אמא טבע ואני

הטבע אכזר

וזה נורא לשמוע שהבשורות הרעות בסטטיסטיקה נופלות עליך.וזה מרגיז ומייאש. קחי נשימה ארוכה - ואני מקווה שמהר הרופא שלך יעשה בירור מקיף להפלות החוזרות האלה - ויפתור את הבעיה. לפחות את יודעת שהמפגש בין הביצית והזרע המושרשים בהצלחה בתוכך - מבטיח הצלחות נוספות בעתיד. מקווה שלא תזכי ליותר צער

לא מוכנה להשלים עם המשפט האחרון

שלך. פשוט מסרבת. אמא טבע לא יכולה להיות אכזרית כל כך כלפי מי שהופך עולמות כדי להביא ילד, נשמה טהורה לעולם. הדמעות חונקות אותי כשאני קוראת את כאבך. כאב של אשה שנלחמת באיתני הטבע, ואני יודעת שהם לא יוכלו לך. את תהיי אמא, בדרך זו או אחרת. את תהיי.

גיליה

New member
בוכה איתך

זה ממש לא הוגן, אחרי הדרך הארוכה שעברת לקבל כזו "סתירה". אין לי מילים בכדי לנחם, מאמינה שזה יקרה בקרוב ומחזיקה אצבעות שזה יגיע מהר.

אמאלולי

New member
../images/Emo7.gif |יקירה ../images/Emo24.gif

לו יכולתי, הייתי מחבקת אותך חזק, מלטפת את ראשך, ובוכה. איתך. מתקשה למצוא מילים מתאימות. יש כאלה? רק מבקשת שלא תאמרי נואש. המשפט האחרון שלך אינו נכון. הוא פשוט לא יכול להיות נכון.האושר חייב להגיע בסוף, הטוב הזה חייב להיות גם מנת חלקך. אני משוכנעת. כי זה פשוט לא יכול להיות אחרת.

לי מ ו ר

New member
קשה לי לקרוא לה אמא

כי כל הסבל שאת עוברת לא יכול לקרות ממשהו שנקרא אמא. דבורה כל כך הרבה אופטימיות ההודעה שלך הקנתה, עבורי ועבור בנות נוספות, ומול כל האופטימיות הזו הריקנות שבאה אחרי זה. כל כך הרבה כאב, וחוסר צדק. אל תאשימי את עצמך בהפלות היזומות של אימך, אינך יודעת מה היו הסיבות האמתיות להפלות, וחבל לחפש אשמים. עוד יהיו לך ילדים, בדרך זו או אחרת, את תהיי אמא.

רועיבת

New member
אין מלים

אנחנו לא מכירות, אבל הסיפור שלך נחרט בליבי, ולא כך חשבתי שהוא יסתיים. אין לי מלים או יומרות לנסות ולהבין איך את מרגישה, אבל כן מאחלת לך שאמא טבע גמרה להתל בכם, ושהשנה החדשה שבפתח תביא איתה את השינוי המיוחל. אל תנסי לחפש אשמים או "סימנים כתובים למעלה", זה רק אתם נגד אמא טבע, ואין לי ספק שכשיתפזר הענן השחור תוכלו לה!

