אמונה בה´

יש לי דבר אחד סותר...

בתנ"ך אם אישה הייתה "הולכת כמו מופקרת" "או ששכבה עם אלף גברים" בטח עפ"י חוקי התנ"ך דינה היה "מוות בסקילה", כלומר בואו חבר´ה נרגום אותה באבנים עד שתמות ונמחא כפיים. היום עד כמה שידוע לי כבר לא רוגמים באבנים, אלא אם כן אתה רוצה לשנות את זה, כדי שחס וחלילה לא תהיה סתירה בין התנ"ך להיום?.

Arie17

New member
תשובה - זה שונה כי אז בית המקדש היה

קיים והקב"ה היה בקשר עם העם שלנו ואם הוא בקשר איתנו אז העבירה יותר חמורה אבל היום שזה לא ככה - אין עונש כזה אבל זה עדיין לא אומר שזה מותר

EverMan

New member
מה ההבדל ?

זהו נוהג חברתי , לא אלוהי. האם החוק שונה כי אלוהים בקשר טלפוני עם העם ? האין אנו מספיק חכמים ואינטלגנטים בשביל לקבוע מה נכון ומה לא לפי קנה המידה שהוא העניק לנו ? זה שהאל איתנו או לא , לא אמור להוות סיבה להיות חוליגנים ואספסוף (איך אני אוהב להגיד את זה) , צריך להיות נכון ולהגיד אמת גם אם אין הוא איתנו. ישנם שני סוגי עבירות, בין אדם לחברו ובין אדם שלמקום. על עבירות שבין אדם לחברו אין מקום ש"בגלל שבית המקדש היה קיים והקב"ה היה בקשר עם העם שלנו" , אלו עבירות שאין להם קשר לאל , ואין מקום להצדיק אותם או להפיל אותם בגלל האל !

קודם כל , ברוכים השבים..

כבר כמה זמן לא כתבת פה... תמיד כיף לשמוע אותך (למרות השטויות לפעמים
) זה יכול להיות גם נוהג חברתי ברוב המקרים, כמו שאמרת, אבל בחלק מהמקרים גם מונפול של רב זה או אחר על התנ"ך. יכול להיות שעובדיה יוסף דווקא כן חושב שהוא בקשר טלפוני או פלאפוני (יותר נהוג כיום),או רבנים אחרים שכן מנסים לחדש דברים ב"בן אדם לחברו"- יחס לקבוצות מיעוטים יהודיים בארץ,יחס לנשים וכד´- בזה הדת ממשיכה לשמר יחס שלילי עוד מתקופת התנ"ך-מזל ששהשפעה שלהם עוד מעטה יחסית!. כך שההגיון בהחלט איתך,המציאות לא ממש.

EverMan

New member
מציאות

המציאות שלי איתי. המציאות החרדית לא עימי. ואת זה אני לא יכול לשנות (עדיין...)

Pacha

New member
אני רק טוען

שצריך להתייחס לתנ"ך כמו למיתולוגיה היוונית ולא לחיות את החיים שלך על פי התנ"ך

CANDY MAN

New member
התנ"ך הוא ספר עם סיפורים חכמים...

אבל הוא לא "קדוש" והוא לא מיוחד... יש בו כמה סיפורים יפים כמה ציטוטים רלוונטים אבל רובו מלא בזבל שלא הייתי מכניס אפילו למחשב שלי... צריך להתייחס לתנ"ך בדיוק כמו שמתייחסים למיתולוגיה היוונית רק שהמיתולוגיה היוונית היא הרבה יותר יפה... התנ"ך לא רלוונטי להיום ובגלל כל התנ"ך וכל הקוראן ושאר הדברים האלה יש היו מלחמות של פאנטים מפה שמאמינים שמה שכתוב שם זה קדוש רק הם לא מספיק חכמים להבין שמה שקדוש להם לא קדוש למוסלמים או לנוצרים או לשאר הדתות. והוא גם גורם לאנשים כמו אריה או ארצנו הקטנטונת להגיד דברים דוחים כמו "אם האישה לא הייתה הולכת חשוף אז לא היו אונסים אותה" ובנוסף יש את הדוסים שהפכו את הדת לזבל שלהם, כמו הרב עובדיה גנב שהפך את כולם לעבדים שלו וגרם להם להאמין שהאיסור בלחתת באף בשבת זה אחד מעשרת הדיברות של ה´... ושלא נדבר על הגניבות המאורגנות של ש"ס ועוד יותר שלא נדבר על הכפייה ועל השחיטויות שהולכות אצלהם! אתם שואלים למה אני התרחקתי מהדת? כי הדוסים הפכו אותה לדוחה ומלוכלכת! כי הם זיהמו אותה בגועל שלהם! אני חוגג חגים ואני שומר למשל בפסח ומדליק נרות בחנוכה אבל אני לא יילך אחרי חבורה של זקנים עלובים בראשות עובדיה יוסף שהחליטו שאינטרנט וטלוויזיה זה תועבה...

