אמא טבע ואני

דבורה1

New member
אמא טבע ואני

שלוש שנים שאנחנו בדיונים. אמא טבע ואני. שלוש שנים מאז התחלתי לבקש לעצמי מפרי בטנה. לשתול ברחמי פרי של טבע, בריאת העולם. שלוש שנים ריקה אנוכי. מפעם לפעם זורקת לי אמא טבע איזה פרי. אבל הוא רקוב, תמיד רקוב. בהריון הראשון סיפרה לי אמי שהיא עברה שלוש גרדות יזומות. ביני לבין אחי היו שלושה "פנצ'רים" שהם בתור זוג צעיר הכירו רק דרך אחת להתמודד אתם- להפיל. ואני האמנתי מאז שאמא טבע רוצה לעצמה פיצוי על שלוש נשמות שאבדו שלא בדרך הטבע. בכל מאודי האמנתי שאבות אכלו בוסר ושיני (שיניי) תכהנה. וככל שהתקרב המועד שהצבתי לעצמי הרשתי לעצמי להתעודד. עוד מעט, אני ואמא טבע שוים ואין יותר חובות. 3 שנים שאני מאמינה. והנה הגיע הריון רביעי. קסום מקודמיו, עשוי בכורח הטבע בלבד. לפי המתכון שאמא טבע בישלה. ואני האמנתי שהיא מפצה אותי על שלוש אבדות כואבות כ"כ. שלוש הפלות לא רצויות כנגד שלוש גרדות יזומות. שילמתי את החוב. ולא. כנראה שלאמא טבע זה לא הספיק. אני נדרשת לשלם היום בפעם הרביעית. פעם נוספת מרטיבות דמעותי את האדמה. ואני שואלת עד מתי? הבעל אומר עד שנצליח. ואני כבר לא מאמינה שנצליח לנצח את אמא טבע. גורלי אינו גורל של אם. אנני שרה ואנני רחל. אני לא יכולה לשבת ולחכות מאה שנה לילד המיוחל. רציתי שהוא יבוא עכשיו, אהבתי אותו עוד טרם נוצר. והיום זה נגמר. אצל רופא מגעיל שהסתכל על הצג לא ראה דופק ורק מלמל לעברי "אני לא מבין שק חלמון יפה, עובר יפה זה פשוט לא ברור". וזהו. שלח אותי הביתה פעם נוספת בלי תשובות. ואני כבר יודעת לבד את התשובה. לא זקוקה לידיעה המדעית הדגולה. זו אמא טבע, היא עומדת שם בשער של הנשמות התינוקיות וחושפת שיניה כאומרת: אלה לא יהיו שלך לעולם.

יעל301

New member
דבורה בוכה יחד איתך ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

לאמא טבע שלוקחת לנו אותם ,שולחת לך
גדול גדול ועצובה יחד איתך

סביון1

New member
כל כך עצוב לי

כמה ששימחת אותי עם הודעת ההריון שלך, ככה עצוב לי עכשיו. יודעת שאין ביכולתי לנחם ומבינה מאד את הרגשת "הכל אבוד" שאת מקרינה כרגע. הלא הייתי במקום הזה בדיוק רק לפני חודשיים, עם אותה הרגשה בדיוק. ודוקא בגלל ההזדהות הזאת אני מאמינה, דבורה, שיעבור זמן, ותמצאי את הכוחות להמשיך במאבק. להמשיך ולחפש את הסיבה לכשלונות האלה ובסוף גם לנצח אותה !!! תחזיקי מעמד, סביון

סנונית 1

New member
דבורה יקרה ../images/Emo24.gif

כל כך כואב מה שאת כותבת ועל איך שחיברת את הדברים שמעולם לא עלו במחשבותיי. הנטל והחוב שאת לוקחת על עצמך כבדים מדיי החוב הוא של אימך ולא שלך, אינך צריכה לשלם עליו. אולי תסכימי איתי ואולי לא אבל לצד השכלולים הרפואיים הייתי מבקשת קצת עזרה מאלוהים, מכניסה לביתי קצת קדושה ותביני אני חילונית לחלוטין אבל הייתי אצל רב שאמנם לא כל הבעיות נפתרו אבל כל בוקר אני קוראת שני פרקי תהילים שהוא אמר לי לקרוא וזה נותן לי כוח. את באמת לא צריכה לשלם על חוסר אחריותה של אימך ובטח לא לשלם את חוב הנשמות שהופלו, אל תעמיסי את זה על כתפייך. ובעלי תמיד אומר שאם אנחנו עושים כל כך הרבה מאמצים בשביל הילד הזה הוא יהיה ילד מיוחד נסיך/ה אמיתיים. מחזקת את ידייך ושולחת חיבוק ענקי ומחזיקה לך אצבעות חזק חזק שהפעם זאת תהיה הפעם שלך. בהצלחה.

