אמהות יקרות,

אמהות יקרות,

אני כבר מיואשת לחלוטין. הזאטוט הקטן שלי, יוגב, הילד הרך והתמים, שכל חיי שמרתי עליו מפני רוע העולם האכזר, טיפס על עץ, וברגע טראגי של חוסר שיווי משקל הוא נפל ופתח את ברכו. אני באותו רגע שוחחתי לי לתומי עם אמא אחרת. אני לא יכולה לסלוח לעצמי על איך שהפקרתי את בני. הילד הרך והקטן שלי, שלא נחשף עדיין לכאב נפל ופתח את ברכו רק באשמתי! איך אוכל לחיות עם האשמה שאוכלת אותי מבפנים? ובני יוגב, הרך והנבון כ"כ לגילו, עמד באומץ רב מול הרופא. איך אוכל לסלוח לעצמי על כך שהשארתי אותו כך ליפול. כל המצב המסוכן הזה יכל להסתיים באופן אחר, יכולתי לאבד את בני הקטון. אחיותי, אנא, עזרו לי.

מבינה את כאבך

גם אני זוכרת שהזאטוט שלי (כיום בן 5, בזמן המקרה בן 3) נפל מהכסא בשעת ארוחת הערב. ליבי פעם בעוצמה כאשר שמעתי את ה"בום" של הכסא.. אוי, רגע נוראי. הדבר הכי חשוב, שבפעם הבאה לא תראי ליוגבי הקטן את חרדך, פן יבהל מכך יותר מאשר מהמכה. אל תאשימי את עצמך בנפילתו.. ילדודס קטנים הם שובבים גדולים. ומסרי מליון חיזוקים ליוגבי האמיץ שעמד בגבורה מול הרופא! רפואה שלמה לכולם.

אני לא יודעת אם זה עוזר להגיד

אבל אני לא מוצאת שום סיבה להאשים אותך. ילדים מטפסים (הרבה) ונופלים (מעט), ואנחנו חייבים לאפשר להם גם לטפס וגם ליפול.

אני מוצאת סיבה להאשים את עצמי,

לא הצלחתי לשמור עליו מפגעי העולם הרע. הוא נפצע בגללי, משום שאני לא השגחתי עליו כראוי. הכל באשמתי.

נשמע לי כאילו הציפיות שלך מעצמך

הן בלתי אפשריות, ולדעתי גם בלתי מוצדקות. בלתי אפשריות, כי אף הורה לא יכול למנוע מהילד שלו ליפול ולהיפצע. כל הילדים נופלים לפעמים ונפצעים, וזה לא באשמת אף אחד. בלתי מוצדקות, כי ילד צריך לטפס לפעמים בלי השגחה, כדי ללמוד לסמוך על עצמו וילד גם צריך ליפול לפעמים כדי להבין את היכולות שלו.

הן אפשריות

וגם הוכחתי את זה לעצמי כששמרתי עליו עד עכשיו. אני צריכה לשמור על בני מהסכנות של העולם האכזר את לא חושבת? המקרה הזה יכל להסתיים באופן טראגי. אם אני אניח למחמדי לטפס בלי השגחה איזו מין הורה אני אהיה? המקרה היה באשמתי כי הנחתי לו להיות על העף והסרתי את מבטי ממנו, אילו הייתי שמה לב אילו הייתי יכולה לתפוס אותו.

צימעס

New member
לא. את לא צריכה לשמור עליו.

את צריכה לתת לו כלים לשמור על עצמו. בצורה שאת כל הזמן שומרת עליו, את פוגעת בו - כי את לא נותנת לו הזדמנות לסגל לעצמו כלים של שמירה על עצמו. כלים כמו כמו - זהירות כשמטפסים על עץ. כמו - לדעת שעכשיו אמא בשיחה ולא שומרת עלי, לכן אני אחראי.

לנושנוש

New member
העולם הרע??העולם האכזר???

למה את משדרת מסרים כאלה לבנך? איזה בן אדם הוא יגדל? איש שחושב שבחוץ מפחיד והעולם אכזר ושאימו אשמה בכל בעיה שצצה אצלו או כל צרה שהוא ניקלע אליה??????? נפלתי ופתחתי ראש וברך ולא האשמתי אף פעם את אימי. לעזאזל עם הטימטום של הורים שמגדלים ילדים פגועים שמפחדים לזוז מאמא שלכם מטר, מפחדים לטפס על עץ או לצאת עם בחורה או להשיג משהו בחיים שאולי לא יצליח להם ואמא עוד תחוש רגשי אשמה על כך שניסו וניפגעו..... אני חושבת שזה מספיק שתחושי צער מה לגבי הפגיעה של בנך ותגידי לו משהו בנוסך :" לא נורא, זה יעבור. הנה אני אביא לך חיבוק והכל טוב וכו' ". מה צריך יותר מזה?

ליאורה יקרה

גם אני הייתי במצבך מספר פעמים כאשר ילדי היו קטנים. זה קורה ואנו עושים הכל כדי להגן עליהם. לפעמים גם יותר מידי. ילדים נופלים וקמים ואחותי תמיד אמרה לי במקומות האלו כמו שעכשיו הדגמת לנו "שאלוהים שומר על קטנים וטיפשים" ההוא בשמים....... יודע שזה המקום שעליו להיות, אצלי היו מקרים קשים יותר ותודה לאל הם גדולים חזקים מחוייכים וצוחקים איתי על זה משנה זהירות לפעם הבאה. את לא יכולה למנוע הכל!!!!!! את אמא נפלאה עצם הגישה היא לב האמהות חיבוק ליום מחייך לך ולמקסים הקטן ממני.

