אמבטלון

אמבטלון

מבקש לבחון במסגרת הפורום, נכונות להשתתף בתחרות אמבטלון, במהלך החודשים הקרובים. רקע אמבטלון(אמפיבי טריאתלון) נוסד בגרמניה באופן מקרי, בתחילת שנות ה-90 כתחרות שחייה(2ק"מ) וריצה (10 ק"מ) המתכונת בוצעה באופן הנ"ל עקב אי יכולת לבצע את מסלול האופניים (אינני זוכר אם זה היה בעקבות בעיות תאום, או בטיחות). יצויין כי התחרות קצרה הצלחה מפתיעה. המפליא הוא ששנה לאחר מכן בתחרות האמבטלון השניה, כמות המשתתפים היתה גדולה מכמות משתתפי תחרות הטריאתלון המקורית. היבטים קלות יחסית לביצוע מצד המארגנים (סגירת כבישים היא אחת מהבעיות הלוגיסטיות המורכבות בארגון תחרות טריאתלון) המתחרה מגיע ביום התחרות עם תיק קטן ובו בגד ים ונעלי ריצה. לא צריך לסחוב אופניים, תמיכה טכנית וכו´ אזור ההחלפה מורכב מכסאות פלסטיק למתחרים (לצורך הנוחות בנעילת נעלי ריצה). שאר מרכיבי התחרות זהים לתחרות טריאתלון רגילה. אם זכרוני איננו מטעה אותי הישראלי היחידי, למיטב ידיעתי שלקח חלק בתחרות אמבטלון באירופה, היה מאמן הטריאתלון אבי ברכה. יצויין כי האמבטלון בדומה לדואתלון אינו ספורט אולימפי אלא מוטציה של תחרות טריאתלון. מחובתי לציין כי כל הנאמר לעיל הוא על בסיס ידיעותי וניסיוני ,בגדר יוזמה פרטית ואינם משקפות , בשלב זה, את עמדת איגוד הטריאתלון. פניה רשמית לארגון תחרות מעין זו תתבצע לאחר שאלמד את תגובות הספורטאים לרעיון. אגב, ספונסר-יש!!! להתיחסותכם העינינית -אודה

רוני,זוכר את ההתקלות הראשונה עם השם

חשבנו מה זה יכול להיות ואני הצעתי את הפתרון המגוחך של פירוש השם לאמבה וטריאתלון...מי אוכל הכי הרבה אמבה בזמן הטריאתלון. היה גם הרעיון שזה שם של חטיף אנרגיה מזרחי ומישהוא צירף את הרעיון שזאת תחרות מי אוכל הכי הרבה אמבה לפני ניפחת הנשמה....

חחחחחח

יובל אני אוהבת את חוש ההומור שלך...:) וגם אותך אבל זה לא קשור לנושא...

גם אני חושב שאקואתלון הינו שם יפה

יותר מאשר אמבטלון. אבל זהו התרגום במדויק כפי שהופיע במגזין הגרמני ואם אני לא טועה גם בפרוספקט שראיתי. אני חושב, לא בטוח שכאשר אומרים אקואתלון מתכוונים לענף ספורט אחר שנערך באוסטרליה ע"י מצילים עם קיאקים/גלשנים וריצה בחוף הים..אבל אני לא בטוח..

Ori-Toar

New member
מסתבר שאקואתלון זה כמה דברים

והשוק פרוץ. לפי אתר ההתאחדות האיטלקי (www.fitri.it) מדובר בתחרות בת שלושה שלבים הכוללת שני מקצים קצרים למדי: קלאסי - 2,5 ק"מ ריצה, 1,5 ק"מ שחיה ושוב 2,5 ק"מ ריצה. ספרינט - 1,5 ריצה, 0,75 ק"מ שחיה וקטע ריצה נוסף של 1,5 ק"מ. באתר המסחרי הגמני לעומת זאת (www.triathlon-online.de) מדובר על תחרויות בנות שני שלבים - שחיה וריצה בלבד. בין אלה נמנים המרחק האולימפי הכולל 1 ק"מ שחיה ו-10 ק"מ ריצה והמקצה הארוך למי שבאמת מתעקש 10 ק"מ ו-36 ק"מ. ויש עוד - "אקואתלון" מתייחס גם לשילוב של שחיה ורכיבה על אופניים. יש שני מקצים - 2 ו-55 או 5 ו-110.