סנונית יקרה

קודם כל הרשי לברכך על הצטרפותך ל
החם הזה, אני מאחלת לך שלא תתלהבי ממנו יותר מדיי ומהר תמצאי את דרכך החוצה לפורומי הריון והורות. הרשי לי להעיר הערה קטנה. צרם לי שכתבת "את באמת לא צריכה לשלם על חוסר אחריותה של אימך". אין לך מושג היום מה היו הנסיבות אז בהן בחרה אמא של דבורה שלנו להפסיק הריון, ואולי זה היה אחראי מצידה להחליט אז לא ללדת ילדים שידעה שאין בכוחה לגדל, ובמיוחד בתקופה שאמצעי מניעה לא היו פופלאריים כל כך. לכל אשה זכות על גופה והיא האחראית הבלבדית עליו. זה נכון שלפעמים זה מעצבן אותנו לשמוע על מישהי שמפסיקה הריון "סתם" כשאנחנו כך כמהות וסובלות, אבל אין לנו את היכולת לשפוט נשים אלו על מעשיהן והיכולת להבין את הנסיבות בהן קיבלו את ההחלטות הללו. ותאמיני לי שאני אומרת את זה ממקום כואב שיודע מה זה לאבד הריון רצוי ויקר. בהצלחה גדולה לך בדרך הזו, מקווה שתהיה קצרה ככל האפשר ודלת מכאובים.

דבורה1

New member
מסכימה עם זוהרה

קודם כל תודה לכן על התגובות. מבעד לדמעות אני מצליחה עוד לראות משהו. ולעניין הפתרונות היצירתיים של הורי מולידי (ואל תשכחו שגם אבא בסיפור. מה לו אין אחריות?) אני מסכימה עם זוהרה. אל תשכחו שאז אמצעי המניעה לא היו כמו היום, אל תשכחו שאז הומלץ על הפסקה של חצי שנה כל שנה של נטילת גלולות. וכל פעם מחדש הרופאים הבטיחו שזה בטוח בתקופה הזו ולא צריך כלום. ואל תשכחו שהם היו צעירים. כ"כ צעירים שבגיל ההוא אני עוד שקלתי מה ללמוד באוניברסיטה, בטח לא חשבתי על זוגיות או משפחה. ולהם היה כבר ילד, בן זוג אחד שעובד מצאת החמה עד צאת הנשמה, בן זוג שני שלומד (ושכר הלימוד לא זול), תינוק קטן בבית ואין אוכל. מספרים לי שלפעמים שניהם היו יושבים ומסתכלים על התינוק אוכל בעיניים כלות כי לא היה יותר ממנה אחת והילד קדם לכל. אותי הם הביאו רק כשהם ידעו שיהיה מספיק אוכל לכולם: לא עוד רדיו או טלוויזיה צבעונית- רק אוכל. אני לא מנסה למצוא צידוקים. לקח לי הרבה זמן להפסיק "להאשים" את ההורים במה שקורה לי. אבל הקשר תמיד שם, חזק ממני. קשר דם. אני גם לא מבינה עד הסוף איך אפשר לוותר על הריון בכזו קלות, אבל היא לא אני ואני לא היא. וככה זה.