ברוכה הבאה ליאורה,

לא הפקרת את בנך. נתת לו להתנסות, לחוות, ללמוד, ליפול ולקום. אי אפשר כל הזמן לעמוד צמוד אליהם ולשמור עליהם - כי אז הם מפספסים חוויה של למידה והתנסות.הם לא צוברים את הניסיון של עצמם אלא מתבססים רק על ניסיונך שלך . ילדים שעושים הכל בשבילם ועוטפים אותם בצמר גפן - עלולים לפחד חרדה מכל מה שהעולם בחוץ מזמן להם - והדבר יפגע בביטחון העצמי שלו. לא כתבת בן כמה יוגב. אבל עכשיו הוא יודע שכשעולים על עץ צריך להיזהר כדי לא לאבד שיווי משקל וליפול. גם לי קרה פעם שהבכורה שלי נפלה מסולם כשטיפסה כדי להתגלש. עמדתי לידה, ובדיוק כמוך, בשניה של הסבת מבט לעבר חברה שקראה לי - היא נפלה. כמובן שנחרדתי, כמובן שנילחצתי, כמובן שניבדקנו והכל בסדר אבל זה יכול לקרות. הרי לא בכוונה העלת אותו על העץ ואמרת לו - עכשיו תיפול. קחי אויר, זה יכול לקרות וזה לא אומר כלום על כישורייך כאמא.

אביבקיץ

New member
אם את אמיתית, את צריכה עזרה

אם את חושבת שהעולם הוא רע ואכזר, ואם את תהיי בכזה שוק בכל פעם שהילד שלך ייפגע - צפויים לך חיים מאד מאד מאד מאד מאד קשים. וגם לילד שלך. אז את אמיתית לכי לייעוץ נפשי. מישהו שיעזור לך להתמודד עם העולם הרע והאכזר.

../images/Emo45.gif

מה שאת כותבת יותר מסוכן. ילדים הם שובבים וקורים דברים,אין מה לעשות. שלא תגיעי למצב שתחזיקי אותו סגור בכלוב בכדי שלא יקרה לו כלום. מפחיד לחשוב. זה לא שאני מזלזלת בדאגה שלך,אבל יש גבולות, גם אני שמרתי על בני שלא יקרה לו כלום,אבל מידי פעם נפל ונפצע,אלו החיים. כל מה שאת צריכה זה רק לתמוך בו ולעודד אותו, אסור לך להפחיד אותו כי אחרת יהיה מתוסבך.

amazone

New member
אמא יקרה

ככה לומדים - אל תהיי רכה ומגוננת מדי - התפקיד שלך זה לא לגונן על הילד אלא להכשיר אותו לתפקד כמבוגר כשיר לכל דבר. ברגע שתגיעי להבנה שלא תהיי לידו כל חייו בכל מצב [הילד מתבגר וכם, מעגל החיים] ושיש דברים מעבר לשליטתנו [מחלות וכדומה] ושלבים שאנחנו צריכים לעבור [זה שתגידי לו שאם הוא יפול זה יכאב לו לא יעזור. לפעמים צריך ללמוד מניסיון], תוכלי להתמודד עם המצב.

pf26

New member
כל הורה מרגיש אשם לגבי משהו

זה טבעה של ההורות. גם אם את יודעת שעשית את המקסימום שאת יכולה, תמיד תפספסי איפהשהו, כי גם את - אפילו את - אנושית. לא כתבת בן כמה הבן שלך, אבל בהנחה שהוא בגיל הגן, מה קורה כשאת נפרדת ממנו בבוקר? ומה קורה כשהוא הולך לחבר? את כל הזמן סביבו? אחד התפקידים החשובים ביותר בהורות הוא ללמד את הילד ללכת לבד, להתמודד לבד ולהתגבר. מובן שההורה צריך להיות בסביבה כדי לסייע במצב בו הילד זקוק לעזרה, אבל צריך גם לדעת מתי להרפות ולשחרר. קחי את הנפילה הזו כשיעור לעצמך. הילד נפל, טופל ושרד. עכשיו את יודעת שאפשר לצאת מזה ואפילו למדת שהבן שלך חזק יתר ממה שאת חושבת..

את אמיתית??

"ברגע טראגי של חוסר משקל"? הילד הרך והתמים הושלך לארץ ע"י עץ אכזרי ופתח את הברך??? איך תוכלי לחיות עם האשמה באמת, אולי היית צריכה לטפס על העץ במקומו? יקירתי, כל ילד נופל לפעמים וחווה כואב, אני בתור ילדה הייתי שובבה במיוחד ושברתי את היד - 3 פעמים, פעם בטיול, פעם בכדורגל, ופעם בנפילה מפוארת מעץ. לגדל ילד חרד בסביבה שמעבירה לו מסר שהעולם סביבו אכזר ונורא וברך פצועה היא ארוע טראגי - יכול להזיק לו הרבה יותר מנפילה מעץ. בקיצור, כפי שמישהי המליצה לך כאן, בשבילך וגם בשבילו, קבלי עזרה ומהר

למעלה