אמונה בה´

אריאל1

New member
כבר דנתי באריכות בנושא

עם ענבר. כל קשר בן מאמץ לאיסורי שבת מקרי בהחלט...

La Gamba

New member
אוקי, זו רק דוגמה

בשביל מה אסור שיהיו לי חיים קלים בשבת "יום המנוחה"?

the dark

New member
האמונה שלי ב-ה´...

אני מאמינה ב- אדוני בצורה כזאת שהוא נמצא (קצת קשה להסביר) בתוכנו מעלינו מסביבנו. אני לא מאמינה שאדוני עצמו (כמו שמסופר בתנ"ך ) ברא את העולם בשבע ימים. אני מאמינה שהעולם-טבע התפתח לבד. אני מאמינה שבני האדם המציאו את אדוני בשביל שיהיה למי להתפלל ולבקש ממנו ניסים או דברים אחרים. אני לא חושבת שאף בן אדם יוכל להוכיח את זה שקיים ה´ כל אחד צריך להאמין בדרכו שלו. אני חילונית שמתפללת לאדוני בלי ספרים. זאת אומרת שכשאני בצרה אני מבקשת עזרה מאדוני וכשאני נחלצת מצרה אני מודה לו. זה לא אומר שאני תלויה באדוני אבל ההרגשה של לבקש ממישהו "דמיוני" עזרה רק נותן לך "פוש" לצאת מהצרה. (אם הבנתם - אני אפילו לא הצלחתי להבין מה אני כותבת אבל זה מה שאני חושבת...) אני לא מאמינה שלאדוני באמת אכפת עם אני אלבש את זה או את זה, או אם אני אומר מילים גסות וכו´... חוץ מזה לא הייתי פה הרבה זמן וראיתי שמאז שהלכתי הכל מאוד החריף פה ( קללות האשמות בלאגן וכו´...) יום טוב לכולם

זיגוטה

New member
שלום אנשים

אני חדשה אני קרן לוי מרענה בת 14 עולה לכיתה ט´... והיתי רוצה להגיב על כל הקטע של ה´... אני אישית לא מאמינה שיש אחד ענק שם מעלינו שיצר את כולנו! ושיצר את העולם!... מה קרה לאבולוציה?!.. מה קרה למפץ הגדול?! אה?!.. זה שאני לא מאמינה שיש אחד ששולט עלינו מלמעלה ורואה הכל מעלינו וזה שאני לא מאמינה שהסיפורים בתנך הם איתיים! לא אומר שאני מזניחה את הדת שלנו ממש לא! עם בלי דת זה לא עם כל עם צריך את הדת שלו ורקע היסטורי ! ואת הסיפפורים שלו!... אני מאמינה במשפט-" בראשית ברא האדם את האלוהים" יש לי סטיקרים מי שרוצה חי חי חי אבל זה די נכון אולי האנשים בעבבר המציאו להם איזשהי השליה מתוקה שכל פעם שיעשו איזה חטא או משהו לא פסיידר יהיה להם למי ללכת לבכות ולבקש סליחה ולהרגיש יותר טופ!... אני לא מזלזלת באמונה של העם כי אני אישית באה ממשפחה עם אמונה לדת! רק אני יצאתי ככה (מה לעשות ?! פחחח) אני לא באה ממשפחה דתית אבל סבא שלי הוא שומר שבת לא נוסע בלה בלה בלה .... ואבא שלי גם הוא .... אני ואמא שלי יצאנו ה"דפוקות" במשפחה...אח שלי הגדול יצא ילד ציוני בהחלט! חי חי חי ...ואח שלי הקטן יאללה מה הוא יודע בכלל?! חחחחח... אז זהו אני שוב אומרת לא מזלזלת באמונה של העם!

.המוסד

New member
מה קורה קרן

אין שם ענק אחד מעלינו האבולוציה הייתה, המפץ הגדול היה, זה לא סותר את קיומו של האל בקיצור, באמת אין שם איש עם זקן גדול ולבן אבל יש אלוהים

Arie17

New member
אם ככה, אז את יכולה בבקשה להסביר לי

מאיפה צצו כל "ספרי הקודש" שדיברתי עליהם, וביניהם התנ"ך? הם סתם צצו בהסטוריה? כי אם ככה אז אני לא מאמין בשום דבר מההסטוריה, אני לא מאמין בשואה, לא מאמין בגירוש ספרד, לא מאמין בשום דבר... וחוץ מזה, למה כ"כ הרבה אנשים היום וגם פעם (בהנחה שקיימת הסטוריה) מתנהגים "מוזר" ומאמינים בה´? סתם?

Arie17

New member
זה היה בעיקר ל the dark אבל גם כל מ

י שרוצה מוזמן לענות

the dark

New member
אני לא אומרת שאנשים סתם מאמינים

- את ההודעה כתבתי במשך משהוא כמו 20 דקות וגילתי שיש משהו שאני עוד צריכה לחשוב עליו והיא השאלה שלך- כי כשאני כתבתי את ההודעה כתבתי מליון ת´רוצים אבל כשקראתי הכל הבנתי שאני לא מסוגלת אפילו להאמין לתרוצים האלה כשאני אדע - בתוך עצמי - את התשובה איך יש את הספרים האלה כלומר אני יודעת שהם לא סתם כך צצו. יש לזה עניין למה הם צצו פשוט אני לא מצליחה לענות על זה - עזוב לא משנה... אני צריכה קצת לחשוב הרבה לפני שאני כותבת על משהו שבדעה שלי עליו אני לא שלמה ובטוחה. ואין לכם מושג עד כמה שאני מבולבלת עכשיו...

למעלה