"אמא" מאיימת

fairylike

New member
"אמא" מאיימת

אני עברתי התעללות פיזית ונפשית ע"י "אמא שלי" הביולוגית ומינית ע"י אנשים אחרים, והיום אני גרה לבד 3 שנים, אני עובדת סוציאלית, עובדת כרגע בגן ילדים, מאושרת בחיים שבניתי לעצמי, אבל יש יותר מידי עכבות והשפעות להתעללות הזו ולעובדה שמעולם לא היה לי מודל נורמלי של הורות, של יחסים בכלל. מעולם לא הייתה לי אמא. בשנה הראשונה אחרי שיצאתי סוף סוף מהבית והגשמתי לעצמי חלום, הייתי בקשר עם הבית ואבא שלי עזר לי- כספית ופרקטית, עם אוכל ועם האוטו שלו. הרגשתי רע עם העובדה שאני צריכה להגיע ל"ארוחות שבת" (לפני זה לא היה דבר כזה אצלנו!) והייתי קמה עם בחילות וסחרחורות בימי שבת, עד שיום אחד היא התנהגה אליי בצורה מגעילה ונשברתי וסוף סוף הוצאתי את כל החרא (תסלחו לי) שהיה לי ממנה ואמרתי לה. מאז הפסקתי לבוא ולא דיברתי איתה. אבא שלי המשיך לעזור לי וגרם לי רגשות אשם שאני לא באה ולא מדברת איתה. היא נכנסה לתמונה ואיימה עליי ואמרה לו שלא יעזור לי. הוא הפסיק. עכשיו אני חיה בכוחות עצמי. רק שהיא לא נותנת לי שקט. כל מספר חודשים היא מגיעה/מתקשרת/ גם וגם ומאיימת עליי, צועקת, עושה בלאגן בבניין שאני גרה בו ומאיימת עלי שאני לא אדבר עם אבא שלי ועם אח שלי... כל פעם התמודדתי בכך שחיכיתי שהיא תלך ואז אחרי 10 דקות שהיא דופקת בדלת כמו מטורפת ולא הולכת עניתי וזה גרם לי להרגיש רע! לפני שעה היא שוב עשתה את זה- השאירה לי הודעת איום בטלפון וכשזה לא סיפק אותה היא הגיעה אליי הביתה. הפעם לא פתחתי ואחרי חצי שעה היא הלכה. כל פעם שזה קורה אני נלחצת, אני חרדה ומפוחדת. זה נראה לי מגוחך כי אני מרגישה כמו ילדה קטנה שמרגישה שעומדים לתקוף/להרוג אותה. אני יודעת שאני חזקה היום והיא חלשה ולא יכולה לעשות לי כלום בגרוש. אבל בכל זאת זה מלחיץ אותי כשהיא דופקת כמו מטורפת וצורחת בחדר המדרגות. אני לא יודעת מה לעשות, איך הכי טוב להתמודד איתה. בשבוע הבא אני עוברת דירה ואני לא אספר לאבא שלי לאן, וככה היא לא תגיע יותר. אבל היא תמשיך להתקשר. מה אני יכולה לעשות???? לענות לה? אם כן אז מה להגיד לה? להגיד לה שתפסיק לא עוזר. אז לא לענות לה??? אני זקוקה לעזרה פה!!! תודה

אורלי_ל

New member
ערב טוב

האם את עוברת דירה ונשארת עם אותו מספר טלפון? ומה דבר להחליף מספר ולעשות אותו חסוי?

fairylike

New member
התכוונתי להחליף את המספר, ואני

חושבת על לעשות אותו חסוי. עדיין יש את השאלה האם להחליף מספר פלאפון, כך גם אבא שלי לא יוכל להתקשר אליי ואני בטח שלא אתקשר אליו.

וואו...

ממליצה לך לעשות את מה שהכי נכון לך! הבנתי בחיי שאני מאד אחראית למה שקורה בחיי ושיש בידי את הכוח לשנות זאת... ההבנה נבעה בעיקר מטיפולים שעברתי... לא טיפולים פסיכולגיים! אם את רוצה אני יכולה לתת לך את הטלפון של המטפלת שלי (הילינג). בכל מקרה, אני מאמינה בך, שבעזרת הכוח שלך עצמך, תעשי לעצמך טוב... ותנקי מחייך כל התעללות שהיא.

אהובי

New member
שלום fairylike

מכתבך מתאר מציאות לגמרי לא פשוטה. את מתארת מערכת יחסים עכורה עם אימך שרודפת אותך ולא מרפה. את מתארת אבא שרוצה לעזור אך נמנע מלעשות זאת בשל איומיה של אישתו. אכן מציאות לא פשוטה. אך יחד עם זאת, אני רואה בך בחורה חזקה שיודעת מה היא רוצה, אינטליגנטית מלומדת שלא פוחדת משינויים ואף פועלת למענם. אני מציעה לך להקשיב רגע לעצמך, מה את באמת רוצה? להתנתק, לשמור על קשר? להתעלם? לקחת תקופה חופש? או כל אופציה אחרת שעולה בדעתך. אלו הם חייך וזכותך לחיות כפי שאת מוצאת לנכון זו הבחירה שלך! את זו שהתשובות אצלה. אני לא מקנאה בך אך מאוד מאמינה בך! הוכחת לעצמך ולכולם שאת מסוגלת.המשיכי בקו זה בהצלחה! ------------------------------------------------------------------ אהובי - אימון אישי לחיים באמצעות אינטליגנציה רגשית.

fairylike

New member
וואו, תודה

התבוננתי בתוכי כבר מזמן ואני עושה זאת כל הזמן. הדבר שהכי ברור לי שנכון לעשותו הוא לנתק את הקשר שמשפיע עליי בדרכים שליליות. העניין היחיד הוא שזה קשה והאמת שאני חושבת שזה נראה הרבה יותר קשה ממה שזה. לא קל לי לפרנס את עצמי, להחזיק את עצמי ולהישאר שפויה, אבל אני עושה מאמצים עילאיים! תודה על האמון שלך!

אהובי

New member
../images/Emo47.gifכל הכבוד לך!

את חזקה מאוד! את תצליחי למרות הקשיים! אין לי ספק בכך - בהצלחה! אני כאן אם תצטרכי אותי! ------------------------------------------------- אהובי - אימון אישי באמצעות אינטליגנציה רגשית

למעלה