הגישה הזו מאוד יעילה כל עוד הילדים
נשארים מתחת לגובה 1.40 מ´ ומשקל 18 ק"ג. או בקיצור, "את הקובעת ואת המחליטה" זו שיטה שטובה רק לילדים קטנים. מכיוון שאנחנו מקווים להמשיך ולגדל את הילדים שלנו עוד כמה שנים זה הגיל להתחיל לתרגל מערכת יחסים שלא מבוססת על צד אחד חזק וקובע, אלא על דו שיח. אחת הבעיות של הורים עם ילדים בני עשרֶה זה שאין להם שום יכולת לכפות עליהם "מרות"/"משמעת"/ תקראו לזה איך שאתם רוצים. איך מגיעים למצב כזה? לדעתי האישית, בדיוק מגישת "את הקובעת ואת המחליטה". אם מגיל צעיר (של הילד) משתמשים בדרכים חלופיות. ואין הכוונה כאן לעשות את כל מה שהילד רוצה, אלא, לבדוק איפה בתוך המערכת המשפחתית כל פרט (בין אם הוא ילד או הורה) מוצא את מקומו. עכשיו זה הגיל ללמד אותו להקשיב לכם, מתוך זה שאתם מקשיבים לו. ילדים לא עושים לנו דווקא. הם פועלים מכל מיני מניעים - לפעמים יש משהו אובייקטיבי שמציק להם (סתם דוגמא, הסבון באמבטיה שורף בעור) ויותר פשוט ונכון (לדעתי) לפתור את הבעיות האלה מאשר, להוכיח לילד שאני הקובעת. לפעמים ההתנהגות שלהם נובעת משלב התפתחותי. לדוגמא, בגילאי שנתיים-שלוש שילדים מחפשים וזקוקים לעצמאות. אם ילד מחליט להאבק על העצמאות שלו בנושאי האמבטיה דווקא, כדאי לבדוק למה הוא נלחם, למה הוא מרגיש שהוא צריך להלחם על עצמאות? איפה אפשר כן לתת לו. אני חושבת שכדאי להשקיע עכשיו שהם קטנים במשא ומתן, בהקשבה, במתן כבוד - זה יחזור אלינו ובענק כשהם יהיו גדולים יותר ואז לא נוכל להגיד להם "אני לוקחת אותך בכוח לאמבטיה".