אמונה בה´

.המוסד

New member
רוב הדתיים הם בסדר

אלו שלא מוכנים לשמוע דעות אחרות הם בעייתיים, איריאל ואריה וארצנו(דתייה?) נראים לי אחלה אנשים אנשים שמדברים כמו קנדימן הם הבעייה, איזה צורת דיבור עלובה, איזה האשמות...

חומד,

אתה צודק, אבל אף אחד לא מושלם. לכולנו יש כעסים מפני שלכולנו יש היבטים שונים על הנושא. אני לא מצדיקה את אופן ההתבטאות שלו, בשום אופן. אבל מי אמר שכולנו מושלמים? גם לנו עצמינו יש כעסים. העינין הוא לדעת לשלוט בכעסים שלנו. ואם אלוהים (שאני מאמינה בו) ושוב אני מדגישה - אני חילונית, מרחם עלינו וסולח לנו ולימד אותנו לדבר ברכות ובאהבה ובהתחשבות כלפי הזולת, על אחת כמה וכמה צריכים אנו ללמוד ממנו.

אחותי, אלוהים לא לימד אותי כלום

את זה ההורים שלי לימדו אותי, וסבתא שלי לימדה אותי (סבתא בת 80, מזל טוב!
), והסביבה שאני חיה בה לימדה אותה! למה סתם להגיד שטויות... ההורים שלך בלבד לימדו אותך זה... ואם לא, אז איפה הם היו בזמן שאלוהים גידל אותך?

יש לי שאלה אלייך

אם יגידו לך לשקר שקר לבן, הכי קטן. תשקרי? נכון שכן? רק בשביל להציל את עצמך מאיזה משהו. אז אני אגיד לך, כשיש מישהו שאת מאמינה שהוא צופה בכל צעד וצעד שאת עושה (כמו אבא), את לא תעשי את זה, כי הוא מלמד אותך כמו שדוד המלך אמר בתהלים- "שנאתי כל אורח שקר" - כל סוג של שקר הוא שנא. וזה גם נוגע לגביך - אריה.

Arie17

New member
תשובה

אני אגיד לך שלא שיקרתי אף פעם? אני לא מלאך... אבל אני משתדל לא לשקר אף פעם, זה כולל את האינטרנט כאן לדעתי לחיות על האמת אפילו שזה קשה לפעמים זה הדבר הכי טוב

אני גם מאמינה שלהגיד את האמת

זה הכי טוב, למרות שכמובן לא תמיד ה קל לי... ומן הסתם יוצא לי לשקר הרבה..
אבל אם אני לא משקרת זה כי אני פשוט לא רואה בזה טוב, ולא בגלל שאני חושבת שאלוהים מסתכל עליי. ואגב זה בכלל לא מה שאמרתי.. מה שאמרתי זה שמי שלימד אותך את כל הדברים האלה, מי שחינך אותך ועיצב אותך זה ההורים שלך, ושאר המשפחה שלך, והסביבה שלך ואין קשר לאלוהים! אז זה לא נכון לפי דעתי מה שאת אמרת.

אני כמעט ולא משקרת

לטובתי האישית. אם אצטרך לשקר "שקר לבן" ע"מ לעזור למישהו (לא ע"ח מישהו אחר), אז כן, אחרת לא.

לגבי המיתולוגיה היוונית,

לפי המיתולוגיה האלים מתים אם הם לא מקבלים זבח. והם לא קיבלו, לכן הם מתו ואין לעבוד אותם. וכן, יש הרבה דברים שלא מתאימים בתנ"כ להיום כגון עונש מוות, כגון "אבות אכלו בוסר שיני בנים תקהנה" וכיוב´. נ.ב אל תגיד "לא מכירים" תגיד "מניח שלא מכירים", אתה באמת לא יודע אם אני מכירה או לא, אז בבקשה אל תקבע לי את זה.