tahel123

New member
דבורה יקרה, מה קורה פה היום?../images/Emo7.gif

יש כאן היו כ"כ הרבה הודעות עצובות בפורום. חלי, פופייס, אפרסקה ועוד. אני כבר ממש מתחילה להאמין שיש משהו 'נאכסי' בתאריך היום. אני קוראת כאן הודעה הודעה ובוכה עם כולן. היום בבקר, לפני שנסעתי לאולטרסאונד (לפני הזרעה שניה) קראתי הודעתך. לאחר שהסיבוב הקודם הלך 'פרש' בגלל הזקיק היחיד שהתפתח ( למרות הזריקות שקיבלתי מידי יום, שכואבות גם ביד וגם בלב...)דווקא בד של החצוצרה הסתומה. עוד לפני ההזרעה הבנתי מהרופא שהסיכויים 'לא משהו', אך הוא ניסה לעודד אותנו במשפט 'ברפואה אין אפס' וכך אנחנו מילמלנו את המשפט הזה עד קבלת המחזור. והיום, ביום החמישי למחזור, הלכתי לבדוק 'שהשטח נקי' ואפשר להתחיל סיבוב נוסף, אבל לא, אי אפשר. יש ציסטה. האחות אמרה שהגודל שלה יכול לדחות את הטיפול לחודש הבא. אבל הרופא אמור לראות את הנתונים. גם הפעם הציפיות לא גדולות. חזרתי מהמרפאה כולי סהרורית, טעונה, ובראש שלי עבר מה שכתבת בבקר. אנחנו הרבה זמן בטיפולים והיום פעם ראשונה שהרגשתי נבגדת, באמת נאבקת באיתני הטבע. הלכתי למשתלה קניתי קצת אדמה ושתילים לשתול בגנה (דבר שרציתי לעשות כבר הרבה זמן), רק זה יכל להוציא אותי מהבועה ששקעתי בה. וחשבתי לעצמי, כמה מגוחך , שבמקום להתעסק בלגדל ילדים אני מגדלת תבלינים, ותוך כדי גינון, אני 'קולטת' שאני חושבת על הצמחים בטרמינלוגיה של הטיפולים, שהשתילים ייקלטו באדמה, שהקרקע תהיה פוריה, שהייתי רוצה לעשות לשתילים אוטרסאונד רק שלא ייבלו, ושאצליח לגדל אותם, ושלא יקרה להם מה שלי קורה בחיים... כמה פתאטי, אה?! לפעמים אני ממש מדמיית ששם למעלה, יושבים על כמה עננים, 'נציגי הטבע', ולפני כל טיפול עושים התוועדות וחושבים'טוב, מה נפיל עליהם עכשיו?' ואני ממש מצליחה לתאר את המחזה הזה לנגד עיני. וזה עצוב. אני מרגישה שזה נהיה כבר ארוך. סליחה על ההשתפכות. שהיום הזה כבר יעבור... ושנזכה רק לבשורות טובות וקצת יותר רחמים...
תהל.

EFRAT NIR

New member
דבורה ,קשה מאוד ../images/Emo7.gif לקרוא ולחוות ..

איתך את הדבר הנורא שקרה לך כבר בפעם הרביעית . אני חוזרת עכשיו מגרידה בבית החולים ודמעות מציפות את עיניי . דמעות עליך ועליי, דבורה , ברגעים כמו היום אני יכולה להבין אותך עד כאב , נורא ואין מה להגיד או לעודד , הזמן יעשה את שלו שולחת לך חיבוק עידוד ענק מרחוק, אפרת

לבנה123

New member
../images/Emo7.gif דבורה

כל כך רציתי שזה יגמר אחרת. שלחתי לך מסר (עניתי לך). אבל בעקבות מה שקראתי בפורום, אני רק רוצה להצטרף למה שכבר אמרו לך אחרות - עם כל הכבוד למיסטיקה, אני באמת לא חושבת שאת "משלמת" באיזה אופן אכזר על מה שאמא שלך עשתה. אוף. זה כנראה יקח עוד קצת זמן, אבל את תהיי אמא. אני שולחת לך את אהבתי, ואת החיבוק הכי גדול שאפשר.

koralv

New member
מזמן לא הגבתי בפורום,אך ליבי יוצא

אלייך,שותפה לכאבך,גם אני עברתי 4 הפלות,עברתי את כל הבירורים האפשרים,יש לי גם צליאק,אך לא נמצא הפיתרון,ולא נמצאה הסיבה. אני מקווה בשבילך שימצאו את הגורם ותוכלי להמשיך הלאה עם אופטימיות חדשה,אני לתומי חשבתי שאני היחידה שעברה כל כך הרבה,ולצערי הרשימה הזו הולכת וגדלה,מי יתן וימצא הפתרון לכולנו.