דבורה יקרה ../images/Emo14.gif

אני כל כך מצטערת. יודעת כמה הלב נשבר. כמה נראה שהחלום מתרחק ולא מתקרב. מכירה גם את התחושה שבה אנו מנסים לנכס לעצמנו כל מיני ארועים/ תאריכים ולהיתלות בכל מיני גורמים (למשל ההפלות היזומות של אמך) רק כדי לפנטז שאולי יש לנו שליטה על משהו, שאולי אם נצליח לשנות משהו בפרמטרים האלה, אז נביס את הסטטיסטיקה. לצערי הרב, זה לא כך. מעבר לחיבוק, אהבה ואמפתיה שיש לי להציע לך כרגע, אני חושבת שאחרי שתתאוששי ושווה לבדוק דברים. אני לא זוכרת אם עשית בירור הפלות חוזרות. אני ממליצה לעשות אם לאו. הבירור כולל היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת קרישיות יתר וקריוטיפים. אני בדקתי (ויצא שלילי) גם צליאק סמוי בדם, בגלל שנמצא במחקרים עדות לכך שהוא קשור להפלות חוזרות ולבעיות פוריות בלתי מוסברות. לא הרבה רופאים מכירים את הבדיקה, וזו בדיקת דם פשוטה שתוך יומיים מקבלים תשובה. לי התגלה (למרות שאינני סובלת מהפלות חוזרות, אלא יותר מכשלונות בטיפולים) שיש לי קצת קרישיות יתר ואני מטופלת החל מההחזרה באספירין. בנוסף אני נוטלת ללא הפסקה מינונים מוגברים של חומצה פולית 5 מ"ג ותוספת של ויטמין B. היום יש רופאים שגורסים, שגם אם אין עדות לקרישיות יתר מומלץ ליטול או אספירין או טיפול בזריקות קלקסן יומיות. מקווה שקצת עזרתי, פני אליי אם את זקוקה לעוד משהו חיבוק גדול מנחם ועוטף כואבת איתך מאוד,

קינמוני

New member
כואבת את כאבך ../images/Emo7.gif

כל כך קשה לקרוא את מה שכתבת ואין לי איך לעודד (קשה למצוא את המילים). שולחת לך חיבוק ענק ובטוחה שבסוף זה יצליח ל-9 חודשים.

עמית@

New member
איזו צמרמורת חלפה בי

כמה עצוב כתבת, כמה כואב. מצטערת כל כך עבורך ועבורם.

chompi1

New member
דבורה, כמה עצוב ../images/Emo7.gif

נצבט לי הלב כשקראתי את ההודעה הזו. כמה עצב יש בין המילים שלך, ואני עצובה איתך. אבל יקירה, אין דבר כזה שגורלך אינו גורל של אם. האימהות מתעכבת, אבל היא תגיע, ואת תהיי אמא. אני כל כך מצטערת על מה שאת צריכה לעבור. פשוט אין לי מילים לנחם, אז אני שולחת לך
חזק.

babywishing

New member
דבורה מתוקה ../images/Emo14.gif

כל כך כואב לקרוא את הדברים, והמילים נעצרות יחד עם הדמעות. אוי דבורה גורלך גורל של אם, אמא טבע העניקה לך רחם, נכון לא רחם "מושלמת" כרגע, אבל רחם חמה ומזמינה שצריך רק למצוא איך לעזור לה לשמור על העובר שלך ל-9 חודשים. מבינה כל כך את הרצון לכאן ועכשיו ואת ההשוואה לעבר של האמהות . לאמא שלי לקח 6 שנים ארוכות עד שבאתי לעולם 6 שנים של טיפולים לפני 27 שנה, והנה אני עם הלפרסקופיה הראשונה שלי בגיל 17 (ציסטות בשחלה) ישר חשבתי שהנה גורלי דומה. השאלה הראשונה ששאלתי את הרופאים אם אוכל להביא ילדים, תביני ילדה בת 17 שרוב הנערות בגילי רק חושבות איך לא להיכנס להריון ואני דאגתי שמא לא אוכל חס וחלילה. לקח לי זמן רב להבין וטיפול פסיכולוגי, שהפחד הזה שהגורל שלי דומה לאימי מלווה אותי כבר מילדות, אולי עוד לפני הציסטות. עם המודעות הגיעה ההבנה שגורלי לא גורלה. שאני זו אני ואמי זו אמי. שאומנם יש דמיון מסוים, אך מנסה לחזור ולהגיד לעצמי שזה מקרי שהבעיות הן לא אותן בעיות ושהיום אנחנו בשנות ה-2000 עם הטכנולוגיה הרפואית המתקדמת. זה קשה, אפילו קשה מאוד לפעמים, אבל חשוב להזכיר את זה לעצמנו שאנחנו לא ההורים שלנו וגם לא משלמים על הטעויות שלהם. חיבוק ענקי מבייבי שכל כך רוצה שתגידי לעצמך שאת תהיי אמא בקרוב מאוד

