על הדברים האלה, זה לא סתם, המצרים היו מאוד מתוחכמים, היו להם שיטות מעטות מאוד כדי לעקוף את החתולים שעומדים בשערים.

Flame

New member
הפרעונים לדוגמא!

את בני האדם חנטו (בד"כ מהמעמד הגבוה) מכיוון שהאמינו שמתישהו רוחו של הנפטר תחזור לכדוה"א.. וכך יוכל המת להשתמש בגופו בשנית..
את הפרעונים קברו בד"כ בקצה הפירמידה, כך שהעליה לשמיים תהיה יותר קלה ומהירה עבורם.. (מדהים לא?) אני בטוחה שהם האמינו בגיהנום, יש להם את אל המתים שאם אני לא טועה, שמו "רע"
..אני צריכה לפתוח אינצקלופדיה
... חחח שבת שלום כולם..

Swicca

New member
מה פתאום .... האל רע ...

הוא היה האב של כל האלים וסימלה אותו השמש ... ואני חושב שאת מתכוונת לנוביס כי הוא היה שומר ממלכת המתים ושופט המתים ולא הם לא האמינו בגיהנום הם האמינו בגן עדן ובחזרה לכדור הארץ ... (במקרה ודחו אותך מגן עדן :) )

Flame

New member
חיחיחי

תודה רבה על התיקון!!
! פשוט קראתי לפני חודשיים בערך ספר בשם "פנדורה" אחד מספריה של הסופרת אן רייס (שגם כתבה את הספר "ראיון עם ערפד") והיו שם המון קטעים על האל רע והאלה איזיס וזה הזכיר לי את הספר.. ובלה בלה.. ואני רואה שאני מבלבלת לכם את השכל אז אני אשתוק עכשיו

Nizzan Cohen

New member
אכן נוביס...

אחיו רצח אותו (אני חושב שהוא דרס אותו עם כיכרה - אבל מה שלא זוכרים כמו שצריך לא אומרים...) ואישתו חיברה אותו וחנטה אותו - הוא האל החנוט ואל המוות. הממממ..... אוקי. העולם הבא... אני לא זוכר הרבה בנושא. אבל המישפט מיתנהל על ידי קבוצת אלים שגם אותם אני לא זוכר - וליבך נישקל כנגד נוצה. אם הנוצה קלה יותר - אתה ניזרק למיפלצת כלשהיא שאוכלת אותך לעינויי נצח. וזה בגדול השאול המיצרי עד כמה שאני זוכר.....

Nizzan Cohen

New member
הינה המיתוס הנכון... סיכמתי ../images/Emo13.gif

אוסיריס ואיסיס היו אחים תאומים (בני האלה נות [ אלת השמיים ]) והיתאהבו כבר ברחם. לעומת הזוג השני של תאומי נות היו סת ונפתיס - כאשר נפתיס בזה לסות - ואף על פי כן היו הם זוג. אוסיריס מלך ריאשון על העולם עם איסיס. הוא נחשב היה לאל חקלאות. אך אחיו סת - שכאשר יצא מרחם אימו ניברא המדון, רצח אותו. יש כמה גירסאות לגבי הרצח. -סת השליך אותו ארצה על גדת הנהר בנדית. -סת הטביע אותו ביאור. -סת לבש דמות תנין או היפופותם ותקף את אחיו. -סת הפך לפר ודרס את אחיו, כאשר רגלו הימנית שדרסה ניקטע על ידי הורוס ונישלחה לשמיים שם הפכה לקבוצת כוכבים. -סת הפך לחרק ועקץ את אוסיריס בכף רגלו. איסיס מנעה מגופתו של אוסיריס להירקב בעזרת כוחותיה המגיים וביקשה מהאל התן לחנוט אותו בתכריכים. והוא היה לאלך החנוט . מיתוס המישפט : המת מכריז על חפותו בפשעים שונים ביפני 42 שופטי עולם המתים. ליבו נישקל במאזניים כנגד הנוצה של האלה מארעת (אלת הצדק והאמת). ליד המאזניים שכבה מיפלצת ממין נקבה המכונה "בולעת המתים" וטרפה את המת אם ליבו כבד מהנוצה (יש כאן ציור של המיפלצת... אז.. אוקי, פלג גופה התחתון הוא של היפופוטם, והקידמי של אריה\כלב. יש לה רעמה והפנים שלה הם פני תנין ירוק) אפשר היה לעקוף את המיבחן הזה בעזרת לחש שמנע מהלב להסגיר את פישעי בעליו. מי שעבר את המיבחן הזה נחשב היה לטהור ויכל להיסתובב בין האלים ולשוט בספינות השמש ולהילחם בנחש התוהו אפפ. הממממממ.... לא כתוב פה על אוסיריס. בתמונה בספר מציגים את המישפט... יש כאן משום מה שני אלים אם ראש תן... ואולי זה אותו אחד בתרשים דמויי קומיקס - פשוט בזמן אחר.... האחד מוביל את האיש, והשני עושה משו עם המאזניים. בהמשך יש את האלה תחות (בעלת ראש ציפור [מגלן- אם מקור ארוך ודק]) בהמשך רואים שוב את המת כאשר האל הורוס בעל פני הבז מציג אותו בפני אוסיריס (שהוא הדמות הגדולה ביותר בציור) כאשר מולו עומדים ארבעת בניו (בקטן) על פרח לוטוס ומאחוריו איסיס ונפתיס. העולם הבא בכללו מורכב היה מנוף של מידבר, איים, נהרות, ואגמי אש. ואני מרגיש מספיק משועמם כדי ליסרוק למענכם את התמונה (כתבתי בישבילכם סיכום - אז אני כבר יכול להרגיש משועמם
) אז בזמן שזה יורד אני אוסיף את המקור שלי (כמו שצריך להיות בכל מאמר טוב) הספר "המיתולוגיה של עמי העולם" הוצאת "הד ארצי - הוצאה לאור" עורך ראשי - רוי ויליס.

Swicca

New member
ויש מלא גירסאות לאותו מיתוס ....

... למשל יש גם גירסא שסת' חותך לחתיכות את גופו של אוסיריס ואחר כך אייסיס תופרת את גופו ובעזרת כוחותיה מחזירה אותו לחיים או למשל בגירסא אחרת זה אל המוות נוביס שתופר את אוסייריס ובלה ובלה ... ועוד מליון ואחד גירסאות לסיפור...

Nizzan Cohen

New member
המממ....

"נוביס" הכוונה לאנוביס ? בעל ראש התן ? אני חושב שהוא האל שמפעיל את המאזניים, או שמביא את הרוח למישפט... אני לא לגמרי בטוח שהוא האל שזכה לתואר " אל המוות ".

Swicca

New member
הוא מאז ומתמיד היה .....

... אל המוות וכן תפקידו היה לשפוט את המת והוא גם היה שליט ארץ המתים ... (ולא זה לא הגהנום... הם לא האמינו בגהנום בכלל) ויותר מאוחר כשאוסייריס מת אז אנוביס זמנית נתן לו להחליף אותו בתפקיד של אל המוות !...

I am a freak

New member
ברוכה הבאה למאמרי הפורום ../images/Emo24.gif

תחת הקטגוריה- "סיפורים אגדות ועוד..." תמצא את "אלים מצריים"
תודה

peter Wi

New member
מעניין מאוד.

אני חושב שאני אתחיל להעריך יותר את החתולים האלו שפה...

A lost angel

New member
אנשים, תראו ה'מומיה'..

סרט טוב, ויש בו הרבה פרטי מידע מעניינים.

למעלה