דבורה1

New member
אוף כמה מרגש לקרוא את התגובות

ואני לא מפסיקה לחשוב מה הייתי עושה בלעדכן? בניגוד לפעמים הקודמות שכולם (אבל כולם, כולל כל העולם ואשתו הצולעת) ידעו כל פרט ממה שעובר עלי. הפעם החרשתי. אולי כי זה היה הריון שהתחיל לא בארץ, אולי כי היה טבעי, אולי כי הפעם חשבתי שזה יצליח. ודימיינתי איך אני באה לעבודה יום אחד עם חולצה צמודה ובטנוננת של הריון ומפתיעה את כוולם... טוב רצונות לחוד ומציאות לחוד. במקום זה אני פה מתמודדת לבד. ועל החלק הזה לא חשבתי. יש לי רק חברה אחת שידעה על מה שעבר עלי, ומדהים כמה שונה העידוד שמקבלים ממי שלא חוותה כאב כזה לבין העידוד שאני מקבלת מכן. אתן יודעות בדיוק מה להגיד, באיזו נקודה לגעת.ועל כך הרשו לי רק לרגע לחבק את כולכן בהמון אהבה והכרת תודה. עשו לי היום אולטרסאונד נוסף במרפאה שבה יש מכשיר משוכלל שמדגים כלמיני דברים, כולל את כלי הדם. ופעם ראשונה שנתנו לי שביב של הסבר על מה קורה שם. מתברר שמשבוע 6 (היום אני לקראת סוף 9) החלה הפרדות שליה שגרמה לעובר שלא להתפתח, עקב מחסור בדם וחוסר מקום ברחם (ודווקא בידיים שלי יש הרבה מקום לתינוק). היום ההפרדות כמעט מלאה. במאמר מוסגר נאמר שזה כנראה מה שקרה בכל ההריונות הקודמים. אני קוראת לעזרה לכל מי שמבינה בזה. מה זה אומר? מה עושים בפעם הבאה כדי שזה לא יקרה? אני אשמח לשמוע כל פיסת מידע כי פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה. זה בר טיפול בכלל? היום אני קצת בכוחות מחודשים ואפילו התחלתי תהליך של מעבר למרפאה להפלות חוזרות בתל השומר. יש המלצות איך עושים את זה הכי פשוט? ובקשר לכל ההצעות של כולן. אז תודה רבה. אבל, לצערי עברתי את כל הבדיקות מקרישיות יתר, דרך קריוטיפ לי, לבעל, לעובר בהריון השני, דרך בדיקות גנטיות שנערכו באופן פרטי, היסטרוסקופיה וצאליאק. הכל תקין סופר דופר. לרפואה אין תשובה ואני נמצאת באחוז קטן מאוד של נשים שלהן הפלות בלתי מוסברות. אה. בהריון הזה גם קיבלתי אספרין, פרוגסטרון והמון ברזל וחומצה פולית (במינון כמעט כפול מהרגיל) עדיין לא עזר. זה כנראה משהו פיזי לחלוטין ולא הורמונלי. שוב המון תודה ואני אשמח לכל פיסת אינפורמציה.

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif דבורה ../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif

מאז אתמול אני קוראת שוב ושוב את ההודעה שלך ולא יודעת מה לענות. פשוט נגמרו המילים. לא יודעת להסביר למה אמא טבע מתעללת בך ככה, שולחת מתנה מופלאה וחוטפת אותה תיכף אחרי כן. לא יודעת למה את צריכה ליפול שוב ושוב הכי נמוך שאפשר הכי כואב שאפשר. אין לי תשובות ואין לי מילים. רק חיבוק גדול גדול וחם, ותפילה ענקית שזאת תהיה הנפילה האחרונה שלך. מאחר ואת כל הבירורים הרופאיים כבר עשית, אני הייתי מציעה לך לפנות לכיוון האלטרנטיבי, הכי אנרגטי שיש- הילינג, דמיון מודרך וכל מה שיכול לעזור לך לעקוף את מגבלות הגוף. חוצמזה, בדיקת זרע של בר טוב עשיתם כבר? הרופא שלי טוען שיש קורלציה בין פגמים בזרע ובין הפלות חוזרות. שווה לבדוק.
נועם ~שעצובה איתך מאוד~

בולולה

New member
כאבך כאבי.

