אמא מרוקאית

שרונהה

New member
אמא מרוקאית

כן, כן, אמא היא אמא היא אמא... לא חשוב מאיזו עדה... "אמא" - שלוש אותיות המכילות עולם ומלואו ובכל זאת, אנחנו המרוקאים, מרגישים שהאמא שלנו, יש לה איזה ערך מוסף... היא כולה אהבה, תמיד התפללה בשבילנו..... כולה תפילה......... היא חיבקה, ליטפה והתפללה.... בשלה, ניקתה והתפללה..... שמחה בשמחתנו והתפללה.... כאבה כאבנו והתפללה.... הזילה דמעה והתפללה...... וגם כשעשתה קולולולולו, התפללה..... אמא מרוקאית, תמיד החזיקה לנו אצבעות, שלא ניפול, שלא נמעד, שנצליח..... שנהיה מאושרים..... שנאכל טוב.... שיהיה לנו טוב... זה שירשור הלל לאמא המרוקאית שלנו איזו אמא היתה לך?

שרונהה

New member
ואי אפשר... מבלי להביא לכאן

את שירו של גדי ענבר אמא שלי ממרוקו אמא שלי ממרוקו, כן ממרוקו מאמא דיאלי מיל מרוק-רוק אמא אני אוהבת אותך אנא תנ' חאבאק "תקון חפיפה" היא לי אומרת-"באש איחבוק אל נאש תהיי קלילה ומשוחררת וכולם יביטו בך את יפה בתי ראז'לה. צליל קולך מתוק מדבש ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק בשבת כשהיא עומדת לבדה מול הנרות היא עוצמת את עיניה כמנהג דורי דורות מכסה את השולחן במפה יפה של חג מביאה מן המטבח את הקוסקוס והדג ונהוג במשפחה שאחרי הארוחה ניגשים אחד אחד ומנשקים לה את היד "איתברכו לאידין דסניורא" אמא שלי ממרוקו-כן ממרוקו מאמא דיאלי מיל מרוק-רוק אמא אני אוהבת אותך אנא תנ' חאבאק "אורד באלק" היא לי אומרת- "אורד באלק חדי עלא ראסק זהירות בתי בדרך זאבים אורבים שם לך את יפה בתי ראז'לה ודמותך נאווה כל כך ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק איילי איילי חביבי דיאלי פאין הואה איילי איילי חביבי דיאלי פאין הואה חביבי דיאלי-האואה חביבי דיאלי-האואה ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק כשאחד מבני הבית מספר לה על מכאוב היא מורחת לו קצת עראק ומיד נעשה לו טוב מדביקה כוסות של רוח אם חלילה הצטנן וטיפה קטנה של קוניאק שכואבת לו השן ואני הרי יודעת ואפילו בטוחה שאנהג ממש כמוה כשתהיה לי משפחה אחבק בכל הכח את כתפי הבת שלי ואגיד "את כל חיי ז'ין אול עמאר דיאלי"

אלמרה

New member
"עמרי מא ננשאק יא מאמא"

זה השיר שאני שומע תמיד למקרא המילה "אמא". באוזן הרגישה של ילד צעיר הבחנתי בהגייה מעט שונה "יימא" או "איימא" כשפנו אל אימהות והתוספת הזו היא כל כך משמעותית בעיני. אימי שתחייה כבר לא בריאה אך שומרת בהקפדה על עצמאות ועם מעט סיוע ועזרה מתפקדת ביום יום אך מעת לעת אני לא יכול שלא לראות את המפנה והצורך שלי לטפל בה כתינוקת ולא כאמא. אימי עלתה ארצה בשנת 1949 בהיותה צעירה מאוד ועל כן לא היתה ממש האישה המרוקאית הטיפוסית מה גם שנישאה לפולני אז אצלנו לא נשמעו צהלולי שמחה אבל היו גם היו דמעות. וכשאני אצטרך לציין זכרון אחד המעלה בי דמעות עד עצם היום הזה אני אזכר בשירים שהיתה שרה בכל פעילות, בכל זמן. אחד השירים שאני לא זוכר אף מילה או צליל ממנו הוא שיר שהיתה שרה לי כאשר הייתי תינוק וכשאחי נולד ואימי היתה מנסה להרדים אותו בשירתה לו את אותו שיר, הייתי שואל אותה בצרפתית: למי את שרה? ורק לאחר שהיתה שרה גם לי הייתי נרדם. שיר שני היה אופייני לזמן המקלחת - שם בכלל הייתי מתרגש משום שהיתה בו נימה מלנכולית והייתי נתקף "בלר'בינא" לא יודע מדוע. לך אימי, אני מקדיש את השרשור הזה. בכל פעם שאני חושב על אמא אני נזכר גם באמא של אימא, בסבתא...

שרונהה

New member
יש גם את השיר

המאמא דיאלי החנינה דיאלי.... לא זוכרת את המילים, אבל כשלהקת שפתיים שרה את השיר הזה אני תמיד בוכה...... יש למישו את המילים של להקת שפתיים?

בדקתי בדיסק שלהקת שפתיים

אבל לצערי, לא כתובות המילים של השירים. אולי מישהו אחר יוכל לעזור לך.

אלמרה

New member
לשרונהה - בבקשה!

