"אמה ויגואר"

ferlio

New member
"אמה ויגואר"

שלום רב ! אני פונה בבקשה לקבל המלצה על ספר שנקרא "אמה ויגואר" מאת אריקה פישר. אם מישהו קרא, אשמח לקבל ממנו/ה חות דעת לגבי הספר הנ"ל. בתודה מראש, פרננדה

danieljj

New member
לא קראתי ת'ספר

אבל יש כזה סרט זה על לסביות בעיקרון אם יש לך עיניין..

Boojie

New member
"אמה ויגואר" זה על לסביות

בערך כמו ש"חלף עם הרוח" זה על סטרייטים... כלומר, כן, זה ספר על פרשת אהבה לסבית. וזהו? הנשים האלה לא היו יותר כלום חוץ מזה? הספר לא מכיל יותר חוץ מזה? נגיד, יחסים בין יהודים לגויים בגרמניה של מלחמת העולם השניה? רומן אהבה בלתי אפשרי אל מול המוות? דברים כאלה?

danieljj

New member
העיניין הוא

שאני לא קראתי את הספר וככה הציגו אותו בפניי

ferlio

New member
"אמה ויגואר"

אני מאוד מסכימה איתך. גם אני התרשמתי תוך דיפדוף בספר שהוא אכן מכיל את כל האלמנטים שציינת ויחד עם זאת פשוט לא יכולתי להחליט אם לרכוש אותו או לא.(מכירה את ההרגשה??) דוקא חברה סיפרה לי שקראו אותו בחוג הספרותי שהיא משתתפת בו והם כן נהנו כך ש.....אולי אני באמת אקרא אותו. לא הצלחתי להבין מתגובתך האם את אכן קראת אותו בעצמך או שרק שמעת עליו.

reneta

New member
קראתי ונהנתי מאד

לפני מספר ימים סיימתי לקרא את אמה ויגואר. הסיפור יפה ועצוב, היה לי קשה להניח את הספר מהידים. סגנון הכתיבה קצת מעיק ולא זורם כל כך אבל הסיפור האנושי העצוב והאכזריות המשתקפת ממנו הופכים את הספר למעניין מאד. אני יכולה להמליץ לך לדלג על קטעים שנאים קצת משעממים, פשוט לדלג הלאה ולהמשיך לקרא. ד.א. קניתי את הספר במיתוס ונכנסתי להגרלה ממש חמודה שאפשר לזכות בה הדיי הרבה כסף לקניות באתר. תהני.

ferlio

New member
תגובה

אני מודה לך על המלצתך. אני אכן מתחילה להשתכנע אט-אט שהספר שווה נסיון. האמת היא - אולי לא כ"כ יפה להודות בזה - שאני לא חסידה גדולה של הז'אנר הזה - ספרים שהשואה מהווה את הטמטיקה המרכזית שלהם. בזמנו עסקתי הרבה בנושא הזה במסגרת הלימודים ולכן כשאני קוראת להנאתי לא כל כך בא לי על הספרים מהסוג הזה. יחד עם זאת, הבנתי שיש מספיק אלמנטים בספר שהופכים אותו לסיפור אנושי מרתק ואולי מהווה הוכחה ניצחת שגם בתוך האופל הגדול ביותר שהאנושות ידעה, אנשים העזו לאהוב ולקדש את החיים.

siv30

New member
אמה ויגואר

התחלתי לקרוא את הספר, הגעתי עד עמוד 50 בערך ושם נעצרתי. לא יודעת אולי אשוב אליו, אבל הוא לא עשה לי חשק לעוד. לא הייתי ממליצה דווקא לרכוש אותו, אפשר סתם להשאיל בספריה

למעלה