יקירתי, ביום שבו הודעתי בפורום על הכאב הגדול שלי - הפלה רביעית, קראתי את הודעתך "הסיפור מהסרטים" על שלושת פרקיו. אמנם אז לא היו לי כוחות הנפש להגיב להודעך אבל מבין הדמעות ששפכתי באותם רגעים, הסיפור שלך ריגש אותי כל כך והצליח להצית בי ניצוץ של תקווה שהדברים עוד יסתדרו ושבפעם הבאה נצליח ! כמה קורע לב היה לקרא את ההודעה הזו שלך. אני ממש מצליחה בגופי להרגיש את כאבך ובעניי את דמעותייך. דבורל'ה, מה שעובר עליך לא קשור כלל לאימך או לדבר כלשהו שאת או מישהו אחר עשה. אני לא מסוגלת לייחס לאל שבמרומים תכונות של נקמה ורוע אלא רק יכולות בלתי נדלות של חמלה ורגישות ומאמינה שבסופו של דבר תמצא הבעיה שגורמת להפלות וכי כולנו בע"ה נצליח. הרשי לי לשתף אותך בהירהורי : כמה ימים אחרי הכאב הגדול אני משתדלת לחשוב על כל הדברים שיש לי ושאני מקבלת אותם כמובנים מאליהם - הבעל הנפלא שאין כמותו בעולם, המשפחה התומכת, החברים הטובים, אפילו מקום העבודה שאני בד"כ מקטרת עליו אבל האמת היא שהוא מהווה מקור פרנסה בטוח ובימינו זה לא דבר של מה בכך... מה שאני רוצה להגיד זה שבסך הכל אם חושבים על זה לכל אחד יש את הדברים היחודיים והחד פעמיים שבהם הוא בורך. ואם נדע להעריך אותם נכון נוכל למצא בזה נחמה קטנה ומקור לעידוד ולחיזוק כי יש לנו בינתיים המון דברים טובים בעולם ועם כל הכאב העצום והמחנק בגרון אין לי ספק שבקרוב קרוב גם בפרוייקט של חיינו - הבאת ילד לעולם כולנו נצליח! מאחל לך שתהיה זו נפלאה גדושה בריגושים, בהפתעות ובהצלחות. שנה שבה תטפח בטנך מאוד ובמהלכה תינוק קטן, בריא וריחני יהפוך אותך לאמא. ולכולנו ששנה זו הפורום יתמלא רק בהודעות משמחות ובתגובות צוהלות.
בולולה,

ישראלה2

New member
../images/Emo7.gifמוכר וכואב נורא

יש לנו נטייה להאשים את עצמנו כל הזמן או לחשוב שקורים לנו דברים בגלל שעשינו משהו ולפעמים אנו מעמידים את אלוהים או את אמא טבע במבחן בכל מיני הבטחות אם...אז . עשיתי את זה הרבה בשלוש שנות הטיפולים שעברתי אבל אסור לנו לחשוב ככה אנחנו לא אשמות בכלום ואנחנו גם לא משלמות מחיר על משהו שאחרים או אנחנו עשינו. אני חשבתי כל הזמן שאני לא מצליחה להיכנס להריון כי אני מקבלת עונש מאלוהים על שהוצאתי את העוברית הראשונה שהייתה לי לפני 3 שנים בשל מומים. התברר לי שהיא לא הייתה שורדת גם ככה בשל מומים קשים בלב. היה לי מאוד קשה ועדיין קשה לי, לפעמים אני שוכחת את המומים האלה ושואלת למה לא השארתי אותה היא הייתה כל כך מושלמת בסקירת מערכות נקשרתי אליה כל כך ראיתי אותה מוצצת אצבע וזה לא עוזב אותי לרגע. גם עכשיו קשה לי. אני מאמינה שזה לא היה הזמן שלי אבל הזמן הזה יגיע וזה יגרום לנו לגדל את ילדינו בהערכה רבה אנו נהיה חזקות יותר ונתמודד עם הכול כי אנחנו יודעות שזה לא הגיע בקלות. אני מחזיקה לכולנו אצבעות ומקווה שהכול זה עניין של זמן ועיתוי ואין אשה שיוצאת בידיים ריקות כולן בשלב כלשהו מצליחות עם טיפול נכון, והכי חשוב התמדה בסופו של דבר נגיע ליום המיוחל הזה.

