אמונה בה´

Arie17

New member
אמונה בה´

יש לי שאלה אליכם: מה זה כל המשניות והספרים שנקראים ספרי קודש? אל תגידו לי שאתם לא מאמינים שהם נכתבו לפני 1000 שנה בערך, אלא אם כן אתם בכלל לא מאמינים בהסטוריה, אז עוד 100 שנה גם לא יאמינו שהייתה שואה חס ושלום... בקיצור, מה אתם אומרים על הספרים האלה? הם סתם קיימים ואין להם שום קשר? סתם אנשים האמינו בהם כ"כ הרבה זמן ועכשיו אנחנו באים ואומרים שהכל שטויות? או אולי אנחנו לא רוצים להאמין...

TheHock

New member
אני אישית

מאמין שהספרים האלו היו נכונים לתקופה שבה הם נכתבו, ברובם אולי גם מתאימים להיום... אבל יש לי בעיות מאד גדולות עם הרבה מהכתוב בתנ"ך - שנראה לי שאינו מתאים כלל להיום. (את המשנה והגמרא מעולם לא קראתי\למדתי)

Arie17

New member
אבל המשנה/גמרא זה הסבר לתנ"ך

הספרים האלו בעצם נוגעים גם להיום, הם כותבים זאת, ואם תרצה אני אוכל להראות לך... בעצם, אפילו גם בתנ"ך כתוב "ועשית ככל אשר יורוך"

TheHock

New member
תראה...

אני מכיר חלקים מהתנ"ך - אני מודה שיני מכיר את רובו, החוקים בתנ"ך אותם למדתי מדברים על עונש מוות (סקילה), על עבדות, והרבה מתוך חוקים אלו הם גם גזעניים (עבד יהודי מול עבד נוכרי). אני שוב אומר - אני רואה בכך פגם גדול - כי אני מאמין קודם כל שבני האדם צריכים להיות שווים - לפחות בפני החוק (והתנ"ך הוא הרי החוק האלוהי - החוק העליון), אני גם מאמין שעבדות זה דבר פסול מיסודו, וכך גם עונש מוות - ולכן אני מוצא פגם גדול בתנ"ך. אני מצטער מראש אם בתקיפתי את התנ"ך אני פוגע במישהו - באמת שאיני מתכוון לכך.

Arie17

New member
זה מראה שאתה לא מכיר את הכל

אני מאוד שמח שאתה מכיר חלקים מהתנ"ך אבל הרבה, בלי להבין את כולו, נתפסים לאיזה חלק ומראים: "הנה, רואים, עבד יהודי מול עבד נוכרי! זהו! עכשיו התנ"ך לא שווה כלום" אבל זו הבעיה, אם היית מכיר את כולו היית מבין בדיוק בדיוק על מה מדובר אם תרצה אני מוכן לבדוק לך הסבר להבדל בין עבד יהודי לנוכרי

EverMan

New member
אין הבדל

ובתור מישהו שנאלץ ללמוד את פרק כא-כב בשמות ולחרוש אותו בע"פ , יש הבדל מהותי בין דינו של עבד עברי ועבד נוכרי , וכל זאת בשל הייתו נוכרי. עבד יהודי הוא אדם שנמכר כי לא היה לו כסף. עבד נוכרי הוא או כנ"ל או אדם שנכבש במהלך מלחמה.

אריה יקר,

אני קצת חקרתי את המקרא ואם לא טועה זכור לי הפסוק - "לא תוסיף ולא תגרע מהמצוות אשר אנוכי נותן לך היום". אז בוא ניראה - 1. נוספו עוד ספרים פרט למקרא - גמרא, משנה והגדול מביניהם - תוספתא. מסקנה - טלפון שבור. 2. לא לפתוח בקבוק של קולה בשבת. (זה כתוב או לא?) 3. שנאת זרים? "ואהבת את הגרים כי היית גר במצרים" גם זה כתוב. 4. שלא לדבר על הפסוקים הנזכרים בספר "ויקרא" - לא לקחת שוחד, לא לגנוב, ועוד ועוד ועוד ועוד..... שאמשיך????????

