אמא

חן (*_*)

New member
אמא ../images/Emo23.gif

בתקופה זו לפני חג הפסח, אינני יכולה שלא לחשוב על אימי, אשר בעבר הייתה מכינה את הבית לחג בשמחה ובקפידה, ריחות המטעמים מעשה ידיה לתפארה היו נישאים ומגרים את בלוטות הטעם, והיא, הייתה עומדת במטבח, מפזמת לה שיר בגרמנית מילדותה, ועל פניה שפוכה נהרה. כיום, היא בביתה, מטופלת סיעודית ואת הארוחה מבשלת המטפלת הפיליפינית. אמא- מילה קצרה, שלוש אותיות בלבד, אך עולם מלא מכילה. אמא נשאה אותי ברחמה תשעה חודשים עד שבכאב אותי ילדה. אמא-משדיה אותי הניקה, הזינה אותי מגופה. אמא-סיפור לי סיפרה ושרה שיר ערש כל לילה ולילה לפני השינה. אמא-אותי לדבר לימדה והקנתה לי שפה. אמא-לגן הילדים/כיתה א' אותי לקחה וכשאותי שם עזבה, הבייתה שבה בוכה. אמא-איתי להכין שיעורים ישבה, כדי שלא תכעס המורה. אמא- את פני קיבלה בשובי מטונפת מטיול של התנועה. אמא-חיכתה לי בלילות ערה כאשר שעת שובי מבילוי התאחרה. אמא-את בגדי בידה החולה כיבסה וגיהצה באהבה. אמא-חבילות לי הכינה ממיטב מטעמיה ושלחה לי לצבא. אמא-בעת לימודי לבקר תמיד באה עם סירים שיספיקו עד לביקור הבא. אמא- עמדה כטווס גא בחתונה, סידרה את ההינומה, ובהחבא, שלא ירגישו, הזילה דימעה. אמא-תמיד לבקר קפצה , כאילו רק לקפה ולשיחה קלה, ורק זמו רב לאחר לכתה, ראיתי שאת הארונות היא סידרה, ובמקרר מטעמים שעשתה. אמא-את בני תמיד ליוותה וטיפלה למן האמבטייה הראשונה. אמא-עכשיו שוכבת בביתה, מתאבלת על אבא, בוכה ובמחלת הסרטן, חולה. אמא-שכל חייה לאחרים רק נתנה ועשתה, מטופלת כיום כמו בובה, או תינוקת קטנה, ואני התהפך עולמי.

חן מילותייך ריגשו אותי

אני שרק לפני חצי שנה נפרדתי מאמי(אם בכלל ניתן לקרוא לכך פרידה) כל כך יודעת כל כך מבינה כל כך מתחברת למילותיך. א-אין בעולם אהבה גדולה,כמו אהבתה של אמא מ-מכל האהבות בעולם,אין כמו אהבתה של אמא א-אמא מילה קטנה,מילה קסומה,עולם ומלואו המילה מקיפה. אמא. היית לי בימים היית לי בלילות קיבלת עליך כל הכעסים והתלונות, כל המועקות כי היית לי. ואין בעולם עוד אדם, שיבין ויסלח אין בעולם עוד אדם שמגרעותי ישכח לו עוד היית לי. ואינך- אמי אינך עוד עמי אך בכל שאפנה את עומדת מולי משתקפת במראה בדמותי. -------------- חיים שלי זהבה בן מילים: סמדר שיר לחן: משה דץ אני נושמת את העור שלך, חיים שלי נושמת עמוק אל תוך הלב רוצה לשמור אותך קרוב אלי, חיים שלי להגן עליך מצל של כאב אני טועמת את הדייסה שלך, חיים שלי כמו חלה של שבת מתוקה שתמיד אקדם אותך, חיים שלי עם עוגה וחיבוק ונשיקה כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא ואין בעולם דאגה כמו דאגה של אמא ואין בעולם מי שיאהב אותך כמו אמא רק אמא שלך אני חולמת את החיוך שלך, חיים שלי חולמת שתמיד תחייך מה לא הייתי עושה בשבילך, חיים שלי כדי שממני אף פעם לא תלך כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא ואין בעולם דאגה כמו דאגה של אמא ואין בעולם מי שיאהב אותך כמו אמא רק אמא שלך

אוי נורא מרגש ועצוב לי..../images/Emo24.gif

זכית באמא טובה באמת! חיים לא קלים שמתבגרים...במיוחד האנשים הטובים. שתהיה בריאה!

ואגב היא גם זכתה בך ילדה מקסימה

קלטתי אותך שאת ילדה מקסימה וטובת לב. רואים גם מפה. ובטח את גורמת לה נחת וזה גם עזרה נפשית מצידך. לגרום לה נחת ממך.

תלתלית

New member
קוראת

ובוכה, כל כל עצובה שלא יודעת מה להגיד.. שילך כבר הפסח הזה.