נתנאלה2

New member
קוראת ועוזבת

ושוב קוראת, ולא נמצאות המילים שישתוו לרגשות ולאמוציות שהעלת ושוב קוראת ולא יכולה להתעלם את, כל כך קטנה ושברירית והיא כזו "גדולה וחכמה" אמא אדמה.... ואת מניחה לרגליה מנחות מנחה אחת אחרי השניה, והנה חשבת שחובך נסתיים והיא פוערת לוע גדולה, קיבלה תאבון אמא אדמה אז זהו שתשובות אין לי אבל עלתה בי מחשבה בנוגע אליה, לאמא אדמה מחשבה שלא נתנה לי מנוח עד שאכתוב אותה הבי לה מנחה - שתלי 3 עצים (שהרי עם רגשות לא נלחמים) והכי בה שורשים אולי זה יספק אותה, ומן הרגע שתקבל פרי "תסכים" שפרותייך יתהלכו בה מאחלת לך מכל הלב שמסכת היסורים תגיע לקיצה

החיים... :)

כל מי שנכנס להודה זו... חבל לו לצאת... כי יש לי מסר להעביר לכל אחד\אחת מיכם! החיים שלנו בנויים מהמון חתיכות וחלקים, חלקם טובים, חלקם רעים, חלקם קשים, חלקם מסובכים, חלקם מבולבלים, חלקם פשוטים, חלקם נעימים, חלקם משמחים, חלקם עצובים וכ'ו... אנחנו חיים רק פעם אחת! וצריכים להיות שמחים הרבה פעמים! :))))))))))))) עם כל מה שקורא לנו בחיים אנחנו צריכים להיתמודד על הצד הטוב ביותר, ותמיד לחשוב שהכל לטובה! אם ניסתכל על החיים במבט ש"החיים חרא!" יהיה לנו באמת חרא! אבל אם ניסתכל על החיים במבט קצת שונה, נראה שהם לא כל כך רעים כמו שאנחנו חושבים בזמנים מסויימים בחיינו! כל אחד מאיתנו רואה דברים מסויימים ביום יום, וכל אחד מאיתנו יכול לפרש כל דבר בדרך שהוא בוחר לפרש אותה... "כל סוף הוא התחלה חדשה העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה אני לא במרוץ וגם לא במלחמה הראש בעננים רגליים על האדמה" בקיצור, קחו את החיים בקלילות ואתם צריכים להנות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אנישו

New member
דבורה, כל כך עצוב ואין מילים.

מה עוד אפשר לומר שלא אמרו לך כבר? רק לחזור על מה שחשוב באמת - את לא בעונש על משהו שאחרים עשו, ואת תהיי אמא, בדרך זו או אחרת!! תהיי חזקה וכולי תפילה שבקרוב תהיי אמא.
גדול גדול...

shaygalli

New member
../images/Emo55.gifדבורה יקירה

היה לי ממש עצוב לקרוא, מקווה שיהיו לך תאומים... מאוד בקרוב. תהיי אופטימית, לפחות זה טבעי. אמא אדמה יודעת גם לסלוח ולתת. את עוד תראי! בהצלחה גדולה.

למעלה