gilka

New member
אני מאמין בה´

אני מאמין בה´ באופן כללי אבל לא בהכרח מאמין למה שכתוב בתנ"ך ובהסברים שלו. לדוגמה: קשה לי להאמין שכל העולם נברא בשבעה ימים. קשה לי להאמין שכשיש בעולם כ"כ הרבה גנבים , אנסים , רוצחים , מחבלים וכו´ לה´ באמת יהיה אכפת אם אני אוכל בשר עם חלב. ויש עוד דוגמאות. כלומר: אני מאמין שיש איזו-שהיא ישות שאחראית למה שהולך כאן (אחרת מאיפה הגיע כל החומר ביקום) אבל יש הרבה דברים בהם התנ"ך ובעיקר הפירושים טועים באופן חד משמעי. הרי דוגמה: בתנ"ך ובפירושים/הסברים שלו בעצם נאמר שהייקום נברא פחות או יותר כמו שהוא היום והוא גם לעולם לא ישתנה. בן-אדם משכיל יודע שהיקום שלנו "מתרחב" ונמצא בתנועה מתמדת וזה בא בניגוד גמור למה שכתוב.

.המוסד

New member
מה זה ה´

מבחנתי זהו קיצור לא מובן העולם לא נברא שישה ימים לפי התנ"ך, הרי השמש נוצרה רק ביום הרביעי (או יום אחר) לכן הכוונה שימים באים לתאר תקופות לאלוהים לא איכפת אם תאכל דשן כימי, פשוט כמה מהישראלים הקדמונים הזדעזעו מהמנהג הכנעני והכתב המדויק אומר "לא תבשל גדי בחלב אימו" ההלכה פירשה זאת בצורה כזאת או אחרת ושאלה לאריאל, אחרי בריאת האדם נאמר, "וירא אלוהים את כל אשר עשה, והנה טוב מאוד ויהי ערב ויהי בוקר, יום השישי" אז האדם נברא ביום החמישי?! איפה כתוב שהיקום לא מתרחב?

אריאל1

New member
איפה כתוב שהיקום נברא?

שאלה של התיחסות... מה שצריך להיות כתוב כתוב ומה שלא, לא. ובקשר לשאלה אם היית שם לב היית רואה שה"ויהי ערב ויהי בוקר יום ..." נאמר תמיד בסוף היום. ובקשר ללא תבשל גדי בחלב עימו, הפסוק נאמר שלוש פעמים ומכיוון שכמו שאמרתי אין מילה מיותרת בתורה הרי שמכן צריך להבין שלא קוראים כפשוטו...

La Gamba

New member
והנה בדיחה קטנה בקשר לפסוק

הנ"ל: לא תבשל גדי בחלב אימו. אלוהים מדבר אל משה ואומר לו: "משה, תגיד לבני ישראל שמעתה אסור להם לבשל גדי בחלב אימו". אז משה משיב: "מה? אסור לאכול חלב ובשר ביחד? -"לא, לא, לא. פשוט, אל תשלו גדי בחלב אימו, זה מגעיל" -"מה? וגם להפריד בין הכלים של בשר וחלב?" -"לא, משה! רק אל תבשלו גדי בחלב אימו, זה לא הומני" -"לא יאומן, גם צריך לחבות שעות בין אכילת בשר וחלב? -"אתה יודע מה משה? פשוט תעשה את מה שאתה רוצה..."

La Gamba

New member
דעה שלך

ולפי דעתי זה כן קשור לכך שאתה דתי, כי כל אחד ברשימת ICQ שלי אהב אותה. וחוץ מזה, לא נראה לי שכל מי שאוהב בדיחה יפרסם שהוא אוהב אותה, כך שאני לא רואה צורך שכבודך יעשה את אותו הדבר למקרה ההפוך.

La Gamba

New member
אני רואה את זה כך:

יש בספרים האלה די הרבה מצוות וחוקים שמתאימות לזמנן, אשר יש להם סיבות לעיצוב העם הזה מבחינה מוסרית, הגיינית, ומדעית(דוגמת השבת והכשרות). אולם המון חוקים הינם מיושנים ואינם מתאימים, וכמו ששינו אותם בימי המשנה, אפשר לשנותם גם כן בימינו. לדוגמא: אם צריך לנוח בשבת, אז לא עדיף לנסוע, מאשר ללכת קילומטר? לי באופן אישי זה נראה כמו מאמץ מיותר, מאמץ שצריך למנוע בשבת.

למעלה