אמהות יקרות,

טלטוש

New member
את אמיתית?

האמת נראה לי שלא. כל אמא יודעת שגם אם אנחנו ליד הילדים עם יד אחת עליהם ויד שניה על הטלפון לאמבולנס, תמיד הם מצליחים לחמוק לנו בין האצבעות וליפול. את עומדת לידם וכן מסתכלת עליהם, הם נופלים, שוברים, וכו'. כל אמא יודעת שגם אם הילד עטוף בצמר גפן, עדיין הם חוזרים הביתה עם שריטות נשיכות וסימנים כחולים ברגליים. ההפתעה שלך נראית לי לא אמיתית, כי לא יכול להיות שהילד היקר שלך הגיע לגיל כזה מכובד שהוא מסוגל לטפס על עצים לבד, אבל עדיין לא ראית אותו רץ ונתקע עם המצח בקיר או מועד במדרגות ונופל ועוד ועוד ועוד דרך אגב, כל הדוגמאות שהבאתי למעלה הן אמיתיות משני הילדים שלי. אבל אם את אמיתית, אני רוצה להגיד לך דבר אחד. החיים שלנו בנויים מהמון ניסים קטנים, אנחנו לא מודעים להם עד שקורה אסון אמיתי. כל פעם אנחנו חושבים "זה יכל להגמר גרוע יותר" והאמת זה נכון. אז אני שמחה שזה נגמר אצלכם רק בחבלה לברך ולא במשהו יותר רציני. את לא אשמה, זה יכול לקרות לכל אמא, טעויות קורות למרות שאני ממש לא חושבת שהנפילה שלו היא באשמתך.

אנילה1

New member
ליאורה, פעם ראשונה שהילד עושה דברים עצמאיים

זה לא אומר שאת לא אמא טובה. הילד מנסה לעשות גם דברים מסוכנים, כי אחרת איך ידע מה הגבולות שלו? ככה גדלים. זה נורא מפחיד שהוא גדל, ואת מרגישה המון ריגשי אשמה. אם זה ירגיע אותך אז כל האמהות חשות את זה. הפצע מהנפילה יעבור, הילד ישכח את הנפילה, ועדיף שתמשיכי לחיות עם פחות רגשות כי זאת רק ההתחלה. בנים נוטים להפצע יותר מבנות, כי הם מעיזים יותר. אי אפשר לגמרי למנוע את הנפילות, אלא אם כן את מכניסה אותו לבבית סוהר. מה שכמובן לא תרצי. תצאי מתוך הנחה שילדים שוכחים מהפציעות, אבל זוכרים אם ההיסטיריה של האמא. ואז הם בטוחים שמה שקרה להם זה נורא מסוכן וזה מכניס להם פחדים לראש. אם הילד נופל, צריך לתת לו עזרה ראשונה ולעבור לסדר היום. אם החרדות לא עוזבות, כדאי לגשת לשיחה אחת או שתים למומחה לחרדות. פסיכולוג או עובדת סוציאלית. בסוף כל האמהות מתרגלות. ואגב, האמהות הכי דאגניות הן אלה שגדלו עם בנות. אמא שגדלה עם בנים יודעת איך הם מתנהגים ולא מתרגשת מפציעות. .