אריאל1

New member
לא נראה לי שזה הפסוק המדויק

אבל בוא נראה 1. המסקנה שלי זה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר... התורה ללא המשנה והגמרא (התוספתא אלו משניות שלא נכנסו למהדורה של רבי יהודה הנשיא למשנה) נאמרו מתחילה בעל פה ובלעדיהם המשמעות של לא מעט דברים לא בורורה. במצב אידאלי זה לא היה נכתב מעולם (דברים שנאמור בעל פה אי אתה ראשי לכותבם) אבל זה לא עולם אידאלי ו"עת לעשות לה´ הפרו תורתך" כדי לשמור על התורה נאלץ ר´ יהודה הנשיא לכתוב חלק מהדברים. 2. זה לא כתוב והספרדים דווקא כן נוהגים אשכנזים החמירו. 3. לא ברור לי מה אתה רוצה... 4. על מה אתה מדבר?

על מה אני מדברת? כן, מדברת לא מדבר

אולי תעיין קצת במקור ולא במה שאחרים רשמו על חשבון המקור והרסו. שים לב לאיך שאתה מציג את העינין ואח"כ תסיק מסקנותיך על האחרים.

אריאל1

New member
את יכולה להסביר את עצמך?

אני מתנצל על הטעות בהודעה הקודמת... אבל אני עדיין לא בין מה את רוצה... את טוענת שהדתיים הם שונאי זרים? ושהם גנבים לוקחי שוחד וכו´? אז תגידי את זה... שלפחות אני אדע במה אני מואשם!

Arie17

New member
Beauty of the chut יקרה

אני קצת חקרתי את המקרא ואם אני לא טועה זכור לי הפסוק "ועשית ככל אשר יורוך", כלומר לעשות מה שחכמינו יעשו אה רגע, וגם זכור לי שהפסוק שהזכרת, ובעצם... שניהם כתובים בספר דברים (היה לי בגרות השנה בזה) ובמקרה רש"י הסביר שהאיסור מדבר על מצוות מספריות ובמחשבת ישראל במקרה למדנו שריה"ל (ר´ יהודה הלוי) מסביר שהאיסור נוגע לי ולך, אבל לא לחכמים שקיבלו הסמכה ממעמד הר-סיני לחקור את התורה. אז בואי נראה - 1. הסברתי משהו ואין שום קשר לספרי הקודש שחכמים כתבו. 2. לא לפתוח בקבוק של קולה בשבת - מי אמר שאסור? 3. כתוב "תמחה את זכר עמלק", יש הבדל - עמלק = זרים כמו ערבים (לא כולם) אבל גרים = פועלים זרים וכאלה שלא מפריעים לנו אז אותם יש לאהוב, או יותר נכון לכבד 4. שלא לדבר על כמה שאת לא למדת את התנ"ך ואת לא יכולה להביא פסוקים שבא לך ולהראות שהם סותרים כי לכל פסוק כזה יש תשובה אני אשמח אם תביאי עוד ועוד כאלה, אני אנסה לענות על הכל... ושימי לב להוכחה למעלה למה כן צריך לשמוע לפירושים של חכמים

אני לא מחפשת סתירות, מותק

כדי להבין את המקרא, צריך לקרוא את כולו ולא להתייחס לפסוק אחד וזהו. לעצור, "למחות את זכר עמלק". זה לא הפסוק היחידי שיש, ו"חכמים" שממציאים כל מיני דברים שאינם קשורים בכלל למצוות אלוהים, זה בשבילי לא "חוכמה" עם כל הכבוד, ואני מכבדת כל אדם באשר הוא. ואל תגיד לי שלא למדתי את המקור, כי אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה כן עשיתי ומה לא. דרך אגב, מה דעתך על גן עדן? איפה הוא נמצא?