Pacha

New member
בדיוק

לדתיים יש דימוי די מוצדק של אנשים שרק לוקחים ולא נותנים כלום אין פלא שיש סלידה מהם

רק חשוב שתעשו את ההפרדה בין

התנ"ך לחרדים. זה שהחרדים מתנהגים מכוער,לא אמור להגיד שום דבר על התנ"ך- שבחלקו (לא כולו) מחנך לערכים (לא תגנוב) שלצערנו אינם נפוצים אצל רוב החרדים! ציטוט השבוע: הרב יוסף (עמ´ אחורי ידיעות אחרונות,היום):" תעשו פרו ורבו והמשיח יבוא" תרגום חופשי לדבריו: תעשו פרו ורבו בשביל שש"ס תקבל יותר מנדטים ותוכל להמשיך רק לקחת ולא לקבל.

Pacha

New member
עשיתי הפרדה

השוואתי בין המיתולוגיה לתנ"ך שניהם סיפורים יפים אבל לא צריך לקחת אותם ביותר מידי ברצנות הרב עובדיה מעודד עוני. או יותר נכון "בוא נהיה מפגרים נביא 10 ילדים שאין לנו אפשרות לפרנס אותם, ונחייה על המדינה כמו עלוקה"

Arie17

New member
צודק, הפעם אני מסכים - תקראו ../images/Emo36.gif

הפעם אני מסכים עם Pacha לגבי נושא הילדים נכון מאוד! ראיתי בבית כנסת עלונים של משפחות שמבקשות תרומות וכמעט כולם עם לפחות 8 ילדים, וזה נכון! יש מצוות פרו ורבו אבל עם כל הכבוד אל תגזימו... איך משפחה מולידה 10 נפשות ואח"כ נזקקת לתרומות? אני גם לא מבין את זה, "סוף מעשה במחשבה תחילה" ולכל מצווה יש גם גבולות, התורה לא ציוותה לעשות מעבר ליכולת שלך לגבי ההשוואה בין התנ"ך למיתלוגיה היוונית אני אגיב בהודעה אחרת

Arie17

New member
היי... זה התקשורת אומרת, זה לא אומר

שמה שכתוב זה נכון, אולי סתם לקחו פסיק קטן והפכו אותו לנקודה שלמה התקשורת היום סתם מסיטה... ולגבי ש"ס אני מסכים אתכם בכמה דברים אבל בגלל ש"ס זה לא אומר שכל התנ"ך לא נכון! האנשים שם הם בני אדם התנ"ך זה משהו קדוש זאת אומרת: הבן אדם לא יכול להיות מושלם אבל התנ"ך הוא כן

Arie17

New member
ואתה מרוצה מהמצב היום?

ושלא היה תנ"ך, שהיינו בגולה והייתה שואה או יודע מה, עזוב שניה את העם שלנו מה שקרה ביגוסלביה, מה שקורה היום בהוליווד, לרדוף אחרי כסף או לכבוש שטחים יותר חשוב? זה לא גורם לשנאה ומלחמות? ולא אמרתי שהנאנסת היא אשמה, אמרתי שהמצב היום הוא לא טוב, ותראה איך בנות דתיות הולכות, לא יותר מידי סגור ולא יותר מידי חשוף - מה רע בזה?

CANDY MAN

New member
תגיד אתה בסדר?