אין כמו אמא בעולם

בסד חן ריגשת אותי מאוד וניזכרתי בשיר שפעם חיברתי לאימי ברגע של דמעות , לכול אדם יש מילה קטנה ,שאתה הוא אומר , בכול שעה ,מילה מצלצלת בכול מיני שפות וצורות אבל בכולם יש אותה משמעות ,ועברות ותמיד אותה אישה לנו עונה ויודעת בדיוק מתי אנו קוראים בשמה , אלף נשיקות לנו שולחת , ממני תמיד יש לה נחת , אישה שלנו תמיד דואגת , את שמך רוצה אני לצעוק , שכול העולם ישמע ,כמה את ניפלאה , גם בצער או בעוני היא היחידה רואה את הכול כמוני , היחידה שקרובה אלי בעט צרה ולי תמיד יד מושיטה בעט מצוקה ובמיוחד בעט שימחה , כול כאב היא מעבירה בנשיקה וליטוף או מילה חמה אמא אומרת לך אני בקול אוהבת אני אותך בכול בשבילי את את מיוחדת ועליך אני תמיד חושבת גם אםלא תמיד אני מראה את אצלי בנשמה עליזה ,אמא יקרה שלי

danistar

New member
חנצ'ו חיבוק חזק ../images/Emo24.gif

ככה הם החיים .. הגלגל עובר והזכרונות , הזכרונות הם נשארים איתנו . חמצ'ו חיבוק חזק ורפואה שלמה , רק טוב . הצלחת שוב להוריד לי דמעה ..

חנצ'וק, אני חושבת שאין מילה שיכולה

לתאר את האהבה של אמא. זה ספיצ'לס......... אהבה ללא גבולות, ללא תנאים, אהבה נטו!!! וכמה עצוב כשדברים מישתנים... קבלי חיבוק לעידוד.......

טאKילה

New member
חן(*_*)../images/Emo24.gif

מרגש מזכיר,מצער כשהגעגוע לאין. בעיקר בתקופת החגים זה כזה אוף לוחץ.

לחן כ"כ אמיתי

מילותיך היפות כ"כ הרבה מתארות מה זה אימא , אני מאחלת החלמה מהירה לאימך והלוואי שבמהרה ישתפר עולמך חבל שהתהפכו היוצרות ומקווה שיש עוד יכולת לשנות חזקי ואמצי כתיבתך יפה ומקסימה
שולחת לך המון אהבה

kuzary

New member
אמא ../images/Emo14.gif

חן, שברת אותי,הדמעות זולגות מעיני. נזכר אני בפרדתי מאימי. שכבה אז על ערש דווי ואני רך בשנים. כמהה לכף ידה הלוטפת לחיי. והנה ידה צמוקה וקשה. נישקתי ידה,לחייה ומצחה אמרתי שלום ונפרדנו לעד.

חן (*_*)

New member
חברים שלי, אני בוכה בשבילכם ובשבילי

קוראת שוב ושוב, את אשר כתבתם לי, ואז חוזרת למה שכתבתי בעצמי. חג הפסח עבורי, הוא הקשה בחגים, אבי, אמנם נפטר מיד אחרי סוכות, אך אנחנו איבדנו אותו בפסח (אירוע מוחי קשה ממנו לא התאושש עד שנפטר מסיבוך של דלקת ריאות). אימי, על מחלת הסרטן שלה התבשרנו שוב בפסח, ומאז היא רק מידרדרת, בנוסף למחלה, היא איבדה את הרצון לחיות בעקבות מות בעלה, שכן הם היו כזוג יונים, והיא הייתה כילדתו הקטנה. כיום היא אינה מתפקדת, רק דמותה דומה לאימי שהייתה לי בעבר. אני יודעת שימיה ספורים, ואני שעוזרת ומרפאה חולים, עומדת מולה חסרת אונים. ליבי נקרע עליה, אך ליבי נקרע גם לנוכח הכאב שלכם, חברים יקרים שגם את האפשרות הזו, כבר אין לכם. לו ניתן היה להחזיר את הזמן, להבריא את החולים, ולהקים את המתים מקברם.............. מחבקת אתכם חזק חזק

12אניהיא

New member
חן יקירתי ../images/Emo24.gif

האמת שאין לי מה לאמר לך.... אבל אני חייבת וידוי קטן, בחודשים האחרונים כעסתי על אמי ולא ביקרתי אותה מעל שלושה חודשים,אחותי התחננה שאני אתקשר לפחות ולא הסכמתי. אמי היקרה התקשרה אליי וביקשה שאני אבוא, כי היא מתגעגעת,עכשיו חזרתי מביקור אצלה והיא כל כך פינקה שאני הרגשתי שוב ילדה קטנה,אולי אנחנו טועים בחיים ושומרים טינה לאנשים הלא נכונים בחיים שלנו...

למעלה