לאחר מספר רב של האזנות חוזרות ונישנות הצלחתי לשכתב את השיר במילותיו העבריות ורק חלק מהמילים במרוקאית. מאמא להקת שפתיים שמש חמה אור אהבה רגש וחום ותקוה יד ענוגה שמחה ותוגה מתמזגים בך אמא פזמון: בך השלווה בך אהבה אין לך יום ולא לילה לך התרופה לך התשובה הכל על כתפך ולא די לך בימים החמים בלילות הקרים את ערה את בודקת בזמן מצוקה ברגעי חרדה אין לך זמן ומשמרת. פזמון... {חלקית במרוקאית: אה ממא דיאלי אה לחנינא דיאלי עליק נחמאם ונר'אני...}

שרונהה

New member
אוי אלמרהההה עכשיו אני דומעת../images/Emo7.gif

תודה על המילים של השיר הנהדר הזה.... מזכיר לי את אמא שלי ז"ל... האמא האצילה, הנהדרת והנפלאה בעולם. כמה געגועים אליה עלו בי עכשיו
אה מאמא דיאלי אה לחנינא דיאלי כמה אני מתגעגעת אליך א מ א

אלמרה

New member
../images/Emo16.gifנשמתה עדן אני בטוח שהיא גאה בך

ושתכונותייך האצילות באו לך בירושה גנטית מהורייך. פיה טובה את ואני מתכבד להכריז שאת הנשמה היתרה שלה אני חייב המון.

שרונה../images/Emo24.gifאחותי

אני מבינה אותך כל כך. אני שולחת לך
חזק חזק. עליך להיות מאושרת שהתברכת באמא נפלאה ואצילה. אשרייך.

שרונהה

New member
לברוריה ולאלמרה תודה../images/Emo24.gif

כייף לקבל את החיבוק שלכם
ולך אלמרה ממש תודה על שטרחת וגם השמעת לי את השיר הזה בטלפון, ישירות מההופעה החיה של להקת שפתיים. המעשה שלך ריגש אותי מאוד. אין עליך אלמרה. אתה תותח

אני קיבלתי שיר בירושה..

המצחיק הוא שיש שיר של ריימונד וסלחו לי אם אינני מאייתת אותו כמו שצריך, זכור לי שהיו רוצים להרגיע אותי היו משמיעים לי אותו, ביתי תמרי בת השלוש שרה אותו היטב, צריך לשמוע אותה שרה אותו ולהבין את ההתרגשות, מאז שהיא ילדה קטנה אני שרה לה אותו והיא פשוט למדה לשיר אותו: החביבי רב עליה וחלני תנחמם פיק, אה מאמא תלעב עליה, אה מאמא שחל תנמות עליק.."

אותה אמא שאת מתארת - כולה תפילה

כמה שהיא חסרה לי!!! ובעיקר עכשיו שאני חולה. היא כולה אהבה היא כולה מפנקת היא כולה מסבירת פנים היא כולה דואגת היא כולה מאכילה היא כולה מטיפה מוסר היא כולה ותרנית היא כולה סלחנית היא כולה מושיטה יד והיא בעיקר, כולה תפילה וכן, זו היתה אמא שלי לעז'יזה.

שרונהה

New member
ברוריה מתוקה ונהדרת../images/Emo24.gif

שולחת לך מכאן בריאות והחלמה מהירה
אמא שלך לעז'יזה תמיד איתך שומרת עליך מלמעלה

אלמרה

New member
עלאש אחתי? מתוקה הכל בסדר תודה.

רק כמה געגועים... כמה דמעות... וזה עובר.

שרונה איך אומרים להקת שפתיים:

"..בך השלווה, בך אהבה, אין לך יום אין לך לילה..לך התרופה, לך התשובה, הכול על כתפיך ולא דיי לך..."

אלמרה

New member
והערב נשמע אותם שרים בהיכל התרבות!!

ומי שלא בא חסארא... בלא באש מיאחדקום נחשוב עליכם הרבה ... הרבה...

חן האחת1

New member
וואאו שרונה איזה שרשור פתחת../images/Emo25.gif

אני את אמא שלי לא יכולה לתאר בלי לבכות..אני עדין בשנת האבל ז"ל. אישה אצילית ,נשמה,לב זהב,אישה משכמה ומעלה הייתה...תהה מנוחתה עדן. חלק מהמילים של השיר של להקת שפתיים: שמש חמה אור אהבה רגש וחום ותקוה יד ענוגה שמחה ותוגה מתמזגים בך אמא ***כאן יש מילים במרוקאית שלא זכורות לי בך הלווה בך אהבה אין לך יום אין לך לילה לך התרופה לך התשובה הכל על כתפך ולא דיי לך המאמה דיאלי הלחנינה דיאלי אני תנתחמם ונרני המאמה דיאלי הלחנינה דיאלי אינתי דימן פדמי בימים החמים בלילות הקרים את ערה את דואגת בזמן מצוקה ברגעי חרדה כן את לנו משענת בך השלווה בך אהבה אין לך יום אין לך לילה לך התרופה לך התשובה הכל על כתפך ולא דיי לך המאמה דיאלי הלחנינה דיאלי האני כנחמם ונרני המאמה דיאלי הלחנינה דיאלי אינתי דיימן פדמי. זהו..כל מילה נכונה וקדושה ..אמא של כולנו.

למעלה