דווקא לפני השואה היו הרוב דתיים ודווקא בגלל שקרתה השואה המון אנשים ברחו מהדת - הם ראו "שאלוהים לא שווה כלום" בלי להעליב... תאמין לי שאני מסכים איתך שזה לא יותר חשוב אבל כל הקנאות הדתית הזאת היא מה שגורמת לשנאה ומלחמות! אח שלי היה בברזיל!! כולם שם מאמינים בישו ומעריצים אותו כאילו הוא אליל שם! ברזיל היא אחת המדינות היותר מאמינות אבל אתה בחיים לא תראה שם את הזוועה שקורת פה!! אתה לא תראה שם איזה פאשיסט דוחה שפוסל כל דבר ורוצה להפוך את כולם לעבדים שלו! אתה תראה שם הפרדה גמורה בין דת למדינה ולא כמו שקורה כאן! בנות דתיות הולכות מאד מאד סגור אם בא לך לדעת!!! עם כל השמלות האלו וכל השטויות האלו? מה זועמה בזה שרואים להם את הרגל? אתם פשוט החלטתם שאתם חבורה של פרמיטיבים ושאין לכם שליטה על היצרים שלכם ושאסור לכם לראות רגל של אישה מסכנה! תאמין לי שהחברה שלכם הייתה פי עשר טובה בלי כל ההגבלות האלו של לבוש ושל התנהגות! כל כך קשה להאמין בה´ מבלי לשבש את כל התנ"ך... מה טוב בהפרדה בבתי ספר? מה טוב בלבוש חונק שמגביל את האישה? אתה ראית פעם את ההבדל בין אישה דתיה לאישה חילונית שאתה אומר שזה לא רע? למה אנחנו צריכים את הצניעות הזאת? למה בנות צריכות להתבייש בגוף שלהן ולהסתיר אותו? למה בת לא יכולה לעשות סקס לפני החתונה? למה אתם חייבים לנהל לאנשים את החיים?

.המוסד

New member
איזה שטויות

"המון אנשים ברחו מהדת" פשוט רצחו את רוב היהודים באירופה לכן יש פחות דתיים אם כך, גם אחרי חורבן הבית היו צריכים לעזוב את הדת

CANDY MAN

New member
חמוד, זה אחד הדברים הכי ידועים!!!

בעקבות השואה ובמהלך השואה המון אנשים הפיסקו להאמין בה´ והמון אנשים ברחו מהדת... ואין שו קשר שהשמידו את רוב היהודים אני כמובן מדבר על אלו שנשארו בחיים מן הסתם... ואם חושבים על זה אפשר בהחלט להבין אותם! אנשים שהאמינו כל כך שהיהודים הם העם הנבחר וקראו כל כך הרבה איך ה´ הוציא את בני ישראל ממצרים ופתאום הם ראו את ההרס ואת ההשמדה מסביבם והיה קשה לאנשים להבין איך ה´ לא מציל אותם כמו בספר "המופלא" שהם קראו בו - התנ"ך. כמובן שהייתה גם פעולה הפוכה של אנשים שדווקא התהדקו עם הדת אבל הרוב ברחו ממנה. ולהגיד שהשואה קרתה מפני שהאנשים לא שמרו על מצוות ה´ זה להיות טיפש מלוכלך וחסר טאקט! זה כמו הרב האדיוט אז שאמר שאולמי ורסאי קרסו מפני שבנים רקדו יחד עם בנות...

CANDY MAN

New member
דבר ראשון התנ"ך הוא סתם סיפור....

ואם כבר בולכים לפי הסיפור הזה אז בני ישראל כל הזמן הפסיקו להאמין לאט לאט עד ה´ הביא עליהם נס!!! גם כשמשה עלה להר סיני ובני ישראל חיכו וחיכו עד שלבסוף האמונה שלהם מתה והם בנו את עגל הזהב ואז שוב אמונתם חזרה אחרי שהם ראו ששוב ה´ עוזר להם. בקיצור, תמיד אמונה של אנשים הושפעה מהמצב הנוכחי שהיה ולא משנה כמה אתה לא חושב שזה נכון...

למעלה