Arie17

New member
לדעתי

את צודקת שצריך לקרוא את כל המקרא כדי להבין אותו.. אבל זה היה נראה כאילו את כן חיפשת סתירות[ אבל לא משנה חכמים שקובעים הלכות, מתבססים רק על מצוות ה´, או על דברי חכמים גדולים מהם, אז נכון שלפעמים זה נראה כ"כ לא קשור אבל אם באמת תלמדי את זה תראי שהכל קשור... אני באמת לא מכיר אותך, אני לא יודע אם למדת את המקור או לא, סליחה על הטעות שלי, סתם שאלה: את רוצה להגיד שאת גם דתיה שחזרה בשאלה? ולגבי גן עדן - זה עולם שלא קיים כאן, זה ה"עולם הבא" העולם הזה הוא רק תחנה בדרך אליו

גן עדן - זה גם מה שלימדו אותי אבל..

גן עדן היה מקום גיאוגרפי בכדור הארץ (באיזור נחל פרת וחידקל (משהו באיזור אתיופיה כיום). ואם גן עדן הוא בעולם הבא, או בשמיים, אז למה צריכה להיות תחיית מתים? אלוהים ברא לבני האדם (שבאופן טבעי חיים על כדור הארץ ולא בשמיים) גן נורמלי עם עצים נורמליים. בשמיים אין דברים כאלה. ולגבי גיהנום (שכל כך הפחיד אותי בעבר בגלל השטויות שהמציאו), זה היה מקום שקראו לו גיא בן הינום, שם היו מקריבים את הילדים (בנים ובנות) לאלילים. ומצוין במפורש שאלוהים לא אהב את זה.

Pacha

New member
כמו שאמרתי מקודם

גם למיתולוגיה היוונית היו הרבה מאמינים וגם היא נכתבה מזמן מה מבדיל את התנ"ך מזה ?

.המוסד

New member
ההבדל שהתנ"ך מדבר על העם שלנו

לא על איזה פרטים שיגיוניים, אתם לא חייבים להאמין שיהושוע ראה את שר הבצא של אלוהים שיעקב ניצח את שליחי האל, אבל יש דברים שכן קרו בצורה כזו או אחרת אבל חוקי התנ"ך באמת לא מתאימים להיום

גם חוק ההתיישבות בכל חור ...

שלא מהווה ריכוז אוכלוסייה לא מתאים להיום. (עפ"י ההיגון הבריא) האם רק אני ראיתי סלקטיביות בדבריו של המוסד? (חוקי התנ"ך באמת לא מתאימים להיום)

Arie17

New member
אתה רואה היום שהמיתולוגיה קיימת?

תראה לי אחד, לא עם שלם, אחד שהולך לפי המיתולוגיה היוונית? אין! וחוץ מזה, למה אתה מחפש משהו אחר? הכל קם ונופל חוץ מהתנ"ך, זו עובדה! תסתכל בהסטוריה והיום ותראה שעדיין אנשים מאמינים בתנ"ך, ואם זו הבעיה שלך, להאמין בתנ"ך או במשהו אחר אז זה כבר טוב.. אבל אני מדבר על כאלה שמכחישים הכל, על זה דיברה ההודעה שלי ואם אתם מחפשים מה לא מתאים בתנ"ך להיום זה פשוט בגלל שאתם לא מכירים את התנ"ך, אמרתי כבר, יש מיליון דברים שגם אני יכול להביא ולהראות ככה וככה, אבל אם אני אברר באמת לא יהיה לי אפילו אחד

Arie17

New member
ויש לי בקשה

תראו לי את כל מה שנראה לכם סותר בין התנ"ך להיום תכינו רשימה ואני אשתדל לענות על ה-כ-ל, באמת... בלי נדר

למעלה