MAGOLZ

New member
לאמא שלי יש שתי חברות כמוך

הן עטפו את הילדים שלהן בצמר-גפן כל החיים, לא נתנו להם להיפצע אף פעם ותמיד היו היסטריות מכל דבר. הילדים ספגו את ההיסטריה ואת תחושת חוסר האונים התמידית של האימהות וזה מתבטא בכל תחום בחייהם בגיל העשרה - חלק מהם בחרו בקיצוניות של אנטגוניזם מוחלט לכל דבר שאמא שלהם אומרת, בהסתגרות מוחלטת והתעלמות ממנה ומשתדלים להימצא מחוץ לבית בכל הזדמנות אפשרית כדי לא לסבול את אווירת הנכאים שאמא שלהם יוצרת בבית, וחלק "נפלו" לתוך אותו דפוס התנהגות ברמה שהבן של אחת מהן הגיע כמעט לגיל 30 והוא עדין תלוי לחלוטין מבחינה רגשית באמא שלו, בצורה חולנית מאוד וזה משפיע לו לרעה על החיים הזוגיים. אמא שלי לעומת זאת, גדלה בבית שבו אבא שלה היה בעצמו עושה לפעמים שטויות כמו ילד והיא אף פעם לא הייתה מודאגת מזה שאנחנו נופלים או שבחורף היינו אוכלים ארטיקים ואוכלים יחפים על הריצפה, משחקים בארגז חול ציבורי אפילו שחיות רחוב מחרבנות שם (וכמו כל ילד - גם אוכלים הרבה את החול הזה) וכו'. יש לי ברך אחת שתי צלקות - כל אחת מהן זה פצע שפתחתי אותו 4-5 פעמים ברציפות על משטחים קשים מחוספסים שונים בגן. על מרפק אחד יש לי צלקת גדולה מזה שנדפקה לי זכוכית בעובי 1 ס"מ לתוכו ודיממתי כאילו שנשחטה פרה. יש לי על שתי הידיים מלא צלקות מזה שמגיל אפס ועד היום עדין לא למדתי שצריך להזהר עם מנורות להט ומחבתות לוהטות וכו'. אח שלי תמיד אהב אש וחומרי נפץ אבל עד היום הוא חטף רק כוויה אחת קטנה כי מהניסיון לומדים. אני ואחי הקטן היינו הולכים מכות ברמה של בעיטות ואגרופים, דפיקות ראש בקירות ובריצפה, חניקות כולל חסימה מלאה של דרכי הנשימה באמצעות מגוון איברים וכו', ואמא שלי הייתה אומרת "עד שאין דם, אני לא מתערבת". אני הייתי הילדה היחידה בגן שלא בכתה אחרי שנפצעה אלא התעלמתי מהכאב וישר קמתי להמשיך לשחק - כי אצלי בבית הייתה אווירה שאין מה להתרגש מכל דבר, בטח שלא מדברים כאלה. בתיכון עברתי ניתוח להוצאת גידול וההתאוששות הפיזית שלי ממנו (וגם הנפשית) הייתה מהירה באופן בלתי רגילה- התחלתי ללכת כבר ביום השני לאחר הניתוח במקום לחכות שלושה חודשים ולא הייתי צריכה להלעיט את עצמי במשככי כאבים. העולם לא אכזר, אלא אנשים אכזריים. ילד שמלמדים אותו שהעולם אכזר, הופך בד"כ למבוגר פחדן שלא מסוגל להתקדם לשום מקום בחיים כי הוא מפחד לקבל החלטות ומפחד ליזום ולפעול או שהופך למבוגר בקיצוניות השניה, שכל החיים רק הולך על הקצה וכל הזמן מנסה את הגבולות שלו ולוקח כל הזמן סיכונים מיותרים. את באמת רוצה לגדל ילד כזה? אני לא חושבת. מבוגר מאוזן (פחות או יותר, הרי לכל אחד יש איזו דפיקה בראש) זה בד"כ מי שגדל על זה שהעולם הוא בסך הכל לא מושלם אבל טוב וסביר, אז יש סכנות שצריך להזהר מהן אבל לא להיות בהיסטריה ופחד מתמיד שמא דבר מה שלילי עלול להתחולל כל רגע. מהבחינה הזו, הגורם הסביבתי שזה מה שהילד סופג מנטאלית ורגשית מאמא שלו, הוא קריטי לאופי שלו הרבה יותר מאשר המרכיב הגנטי. אם את לא מצליחה להשתחרר מזה, אז אני מציעה לך ללכת לטיפול כי את עושה לבן שלך נזקים שאח"כ הוא בעצמו יצטרך טיפול.

למעלה