יופי של מידע, המון תודה

כל פיסת מידע שתאסף - חשובה על מנת שהייצור (התחרות)החדש שיולד בישראל יהיה "נורמלי"

Ori-Toar

New member
רוצה עוד? אתר ההתאחדות הפורטוגזית

מזכיר את המקצים המופיעים אצל האיטלקים, אבל מוסיף גם מקצה ארוך שכולל 5 ק"מ ריצה, 2 ק"מ שחיה ושוב 5 ק"מ ריצה. ככלל, רוני, אין לזה סוף. אם תרצה תשובות לשאלות ספציפיות, יש לי גישה לרוב האתרים בשפות אירופיות. תוכל לשלוח לי דואל [email protected]

יאיר, אנדרס אמר שאם אני אארגן תחרות

ללא אופניים. הוא לא מדבר איתי יותר בחיים, והוא ידאג שיבואני האופניים "יוציאו עלי חוזה". ואתה יודע שאנדרס הוא אחד החברים הטובים שלי וזה אחד האי מלים היותר ידידותיים.....וואללה הסתבכתי....

אני כבר יוצא ליער...

אוריד שם עץ וממנו אעשה את הנייר עליו יוציאו עלייך את החוזה... סתם. לפני זה אני מוציא עלייך חוזה כי הפסקת את מנהג ארוחות הפסטה. ממש דאגת ללכת לגור במקום מפחיד כדי שלא נבוא יותר לארוחות. הייתה יכול להסתפק בשלט גדול על הבית שלך: "לכו הביתה, טפילים, אישתי מבשלת רק בשבילי" אני בטוח שכולם היו מבינים....טוב אולי לא כולם....

אחד בשם GANAV שלח

E-MAIL וכתב שהוא אישית לא יבוא ושלדעתו התחרות תהיה משעממת כי.. אי אפשר יהיה "להרים" איזה זוג אופניים....

צריך להכתיר את זה כדואל הסאטירי של

העונה. יש בזה הרבה סרקזם על הפחות יפה בספורט שלנו

תגיד, ואם נעשה אמבטלון, על מה לאחר

מכן נריב????? הרי לא יהיו ויכוחים בפורום על כן דרפטינג, לא דרפטינג...

yuvalhets

New member
נשמע כמו תחרות אמבטיות קצף, אז..

1) אני מציע גם מקלחתון - תחרות המקלחת הסקסית, (ובמקום ריצת תחתונים עושים שחיית כובעי גומי- של סבתות, בלבד, על הראש). 2) שאלה - האם ניתן לבצע את האמבטלון בסמבטיון - נהר גן העדן?.... 3) ניתן לשלב בצורה אופטימלית בין שני המקצועות בכנרת - הריצה היא גם שחייה (עגום משהו)... 4) אחלה רעיון לתחרות (וגם למחזמר בעצם). אני בעד. בטח יש הרבה נגד. כרגיל, מה שבטוח זה יכול להיות משעשע. אפשר לעשות דרגות קושי שונות, כמו למשל, השחיה תהיה עם סנפירים, אבל!!!! גם הריצה
בקיצור, אני בעד

uri1000

New member
רעיון מעולה!!!!!!!! , כמו כן אני

בטוח שרבים ישתתפו למרות הטבע שלנו לביקורת על שינויים ודברים לא שיגרתיים . אם מכתב זה היה נרשם לפני כ-15 שנים על הטריאתלון התגובות היו זהות (בהסתמך על התגובות הנגדיות עד כה ). אל תפחד ללכת עם זה קדימה , תזכור, כותבי האי-מיילים שכרגע דעתם נגדית יהיו הראשונים להרשם לתחרות כזו. אני גם סבור ובטוח שאירגון הטריאתלון הישראלי שבראשו יושבים אנשים טובים מאוד עם ראש פתוח , ישמחו לעזור ולהביא את היוזמה שלך לרצינות ולאיכות הנדרשת ע"י ספורטאי הטריאתלון בישראל. במידה ותזדקק לסיוע בהרצת היוזמה , אשמח לעזור לך בכל הקשור בסיוע ובייעוץ עסקי לטובת הנושא. בברכה על המעוף, אורי

למעלה