סנונית 1

New member
שוב אני

דבורה קשה להיות מעשיים אחרי הכתיבה הכל כך כואבת שלך אבל האם עשית בדיקה לקרישיות יתר בדם? מחקר גילה שהפלות לעיתים נובעות מבעיית קרישיות יתר בדם ובתי החולים (לצערנו) מממנים את הבדיקה אחרי 3 הפלות. ושוב מחזקת את ידייך ומבקשת סליחה אם פגעתי באימך.

bapi

New member
דבורה יקרה ../images/Emo23.gif

לקח לי הרבה זמן לעכל את מה שכתבת
קוראת ולא רוצה להאמין
ושוב עולות השאלות על כמה נוכל עוד לסבול
מישהו שם למעלה בוחן אותנו עד כלות... אין מילים לנחם וכרגע אין דבר שימתיק את הכאב
אך בכל זאת אני רוצה לומר שעד כמה שזה קשה ואולי בלתי אפשרי אסור לך להפסיק להאמין ולא לאבד את התקוה
כי גם לך יהיה תינוק משלך
שיקרא לך לילות כימים "אמא"

debby12

New member
מנהל
אוי ../images/Emo7.gif

אני כל כך מצטערת לקרוא דבורה! אוףףף - אחרי ההודעת האופטימית עם הסיפור מהסרטים... -- ועוד לגלות את זה עם רופא חסר רגישות. שולחת לך חיבוק ואנרגיה חיובית, ומקווה שבקרוב תצאי מהמקום העצוב והכואב שבו את כעת עם כוחות מחודשים. אני מצטרפת להמלצות של זוהרה, בעיקר לגבי בירור הצליאק (אני גרופית של צליאק....). לכן אני גם מצרפת פה שוב את הפלייר של אגודת הצליאק - שאולי יעזור לך לשכנע רופאים בורים (ולצערי יש הרבה) לתת לך הפניה לבדיקת הדם הפשוטה הזו.
דבי

petit choux

New member
עצובה איתך ../images/Emo7.gif

אני זוכרת שקראתי את הסיפור שלך כל כך נדהמתי ועכשיו אני נדהמת אבל לכיוון השני, העצוב אין מילים שיכולים לנחם לכן אשלח לך
מכל הלב

חן123

New member
אוי אוי אוי דבורה

חיפשתי עידכון שלך, אבל לא עידכון כזה. אין לי מילים לנחם, אין לי עצות איך לעמעם את הכאב. אני כועסת יחד איתך על אמא טבע שלך. חן

a17

New member
חיבוק ענק ממני

עברתי את זה 3 פעמים, אני מכירה את חוסר האונים הזה... דבורה את צעירה ממני לכי לבירור הפלות חוזרות אל תתפשרי על הרופאים לכי על הטובים ביותר תעשי בירור גנטי וכל מה שצריך, ואל תתייאשי ! רק אל תתייאשי תראי בזה מלחמה שאת תנצחי בה בסופו של דבר !

neta2

New member
אילו מילים ינחמו? כמה עוד אפשר??

דבורה יקרה, העצב והכאב גדולים מנשוא.. ואני לא מוצאת מילים מספקי חכמות, טובות ומעודדות. ככ קיוויתי בשבילך, רציתי, הבטחתי לעצמי לומר לך מזל-טוב אחרי שתראי דופק ולצערנו זה לא הצליח
מחבקת אותך, מלטפת את ראשך, את הצלחת להרות - את יכולה, זה אפשרי! בדרכה הלא מוסברת הטבע מנסה את כוחך, זה כבר אכזרי מדי! הוכחת כמה את חזקה, ונחושה- את תצליחי! את תראי דופק, ותחושי בבעיטות תינוקך ותפגשי בו לאחר 9 חודשים - אני מבטיחה לך. איתך

מם 1971

New member
כל כך מצטערת

קראתי לפני מספר ימים את ה"סיפור מהסרטים" שלך ושמחתי בשמחתך ועכשיו כל כך כואבת את כאבך ומצטערת שלפעם הזאת לא היה סוף טוב... מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושבפעם הבאה יהיה לסיפור סוף אחר, סוף מופלא וטוב אותו (או אותה!) תזכי לחבק לאהוב ולהיות הכי מאושרת ושמחה.

למעלה